- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dombila
őstag
válasz
Kiss67 #36795 üzenetére
Ja, hogy te root-olni szeretnél, csak az Unrevoked nem viszi!
Akkor először próbáld factory reset-elni a telefont és utána az Unrevoke-ot. (A factory reset a Settings - SD & Phone Storage - Factory data reset- ben van).
Ha ez nem segít, akkor használj Revolutionary-t. Az simán S-OFF-ol és tesz fel recovery-t, utána pedig már bármilyen ROM-ot fel tudsz tenni.
-
dombila
őstag
válasz
Kiss67 #36791 üzenetére
- Feltesezed az SD-re a PB99IMG.ZIP-et. (Nézd meg, hogy valóban ez-e a neve, nincs e kétszer .ZIP a végén!)
- HBOOT módban indítod a telefont (Hangerő le + bekapcs)Ha jó a file neve, akkor a HBOOT megtalálja és megkérdezi, hogy le akarod-e futtatni. Ha igen, akkor még ellenőrzi és már futtatja is. Kb. 4-5 perc.
Közben csak arra kell figyelni, hogy ne merüljön le a telefon! -
dombila
őstag
válasz
Reddevil84 #36790 üzenetére
Nincs mit aggódni, gond akkor sem tud lenni, csak nem írja felül a HBOOT-ot. Ha ez lenne, akkot S-OFF marad a telefon, de azt egy stock HBOOT feltételével (ugyanígy egy ZIP-et kell átnevezni PB99IMG99.ZIP-re és lefuttatni) utólag is le lehet cserélni.
Na aggódj, ha gond lenne kérdezz! (De nem lesz)
-
dombila
őstag
válasz
BollaFeri #36630 üzenetére
Hát ez így necces. Esetleg azt megpróbálhatod, hogy a működő telefonoddal installáld fel a drivereket. Nekem két Desire-m van és az elsővel felinstallált driverek működnek a másikkal is. Igaz egy barátom Desire-jét meg nem ismerte fel, ott újra installálni kellett, nem tudom ez mitől függhet.
De egy próbát megér... -
dombila
őstag
válasz
BollaFeri #36628 üzenetére
A HBOOOT hibás telefonodhoz:
Ha az exe-s megoldást választod, akkor ezt, ha a PB99IMG.ZIP módszert akkor pedig eztCsak úgy kíváncsiskodom: Az előttem többször is ajánlott PZoley Help/Mod oldalon jártál már, mert ott mindkettő le van írva...
Az S-OFF-os telefonodhoz.
A Revolutionary csak S-OFF-ot csinál, és ha kéred Recovery-t is. A root az a ROM tulajdonsága, így ha nem cseréled le a gyári ROM-ot, akkor a telefonod S-OFF, de gyári ROM-os. Ez lehet neked most.
Ha erre ráengedsz egy Revolutionary-t, akkor futás közben kérd tőle a recovery-t is. A folyamat végén lesz használható recovery-d is, amit kikapcsolt állapotból a hangerő le + bekapcsoló gombbal tudsz elérni. (A HBOOT-ban kell kiválasztani a Recovery-t.)
Recovery-ből pedig már bármilyen ROM-ot feltehetsz. (A custom ROM-ok mind root-oltak.) -
dombila
őstag
válasz
Pékmester #36544 üzenetére
Mivel a Desire-ben csak USB client interface van így USB-n semmiképpen nem fog menni. Ahhoz USB Host interface kellene, ahogy a PC-kben is.
Két megoldás lehet esetleg:
- dokkoló, ami kezeli a HDD-t
- olyan speciális HDD, ami WIFI-n keresztül is elérhető. Pl. Seagate WIFI Goflex, de ez ár/érték arányban nem biztos, hogy jobb a nagyobb sd kártyánál... viszont elmegy 5 órát akkuról és 3 eszközt is ki tud szolgálni -
dombila
őstag
Jaaa, igen ez megy nálam is, és itt is hasonló stabilitással. Nem is emlékszem mikor kapcsoltam ki utoljára - persze ki lehet számolni...
Azt hittem a képről, hogy nem merül az akku ennyi idő alatt.
Nem tudok képet feltölteni, ez van a helyén: A képfeltöltés átmenetileg nem elérhető, a hiba javításáig kérjük türelmeteket!
A számok nálam:
Uptime: 555:14:56
Awake time:
58:14:36Kicsit kevesebbet használtam mint te, és több, mint 23 napja megy. De volt már 1000 óra felett is.
-
dombila
őstag
válasz
izsmen #36429 üzenetére
Az Alpharev használja a /data partíciót a művelet során. Ha valamilyen sima a2sd-nél bonyolultabb scriptet használó ROM-t használsz, akkor nem találja meg az ext-re került /data partíciót emiatt akad el.
Ahogy James javasolta tegyél fel egy sima gyári root-olt ROM-ot és úgy próbáld meg. -
dombila
őstag
A leírás első részéhez hasonlóan működik PZoley a2sd-x script-je is a /data-ra mount-olja az ext partíciót. (Symlink-ek nélkül; az a2sd++ még symlinkel)
Ami itt másként folytatódik az a fatsys (HBOOT) -os rész, ebből nekem úgy tűnik, hogy ezt nem script-el oldják meg, hanem a kernelen belül.
Viszont kérdés, hogy ehhez milyen HBOOT fog kelleni, mert biztos nem lesz mindegy (eredeti, Alpharev, Revolutionary, ... ???) -
dombila
őstag
válasz
james008bond #36379 üzenetére
A leírás jó
, de a link nem jó oldalra vezet...
-
dombila
őstag
válasz
AnTomySm #36362 üzenetére
A Revolutionary csak S-OFF-ot és Recovery-t csinál. Ez mindkettő független a telefonon futó ROM-tól. (Az S-OFF írási lehetőséget teremt a NAND-ba futó ROM alól is, a Recovery pedig lecseréli a HTC gyári Recovery-jét.)
A root viszont nem a telefon jellemzője, hanem az adott ROM-é! (S-OFF-olt telefonon vidáman futhat root-olt és nem root-olt ROM is.) Tehát ha van Revolutionary-s Recovery-d, akkor a Revo rendesen lefutott, a root nem az ő dolga.
Mivel a CM alapból root-olt ROM, így ha Recoveryből tetted fel root-oltnak kell lennie. A Recovery-ben a ROM telepítése előtt csináltál wipe-okat? (wipe data, wipe cache, wipe dalvik cache). Ha esetleg nem, akkor a CM az előző ROM adatait is látja és ez elég zűrzavaros állapotot tud okozni.
Én mindféleképpen megpróbálnám wipe-ok után újra tenni a CM-et. (Wipe-ok helyett akár a PZoley file Full Wipe Flash-t is lehet használni, csak akkor legyen Ext partíciód is.
-
dombila
őstag
válasz
Aston Deen #36292 üzenetére
Tuti stabil, igaz csak Sense 2.1: Ginger Sense 2.10a
-
dombila
őstag
válasz
james008bond #36290 üzenetére
A video-n tényleg akadásmentes.
Július óta csak próbálgatni tettem fel néha egy-egy ROM-ot, nálam azóta PZoley Ginger Sense 2.10a megy. Bármilyen Sense 3.x-et tettem fel, a friss 3.x Sense ROM lassabb, mint a több hónapja belakott és mindennap használt 2.10a. Így egy sem maradt pár óránál tovább, mert ha már kezdetben lassabb, akkor mi lesz hónapok múlva?
Ez még egyszer sem fagyott le (!), talán kétszer lassult be, de mindkét esetben egy reboot megoldotta a gondot. (Úgy tűnik azért az Android memóriakezelése sem hibátlan...) -
dombila
őstag
válasz
Aston Deen #36285 üzenetére
Melyik ROM-ot próbáltad, és milyen memória kezelő script-el? (a2sd+, as2d++,...) Valószínűleg kártya format/partició hiba lesz.
Mihez képest lehető leggyáribb egy 3.x Sense-es ROM. A 3.x Sense miatt ezeknek a ROM-oknak a gyári Desire ROM-hoz már elég kevés közük van, talán csak az alap Android, mivel a teljes Sense és a framework le van cserélve. A HTC ROM-ok felülete - a Sense - nem egy sima launcher és pár widget, hanem nagyon mélyen bele van szőve magába az alap Android rendszerbe. (Emiatt nincs is még egyetlen rendesen működő Sense port sem más telefonokra. A Nexus-ra próbálták, de annyira instabil volt, hogy félbehagyták). Így egy Desire 3.0 vagy 3.5 ROM-ot ne úgy képzelj el, hogy a gyári Desire ROM-ra rátesznek egy 3.x-es Sense-et, hanem ezek általában más telefonok (Desire S, Sensation, ...) portolt változatai Desire-re. (Érdemes a build számokat nézni: a Desire ROM-ok 2.36.xx. kötül vannak, a Sense 3.x-esek 1.17.xxx, 1.22.xxx - nem Desire ROM-ok)
Ennek megfelelően a stabilitásuk, sebességük nem a legjobb. Tapasztalataim szerint Desire HW-e egyébként még a 2.1-es Sense futtatásához elegendő - akadás nélkül fut -, de ettől újabb Sense-ek már akad(hat)nak. -
dombila
őstag
válasz
Liliom9 #36275 üzenetére
Mielőtt USB Brick ellen teszel valamit, nézd meg, hogy kábelen PC-ről látszik-e a telefon! (Pl. adb-vel) Mert ha igen, akkor ez nem USB brick, akkor ugyanis az SD-nek még működnie kell! A klasszikus USB Brick javítás pont az SD-ről másol be és használ file-okat. (Pl. az 1. hsz-ban is a brick javítás az SD-t használja...)
Nem is nagyon értem az 1. hsz.-ben a leírást:
Probléma: A telefon nem látja a memóriakártyát (sem recoveryben, sem bootolva), USB-vel sem lehet csatlakoztatni semmihez (csak fastboot módban).
Ha gyári ROM van a készülékeden, vidd szervizbe!
...
És a megoldás 7. lépése:7. Tegyük fel a telefonra a Terminal Emulator-t (Market!) és a Root Explorert (Fizetős, az ES File Explorer is jó helyette). A Root Explorerben vagy az Estrongsban engedélyezzük az R/W-t és az SD-ből tegyük át a módosított mtd0.img-t és a flash_image-t a /data könyvtárba.
Namármost, ha a telefon nem látja a memódia kártyát, akkor hogyan tegyünk át róla file-okat a /data folderbe???
Ezt ki tudja javítani az 1. hsz.-ben? Mert kicsit ellentmondásos...
Az USB Brick során az SD kártya általában nem érintett, csak az USB csatlakozó!
-
dombila
őstag
válasz
james008bond #36111 üzenetére
James, én is a 2.5.0.7-et használom másfél éve. Még sosem volt vele problémám, nem is cserélem le, csak ha muszály lesz
-
dombila
őstag
Én ezt már láttam, fel is csillant a szemem, aztán eltűnődtem rajta, hogy jó-jó Ubuntu fut a telefonon és az alkalmazások honnan is lesznek rá? Marketból nem, mert ugye nem android.
Ubuntu forrásokból elég bizonytalan, hogy ekkora kijelzőn és memórián mi fog menni és mi nem...
De mindenesetre nagyon érdekes!Khmmm, nem néztem meg alaposan a thread-et. van ott alkalmazás "dögivel", ..openoffice, ...
-
dombila
őstag
Pontosan mire nevezed át? PB99IMG.ZIP legyen a neve, az SD gyökerébe másold és hangerő le + power-el kapcsold be a telefont. Ekkor a HBOOT megtalálja a PB99IMG.ZIP-et és megkérdezi, hogy telepítse-e. Naná, mert ezt akarod.
Ez nem egy ROM, hanem egy teljes gyári HBOOT, recovery, radio, ROM csomag. Mindent felül fog írni és gyári állapotra hozza a telefont.
-
dombila
őstag
válasz
Kiss67 #35973 üzenetére
A root-tól a telefon arculata nem változik meg, ugyanaz a gyári ROM marad rajta, csak éppen root-olva lesz. Ha azt szeretnéd, hogy másképp nézzem ki, ahhoz célszerű custom ROM-ot feltenni. Pl. kicsit más: Sense 2, 3-as ROM-ok, jobban más: CM7 alapú ROM-ok, egészen más: MIUI.
Kinek mi tetszik.Ha alkalmazásokat is akarsz kidobni, két lehetőséged van:
- még telepítés előtt a ROM-ból kidobod őket
- telepítés után törölgetsz, de ekkor S-OFF is kell a telefonodra. (Ha a legfrissebb root-olási módszert használod, akkor alapból lesz S-OFF-od is.)Az alkalmazások kidobásánál mindenképp olvass/kérdezz utána, mert nem várt következményei is lehetnek, ha nem jó alkalmazást törölsz...
Legstabilabb ROM a gyári, minden egyéb csak rosszabb lehet
Én nagyon tudom ajánlani Pzoley GingerSense 2.10a ROM-ját. Gyors, stabil, jól fogyaszt.
No, itt egy válasz.
Az időt ne sajnáld rá, ha egy számodra kényelmesen kialakított felületet/ROM-ot szeretnél az nem fog hirtelen előállni. Mások tanácsát lehet követni, de az sem mérvadó, mert van akinek ez tetszik, van akinek az. Én preferálom a Sense-es ROM-okat, de van, aki kiütést kap tőle, és biztos nem ajánlja...
-
dombila
őstag
Rejtett partíciót sosem fog belső memóriaként kezelni. Valószínűleg az Ext3/ext4 partícióra gondolsz (ez nem rejtett, csak épp a Windowsok nem látják), ezt már kezelheti "belső" memóriának egy ROM, de csak ha fel van rá készítve erre való script-tel. (Részletek itt, vagy 1. hsz.
-
dombila
őstag
válasz
potyi23 #35764 üzenetére
A gyári ROM-nál nincs stabilabb!
Tedd vissza azt és add el úgy!
Az ennyire gyors merülés pedig nagyon gyanús, ott valami egyéb gondnak kell lennie, nálam is 2 napot megy; ha aktívan játszom/netezem vele akkor is kibír egyet.
Bármilyen okostelefont veszel mind kb. ugyanannyi ideig bírja, mert nem a készülék a fő fogyasztó, hanem a kijelző! Ha sokat nyomkodod, sokat világít, gyorsan merül. Ennyi.
-
dombila
őstag
válasz
-Maci- #35684 üzenetére
Szia!
Én a beépített gyári klienst használom, igaz Sense 2.1-beli és az már jelentősebb okosabb, mint a sima Sense-es. (Ha jól tudom, te gyári ROM-ot használsz).- Az attachment-eket external-ra teszi.
- Ha IMAP-ra állítod az account-ot, akkor 1,3,7, ..30,.. napra tudod állítani, hogy mit hozzon le. (POP3-on nem tudom, mert nem használom)
- Működik a notification vele -
-
dombila
őstag
válasz
-Maci- #35440 üzenetére
- Hangerő le + Power-el bekapcsolod a telefont, és benész a recovery-be
- Kiválasztod az "Install zip from sd card" opciót
- Megkeresed sz SD kártyán a superuser zip-jét
- Ha kár megerősítést, akkor kiválasztod a Yes-t.
- Ha végez, akkor "Reboot system now" a recovery-ben és kész is vagy.RazorGTR1: lassú vagyok...
-
dombila
őstag
válasz
-Maci- #35437 üzenetére
Ha már S-OFF-od van, akkor a root-hoz akár a Razor akár az általam tegnap belinkelt superuser programot tedd fel Recovery-ből! Mindkettőnk linkje egy recovery-ből telepíthető ZIP-re mutat. Amint ezt felteszed azonnal lesz root-od és menni fog a root explorer és a Titanium backup is.
Ha már S-OFF-od van - márpedig tegnap volt - akkor felesleges az Unrevoked.
-
dombila
őstag
válasz
Szirtimorc #35408 üzenetére
Ilyen inteligens tárcsázást valóban nem tud a CM7. Külső tárcsázót tudsz használni Pl. Go Dialer/Contacts (ez ingyenes,
de nem nagyon illik a CM7-be a kinézete, szerk: customizálható) - Rocket Dialer - ez szépen illik kinézetileg, de fizetős...Szerk:
Ingyenes még a Dialer One is. -
dombila
őstag
válasz
-Maci- #35402 üzenetére
Szuper!
Csak hogy tiszta legyen:
A root és az S-OFF két külön dolog.
Root: a ROM-ban található egy su (superuser) alkalmazás, ami a root-ot igénylő alkalmazásoknak "superuser" vagy "root" jogot ad. Ez olyan, mint a Windows-ban a rendszergazda. Ezzel az alkalmazások olyan területekhez is hozzáférnek, amit az androitd egyébként nem enged nekik.
S-OFF: A HTC telefonok system memóriája futó ROM mellett írésvédett! (S-ON állapot) Így nem lehet ROM alól hozzáférni. Ezt lehet kikapcsolni különböző programokkal (Revolutionary, AlphaRev). Így már ROM alól is lehet törölni, módosítani a System partíción.Futó ROM alól a system/app-ok közül törölni csak úgy tudsz, ha S-OFF-od és root-od is van. (A törlő programnak "jogosultságilag" hozzá kell férnie a system-hez - ehhez kell a root, és fizikailag is kell tudni törölnie - ehhez kell az S-OFF.)
Használd törlésre a root explorer-t teljesen jól működik!
(A root uninstaller megszüntetni a root-olást így törlésre nem jó. Az android saját menüje pedig a system/app-ból nem tud uninstallálni, csak utólag telepített nem a ROM-ban lévő programokat)(HTC-ken az S-ON állapot miatt az általános root programok nem működnek. Z4root, ...)
-
dombila
őstag
válasz
-Maci- #35390 üzenetére
A HBOOT-ban mit látsz? S-ON vagy S-OFF? A Revolutionary ha rendesen lefutott, akkor S-OFF-olta a telefont - ekkor kellene tudnod törölni a system/app folder-ből is. Mivel próbálsz törölni, root explorer-el? (Ha azzal, akkor előtte használod az oldal tetején lévő "mount r/w" kapcsolót?)
A Revolutionary superuser-t nem telepít, így a gyári ROM nem lesz root-olt. Ha meg akarod tartani a gyári ROM-ot, akkor külön kell superuser-t telepíteni pl. ezt recovery-ből.Ha custom ROM-ot teszel fel, akkor erre nincs szükséged, mert azok már root-oltak és tartalmazzák a superuser-t.
-
dombila
őstag
válasz
prezson #35162 üzenetére
A családban két Desire van, egy Speedshop-os és egy Extreme Digital-os. Most néztem meg, mindkettőre 24 hónap gari van. Független készülékre 24 hónap az általános, ennyit ad a HTC.
Úgy tűnik az Extreme-nél beszerzési forrás függő lehet, hogy 12 vagy 24 hónap. (A 24 hónapos HTC-től származik, a 12 valamilyen továbbértékesített készülék lehet)
Mindenesetre érdemes felhívni az e-care-t, IMEI szám alapján megkérdezni a garit, és ha azt mondják még az, akkor csak a garipapír nem jó.A villogó LED-ek ill. a kérdőjeles ikon azt mutatják, hogy vagy rossz az aksi, vagy a Desire nem tudja kezelni. Lehet hogy drágább a gyári, de legalább tuti működik...
-
dombila
őstag
válasz
barathmarton #35063 üzenetére
Azt hiszem a trackball-os feléledéshez nem elég a root, hanem a ROM-nak is támogatnia kell. Ezt a gyári 2.3 nem tudja.
A SetCPU csak olyan kernellel működik, ami támogatja. A HTC gyári kernele ezt megint csak nem tudja, plusz modulok kellenek hozzá. Ezeket természetesen bele lehet valahogy varázsolni, de egyszerűbb egy Sense ROM-okhoz való kernelre cserélni a HTC gyáriját. -
dombila
őstag
válasz
Drenadar #35013 üzenetére
Nekem PVT1-es alaplapot 3 nap alatt cseréltek. Ha amoled-es a készüléked, akkor csak PVT1-est is tudsz kapni, mert a többi nem kezeli az amoled-et.
Nem fogsz Desire S-t kapni, mert valszeg gazdaságos a javítás. (A kicserélt alaplapot nem olyan nehéz megjavítani és újra felhasználni. Nem szemét az egyből...)Gyárira visszaállítás itt az oldal közepén
Válasz jó ROM-ot és akkor nem fog döcögni.
Érdekes, hogy a többség elégedett a készülékkel. Ha neked ennyire nem jön be akkor miért szenvedsz vele? Vegyél olyat, amiben több memória van, nagyobb internal,...
-
dombila
őstag
válasz
TMT7TMT7 #34966 üzenetére
Tényleg létezik ilyen.
A US Cellular nem GSM hálózatot használ, hanem Wifi-t!Országos lefedettsége van - az USA-ban - és azt használják a hálózatához tartozó telefonok. Így tényleg nem kell bele SIM foglalat. A US Cellular szepontjából tényleg ez a lényege, az más kérdés, hogy semmilyen másik hálózatban nem működik...
-
dombila
őstag
válasz
qnadam #34936 üzenetére
Ha független, akkor az oldal közepén itt találod a leírást.
Ha nem független, akkor is ez kell, de Goldcard is kell, különben nem fut le.Az összes RUU-t itt találod, de szolgáltatóit necces visszatenni, ha nem tudod milyen volt eredetileg. (Magyar szolgáltatóit nem is találsz...) A gyári, független RUU elvileg minden Desire-re felmegy, max Goldcard kell hozzá.
-
dombila
őstag
válasz
Gólya. #34932 üzenetére
Azért azt tudod, hogy veszélyes játék volt végig próbálgatni at RUU-kat? Ha véletlenül felment volna egy nem arra Desire-re való RUU, akkor most lenne egy drága papírnehezéked. Nem megfelelő HBOOT-al felülírva - végleges tégla.
Ha nem tudod melyik kell, akkor előtte kérdezz legközelebb!Az én Dézim is Speedshop-os, eredeti CEE régióra szánt független - nem angol import.
-
dombila
őstag
válasz
barathmarton #34752 üzenetére
Ha a Revolutionary hiba nélkül lefutott, akkor már van recvovery-d. Hangerő le + bekapcs, Recovery választás, és már ott is van. Ebből pedig már teheted is fel bármelyik custom ROM-ot. A Custom ROM-ok alapból root-oltak, így nem kell a superuser-el semmit csinálnod.
RazorGTR1: - nem öregszel te!
-
dombila
őstag
-
dombila
őstag
Na ez érdekes: Betiltják a HTC-t Németországban?
Ez a szabadalmakkal való "játék" már tényleg durva. És persze az egésznek legjobban a vásárlók isszák meg a levét.
-
dombila
őstag
válasz
gordonfreemN #34728 üzenetére
PZoley oldalán nézz körül! A Ginger Sense DTP kezdetű ROM-okat nézd végig, mindegyikhez sok-sok kép is fel van téve, így biztos megtalálod, amire gondolsz. (ez a lilás-rózsasínes felhők a Sense 3-ban vannak, így a 2.10d, 3.0, 3.1, ... verziókat nézd át elsősorban.)
-
dombila
őstag
válasz
gordonfreemN #34720 üzenetére
Itt van a gyári 2.2-es PB99IMG.ZIP változata. (Ez 0.93.0001-es HBOOT-ot és 5.11.05.27-es radio-t is fel fog tenni.)
Kelleni fog Goldcard, mert enélkül CID error-al meg fog állni az upgrade. Ha van Goldcard, akkor a PB99IMG simán le kell fusson és felkerül a 2.2 gyári változat, de ez a függőségen nem fog változtatni, továbbra is csak Telenor kártyával fog menni.
Goldcard készítés - hátha ez is kell. (ne törődj vele, hogy Legendre szól a goldcard része ide is jó.) -
dombila
őstag
válasz
gordonfreemN #34715 üzenetére
De az megy, de a custom ROM-okból nincs ilyen verzió és a gyári 2.3-ból sincs. Mivel a gyári 2.3 hivatalos frissítésként (OTA) sosem jelent meg, így PB99IMG nem készült belőle, csak Windowsos frissítő. Ezt aki akarja letöltheti és felteheti. Hivatalos gyári, így garivesztés nincs vele, de automatikusan nem frissül rá a telefon.
-
dombila
őstag
válasz
gordonfreemN #34711 üzenetére
Ha alap 2.3 alatt a gyári HTC-s verziót érted, akkor itt találod.
De ez csak Windows alól, gépre csatlakoztatott telefonra feltehető. Nincs flash-elhető változata.
Ha custom 2.3 is jó, akkor PZoley oldalán találhatsz belőlük jópárat, (Sense, MIUI, CM7 alapúak) ill. leírás is van hozzá.Viszont érdemes lenne radio-t frissítened, mert az bizony nagyon régi, az újabb ROM-oknak gondja lehet vele.
A gyári 2.3-as lecserélni a HBOOT-ot és a radio-t is a legújabbra. (Az új HBOOT csak Revolutionary-val felnyitható/root-olható.)Ja, és root-olt a telefon? Van custom recovery rajta? Mert HBOOT-ból nem tudsz flash-elni csak recovery-ből.
-
dombila
őstag
válasz
FeRRaR1 #34702 üzenetére
Az mindenesetre érdekes, hogy először azt mondta a HTC, hogy az ICS-hez már nem lesz Sense. Ehhez képest az azóta kiszivárgott telefonjai mindegyikénél ott van az Android 4 mellett a Sense 4.0 is
És ugyan lehet, hogy nem lesz Tegra-s telefonja -szerintem is kitart a Snapdragon mellett -, de már megint megjelent a 4 magos processzor hír, mint a múltkor. Igaz most csak 4x1.5 GHz és nem 4x2.5 Ghz.
Valószínűleg a 4 mag valódi cél és dolgoznak rajta, csak mindig máshogy szivárog ki -
dombila
őstag
válasz
Szirtimorc #34692 üzenetére
MIlyen ROM-ot használsz?
Nekem eddig minden ROM-al, mindig működött. (Gyári 2.1, 2,2, HD ROM, PZoley 2.3, CM7). Az itthoni wifi-m hidden SSID-s, és soha nem volt gondom vele.
(Hero-n láttam csak ilyen problémát.)Másnak is volt már ilyen gondja a Dézivel hidden SSID-vel?
-
dombila
őstag
válasz
beni121 #34636 üzenetére
Ha ragaszkodsz az igazi Sense-hez, akkor a Zoli féle Ginger Sense DTP 2.10a - stabil, megbízható, (Androdi 2.3 + Sense 2.1)
Ha a sebesség fontosabb, akkor szintén Zoli oldaláról a CM7 alap, vagy az ál-Sense-esített verzió. (Android 2.3.7 LP UI Sense-el)
Ha gyári 2.3 van rajta akkor csak Revolutionary-val tudod S-OFF-olni ill. root-olni a telód. -
dombila
őstag
-
dombila
őstag
Ha kártyát akarsz majd cserélni, akkor a következő a feladat:
- recovery-ből készítesz egy nandroid backup-ot (ez elmenti az ext partíció-t is), a mentés a FAT32 partícióra kerül
- FAT32 adatait lemented a gépedre
- formázod új kártyát (GC-t is csinálsz ha gondolod, de ha a régi kártyát nem dobok ki, az id megmaradhat GC-nek)
- FAT32 particióra visszamásolod a gépedre elmentett adatokat
- kártyát beteszed a telefonba
- recovery-ben restore-al visszaállítod a mentett ROM-ot (ext-et is visszaállítja)kész.
-
dombila
őstag
EZT láttátok már? Majdnem egy hetes, de én csak most vettem észre. 4x 2.5 GHz...
-
dombila
őstag
Háááát ez érdekes. Változtattál bármit mióta utoljára használtad a WLAN-t? Kernel, beállítás, új installált app?
Ha lefogja a sávszélességet, akkor ezerrel kommunikál, vagy legalábbis akar. Nem tudod a router-en megnézni kivel/mivel akar beszélni? (Esetleg cím, port,...) Már ha olyan a router software-ed... -
-
dombila
őstag
válasz
Wtonak #34507 üzenetére
Hűha, ez is nehezen dekódolható üzenet, de azt hiszem értem a lényegét: gyári 2.3-ról szeretnél valami egyéb ROM-ot. (MIUI vagy Sense,...)
Ha gyári 2.3-ad van, akkor csak a Revolutionary-val tudod root-olni, S-OFF-olni ill. ez egyből recovery-t is ad. Ez már elég ahhoz, hogy új ROM-ot tudj recovery-ből feltenni.
Az eljárás egyszerű:
- letöltöd a Revolutionary-t
- generálsz egy béta kódot az oldalon
- PZoley oldala alapján feltelpíted a szükséges driver-eket
- futtatod a Revolutionary-tEzután a Dézit recovery módban indítod és felteszed a számodra megfelelő ROM-ot. Hogy mi a megfelelő azt magadnak kell megtalálni, de bármennyi ROM-ot kipróbálhatsz...
-
dombila
őstag
Én hasonlókat mondhatok a GingerSense DTP 2.10a-ról (PZoley). Július óta megy, sosem kellett újraindítanom - csak ha recovery-zni akartam. Nem laggol, 2 napig elmegy. Ugyan nekem csak kb. 250 MB alkalmazás van telepítve, de remekül működik.
Most "játszom" a CM7-el is, de Sense nélkül nem az igazi az élet, így csak pár órára próbálgatom...
-
dombila
őstag
Én most használtam először, mert a gyerekek elunták a gyári ROM-okat, és CyanogenMod volt mindkettőjük készülékéhez. Gondoltam egy próbált megér. Hááát rá kellett jönnöm, hogy elképesztő gyors - még a lassú HW-eken is. Így aztán le is szedtem a CM7-et, de gyárilag nincs benne a2sd+, így megkérdeztem Zolit bele lehet-e tenni simán a script-jét. Erre ő gyorsan legyártott két ROM változatot
-
dombila
őstag
válasz
szata.68 #34468 üzenetére
Ha igazán gyors ROM-ot szeretnél most került ki Zoli oldalára egy a2sd+-al tuningolt CM 7.1.0. CM7 1.0 a2sd+
Kicsi és gyors! - Zoli már beletette a gyárilag hiányzó Google appokat (Google license okok miatt az eredeti CM7-ben nincsenek benne)
Aki kibírja Sense nélkül, annak tökéletes. A fiaim sokkal gyengébb telefonjain (LG GT540, ZTE Blade) nagyon gyorsan megy a CM7, én is kipróbálom a Desire-n is.
-
dombila
őstag
A Cyagonen csapat már ráugrott az ICS-re. Azt ígérik, minden Cyanogen támogatott készülékre lesz ICS, kb. két hónap múlva.
Kíváncsi leszek -
dombila
őstag
Hoppá, most olvastam, hogy a Google kiadta az ICS forráskódját! Jöhetnek a custom ICS Rom-ok :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Facebook és Messenger
- Futás, futópályák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- SkyShowtime
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest