Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz
Rhino666 #155 üzenetére
Nem csak az én elvárásom, hogy a drága időmet te egy okostelefon menüjében navigálás vigye el, hanem kvázi minden azonnal történjen.
Az Omnia és a TouchFLO párosítása nem volt bölcs dolog, mivel az utóbbi OpenGL ES 1.1 támogatással fut HTC-ken, az Omniában pedig nincs külön 3D gyorsító, önmagában a gyorsabb proci pedig még alacsonyabb felbontáson se hozza azt a sebességet.Nokiám valóban nem volt a 6230i óta, és már azt se szerettem a korábbi üzleti készülékeik után. Az is biztos, hogy egy éven belül nem is lesz Nokiám. Egyébként se vigasztalna, hogy van még rosszabb...
-
erdoke
titán
válasz
Rhino666 #151 üzenetére
Maradva a WinMo-nál, próbálj ki egyszer egy HD2-t, de az általad említettekhez képest a HD mini is gyors.
Nálam 10 mp után a pilótafülkében van az iGO (full EU speedcam adatbázissal), pedig a kártya se gyors, amiről indul. Ez egy régebbi vason inkább 40-50 mp.
Egy netről letöltött bármilyen nem HD AVI simán fut, nem kell konvertálgatni. A felület röccenés mentes, egy pillanatra se akad meg, de sorolhatnám még. A lényeg, hogy az összes 528-as ARM11-gyel megvert HTC lassú, és nem csak a HD2-höz képest (4-5-szörös számítási teljesítmény), hanem a HD minihez képest is (20-40 %-kal nagyobb számítási teljesítmény + kisebb felbontású kijelző).Szerintem ha a Touch Pro-t és az Omniát összeméred, szinte mindig egyértelműen az utóbbi gyorsabb. Kivétel az Omnia gyári TouchWiz felülete a TouchFlo-hoz képest, de Mobile Shell-el már elég nagy a különbség. Elég sokáig nyomkodtam együtt egy Omniát és egy Diamondot, és a gyártói felület kivételével nem volt kérdés, melyik a gyorsabb (az viszont már a specifikáción is látszik). Nyilván az Omnia kijelzője olyan, amilyen.
Ha volt Omniád, tudnod kellett volna, hogy 3,2" mellett létezik a HVGA-nál alacsonyabb felbontás... -
erdoke
titán
-
erdoke
titán
válasz
Rhino666 #147 üzenetére
Szerintem a Diamond jó 20 %-kal fentebbről indult, és a csúcsról a HD taszította le anno.
Ebbe a méretbe fölösleges nagyobb felbontást rakni, sokkal nagyobb hátránya van a sebesség oldalon. A Diamond egy rokkantnyugdíjas csiga a HD minihez képest a mindennapi használat során is, pedig ahhoz már adtak ki számtalan frissítést, míg az utóbbit az első szoftverrel teszteltük.
Mihez kezdenél a nagyobb felbontású kijelzővel? Ha 100 %-os oldal megjelenítéssel böngészel a Diamondon, akkor olvashatatlan minden, ha pedig kinagyítod, ugyanúgy nem látsz többet a kijelzőn, mint a HD minién. Mivel utóbbi se pixeles egyáltalán napi használatban, minek hívjam a nagyobb felbontás "igényét", ha nem sznobizmusnak? Inkább nézzem el a zavaróan lassú működést, csak hogy a felbontásra recskázhassak?Ott volt a HTC-nek a rengeteg VGA és WVGA csigatelefonja (528 MHz ARM11 L2 cache nélkül) évekig, nem is vettem egyet se, amíg normális vasat nem pakoltak alá (HD2). A Legend/HD mini párossal végre egy olyan középkategóriás vasat adnak, ami normális sebességgel elviszi ezt a felületet és felbontást, kiegyensúlyozott felhasználói élményt biztosítva.
-
erdoke
titán
válasz
Rhino666 #145 üzenetére
1. Pozícionálása sem csúcskategóriás. Se a procija, se az anyagok, se az ára nem lesz az pár hét múlva (igazából most sem az 100e-ért).
2. Van 3,2" WQVGA (400x240), ehhez képest a 480x320 sűrű.
Ha láttál már iPhone-t, annak is HVGA a felbontása 3,5" átlóval, és nem gáz. Ma már nem csúcs, és észrevehető, de nem gáz, ugyanis egy kijelzőnek van még pár paramétere a felbontáson kívül, ami jelentősen befolyásolja a minőségét.
HTC-nek vannak QVGA készülékei is alsó-középktegóriában... Tudod, van az ár, a pozícionálás, és ehhez kell belőni a specifikációt. Vagy fordítva, de a lényegen nem változtat. Nem csak felső kategóriás készülékeket lehet eladni, akár HTC-ről, akár más gyártóról van szó.Félre ne érts, már jó ideje én is WVGA-t használok (4,3"), de a téma nem a te és a nem az én igényeimről/sznobizmusomról szól, hanem egy középkategóriás PDA-ról. Amit én használtam 8 napig, te pedig ránézel a specifikációra, és kijelented, hogy szar a kijelzője.
-
erdoke
titán
válasz
Rhino666 #143 üzenetére
Most leírjam ugyanazt harmadszor, ha láthatólag nem jut el az agyadig? Megpróbálom:
1. Nem csúcstermék. Az ára még súrolja, de most jelent meg, és a HTC-k gyakran erősen nyitnak.
2. Ehhez a kijelző mérethez kiválóan megfelel a HVGA felbontás nyújtotta pixelsűrűség. Elég High a Density, ha így jobban tetszik.) -
erdoke
titán
válasz
Rhino666 #140 üzenetére
Hidd el, a 4,3" WVGA is kicsi tud lenni, de most nem erről van szó. Tegyük fel, hogy a Touch HD-nál a kijelző miatt választották a nevet. Ez esetben kérdezném:
Akkor korrektül jártak el? Nyilván nem, mert a TV-s/monitoros HD felbontástól rettenetesen messze van a WVGA.
A mérethez tartozó magas felbontásra céloztak volna (=pixelsűrűség, High Density)? Ha igen, hol van ez a határ 3,2" esetében? Ki mondja meg, hogy ehhez a mérethez a HVGA már nem elég sűrű? A HTC láthatóan úgy véli, hogy elég, és eddig minden tesztelő ugyanezt mondta, beleértve engem is.
Mivel a gondolatmenet elején rögtön elvethető a TV-s HD felbontás használata, szerintem végképp felejtsük el. -
erdoke
titán
-
erdoke
titán
válasz
Rhino666 #126 üzenetére
Én meg pontosan azt látom, hogy te akarsz valamit belemagyarázni, ami nincs ott. Leírtad, mit jelenthet a HD, ha egyáltalán a kijelzőre vonatkozik,de amikor éppen erre hivatkozok, akkor elkezdesz valami másról beszélni (nagyobb meg kisebb felbontás
).
Szerinted kamu, szerintem meg fölöslegesen kevered ide a TV-s/monitoros HD fogalomkörét.
Ez egy márkanév, és értelemszerűen semmi köze a TV-s HD felbontáshoz (1920x1080), ezért ne is keverjük bele. -
erdoke
titán
válasz
Rhino666 #118 üzenetére
És a HTC szerint? Vagy szerintem? Vagy más telefon gyártók szerint?
Az 1440x720 egyébként TV-n sem HD, sőt, mégcsak nem is szokványos felbontás.
Ha High Density-ről beszélünk: Az 1280x720 mekkora felületen "sűrű"? Mert 46"-os TV-n már biztosan nem...
Remélem, kezded kapiskálni a dolgot... -
erdoke
titán
válasz
Rhino666 #103 üzenetére
Tegyük fel, hogy igazad van, és a kijelző miatt HD, a High Density pedig a pixelsűrűségre utal. Hol van az a határ, ami alatt "jogtalanul" használják ezt a nevet?
(#104) CHIPman
Sokkal kisebb különbség van kijelzőméretben a HD mini és az iPhone, mint az iPhone és a HD2 között (3,2<3,5<4,3"). Akkor az iPhone-on is vakítás a multitács? Mert nekem az is törpe kijelzős.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Házimozi haladó szinten
- Windows 10
- EAFC 25
- Hobby elektronika
- Több mint 1 milliárd dollárnyi részvényüket adták el az NVIDIA belsős emberei
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Háztartási gépek
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest