- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
oli1992
csendes tag
Sziasztok!Nekem a következő a problémám.Van egy Hp Pavilion G6-2013SH laptopom amely A6-os Apu-val szerelt és Radeon Hd7670-es dedikált videókari is van benne(tehát dual graphics-es).Jól működik viszont szeretném lefrissíteni a videókari drivert mert több mint 1 éves,de nem tudtam feltelepíteni az új driverek közül egyet sem(próbáltam a 13.4-est és a 13.1-est is).Mindent feltelepít még a Catalyst control centert is,csak az új illesztőprogramot nem.Meg lehet valahogy oldani a driverfrissítést vagy örökre a 2012 áprilisi drivert kell használjam?
-
proggie
csendes tag
Egyébként ez a laptop vagyis az egyik változata (de majdnem ugyanaz). 5-ből 4 pontot kapott a tech radaron. Kiemelkedő grafikus teljesitmény stb . ÉS 2012 best in class-nak választották. Tehát ebben az árban abszolút a legjobbnak.
-
proggie
csendes tag
Látom még megy itt a témázás. Nekem semmi bajom a bluetooth-al tökéletesen működik. De lehet hogy amd procival nem ajánlanám ezt a laptopot. Nekem azóta is szuper minden az i3-as változattal mióta utoljára irtam itt. szinte 0-24 órás használattal dohányzás meg elég poros környezetben is a hűtés változatlanul gyakorlatilag hangtalan.
-
kukacok
csendes tag
Mi a fenének akarod azokat a magokat piszkálni? 1,5 GHz az alap ha van rá igény automatikusan maguktól mennek fel 2ghz fölé! A gyengébbik vga-t nem kell "kigyilkolni" hanem szintén auto kapcsolódik be a nagyobbik kártya ha játszol stb. ha meg nagyon nem kell, akkor a catalyst centerben tudod letiltani mert ugye sok játék rosszabbul megy dupla vga-val(directX 9 es játékokat meg se próbáld) de úgy látszik nem sietnek a driverekkel.
-
Zagor
csendes tag
Én is higyj nekem.
Csupán arra a sorsra jutott nálama HP, hogy szerverekhez értenek brutálisan.. nagyjából az ipari-céges nagy gépekhez nyomtatókhoz is.... De minden másban kuka.
Mezei parasztoknak gyártott nyomtatók, laptopok... még a drágábban is kukábavalók pár hónap után.
Minden esetre kérlek, ha sikerül azokat a 1,5GHz-s magokat feltúrni.... légyszives jelezd. Szükségem lenne arra a gépigényre. Plusz ha rájösz, hogy hogyan lehet totálisan kigyilkolni a gyengébbik vga-t. Merthogy tényleg összeakad egy raklap game win7-en miatta. :\
Igaz, hogy mióta win8 van rajta, nagoyn jól kezelődik minden. Semmi drivert nem tettem fel. És probléma nélkül tép mint az atom.
Ez lesz valsz a megoldás, csak inkább használnék win7-et. Pár probram még nem stabil win8-on, amit a munkám során is használnék pl...
Szóval jelezd kérlek, ha sikerül feltúrnod. Köszönöm!
-
Zagor
csendes tag
A lényeg, hogy ez a laptop egy kalap szar.
Elvel a bluetooth mindenhol látszüdni tűnik, azonban használhatatlan. semmi nem látja, semmit nem lát, kb 6 oprendszert és változatot próbáltam ezernyi driverrel. se linux se windóz sehogy nem képes működtetni. Bios nagyon buta épphog yórát tudok rajta nézni...Senki ne vegyen ilyet.
AMD és ATI egy FOS!
Szerencsére van törésgari rá, szóval falnakviszem és kérek mást azért a kipengetett 130-ért.
Amúgy a driverek gázok, az 1,5GHz-t sehogy nem tudom feljebb rakni.
Most wéglegesben egy win8 64bit-et hagytam rajta, ezzel elvan, de kb netezésre való masina. Arra így jó. Prototype 2 minimum grafikán max felbontással akadás nélkül fut. WoW fullon megy. Néha akad, néha nem. Ez az úcska dualvga miatt van, mert van hogy akad, aztán kilépek és vissza akkor meg simán megy több száz fős városlétszámnál is... Franc se érti. Próbáltam tiltani az alaplapi vga-t, hogy csak az izmosabb ketyegjen de nem tudtam. Próbáltam beállításokat. Semmi nem javítja ezt a hleyzetet.......
-
Zagor
csendes tag
Hello skacok.
Mi ma elmentunk csajommal randizni xedik evfordulora es a nap vegen mar egy hp pavilion g6 amd valtozatos lapival mentunk az ikeaba "asztalt" venni hozza.
fura.
Nno de a lenyeg hogy az ott kiszort ~30 lapi kozul.ezt talaltuk a legjobbnak. Neztunk hardver es anyaghasznalatot is. A cdrom nem tetszik egyedul, mert nalam ha a gombjat benyomom akkor az egesz cdtalca mocorog... de kb asztali gepen is kizarolag ujrtelepiteskor hasznalom ami legsurubben is egy ev...
A lenyeg hogy szerintem korrekt laptop. Meg aktivan nem gyurtam agyon, de garantaltan fogom. Holnap. Van esetleg olyan aki kivancsi valami konkret dologra? Amit nezzek meg/probaljak ki es irjam le? Ezt a dualvga problemat elso korben fogom kivegezni, nem akarok vele szenvedni. Hurcolni nem fogom a gepet ugyhogy tolem mehet 2+GHz, only izmosabb vga nonstop.
persze nyilvan jobb a biztos alapon furok az ikeas asztalkajara egy 12centis ventit.
-
proggie
csendes tag
Nem tudom hogy ezzel segitek-e, de ugyanaz a videókártya van a tiedben is. Az ATI catalyst Centerben (vagy váltható grafikus rendszer konfigurálásában). Meg lehet adni az alkalmazásokhoz hogy nagy teljesitményű processzorral vagy energiatakarékossal fusson. Utánajártam és elvileg ezzel lehet váltani az Intel Graphics meg a Radeon között. Játékokat nagy teljesitményűre az biztos, bár általában alapból is azt állitja be hozzá.
-
Zolom89
senior tag
Nekem egy HP Pavilion g6-1213eh van.. azt mondja el nekem valaki hogy hogyan tudom letiltani a APU grafikai magját hogy csak a különálló VGA mennyen?
-
proggie
csendes tag
válasz
nightmare13 #53 üzenetére
Én is nagyon vigyázok rájuk , első időkben még egy porszem sem megtűrhető
kijelzőt kizárólag speciális alkoholmentes lcd tisztitófolyadékkal, stb. Ha egyben el tudod adni az valoszinüleg jobb . Nekem az előző HP-t darabokra szedve kellett. Igy egy kicsivel jobb árat ki tudtam hozni , de az már régi is volt meg nem tul erős hardver.Majdnem 4 éves volt szegény és még 4 éve is 120-as lutri kategóriából
-
proggie
csendes tag
válasz
nightmare13 #50 üzenetére
Jaa, összeget ugy nem neveznék meg. Hanem hogy nem nevetséges áron fogod eladni ugy értem. Sajnos hamar el öregszenek itt is a dolgok, meg elértéktelenednek. De az tovább marad értékes egy kicsivel.Itt is érvényes hogy minél többe kerül , annál tovább marad viszont értékes is , meg jó. Ettől független még ma sem veszek nagyon drága laptopot. Hanem próbálom megkeresni a best buyt. ilyen ár kategóriában. De 120 körül nem vennék semmit az is tény. Meg az is hogy nem mindig lehet kapni 136-ért ilyet.
-
proggie
csendes tag
Szerintem a HP, meg van egy Samsung is ami ilyen árban ezt a felszereltséget adja. Ezek azok a márkák amik elérhető áron , jó belsőt adnak egy laptophoz . Például egy sony vaio-t nézegettem, majdnem dettó ugyanezek voltak benne de az valami 180 körül volt. Meg azért ne felejtsük el hogy milyen laptopok vannak a fehér házban obamáék előtt azon a hires fotón XD Na jó nyilván nem csak ezért , de én meg vagyok elégedve a HP-val. Majd egyszer lehet én is ki fogok valami rosszat.
-
proggie
csendes tag
válasz
nightmare13 #48 üzenetére
Értem. Nézem Google az a Y560 elég jó mutatókkal rendelkezik. Jó áron eladod azt szerintem .
-
nightmare13
őstag
Azért adom el, mert:
- eddig kolis voltam, ott asztalit használok, de most megyek albiba --> nem mindegy az áramfogyasztás
- így eladom az asztalim is meg az Y560-t és veszek belőle egy drágább notit, amin eljátszogatni is el tudok, plusz nem fogyaszt sokat
(Y560 is nagyon sok minden elvisz, de azért egy újabb modell most jobb lenne) -
proggie
csendes tag
válasz
nightmare13 #46 üzenetére
Miért nem kell vagy le cseréled?
Viszont amiben a HP nagyon rossz volt eddig az a könnyű szerelhetőség , hiányaAz utolsó dolog amit ki tudsz belőle venni az a hűtő, szóval tisztitás süritett levegővel , amig lehet aztán ha mégis szét kéne kapni, tényleg megéri inkább ki fizetni valakinek a munkát és csinálja meg, mert rettenetes. Azt hallottam hogy a régi Compaq óta mondjuk ez jobb lett , Paviliont meg még nem láttam belülről.
-
-
proggie
csendes tag
válasz
nightmare13 #43 üzenetére
JBL azt el is hiszem hogy jó. Előzőmben viszont valami noname lehetett , meg abba felesleges is volt bele tenni mert az tényleg rosszul szólt.
-
proggie
csendes tag
Viszont egy negativum volt ami néhány embernél jelentkezett még. Hogy az első bekapcsoláskor hibát jelzett. Az a program a FreeDos vagy mi. ami elvileg automatikusan be kellett volna hogy állitsa a laptop drivereit , meg a HP recovery funkciót is (szóval az nekem nincs is). És ha nincs itthon másik gép akkor nem lett volna megoldás csak másnál le szedni a drivereket , mert lemezen nem adták hozzá.A HP fórumán néztem hogy ez elő szokott fordulni.
-
proggie
csendes tag
Nyilván laptopban elhelyezhető méretű hangszórókról van szó, de én még ennél jobbat nem hallottam ezen a szinten.Persze csak annak aki előtte ül.Gyönyörű térhangzása van.Nem elektronikus zenéhez de játékhoz vagy filmhez. Néhány hangeffekt felerősödésnél majdnem kilőtt a gép elől, túlzás nélkül. Amikor nem tudtam épp le halkitani mert ki kellett volna lépnem hozzá a játékból. Szóval ilyen szinten ereje is van azért neki. De csak az ez előtti 6730s-hez tudom hasonlitani. Olyanom volt előtte , az egy 120 ezres laptop volt ez 20 ezerrel több de a különbség ég és föld kb.
-
proggie
csendes tag
Külföldi oldalakat meg teszteket néztem róla mielőtt meg vettem, de már 3 hónapja megvan kb. performance meg stb sehol nem kapott 80% alatt. Konkrétan egy megfizethető gamer-laptopnak tartják.
-
proggie
csendes tag
válasz
Plazmacucci #25 üzenetére
Én mondjuk Shogun 2, Fallout3-at játszok rajta max grafikán. És nekem az inteles van. Bele néztem a BF 3-ba is teljesen elfogadható futás jellemezte, csak az már nem a stilusom . Multizni meg nem szeretek.Shogun 2-nél a térkép lassabb. Csatáknál problémamentes.
Ezen kivül videót is szerkesztek (Powerdirector). Rohadt sok sávot elbir . Youtube full HD videók hibátlan futás.
Mármint ezt arra irom hogy "csak Angry Birds-t lehet rajta játszani". Nem egészen -
válasz
nightmare13 #2 üzenetére
Egyértelmű, hogy ez lesz a dolog mögött!
GTA 4 pl HD6850 CF-el 23 fps, CF nélkül pedig 45-60 között.
-
proggie
csendes tag
Folyton hallom én is hogy gondok vannak ugy általában sok HP laptoppal. Én a másodikat nyúzom de azért hozzá kell tenni hogy nem dobálom meg nem sokat hurcolom ide oda. Amire amugy való egy laptop. Szóval nálam még soha semmilyen probléma nem volt velük.De hogy valami negativat is mondjak erről az usb portok szerintem hülyén vannak elhelyezve.
