Hirdetés

HTC MediaLink HD - harcos volt

A vezeték nélküli lét menő

Már több hete, hogy a Speedshop elküldte nekünk a HTC legújabb kiegészítőjét, a MediaLink HD nevű kis dobozt, melyet a cég ugyan bemutatott az idei Mobile World Congressen, de annyira nem volt fókuszban, hogy én őszintén szólva nem is hallottam róla. Azért mondtam, hogy nyugodtan jöhet a futár, ha a HTC csinál egy kiegészítőt, az valószínűleg egy érdekes, de legalábbis egy nem rossz kütyüt fog végeredményül adni. A tesztelés során ezt az álláspontom megváltoztattam, de aztán visszatértem hozzá; hogy miért, arról a következő oldalakon lesz szó.

HTC logo

A MediaLink HD elvileg a televízióra történő tartalommegosztást kívánja egyszerűbbé tenni. Jól tudjuk, hogy ez sok gyártónak szívügye, hiszen az iPhone 4 megjelenésekor az Apple is erősen kommunikálta az AirPlayt (külön TV-reklámja is volt), a Samsung most a Galaxy S III kapcsán is rendszeresen előveszi az AllShare-t, ez a téma egyszerűen menő. A gyártók szerint legalábbis, én személy szerint egy embert nem ismerek, aki így nézegetné otthon a telefonon tárolt családi fényképalbumot, pedig egy jól használható megoldásról van szó. De a kompatibilis eszközök listája jelenleg még nem teljes, legalábbis akkor nem, ha az AllShare-ről beszélünk; a DLNA-val úgy általában már jobb a helyzet, de a HTC teljesen logikusan lépett, amikor a MediaLink HD megalkotása mellett döntött. Ez ugyanis egy olyan kütyü, mely a TV vezeték nélküli adatkommunikációs képességei nélkül is képes egy lapos televízióra képeket, videókat sugározni, az egyetlen kritérium a HDMI-csatlakozó megléte. Valahogy így kellene működnie:

Felmerül a kérdés, hogy miért jobb ez, mint egy telefonokkal is használható HDMI-kábeles megoldás. A válasz prózai: nem jobb, csak más, méghozzá abban, hogy itt nem kell kábel. Mielőtt a tisztelt olvasók rohannának a fórumba elmondani, hogy mennyire haszontalan ez a kütyü, azért tisztáznunk kell, hogy nem egy mainstream kiegészítőről van szó. A HTC valószínűleg nem a MediaLink HD-ből kíván meggazdagodni, csupán nyújtanak egy kiegészítőt azoknak, akik pont erre vágynak. Így kell ezt az egészet kezelni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • HTC

Azóta történt

Előzmények

 • HTC One V - legenda csak egy one

  A korábbi Legend formatervére építkezik a HTC új készüléktriójának legolcsóbb tagja, amely így sem egy filléres termék. Viszont egyedi.

 • HTC One S - acéloS

  Noha papíron gyengébb nála, a HTC One S esetenként még a csúcsmodellnél is jobb teljesítményt nyújt, ráadásul igen szépre és vékonyra sikerült.

 • HTC One X - egy telefon mind felett

  A One széria csúcsa jött, látott és győzött: prémium anyaghasználat, ütős formaterv és előremutató hardver jellemzi a HTC újdonságát.

 • Sense 4.0 bemutató

  A One szériában debütált a HTC saját felhasználói felületének legújabb verziója; az Andriod 4.0-ra épülő új Sense ergonomikusabb, letisztultabb és okosabb lett.

Hirdetés