Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
manchester85
veterán
Na oké, de ez tulajdonképpen a felhasználót nem érinti. Ő megnézi a feltételeket, és hogy mennyiért hozhatja el az új készüléket. Egyértelmű, hogy az android-os HTC-k az iPhone nagy riválisai, és miközben sznobizmusról, méregdrága árazásról szólnak a fámák az apple mobillal kapcsolatban, nálam pont azért nem alternatíva a HTC, mert nem fogok 10-20 ezer kedvezményért két évet aláírni, mikor hasonló konstrukcióban jelentősen olcsóbban vehetek iPhone-t, mint egy vele hasonló árú HTC-t. Mindenesetre, kb. 1,5 évvel ezelőtt D kategóriában azért volt pár jobb ajánlat a vodánál, ahogy bolondember is említette (omnia, diamond, 20-30 ezer). Egyszerűen nem értem, hogy akar egy szolgáltató ellenfelet az iPhone-nak, ha egyetlen készüléket se nyomat hasonló árszabásban. Az meg, hogy mi megy a háttérben, minket nem érdekel, oldja meg a voda is egy másik gyártóval.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
manchester85
üzenetére
Te sem tudod és én sem tudom, hogy a T és az Apple a háttérben milyen dealt kötött meg. MedaMania XL csomaggal a többi telefon sem olyan baromi olcsó... nyilván nem véletlenül.
Csak tippelgetek, de lehet, hogy az Apple átenged a T-s ügyfelek Appstore költéseiből valamennyit, lehet, hogy més módon juttat plusz kedvezményt (marketing), ezerféle apróság lehet a háttérben.
-
manchester85
veterán
És akkor mi a helyzet az iPhone-nal és a MM XL csomaggal, ahol 10 ezer a 3GS? Kapsz egy 17-19ft-os percdíjat, meg egy 16 ezres havidíjat, amit leforgalmazhatsz. Ezenkívül mondhatni "végtelen számű smst" (1000 bármely hálózatba) meg 2 giga netet. Mi van ha valakinek pont erre van szüksége? Tudja, hogy havonta kijön 800-900 percből, viszont nagyjából ki is használja.
De egy példa: most ha vodánál multimédia 16000-ben 80 ezerért veszel egy legendet, és gyakorlatilag hasonló szolgáltatást kapsz, mint médimánia XL-ben, akkor mivel jársz jobban szolgáltatásilag, hogy egy 96k-s mobilt 80-ért elvihetsz, iPhone esetén meg hasonló csomagár hasonló szolgáltatásért 160 ezer helyett 9990ft-ért veszed. Semmi nem utal arra, hogy ott a szolgáltatás megindokolna, hogy ilyen karcsú legyen a telefonár kedvezmény. Úgyhogy mivel a voda is ad 16 ezer ft készülékkedvezményt, így módosítom, és csupán 134 ezer ft a "nyereség".