-
proggie
csendes tag
Én örülök hogy nem nagyon van elvileg különbség közöttük. Nekem a legjobb laptopom eddig a 1206eh ! Játszok rajta , nagyon szép a hangja is , altec lansing prémium. jó processzor, erős videókártya. nagy vinyó, nem melegszik nincs hangja. Szerintem más márkában ilyen felszereltséget 180 ezer körül lehetne kapni.Én 136-ba fogtam ki és véleményem szerint egy best-buy
-
ericssonfan2
tag
Mit jelent az, hogy AMD-s periferiak???
Hol vannak ebben AMD-s periferiak? -
64bit
csendes tag
A Hp Pavilion G6-os szériát senkinek nem javallom! Én mindössze ennyit szeretnék hozzáfűzni a rovathoz.Garancián túli,vagy garanciát veszített esetekben szívesen segítek! Sajnos a Hp Pavilion és Presario egy roppant gyengén sikerült costumer notebookcsalád és rengeteg hibájuk van a gyenge minőségükből adódóan! Üdv Mindenkinek!
-
Tomix24
addikt
Tedd fel a legújabb AMD drivert + cap-ot , és a DIRT3-al benchelj. Meglátod jóval jobbnak kell lennie a Llano--nak. A Dual Grapics az új játékoknál profitál főleg.
-
Puma K
nagyúr
válasz
"Ezeken nem érdemes engribörcön kívül mást játszani."
Ezt tapasztalatból írod vagy olvastad valahol?
Ha akarom akkor csak a HD3000 megy az Nvidia GT555 helyett megfelelő grafikai beállításokkal simán tudok WoW-ozni, Half Life 2 Deathmatch-ezni, Left 4 Dead 1 és 2, meg FarCry 2-öt csapatni és még egy rahedli más játékkal játszani.
-
TomBoy1986
veterán
Én tegnap vettem meg a G6-1306sh-t, vettem bele egyből +4GB-ot.
Az ember azt hinné, hogy az alján található két csavar kicsavarását követően szépen lepattintja a a hátlapot a bővítéshez, berakja és kész is. Na ehhez képest úgy kell feszegetni a hátlapot, hogy elképesztő - ahhoz, hogy lejöjjön.
Mindenesetre beletettem a RAM-ot és telepítettem is fel a Kubuntu-t egyből. Ami rendkívül pozitív tapasztalatom, hogy a wifi kártyát azonnal tudtam használni, mindenféle zárt driver telepítése nélkül.
Én alapvetően Java fejlesztésre használom a gépet, ezért is kell bele a 8GB. Ami fontos nekem, arra sokkal jobb megoldás egy magonként lassabb 4 magos, mint egy két magos. Erre még egy virtuális XP fog menni, ami alatt lehet éppenséggel játszogatni, ha nagyon szeretnék. És az a jó benne, hogy ezt a műveletet a 4 magos meg se fogja érezni
Ami a cikkbeli "anomáliát" illeti:
amellett, hogy elképzelhető az, amit korábban is írtak (CF támogatás gyengesége az adott játékban) szerintem könnyen elképzelhető az is, hogy az adott játék nem profitál a magszámból, azaz a VGA-t a CPU az adott programban nem tudja megfelelő mértékben ellátni adattal.Ha modernebb játékokat használsz, akkor ez a CPU limit csökkenni fog, sőt, esetleg át is fordulhat ellentettjébe. Én igazából ezt látom még reális oknak.
U.i.:
Külön öröm számomra, hogy végre olyan a laptop háza, amelyiknek az oldalán van a fejhallgató csatlakozása, ugyanis eddig mindig probléma volt, hogy az ikeás laptoptartót hogyan használjam, amikor be van kötve a fejhallgató. -
dfdfdf
őstag
válasz
így van a dota jól megy i3al
-
Összehasonlításnak nem elég. Akinek multimédiára is kell, kapásból nem a zintelest veszi. Ezeken nem érdemes engribörcön kívül mást játszani. (na jó, addiktaknak cs1.6 meg dota)
-
cudar07
senior tag
szia
a driver telepításnél AMD figyeltél hogy az alábbi kiegészítéást is telepíteni kell??
