Hirdetés

2018. július 17., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

HTC HD mini - láthatatlan innováció

Windows Mobile 6.5.3-ra épülő tucatkészülék hatalmas tudással, dizájnbeli újításokkal, eszméletlenül magas áron.

Hirdetés

Előszó, a doboz tartalma

Olvasóink között valószínűleg elvétve akadnak olyanok, akik nem hallottak még a tajvani székhelyű HTC-ről. A Windows Mobile alapú készülékeiről elhíresült gyártó neve napjainkban gyakorlatilag egyet jelent a minőséggel, az innovációval és rendszerint a szívrohamot okozó árcímkékkel. A dologban az az érdekes, hogy kiváló hírnevüket nem csak az Android rendszerrel szerelt masináiknak köszönhetik, ők ugyanis az egyetlenek, akik a kissé nehezen kezelhető, felhasználói élmény szempontjából nagyon elavult Windows Mobile-ból is ki tudták hozni a maximumot. Ennek oka a kiváló felhasználói élményt, kényelmes kezelőfelületet és nagyszerű adatösszekapcsolást nyújtó Sense UI, mely a vásárlók a Windows Mobile rajongóinak legnagyobb örömére nem csak a Google, hanem a Microsoft mobilos operációs rendszerére is elérhető. A Windows Phone 7 Series érkezéséig legalábbis.

HTC HD mini
[+]

Tesztalanyunk a HD mini nevet kapta. A barcelonai Mobile World Congress kiállításon már találkoztunk vele, sőt, a Mobile Meeting 2010-en a magyar közönség is megnyomkodhatta. Windowsos készülékről van szó, ez már a névből is látszik, az HD brand tagjai ugyanis a redmondiak rendszerére épülnek. Mit jelent a név? High definition, gondolnánk mi, a televíziók és monitorok világából ugyanis csak úgy özönlik felénk ez az elnevezés. Mobiltelefonoknál nyilván nem beszélhetünk ekkora felbontásról, de a két korábbi HD modell közös jellemzője a nagy méretű és felbontású kijelző volt, a mini szócska az én fejemben tehát azt jelentette, hogy kicsit alacsonyabb képátlóval, de azonos felbontással rendelkező telefont fogunk kapni, de sajnos tévedtem. A HD mini ugyanis kijelzőfelbontás szempontjából a középkategóriába esik, a nevet a gyártó mintegy brandként használja, funkcionalitás és tudás szempontjából ugyanis nagyjából ott van az új jövevény, mint a napjainkban is nagy népszerűségnek örvendő előd. Kicsit érdekesnek tartom tehát az elnevezést, de ez legyen a legnagyobb gond a készülékkel.

HTC HD mini
[+]

A doboz az aktuális trendeknek megfelelő kialakítású, kicsi, fehér. A leírásokon és a 8 centiméteres telepítő CD-n kívül mindössze egy hálózati töltőfejet, egy USB-kábelt és egy 3,5 milliméteres csatlakozóval ellátott sztereó headsetet rejt, ami talán egy kicsit soványnak mondható egy ilyen árfekvésű eszköztől. Egy elegáns, könnyed tokot legalábbis szívesen láttam volna még az apró kartondarabban elrejtve.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.