Tény, hogy egy átlagembernek nincs szüksége, és nem is engedhet meg havi 16k-s csomagot, de ilyen árkategóriában, két év hűséggel illik "ingyen" adni a mobilokat.
Nyilván semmi nincs ingyen, a szolgáltatók az előfizetés nagyságából kiszámítják a biztos nyereséget, ezért tudják olcsóbban adni a mobilt. Na de ezek eleve jobb feltételű dolgok, mint a feltölőkártyás tarifák, szóval az átbaszás ott még nagyobb. Azt meg ép ésszel felfogni se tudom, hogy két hasonló árú és feltételű csomag esetén miért tud az egyik szolgáltató egy készülékből 150 ezer kedvezményt adni a másik meg csak 16 ezret.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
manchester85
üzenetére
160 ezres telefont sosem fogsz ingyen megkapni. Egy átlagfelhasználón nem lehet két év alatt 160 ezret keresni itthon. Annyit egy magánügyfél egyszerűen nem fog elbeszélgetni/netezni.
-
manchester85
veterán
2 év alatt annyi szolgáltatásbeli változás történik, hogy azon nagyobb haszon lenne a felhasználó számára, mint mondjuk egy 160 ezres telefont szinte ingyen megkapni? Egyébként ez is egy durva általánosítás, ami csomagtól, készüléktől, szolgáltatól és egyéni igényektől egyaránt függ. Ki ne találd már, hogy most ha valakinek egy MM XL típusú csomagra van szüksége, meg egy iPhone-ra, akkor jobban jár ha 160 ezerért megveszi kártyásan, és majd vár, hogy két éven belül olyan szolgáltatás változások legyenek a T-nél, amin 150 ezret kereshet (9900ft) a MMXL feltételeihez képest. Oké, ez egy sarkított példa, de pont ezért nem kéne általánosítani. Persze ha a voda esetéből, és az aktuális legend előfizetéses árából indulunk ki, akkor valóban igazad van, csak ne állítsd be a készülékakciókat balkáni parasztvakításnak, ugyanis nyugaton is rendre ez a divat, és 2 év alatt nem változnak 150 ezer forintos hasznot hozóan az előfizetési feltételek. Más kérdés, hogy itthon a kötöttségért 10-20% kedvezményét adnak, aminél a hosszútávú szolgáltatás javulása előnyösebb lehet.
-
Bog
HÁZIGAZDA
emberek nagy része nem látja át, hogy egy két évente történő egyszeri x ezer forintos kedvezménnyel nem jár jobban, mint egy folyamatos árcsökkentéssel)
Na, ebben nagyon nincs igazad - szerintem.
Tévedsz, és ezt saját tapasztalatból írom. Amíg az emberek 80%-a azért köt előfizetést, hogy kapjon telefont, addig ez így marad. És amíg az ügyfelek hasonló, bár nem ekkora százaléka azért hosszabbít, hogy kapjon telefont, addig ez így marad. De holnapra kimegy a cikk az egészről, jól felmotiváltatok, oszt megírtam
-
sifarr
senior tag
nehéz téma, nem lehet felületesen, túl sok az összetevő...
Ha tényleg megírod, sorozat lesz abból!
Ad 1.) A konkrétumokban biztos igazad van, de én csak általánosságban utaltam, hogy nem komolyak és költségesek azok a tesztek. Mert a roaming miatt bevizsgálatlan telefonok is felléphetnek. A kínaiaknak pedig ha egy szolgáltató megmondja, milyenek legyenek a paraméterek, úgy fogja leszállítani. Egy szolgáltató mint vevő túl nagy, hogy ne kívánsága szerint teljesítsen.
Ad 3.) Nem igazán erre utaltam. Sokkal inkább a multik általános trükkjeire, ami tevékenységfüggetlen. Pl. annál a lányuknál jelenjem meg a magasabb profit, ahol kisebb az adó. Vagy ahol nagyobb a verseny és kénytelenek árban is versenyezni.
Nem ítélem el ezt, ezt csinálja a kisember is, ha tudja. Lásd 0 %-os ÁFA. Vagy betrükközi magát egy nem publikus tarifába, pedig a szolgáltató nem neki szánta.
Amiről itt te írsz, inkább arra a kérdésre utal, hogy milyen plusz vagy új szolgáltatásból lesz holnap a szolgáltatók profitja.
Hát tartalomszolgáltatásból nem. Esetleg a gáz?
Ad 4.) A feltöltős készülékcsomagokon nincs bukta. Akkor se, ha esetleg mondják. A mobilcégeknél fekete lista tudtommal eddig is volt. Akkor?
összességében a szolgáltatóknak igenis nyűg a telefon. előbb-utóbb a hűséget nem telefonnal fogják majd "kikényszeríteni", hanem ...
Bár már látnám!! Ha meg igazán nyűg lenne, akkor már rég váltottak volna, mert ...emberek nagy része nem látja át, hogy egy két évente történő egyszeri x ezer forintos kedvezménnyel nem jár jobban, mint egy folyamatos árcsökkentéssel)
Na, ebben nagyon nincs igazad - szerintem.
A piacgazdaságban a kínálat szokta gerjeszteni a keresletet (ha van fizetőképes).
Akár felesleges "igények" támasztásával is. És állandó cserére, vásárlásra ösztönöz, ha a régi jó lenne, akkor is.
A mobiltelefónia erre szemléletes példa.
A készülékeket eleve 1 akkumulátornyi élettartamra szánják: ne az akkut cseréld, cserélj! A tesztekben sokszor ti is szenvedtek, hogy a dizájn változáson kívül miről lehet írni.
Szóval nem az emberek generálják, generáltatnak. És jó ez a hűségrendszer szolgáltatónak, gyártónak egyaránt.
Változás akkor kezdődne, ha pl újra megjelenne egy (régi) reklám: 8 másodperc az 8 másodperc.
Én egyébként az állam helyében leválasztatnám a szolgáltatók készülékkereskedelmi tevékenységét.
Versenyezzenek rajtuk keresztül és a gyártók készülékeik tudásában, dizájnban, kompatibilitásban, szabványosságban.
És versenyezzenek a szolgáltatók csak a szolgáltatási árakban. -
bolondember
MODERÁTOR
" és az emberek nagy része nem látja át, hogy egy két évente történő egyszeri x ezer forintos kedvezménnyel nem jár jobban, mint egy folyamatos árcsökkentéssel), de haladunk."
halkan, margó szélén jegyzem meg, h tavaly februárban felajánlották (egy félig elindított számhordozás után), h választhatok a következő kedvezmények közül:
ingyen, korlátlanul hívhatok egy választott vodás számot.Ennek nagyon örültem, hívom is Anyámat rendesen, de a kisördög motoszkált bennem, h hallottam olyanokról, h 20% kedvezmény a havidíjból, stb. Srác közölte, h a Multimédia 10k-hoz csak ez az EGY opció van.
Érdekes.mondjuk, ha jól emlékszem 7 éve előfizetői státusz után kaptam ezt a kedvezményt meg, miközben egyre több zsét hagyok náluk. De ha nem verem az asztalt, akkor... Akkor bizony továbbra se semmi.
Ügyfélmegtartásból elégtelenek. (mint kiderült, egyik jóbarát pasija járt közben az érdekemben, tehát nem is a számhordozás meglebegtetése miatt kerestek meg az ajánlattal... WTF?!) -
kaller1
veterán
válasz
kisbandima
üzenetére
Az is valami.

Én sok-sok éve vagyok 5 előfizuval voda tag (éves szinten 300k forgalom), mindjárt kaptam is 1000 Ft "kedvezményt" az aktuális készülék árból, persze csak ha online rendelek.
Lehet itt akármilyen fraud meg egyéb ráta, legalább a normális ügyfeleket megbecsülhetnék, és nem ilyen nevetséges kedvezményekkel szúrnák ki a szemüket...

-
kisbandima
tag
Én megértem, hogy a Vodafone nem bízik meg az új ügyfelekben. Azt viszont nem értem, hogy a régi ügyfeleiben miért nem bízik meg és miért nem becsüli meg őket. Nekem 3 hét múlva jár le a 2 évem. 2 év alatt durván 150 000 FT telefonszámlát fizettem nekik. Plusz ne felejtkezzünk el a telefonról, amit 28000 FT-ért vettem tőlük. Ez kb 180 000 FT. Tartozásom nincs és nem is volt. Illetve van még mobilnetem is náluk (Internet Medium). Szóval úgy érzem, hogy én ezzel bebízonytottam számukra, hogy egy megbízható ügyfél vagyok. Erre ilyen ajánlatokat kapok a Vodafone-tól, hogy maradjak:
Kedvezményes készülékvásárlás
Köszönjük, hogy már ilyen régóta kitüntetsz minket bizalmaddal! Hűségedért cserébe, most Komfort áron vásárolhatsz készüléket 2 éves hűségszerződés aláírásával! Ha új készülékedet itt vásárolod meg, akkor a kiválasztott készülék árából további 2000Ft kedvezményben részesülsz.Gondolkodtam rajta, hogy ha normális áron adják a HTC Legend-et akkor maradok, de így.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Erről külön cikket lehetne írni... már erősen gondolkodom rajta, hogy kisker, 0% áfa, szolgáltatók, árképzés, hűség, satöbbi témában születhetne egy írás... de elég nehéz téma, nem lehet felületesen, túl sok az összetevő...
válaszok
1. ebben véletlenül tévedsz. a kínai telefonoknál jellemző, hogy az MMS-t nem bírod beállítani, mert más szabványt használnak, mint a magyar MMSC-k. ugyanilyen probléma mondjuk a streaming video: egy csomó telefonnál szoftveres nincs rá lehetőség, hogy külön APN-en menjen (rettentő sok gondot okozott a mobilTV indítáakor). Vannak telefonok, amiknél a konferencia, a hívástartás és a várakoztatás cseszik működni adott hálózatokon, s valóban erre jön még egy lapáttal a szolgáltatói beállítások megléte, de ez viszont jellemzően a gyártó feladata.
2. egy országos szerviz és logisztikai rendszer fenntartása azért más szint, mint egy noname kikser két-három boltja.
3. a multik itt igen, sok trükköt be tudnak vetni. nem véletlenül vannak ún. exclusive modellek, amik egy ideig csak X szolgáltatónál jelenhetnek meg (iphone, samsung F700, nokia 6730, satöbbi). de a gyártók pofája is megnőtt az iphone óta, most már keményebbek a feltételek, arról nem is beszélve, hogy az egyes gyártói appstore-ok bevételének megosztása is kérdés. a szolgáltató közben azon van, hogy olyan telefonokat tegyen be a kínálatba, amik "hasznot hoznak", de nem azért, mert drágán lehet adni, hanem azért, mert olyan funkciókat tudnak, amikhez kell adatforgalom, mondjuk. és ez a sok-sok apró kis összetevő nagy excel táblákká duzzad, és valakik rohadtul számolnak mindkét oldalon, hogy miképp éri meg.
4. a fraud ráta itthon valós probléma. nyugatabbra nem az. és igen, belekalkulálják az árba. mint ahogyan az értékesítők jutalékát is...összességében a szolgáltatóknak igenis nyűg a telefon. előbb-utóbb a hűséget nem telefonnal fogják majd "kikényszeríteni", hanem olyan kedvezmények biztosításával, amiket csak hűség aláírásáaval kaphatsz meg. ez lehet percdíj, ingyen szolgáltatás, meghosszabbított garancia, előrejutás az ügyfélszolgálaton, rendezvényeken való free részvétel (lásd djuice), ilyesmi. pillanatnyilag a magyar piac még nem érett meg erre (mert a telefon az fontos minden júzernek, és az emberek nagy része nem látja át, hogy egy két évente történő egyszeri x ezer forintos kedvezménnyel nem jár jobban, mint egy folyamatos árcsökkentéssel), de haladunk.
-
sifarr
senior tag
-
-
sifarr
senior tag
Szerintem ennek akár külön topicot lehetne nyitni "Drágák-e a szolgáltatói mobilok, és ha igen miért" címmel. Mert itt off. De te Főnök vagy, megengedheted.

Ad 1.) Én ebben nem igazán hiszek, A roaming léte (és a kínai telefonok), azaz hogy bárhol vett készülék felléphet a szolgáltató hálójára bizonyítja, hogy olyan nagy, költséges tesztre nincs szükség. Abban már inkább , hogy szolgáltatóhoz kötődő szolgáltatásokat, fazonírozást építtetnek be a készülékbe és azt tesztelik.
Ad 2.) Ez a költség minden kereskedőnél megjelenik. Más technikai eszköznél is.
Ad 3.) A multik itt számtalan trükköt be tudnak vetni.
De ez nem (csak) a mobilt érinti és messzire vezet.Ad 4.) Az adatodat elhiszem. Ezek szerint a mobilcégek olyanok, mint a bankok. A jó adóssal fizettetik meg (magas kamat) a rossz adósokon elszenvedett veszteséget. A bankok a pozitív adóslistával remélhetőleg változtatni fognak. Így - pl. hogy témánál maradjunk - várható, hogy az 5 évnél régebbi, pontosan fizető vodás előfizetők 0 forintos okostelót is kapnak nem sokára.

A szolgáltatónak nyűg a telefon. De így tud magához kötni júzereket és tervezhető bevételt felmutatni.
Nem hiszek ebben a "nyűgben". Kell nekik a készülékeladás a hűséghez. A készülék bevételhez, profithoz is.Azt pusmogták, hogy egy esetleg negyedik szolgáltató leszarta volna a készülékforgalmazást és csak SIM-et árult volna. És akkor a szolgáltatás nem a telefonról szült volna.
Én örültem volna neki.
Végre a szolgáltatási árakban is lett volna érzékelhető verseny.
De a negyediket egyik se akarta a három grácia közül.
Nem is értem, miért?
-
ThorsHUN
őstag
1, Ez egyszeri koltseg. Az pedig ugye minel tobb darabot ertekesitesz annal alacsonyabb Ft/db-ra jon ki. Ha mar felveszi a kinalatba akkor igencsak erdeke lenne minel tobbet eladni belole...
2, tokugyanaz mint az 1, eseteben. Akar 2000 keszulekrol akar 20 000 rol van szo a hatteret ugyanugy meg kell szervezni.
3, Valszeg nem veletlenul targyalnak a gyartok a szolgaltatokkal... nagyobb tetelben szinte mindig olcsobban lehet beszerezni.
4, Ezzel meg siman lehetne kezdeni valamit ha ekkora problemat tud okozni.Azt kellene eszrevenni, hogy bar a Tnek sem jo a kulfoldhoz kepest a kinalata, megis sokkalta jobbak a keszulek akcioi mint a tobbi itthoni cegnek. Lasd megkesett, draga vodas milestone, vagy a pannon altal masodikkent ertekesitett, az elsonel dragabb Hero

Persze a T sem tokeletes de sokkal jobban reagal az arkepzesben mint a tobbi szolgaltato. Es en valszeg ezert fogok valtani.
Lasd a korabban megnevezett problemamat. Mig a Tnel meg tudjak oldani, h a mobil elofizum melle normalis arban vegyek mobilnetet (tulkeppen ugyanolyan arban mintha "stick"-es mobilnetet vennek) addig a vodanal a "stick"-es kinalatuknal dragabban, feleannyit, de huseg nelkul tudnek vasarolni. Hat kosz nem. (Pedig ha megoldanak siman uberelnek a T-t ebbol a szempontbol)
-
Bog
HÁZIGAZDA
Rendben, akkor azért hozzátennék néhány gondolatot:
1. a szolgáltatói készülékeket a megjelenés előtt igen alapos hálózati teszteknek kell alávetni, ennek leginkább HR költsége van
2. a szolgáltatói készülékekhez a szolgáltatónak kell biztosítani a szervizháttér frontend részét, valamint a logisztikát
3. a nagy tételben való vásárlás egyáltalán nem jár akkora kedvezménnyel
4. igen nagy itthon a fraud ráta (csalás, az ügyfél megköti a szerzit, de nem fizet), néha 25% felett vanA szolgáltatónak nyűg a telefon. De így tud magához kötni júzereket és tervezhető bevételt felmutatni. Azt pusmogták, hogy egy esetleg negyedik szolgáltató leszarta volna a készülékforgalmazást és csak SIM-et árult volna. És akkor a szolgáltatás nem a telefonról szült volna.
-
SZ4B
tag
találtam drágább helyet
[Vodafone Fiji]
az e-shop értelmezéséhez, 1 Fiji dollar = 102 HUF -
kaller1
veterán
Na akkor. UK Vodafone, 2 éves hűség, 600 perc lebeszélhető, korlátlan sms, 30 font/hó havidíj (kb. 9k huf). Ehhez a csomaghoz ingyen jár a HTC Desire.
Az én számlám ugyan csak 5k/hó, ingyen a legszarabb telefont sem kapom meg, marha drágán viszont vehetek bármit.
Akkor most miről beszélünk?

-
válasz
manchester85
üzenetére
Beszélsz hülyeséget!

Hol van már az iPhone meg a MM díjcsomag egymástól!Különben meg teljesen igazad van! A sokat "telefont használó" embereknek a MM díjcsomagok nagyon jók lehetnek, ahol azért szépen vannak kedvezmények, nem 5 meg 10 ezer forinttal bökdösik a vevő szemecskéjét!
És ez a fajta kedvezmény, rohadtul hiányzik mind a Pannon/Telenor, mind a Vodafone díjcsomagkínálatából!

-
Plexicushio
senior tag
válasz
manchester85
üzenetére
Ne is mondd! Katasztrófa a voda, hogy előfizuval is 10-20k a difi egy bolti garis független telóhoz képest.. A post-paid csomag javára!
Nagyon elszálltak, már telített a piac és nincs szükségük (nekik) jobbnál-jobb akciókra..
Én Vodafone-os vagyok /pre-paid/ már 8 éve, de a stiklijei kezdenek kiborítani. (Múltkor csak úgy 3ezret lenyúlt) csak az a baj, hogy a másik kettő még disznóbb számomra. (A telefonárakat kivéve)
-
manchester85
veterán
"Nem gsm bolt, nem a telefonból akar profitálni. Édesmindegy, hogy megveszed-e 100ért a legendet, vagy függetlenül veszed meg, és belepakolod a kártyád."
Az viszont már korántsem édesmind1, hogy előfizetéssel, vagy kártyával veszem-e meg. Ha így lenne, akkor miért csúsztak négykézláb előttem, meg telefonálgattak össze-vissza és kérdezték, mi a baj, mikor felbontottam az előfizetést?
Utána is maradt benne vodás sim, mégse volt felhőtlen az ügyintéző öröme. Én nem is azt mondtam, hogy vitamax-szal adják 990ft-ért, hanem, hogy 2 évvel egy izmosabb csomagban legyen rajta legalább 50% kedvezmény a telefonárból. Egy 15 ezres csomag esetén a 24 hónapnyi hűségből alig 1 hónap után "visszafizetem" a 20 ezres készülékártámogatást. Mert ugye vitamax és top között többnyire ennyi a diffi."Ezt sérelmezed? Hol élsz?"
Mindenki azt sérelmezi, amit a saját érdeke diktál. Valaki kifizet havonta 5 ezret, és vehet 85 ezerért egy mobilt, a másik meg a háromszorosát fizeti, (hadd ne számoljam ki, hogy ez 24 hónap alatt milyen horribilis különbözet) és így 5 ezerrel olcsóbban, 80.-ért veheti meg ugyanazt a telót? Bocs, de ilyen konstrukció mellett hadd ne érdekeljen már, hogy mi az oka ennek a pofátlan árpolitikának. Viszem oda a pénzem, ahol ilyen kötöttség mellett ők fizetnek, hogy mobilt veszek náluk.

-
sifarr
senior tag
Már megbocsáss, de ez - hogy is mondjam - átgondolatlan érv volt.
A készülék beszerzési árnak semmi köze a frekvencia díjhoz. Listaárról írtam.
Főleg nem egy szolgáltatónál, aki kedvezőbb áron vesz (mennyiségi kedvezmény) mint más független nagykereskedő, kiskereskedő. Csak manipuláció nélkülire gondolok.
A szolgáltatói készülékek lockosak is, ami értékcsökkentő. És versenyellenes. Lásd Japánba bevezetésre kerüli új szabály.Azt elfogadom, hogy kisebb szolgáltatási bevételből és profitjából kisebb készülékkedvezményt lehet adni. Csak itt játszik a freki díj.
De a listaárak - ha igazak lennének - és az abból számolt "kedvezmények, akciók" nem a freki díj miatt elrugaszkodottak.
Állítom, hogy a szolgáltatók készülék eladásai önmagukban nyereségesek. Nem minden készüléktípusra egyedileg nézve, de üzletág szinten igen.
És szerintem a nyereségszintje se jelentősen kisebb mint a független, szabályos boltoké.
És ez nem baj. Ilyen az üzlet.
De ehhez képest tartom túlzónak a kötbéreket. A listaárakat pedig megtévesztőnek. -
mukibuci
nagyúr
válasz
manchester85
üzenetére
Szerintem a vodának az égvilágon semmi pénze nincs a felsőkategóriás mobilokból. Ott van a kínálatban, szökőévente egyszer betéved egy újgazdag hülye, aki megveszi független áron két év hűséggel és ennyi.
Nem gsm bolt, nem a telefonból akar profitálni. Édesmindegy, hogy megveszed-e 100ért a legendet, vagy függetlenül veszed meg, és belepakolod a kártyád.
Nem arra a szűk rétegre koncentrálnak, akik "telefonbuzik", hanem az emberek maradék 99%-ra, akik lehet, hogy kevesebbet tejelnek, de így több előfizetőjük van, ami biztosabb pénz lehet nekik.
Ezt sérelmezed? Hol élsz?
-
manchester85
veterán
"Amíg a Vodának ez a csomagja ilyen készülékárak mellett eladható, addig nem fog készülékárat csökkenteni. Miért is mondana le + bevételről?"
Szerintem a vodának az égvilágon semmi pénze nincs a felsőkategóriás mobilokból. Ott van a kínálatban, szökőévente egyszer betéved egy újgazdag hülye, aki megveszi független áron két év hűséggel és ennyi. Vagyis a voda EZEN készülékei szerintem egyáltalán nem eladhatók, egyszerűen arról van szó, hogy a nagyobb tömeget preferálják, a 15-30k-s mobilra vágyókat, nekik viszont jó feltételeket biztosítanak.
Szóval szerintem baromira nem ezért kerülnek ennyibe ezek a high-end mobilok, mert így is megéri nekik. Egyszerűen arról van szó, hogy a vodánál nem ez a célközönség, erre próbáltam az előbb is rávilágítani. Nem arra a szűk rétegre koncentrálnak, akik "telefonbuzik", hanem az emberek maradék 99%-ra, akik lehet, hogy kevesebbet tejelnek, de így több előfizetőjük van, ami biztosabb pénz lehet nekik.
-
sifarr
senior tag
válasz
manchester85
üzenetére
Ez off lesz.
Az a te bajod, hogy magadból (érdekedből) indulsz ki.
Persze a Voda is.
Fő szabály a profit. költségcsökkentés árán is, beleértve akár adótoronyokat is (Pannon). Minden ennek van alárendelve.Te lakossági árrendszert firtatsz. De ott nincs igazi verseny. Az üzletinél sokkal inkább. Ott más készülékárak vannak. És vannak nem publikusak is, mint a tarifákból.
Ne hasonlítsd össze a Voda és a T médiához tartozó készülékárait. Felesleges a másikra mutogatni. Amíg a Vodának ez a csomagja ilyen készülékárak mellett eladható, addig nem fog készülékárat csökkenteni. Miért is mondana le + bevételről?
Te sem tennéd a saját munkaterületed, céged esetében.
Ha tömeges számhordozás tapasztalna és a készülékárak miatt, akkor lépne.Az is üzletpolitika, hogy az olcsóbb (?) vagy a (méreg) drágább készülékre teszi a hangsúlyt. Kínálnia minden készülékkategóriából kell.
De azt fogja nyomatni, ahol neki jobban megéri. A saját szempontjából!!!
az pedig önmagában nem érdekli, hogy 1-1 készülékből esetleg csak pár ezer vagy akár csak pár száz készüléket ad el.A te igényeid és elvárásod is csak akkor érdekli, ha tömeges igénybe illeszkedik.
Szóval releváns választ a kérdéseidre továbbra is csak a Voda adhatna. de nem fog.
-
revolver
aktív tag
Sziasztok!
Akkor ha lehet kapni a vodánál,akkor feltételezem,hogy már magyar menüvel.Nem?
-
manchester85
veterán
Na de nem az általános bevételhez kell mérni, hanem, hogy TE mennyit fizetsz. Hogy értve kisebb bevétel? Van olyan díjcsomag, ami itthon drágább, mint egy kinti csomag. Miért a bevételt kell nézni? Azt kell nézni, hogy az előfizető mennyit fog kifizetni a két év alatt. Az iPhone 3GS-es egy 16 ezres csomagban 9900ft, tehát gyakorlatilag 0ft (legalábbis a készülék kártyafüggetlen árához képest ez = a 0-val) Tény, hogy kevés ember tudja ezt kihasználni, de ezért az árért kedvező percdíj jár, leforgalmazható havidíjjal, és a 2GB adatforgalom tekinthető egy mobilnet előfizetésnek is, amit PC-hez is használhat az ember, tehát szinte két előfizetésnek felel meg. Miért nincsenek hasonló árú mobilok hasonló áron?
"Eltérő üzletpolitika. Voda magasabb áron is el tudja adni hűséggel a készüléket"
Szerintem baromira nem tudják eladni, és pont, hogy nem erre a szegmense építenek. A reklámjaik is a gagyi olcsó mobilokról szólnak, a kedvezmények is inkább ott érzékelhetők. Én még egyetlen egy milestone vagy hero reklámot se láttam, a T-mobile viszont sokkal jobban nyomatja a drágább mobilok reklámait is, és persze olcsóbban is adják, mint a voda.
-
sifarr
senior tag
válasz
manchester85
üzenetére
Én Lennier magyarázatára és Bog helyeslésére reagáltam, amiben levezették, hogy nálunk miért nincs 0 forintért pl. Legend. (Kisebb bevétel, kisebb profitráta).
Most ne a gsm üzletekhez viszonyíts már, hanem arra adj egy értelmes magyarázatot, hogy miért van jobb árlista egy médiamánia L XL-ben, mint egy hasonló feltételű, vodás multimédia csomagban?
Eltérő üzletpolitika. Voda magasabb áron is el tudja adni hűséggel a készüléket.
Kérdésedre nincs válasz csak a Vodánál. -
manchester85
veterán
Az a vicc, hogy a vodánál nem elindítani, hanem visszaállítani kéne. Ahogy bolondember is írta, 1 éve 20 ezer volt D kategóriásan a Diamond. Az akkori legdrágább mobilok D kategóriásan (mostani top) 20-30-40 ezrek voltak. Most ugyanazon árkategóriájú telók 80-90-100 top kategóriában. Aztán majd ha felbontjuk a szerződést, könyörögnek meg kérdezősködnek, mi volt a baj, emlékszem, tavaly én előttem is nyalták a padlót, pedig nekem csak max havi 4-5k volt a számlám. Jó volna tudni, ki az illetékes az árlistában, szívesen feltennék neki egy-két kérdést, kíváncsi lennék a válaszokra.
-
sifarr
senior tag
Így van, Lennier levezetése jogos.
De árnyalják a képet a következők.Miért olyan magas a mobcégek listaára? Amiből a "kedvezményeket, akciókat számítják? És amihez képest a kötbéreket meghatározzák.
Pl. SE X1 190 ezer, amikor nem sufni boltban, szabályos számlával, garival az X2 115.
Vagy a másik: 160-as listaár, ugyanaz gyorsboltban 100.
És a példák vég nélkül sorolhatók.
Ha a tesco így hirdet valamiből akciót, azaz irreálisan magas árból enged, akkor azonnal rászáll a tékozló homár, fogyasztóvédelem, stb. - joggal.
Ez a gyakorlat simán a fogyasztók megtévesztése más termék esetében.
Mobilnál miért nem? -
Lennier
tag
válasz
manchester85
üzenetére
Azt, hogy miből jön össze csak azért írtam, mert a roaming a drága csomagokban is ugyan annyiba kerül...
Az jó, hogy nem csak az ikonnal lehet, erről nem is tudtam.
Valóban jó lenne, ha ez az iPhone-os árazás mindhárom szolgáltatónál elindítana valamit a drágább előfizetések esetében... Szerintem a T most ezen kísérletezik, ha beválik akkor bármi lehet...
-
manchester85
veterán
Nem roaming. De most annak mi jelentősége van, hogy miből jön össze? Vodánál is van multimédia csomag 15-16 ezerért, ott miért nem annyi a telefonár, mint médiamánia XL-ben? Szóval nagyobb csomag van, csak készülákártámogatás nincs.
Nem csak ikon díjcsomaggal lehet iPhone-t venni, a MM L és a MM XL mellett a telefonár az ikon 400 és az ikon 600-nak felel meg. -
Lall
veterán
válasz
manchester85
üzenetére
Példának én is a Médiamánia díjcsomagokat akartam felhozni. iPhone tényleg szépen be van árazva vele. Ugyan így kellene a többi szolgáltatónak is a többi okostelefonját (köztük a T-Mobil-nak is nem sak az IPhone-t). Ez lenne a normális, reális.
Lennier:
Cégemnek ~300.000 a havi telefonszámlája ebből az enyém 25.000. Pannonnál vagyunk, percdíjban egész jó kedvezményt kaptunk már, de ugyan ezt várnám a készülékekre is. Ez lenne a minimum, ha már évek óta ennyi forgalmat produkálok. Nem mondom, hogy Kis Pistának aki az utcáról bemegy ugyan ezt adják és bízzanak benne elsőre, de egy régi, jó ügyfélnek ez a kiváltság kijárna. Erre amikor készüléket veszek néha odadobnak egy 5000 Ft-os Bónusz szarságot. Köszi.
De tudom, hogy egyik szolgáltató sem jobb és ad többet (készülék vásárlásban) ezért nem váltok. Most pl. megvehető (korlátozott darabszámban) a Motorola Milestone 100.000-ért. Vicc kategória. -
ThorsHUN
őstag
Nah azert a vodafone balfaszsaga is erdekes...
felhivtam oket, h hello van a multimedia csomag amihez 200 mb adatforgalom tartozik, lehet-e az internet easy-t (2500 Ft/hó 2 ev huseggel 2Gb/hó) kombinalni a multimedia 5000-el?
1, az ugyfelesnek en magyaraztam el, h hol talalja a multimedia elofizut
2, egyetlen lehetoseg van a telefonos internetre egy kartyaval (megkerdezte nem e akarok kartyat cserelgetni... nem b+) az, h 3000 Ft-ert 1 Gb netet adnak... LOL... Lehetoseg husegnyilatkozatra nincs...Ehhez kepest a T sokkal jobb ajanlattal rendelkezik... eh.
-
Lennier
tag
válasz
manchester85
üzenetére
Én úgy tudtam, hogy az iPhone-t csak az ikon csomaggal lehet kérni, ha meg roamingból jön össze a magas számlája az ennél is ugyan úgy meglesz a 18 eFt körüli előfizetési díjon felül.
Egyébként abban szerintem is teljesen igazad van, hogy a Pannon-nál meg a Vodánál is lehetnének ilyen nagyobb csomagok, amikhez nagyobb a készüléktámogatás... csak hát akkor jön be a képbe az amit az előző hsz-ben írtam... -
HardRic
addikt
WTF? 96 kártyásan? Függetlenül annyi....
-
manchester85
veterán
"Ha 25 eFt a számlád havonta egy SIM-en, akkor nem tudom elképzelni, hogy a szolgáltatód a hűségszerződésed lejártakor nem keres meg téged egy nagyon jó készülékajánlattal."
Apámnak a havi számlája megközelíti ezt az összeget, és mivel gyakran megy külföldre, van, hogy meg is haladja. Nem nagyon ért a dolgokhoz, külföldről küldözget mms-eket, azt se tudja, mennyi a percdíja, pár hónapja még rock n roll díjcsomagban volt, ami évek óta kiment díjcsomag, horrorisztikus percdíjjal. Én intéztem el neki, hogy kerüljön már át 400 plusba. A napokban felhívták, én vettem át a beszélgetést a vodás ügyintézővel, aki közölte, hogy kiemelt vip tag, így évente vehet új mobilt top kategóriás áron. Mondom a csajnak, hogy ez nagyon kevés, mert a top kategóriás ár némelyik készüléknél meghaladja a kártyafüggetlen árat. Semmilyen más kedvezményről nem esett szó, úgyhogy abban maradtunk, hogy ennyiért semmilyen mobil nem kell, hűséget nem írunk alá, és ha nem változik a helyzet, jövőre irány a T, és médiamánia L, vszeg iPhone-nal.

-
manchester85
veterán
A másik két mobilszolgáltató is ugyanezt az árképzést használja, szóval nem tudom miért pont a Vodának lesz majd emiatt nagyon rossz..."
Akkor javaslom a Médiamánia csomagokhoz tartozó árlisták tanulmányozását, különösen az iPhone árlisták esetén. A legend illetve maguk az androidos HTC-k meg kifejezetten ennek a célcsoportnak szólnak. Valamint az ikon díjcsomagok árlistáját, ami ugyan csak iPhone-nal köthető, de hát kit érdekel, ha valaki pont azt akar.

"A dolog hátterében egyébként az van, hogy pl az osztákoknál meg az angoloknál jóval nagyobb a mobilköltés, amiből a készülék árát meg tudják finanszírozni."
Miféle mobilköltés? Ha hűséget kötsz egy csomagra, akkor annyit minimum elköltesz. Ez itthon nem így van? Azért egy 11 ezres vagy egy 16 ezres csomag nyugati szemmel nézve is szép summa. Egy itthoni 16 ezres csomag (Médiamánia XL) nem vetekszik árban a nyugati csomagokkal? Akkor miből következtetsz arra, hogy itthon nincs mobilköltés? Aki megköti, annak van, egyénileg kell nézni mindent.

-
Lennier
tag
Ha 25 eFt a számlád havonta egy SIM-en, akkor nem tudom elképzelni, hogy a szolgáltatód a hűségszerződésed lejártakor nem keres meg téged egy nagyon jó készülékajánlattal.
Egyébként sajnos az ilyen csomagokat (amit említesz) két dolog szokta meghiúsítani a magyar piacon:
1. Nincs rá jelentős piaci igény.
2. A jelenlegi ártámogatásnál is magas a fraud, vagyis sokan kötnek egy előfizetést csak az olcsóbb készülék miatt és utána eltűnnek a telcsivel a számlákat meg persze nem fizetik be. (Kelet-Európa csodái...) -
Lall
veterán
"Idehaza egy átlag előfizetéses ügyfél jó ha beszél 5000 Ft-ot (amiből a profit jóval kevesebb) akkor abból hogyan finanszírozzák meg a 60 eFt-os készüléktámogatást amit szeretnétek?"
Igez, de he nem haragszol nem sajnálom egyik szolgáltatót sem.
Pl.
"2009-ben a nehéz piaci körülmények ellenére a Pannon EBITDA szinten 73,4 milliárd forint nyereséget ért el"Ha a szolgáltatók csomagokhoz kötnék pl. min. 15000 Ft havidíj ami lebeszélhető és amúgy is alá írsz 2 évet (15000x24=360.000), akkor a 80000-nél kevesebbet várnék. Úgy sem a 17 éveseket célozzák meg ezekkel a telefonokkal. Nekem pl. ha azt mondaná egy szolgáltató, hogy 25-öt fizess havonta és kapod 30-ért biztos belemennék, mert átlag ennyi a számlám. A baj az, hogy ezek a választható opciók nem is léteznek (sajnos).
-
Lennier
tag
válasz
manchester85
üzenetére
A másik két mobilszolgáltató is ugyanezt az árképzést használja, szóval nem tudom miért pont a Vodának lesz majd emiatt nagyon rossz...
A dolog hátterében egyébként az van, hogy pl az osztákoknál meg az angoloknál jóval nagyobb a mobilköltés, amiből a készülék árát meg tudják finanszírozni.
Idehaza egy átlag előfizetéses ügyfél jó ha beszél 5000 Ft-ot (amiből a profit jóval kevesebb) akkor abból hogyan finanszírozzák meg a 60 eFt-os készüléktámogatást amit szeretnétek?
Nyilván az ügyfelek megmaradnának, de az biztos, hogy veszteséges lenne...
Ha idehaza is magasabb lenne a költés akkor azt itt is jobban vissza lehetne forgatni a készülékek árába. -
ThorsHUN
őstag
válasz
bolondember
üzenetére
Ez egy ember.
Az en telefon"szamlam" meg ott figyel egy 3000 Ft-os feltoltokartya szintjen.
Valszeg a hazai telefonalasi szokasok joval soporolosabbak, mint az angol szokasok.
Ezert ott tobb jon be a szolgaltatoknak a telefonalasbol, a tobb bejovo penzbol nagyobb telefonalasi kedvezmenyt tudnak adni. (Nezd meg a T kinalatat. Ott rendszeresen adnak az L-es es XL-es csomagokhoz extra kedvezmenyeket. Az megint mas, hogy 1, a voda balfasz es nem csinal ilyet, 2, altalaban ocska keszulekeket kedvezmenyesitenek:S de 90%ban nem mennek a kozepkategoria fole)Szal a helyzet szar de nem meglepo:S
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
Valentino K.
üzenetére
hm.
érdekes.
nekem két telefonra a min havi telefonszámlám 15k, ez alá pár forinttal sikerült csak bemenni.
Mégis annyi amennyi a telefon ára...
-
válasz
Valentino K.
üzenetére
Így már korrekt
Az előzőt viszont kicsit félre sikerült fogalmaznod. -
Valentino K.
senior tag
válasz
Barthezz2
üzenetére
Jó, bele lehet kötni a mondandómba. Viszont tény, hogy a 300k-s fizunál nem kell azon gondolkodni hogy miből fizessem be a 15ezres számlát. Amire próbálok rávilágítani az az, hogy ott valószinüleg többet költenek telefonálásra, a szolgáltatónak is több pénze van, tud kedvezményesen, sőt, akár 0 Ft-ért telefont adni...
-
manchester85
veterán
Szerintem a vitamaxos árral semmi gond, korrekt, ennél nagyobb kedvezmény nem is nagyon várható. Az előfizetéses viszont valóban hű az utóbbi évek voda politikájához. Egyetlen komoly ügyfelük se marad, ha így folytatják. Bár az árpolitikájuk eleve azt mutatja, hogy az alsó szegmensre építenek. A voda neve lassan egybeolvad a corbyval.

-
Konflikt
addikt
hogy tenyek is legyenek:
az A1-nel a Legend, a Milestone, az X10 mind elviheto 0 EUR-tol. a Desire-ert kernek 99 EUR-t.ez egy vicc ami nalunk folyik. na nem mintha ujdonsag lenne..
-
m@xsys
senior tag
Horror ár
, nem fogok hosszabbítani! Semmi értelme 
-
Konflikt
addikt
ez egy vicc.
-
Lall
veterán
Hálistennek drágán adja a Yodafone, így nem esik a független készülékem ára sem olyan nagyot. Tudom, majd fog...

Az 50k lenne a reális 2 év hűséggel.
-
mukibuci
nagyúr
Nem látom a tömött sorokat a gsm boltokban független Legendekért tülekedve
Vagy bármilyen más telókért 

bolondember: a diamond1 pont rossz példa, már régen átkerült a kifutott modellek közé, levették róla az ártámogatást.
Viszont a készülékeknek ettől függetlenül elszabott árai vannak
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
Valentino K.
üzenetére
igen.
50-ért.Bog leírta, h lényegében miért van ez (h függetlenül olcsóbb, mint kártyával és az előfizus árakkal is pariban van. de nem ám zuggsm, hanem áruházláncok, mint Porst, Electrow, stb.!), bár továbbra sem magyarázat, h miért is van így...
Ezzel a saját, hosszan készülő sírjukat ássák - miért kösse magát oda valaki drágán, ha megkötések (tarifaváltási lehetőség egy évig megvonva, stb.) nélkül éppen csak drágább, de bármikor válthat? Tarifacsomagot éppenúgy, mint szolgáltatót...
példa:
Diamond I (!!!!) 13 hónapja 20 volt előfizetéssel, legmagasabb tarifacsomagban - most 100
-
Norbi21
senior tag
Sajnos a voda honlapja sem a gyakori frissítés bajnoka. ha meg tényleg picivel drágább a Legend, tényleg érdemesebb azt venni. Más kérdés, hogy olyan áron adják, ahol már jobban megéri hozzádobni pár ezrest a független verzióhoz
... -
SZ4B
tag
már csak könnygázóra kéne ide a Zosztrák árakkal

soha az életbe nem lesznek sem olyan árak, sem olyan csomagok itt, mint angliában, osztrákoknál, németeknél, blablabláéknál : OFF: -
atike
nagyúr
válasz
Valentino K.
üzenetére
A készüléklistában mit jelöl a telefon neve melletti kis Live ikon?
...és nem utolsó sorban poénként írtam oda...

-
válasz
Valentino K.
üzenetére
Remélem azt te is látod, hogy az a párhuzam, hogy ott 300k a minimálbér, és abból a "kevés" pénzből nem tudnák megvenni, ezért 0 forint, nálunk pedig a negyedannyi minimálbérből megtudják 100k+ -ért, az kicsit sántít

-
atike
nagyúr
A Herohoz képest jobb vétel a Legend a Vodánál az tény. Na de ennyiért...
Írna a bánat alá két évet. Akkor inkább hozzárakom azt a pár ezer forintot és megveszem boltból...De legalább erre nem tudnak Live menüt rakni...

-
Valentino K.
senior tag
Függetlenül alaphangon 110, legalábbis árgép szerint
Mennyiért kéne adni, 50-ért?
Angliában a minimálbér kb 300.000 bruttó, talán azért adják ott olcsóbban a telefonokat. Magát a párhuzatom Anglia és Magyarország között te sem gondolhattad komolyan...

-
today05
csendes tag
válasz
PowerBuldog
üzenetére
ebben az a kedvencem, hogy angliában sokkal de sokkal jobb előfizetéssel (30gbp/hó = 600perc beszéd, 500mb net, korlátlan sms) ingyen kapod meg ezt a telefont (meg a desire-t is) nem értem, hogy itthon miért kell ilyen horror áron adni a készüléket, mégszarabb előfizetési díjakkal...
-
válasz
PowerBuldog
üzenetére
Hát igen.. manapság már eltűntek azok a dolgok, hogy előfizuval jóval olcsóbbak a telók.. sajnos

Ha jól emlékszem a Djuice topikban Bog nagyjából kifejtette már, hogy miért..
-
kaller1
veterán
válasz
PowerBuldog
üzenetére
nálunk. nézd meg nyugatabbra mennyiért kinálják, jobb csomagokkal
-
PowerBuldog
veterán
Azért, hogy még 2 év rabsággal is 80 lepedőt elkérnek érte, elég durva.

-
Nem akarok hülyeséget mondani, de úgy emlékszem a győri vodában kirakott hero árcímkéjén még több van(pár ezerrel), mint amennyibe ez fog kerülni..
Szerk:
Úgy is van: HTC Hero 94990 89990 84990 105990
Utóbbi a vitamax ár..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ingyenes webtárhely és játékszerver
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- EAFC 26
- Projektor topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Milyen notebookot vegyek?
- Sci-fi
- További aktív témák...
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- SEAGATE ST500DM002 SATA III 500 GB 3,5 HDD
- iPhone 15 Pro 128GB 89% (1év Garancia)
- HP Z420 Workstation,Xeon E5-1620 CPU,8GB RAM,500GB SATA3 HDD,WIN10
- 27% - GAMING PC! i5-12400F / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe / B760 / 650w! BeszámítOK
- LG 34WR50QK-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync / sRGB 99%
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Eléggé elcsépelten hangzik, de ez tényleg hiánypótló írás lesz és sok rózsa- és más egyéb színű felleget el fog oszlatni sokaknál 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

, nem fogok hosszabbítani! Semmi értelme