AMD Catalyst Application Profiles
http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.aspx#1üdv
-
AMD Power
titán
Nagyon érdekes lett ez a teszt... azt hittem ,hogy az AMD legalább a 3D fronton nagyobbat fog ráverni az Inteles megoldásra.
-
Johnny
senior tag
AMD-s gépbe kell még egy memória modul, h dual channelben futhasson. Így túl kicsi a sávszélesség, visszafogja.
-
kukacok
csendes tag
Én nem értem mit értetlenkedik a cikk írója amióta megjelentek a core-i procik kapásból kiderült hogy az intel két maggal is gyorsabb mint az AMD négy maggal hasonló megahertzek mellet
és sajnos ez már lassan évek óta megy amíg az AMD nem hajlandó rendes procit kidobni így is marad!
Úgy látszik túl sokat foglalkoznak a videókártyákkal de ott legalább alkottak!
És valóban a játékok bizonyos százaléka nem szereti a Dupla kártyás megoldásokat! -
Jon Mathias
senior tag
A memoria single chanel. dual-ba jobban megy (tapasztalat) Acer 5560G be tettünk 2x4gb-t. érezhető a gyorsulás
-
SkyLine3000
addikt
Azért az 5 éves Acer 7720g notim 3d06-ban mindkettőt kenterbe veri (geforce 9600m gt 512mb gddr3+C2D T9300 2,5ghz cpu), pedig már nem egy mai cucc. Gpu tuninggal 7000 pont fölé mentem vele. És ezt a tuningot stabilan tudja játékok alatt is...
Ettől függetlenül ennyi pénzért simán vállalható mindkettő. -
klambi
addikt
válasz
nightmare13 #16 üzenetére
hát 2 éve nem ennyi volt az fix...
-
klambi
addikt
én játékra a hp envy 15-öt használom most lesz nyáron 2 éves de azért még mindig odaver ahogy látom az i7 720qm el és az 5830-al
-
Ez a két játék milyen DirectX-et használ? Csak mert dx9 esetén tuti, hogy nem megy a Dual-Graphics.
-
gabesszg
aktív tag
Szia!Lehet csak nekem kerülte el a figyelmemet de akku időt ha jól láttam egyik tesztben sem említetted meg.Melyik bírta jobban és kb számokat tudnál esetleg írni?
-
Gaga_30
tag
Az AMD-s Dual Graphics vezérlés miatt gyenge az eredmény, ugyanígy jártam egy Toshibával nemrég. Le kell tiltani a váltást és csak a dedikált GPU-t engedélyezni.
-
stvnppp
senior tag
Jó cikk, bár csak átfutottam...
Ha lehetséges, még kiegészíthetnéd hőmérsékletmérésekkel is! Bár ennek a cikknek nem ez volt a célja, de roppant érdekes lenne!!!
-
vanye
senior tag
válasz
superecneB #1 üzenetére
Minden bizonnyal egy "CUP of cofee" hiánya idézhette elő az elírást.
-
-
walkmanboy
tag
Jó cikk öröm olvasni köszönöm !
-
janos1988
addikt
Amd-nél, hogy kell értelmezni az 1500-2400 Mhz-et?
-
Hát nem sikeredett valami kimerítôre a "teszt". Pedig nagyon bizakodtam mikor megláttam a címét.... kár érte...
-
Robert07
aktív tag
Érdekes, egyetértek az előző kommenttel, lehet hogy néhány játék nem szereti a Dual Graphics-ot. Dobhatnál egy tesztet egy karival is.
-
nightmare13
őstag
Óóó, a LoL baki szerintem amiatt van, hogy vannak programok, amik nem szeretik a Dual Graphicsot, ezt úgy hálálják meg, hogy nem hogy nem nő, hanem egyenesen csökken a teljesítmény... külön-külön nem nézted?
-
superecneB
őstag
Ez nem CPU akarna lenni CUP helyet? Egyébként még csak átfutottam a cikket most olvasgatom, hőmérsékletek és hang szempontjából melyik jobb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- iPhone topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- ASUS routerek
- Bluetooth hangszórók
- Autós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- További aktív témák...
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- LG NanoCell 50NANO759PR
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- HUAWEI WATCH GT5 46 mm Active, két hetes készülék, kb 23 hó garancia, ÜZLETBŐL
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest