Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
akosxyz
senior tag
Single core-ban mindig is erős volt az Apple. Ezt senki nem is írta, hogy nincs így.
Arról kezdted itt nekünk a regédet, hogy mindenki az Apple után megy, és a kínai gyártók csak másolják. Itt csak többen felhívtuk a figyelmed, hogy azért már nem az Apple diktálja a piacnak azokat az innovációkat amiket jó pár évvel ezelőtt. Ennyi. Te pedig elkezdted kóstolgatni azokat, akiknek tetszenek a Honor/Huawei készülékek.Például ennél a készüléknél ott van a kijelző mögé helyezett ujjlenyomat-olvasó, amit még az Apple ígért a piacnak, és lassan, kb csak ő nem készül el vele. Pont itt látható az is, hogy próbálják megoldani a kávátlanítást notch nélkül. És te itt kezdted el hirdetni az igét, hogy az Iphoneok mennyivel jobbak és milyenek a droidos gagyi kínai márkák.
Egész eddig az innovációkról írtál, de példának mindig csak a dizájnt hozod fel.. Nyilván nehéz lenne nem hasonló laptopokat létrehozni, ha az ember letisztult formát akar. A piacon nagyon sok nem Macbookra hajazó termék is van. De ez még mindig csak a dizájn.
És azt sem mondta neked senki, legalábbis én biztos nem, hogy az almás vállalat dizájnja rossz lenne, ugyanis szerintem is szépek a termékei. Még a notch is egészen bejött nekem az Iphone-okon.
Mindennapi használatot tekintve, és nem a bench tesztekre rejszolva a két rendszer teljesen paliban vannak.
Nincs egy tökéletes válasz arra, hogy melyik telefon vagy laptop a legjobb. Nézőpont kérdése minden. És szerintem ezzel le is lehet zárni ezt a témát. -
lolal
senior tag
Hiába mutatta be a hüvely az új chipjeit amikor bench tesztekben single coreban még az A10 Fusion chipjeit sem érik utol. Holott a legtöbb alkalmazás 1- esetleg 2 magot használ ki. Nem mondom, hogy tökéletes az Apple, vannak hibák, de érdekes ... macbookot fikázod nézd már meg "donor" magicbookot vagy a sziamiau netbook air-t. Esetleg a hüvely dizájnjait. Mindegyik az Apple által képviselt letisztult irányvonalat akarja utánozni.
-
SteveJobs
őstag
Na még egyszer neki futok!
Szerintem a pingvin leírta amit akart,holott azért van igazság amit irt!
Ti meg páros lábbal rúgtok bele mert 3 éves korra csökkent az agyatok. Arra vártok ki fikázza a nemi szervetek!
Ezt úgy írom,hogy nem is iphone használok!
Mind a két rendszer maga nemébe jó szerintem!
Csak az egyik zárt a másik nyitott rendszer.
Különben meg egymástól lopkodják az innovácókat forma tervet egyiket se kell félteni!
Csak ennyit mert oldalakat lehetne írni miben jó ez vagy a másik.
Remélem nem bántottam meg senkit!!

-
törölt tag
"És itt ismétlem, nem fanboyok írnak neked, hanem simán csak azok, akik unják ezeket a hozzászólásokat."
Ha meg fanboyok is vagyunk, akkor miért kell rinyálni? Ezt nem értem.

Honoros/Huaweis cikk, és topik, szóval ebből jön, hogy főként a fanok jelen lesznek itt is, úgy, mint az Apple fanok az iPhone-os cikkek, topikok alatt.Szerk.: nincs mit

-
akosxyz
senior tag
Valóban a notch egy "forradalmi" újítás az apple-től

De igazából az ujjlenyomatolvasót nem sikerült a kijelző alá integrálniuk, inkább egy huszárvágással eltörölték, mert nem kell az a usereknek. Helyette ott van az arcfelismerő, ami fekvő helyzetben nem ismeri fel az arcod. Akkuban nem léptek előre. És tulajdonképpen semmiben nem léptek igazán előre a tavalyi modellhez képest.
Az A12-es chip 7nm-es... A bemutatón állították, hogy ők mutatnak be először ilyet.. Megsúgom, hogy pont a "Hülyevej" mutatta be előtte a Kirin 980-as 7nm-es chipjét..A Macbookokon csak 2 thunderbolt 3 csatlakozó van... Érted? A szuperkirály Iphone-odat nem tudod rádugni a szuperkirály laptopodra (bocs Macbookodra), mert nincs rajt USB port..

Forradalmi dolgokat hozott az apple tényleg.
És itt van ez a cikk. A honor kidobott egy telefont. Egyáltalán nem hasonlít a te hőn szeretett Iphonedra, de akkor is itt offolod tele a topicot és sértegeted az embereket..
És itt ismétlem, nem fanboyok írnak neked, hanem simán csak azok, akik unják ezeket a hozzászólásokat.
Inkább te vagy egy fanboy, aki minden topic alatt leírja, hogy mekkora nagy dolog az apple-től, hogy notchot csinált a telójára
Roaming: Köszönjük a segítséget a barátunknak

-
Frawly
veterán
válasz
markknight
üzenetére
A billegésnek elejét lehet venni egy rendes tokkal, ami körbepárnázza a kiálló kamerapúp körül a telefont, így teljesen stabilan síkban lesz, nem billeg.
-
joey04
titán
válasz
monti0222w
üzenetére
persze, mert nem szereted az ios-t, android párti vagy. de ezért mondtam, hogy fölösleges is volt felhoznod )ha visszaolvasol én nem hasonlítottam össze az iPhone-nal sem a htc-t, sem a sonyt, persze szubjektív véleményem van, de ott, abban a kommentben a globális piac jelenlegi állása szerint mondtam, hogy azok ketten labdába sem rúgnak, teljesen mindegy milyen rendszer van rajtuk. samu, huawei, apple, xiaomi, ha meg kínát kicsit jobban megnyomjuk, akkor oppo, vivo, oneplus amik számítanak. sony, htc már nem.
-
markknight
nagyúr
Imádom ezeket a billeg az asztalon a telefon szövegeket
Ti földrengés közelépben laktok vagy mi? Miért billegtetitek? -
joey04
titán
válasz
monti0222w
üzenetére
Hát a ph1 az nem igazán mondható sem igazi klasszikus notchnak, sem egy elterjedt készüléknek. De akkor legyen igazad, átfogalmazom: Ő utánuk kattant rá mindenki.
Az a másik kettő is lerak olyan mobilt az asztalra mint az eppöl!
Hát ez iOS andorid vita, erre van megfelelő ember a topikban ahogy látom, ebbe nem mennék bele. A Sony meg a HTC androidos körökben nem rúg labdába, erre céloztam. Természetesen akinek nem felel meg az iOS, annak bármelyik androidos készülék jobban megfelel.

111: na látod, tudod te!
-
akosxyz
senior tag
Egy Honor topic alatt nem tudom mire számítottál
Nem fanboyok írnak neked, hanem simán azok, akik ezzel a témával szeretnének foglalkozni és nem az Iphone 7 plus-oddal

És szerintem most fejezzük is be a topic tele offolását. Vagy a témával kapcsolatban írj, vagy írd meg a naplódban

-
Valóban , csak a huawei topikjába belesett egy rohadó alma is ! Nem értem , eszembe nem jutna az apple topikba menni trollkodni , vagy egy sonysba megmondani , hogy milyen szar az uj telójuk , és elmondani h az hüvely milyen faja !
De arra a kérdésre nem válszoltál , hogy hány éves vagy ? -
CptAdamica
nagyúr
Tuti, hogy így volt. Bebaktatott a Sony és a HTC vezére kézen fogva, ugrándozva, miközben egy hatalmas nyalókát ettek és egy pörgős sapka volt rajtuk. Majd megkérdezték, hogy báááácsi, mi is kaphatunk noooocccsos kijelzőt? A bácsi megnézte az eladási számokat és azt mondta, hogy nem gyerekek, ti kicsik vagytok hozzá, a nocccs csak a nagy és izmos gyártóknak jár! Vége!
-
akosxyz
senior tag
Érdekes megoldás ez a csúszka. Nem tudom mennyi jövője van ezeknek, de legalább probálkoznak eltüntetni a teljes keretet. Kíváncsi vagyok mivel rukkolnak majd még elő

-
akosxyz
senior tag
"Zöld robotos szabadságharcosok"-ról beszélsz egy droidos hír alatt, és közben váltig allítod, hogy az Apple jobb. Mindenki őket másolja, és ezt egy notch nélküli telefon híre alatt hirdeted
Most akkor ki az elfogult szabadságharcos? Még mindig meglepődök, hogy ez a vita még tart a megmondó emberek között, hogy melyik rendszer a jó. Mindkét rendszer nem lehet jó? 
És ez no offense, csak már unalmas minden hír alatt ezeket olvasni.
-
hogabesz
aktív tag
Nem gondolom, hogy szándékosan félreértettél, maradjunk annyiban, hogy bonyolultan fogalmazok. De akkor újra. Ha a "zöld robotos szabadságharcos" rész nekem szólt akkor sajnos mellélőttél. Ha ismét elolvasod amit írtam láthatod, hogy meg sem próbáltam védeni a zöld robotot, se nem arról beszéltem, hogy jobb lenne a rendszer a másiknál. Egyszerűen arra reflektáltam amit Te írtál, hogy a kínai csodák mennyire nem szépek. Persze ez szubjektív - hogy kinek mi tetszik - én csak arra akartam rávilágítani, hogy az általad említett forma felett - egy jó ideje - eljárt az idő. Nem véletlenül nem gyárt már ilyen készüléket az általad istenített vállalat sem.
-
Frawly
veterán
Ez a csúszkás design tuti nem fog elterjedni. A telefonok a vékonyodás felé tendálnak, ebbe a koncepcióba nem fér bele a csúszka, amit fölöslegesen vastagítja a telót, meg helyet vesz el az akkutól, aminek már így sem jut elég hely.
Értem, hogy próbálnak újat kitalálni, de már nem nagyon megy.
-
joey04
titán
El is fog terjedni, és ráadásnak hirtelen mindenkinek tetszeni fog...
Mondjuk ez pont fordítva volt most is a notch-nál. Apple behozta, fúj, szar, és ahogy lemásolták a többiek, úgy alakult át az emberek véleménye. nagyon vicces volt figyelni. elején még hááát nem is olyan rossz, a végén meg már kimondottan tetszett sokaknak. bezzeg ameddig csak az almán volt, addig borzasztó volt.

96: Így van. Szerintem Ive sikítva menekülne.
102: mondjuk ebből a Samsung számít, a másik 2 olyan szinten le van maradva minden téren, hogy szerintem szimplán képtelenek voltak még másolni is, vagy olyan minimális eladásaik vannak, hogy nem is tudnának notch-os kijelzőt kérni senkitől, mert ilyen minimális rendelést nem szolgálnak ki sehol.
-
CptAdamica
nagyúr
-
lolal
senior tag
válasz
CptAdamica
üzenetére
Igen úgy kullognak, hogy az X-en megjelent a szenzorsziget azóta mindenki azt másolja. Nem mondom,hogy mindenben elsők vagyunk, de a "kullognak" elég erős kifejezés.
-
lolal
senior tag
Ez a "sztívdzsobsz" létre hozta a világ egyik legnagyobb vállalatát és az ő idejében az apple, olyan dolgokat tett le az asztalra amit más gyártó soha nem fog. Szeretem az ilyen zöld robotos szabadság harcosokat, és hittérítőket. Nem fikázom az androidot, mert a maga módján jó rendszer, de ami jobb az jobb. Elkell ismerni.
-
Fancy-boy
addikt
válasz
CptAdamica
üzenetére
Ez a csúszkás megoldás amúgy sem férne össze az Apple minimalista dizájn stílusával. Legalábbis szerintem nem passzolna hozzájuk.
-
lolal
senior tag
Mostanában, egyszerűen undorítóan néznek ki ezek a kínai droidos csodák. Ránézek a 7Plussomra és elégedetten arra gondolok, na ez még telefonnak néz ki.

-
domerator
veterán
Szetcsusztatast majd szokni kell, mert a regi sliderek pont forditva mukodtek: az elolap csuszott fel.

Egyebkent meg marhasag az eroltetett kavanelkuliseg
-
pusszycat
nagyúr
Szerintem a csuszka telefonok úgy fognak terjedni mint a notch. Vicces ,h a Doogee kezdte el idén behozni a divatba a Mix 4-el.
-
atike
nagyúr
válasz
CptAdamica
üzenetére
Várd ki. Majd jövőre bemutatják ők is - azzal a felkiáltással, hogy "nézzetek mekkorát innováltunk és mit találtunk már megint fel". El is fog terjedni, és ráadásnak hirtelen mindenkinek tetszeni fog...

-
Emu
őstag
Kár, hogy nem jön hivatalos úton Európába. Úgy látszik mégis meg kell barátkoznom a Mate20 árával, pedig nem szerettem volna annyit telefonra költeni.
-
Ablakos
addikt
Az a szétcsúszás nagyon szuper volt a valóban marokra tartott telefonoknál (8-10éve). Ekkora méretnél hányan ejtik majd el.

-
prolad
addikt
Nem a telrfon vastagságáról, hanem a kijelzőrészérő beszélt. Nézd meg egy videón szétcsúsztatva, a Mixnél egy vékony sík felület, a Honornál U alakban benyúlik. Nem biztos, hogy gond ez, ameddig a hagyományos gyorsabb, addig jó lesz az is. Jövőre meg jönnek a versenyképes megoldások, át lehet állni azokra.
-
yoshimitsu81
tag
Nincs jack, aksi kicsi. Nem kell
-
atike
nagyúr
Bejön. Az ára is korrekt. Már ha ennyi lenne mire ideér...

-
icp1970
senior tag
Minek ennyi kamera?
-
nicu71
addikt
yoyo ..végem van

-
dzsidzsas
tag
Ugyan. Nokia 6 kamerát hátlapra szerelte fel, ők meg csak 3-t. Ejnye, ejnye.
-
p2pp
őstag
A Mate 20 és a Pro helyett sokan vennék ezt az tuti.
Árban is simán tarolna. -
judas13
veterán
Xiaomi: 157.9 x 74.7 x 8.5(8.46)mm
Honor: 157.3 x 75.1 x 8.3mmÖsszeségében a Xiaomi a vastagabb de ott van a mágneses megoldás meg a hátlapra lebontva eleve nem is tudok pontos adatokat. Igaz a két mechanikai közötti különbség azok anyaghasználata, kialakításában lehet a döntő eltérés szerintem is .
-
Árban szerintem egy picit erős.
-
válasz
7Heads Drago
üzenetére

-
Bog
HÁZIGAZDA
Nem lesz itthon, Európába sem hozzák.
-
Greentea
senior tag
Bakker ez qrvajol néz ki -
Fancy-boy
addikt
Honor Magic 2 vs Mi Mix 3 összehasonlító videó: [link]
-
Mr.Silkó
veterán
A képernyőbe integrált ujjlenyomat-olvasó egyelőre még erősen bétás hatékonyságú a hagyományos szenzorokhoz képest, ezen az ultrahangos Qualcomm megoldás jelentősen javíthat, de ettől függetlenül is nagyon jó minőségű és villámgyors arc alapú feloldási módszerek vannak, például pont a Huaweinél.
-
Quqesz
nagyúr
Lássuk
1.szétcsusztatható....nem rossz, de inkább retro dizájn, mint praktikus. Más gyártó meg tudta oldani notch nélkül és csúszás nélkül is.....
2.6 kamera......a sima+monokróm kombó eddig bejött a huawei/honor vonalnak, ezért maradhat. A széleslátószögű(ugye mennyit volt ekézve miatta az lg!)hasznos ha jó minőségű, lám most többen előkapták(samu a7). Szóval 3 eddig hasznos(jó bokeh effekthez azért jó ha van 2 kamera), de előre sztem 1 elég lenne.
3. Mert a pixel 1-el is megoldja.....igen nappal, de kevés fénynél már nem egyértelmű az előnye(a MA kamera tesztben alulmaradt, amit nem értek azért...), p20pro......ne eröltessük. Ha belenagyítasz(v 100% méretben nézed) nem egy álom. Persze piciben minden szép. Amúgy meg a Honor8 nagyon jó volt kamera terén(talán a legjobb huawei/honor kamerás teló eddig), szóval azért tud a gyártó ha akar! Várjuk meg a teszteket mit tud valójában. -
batai15
félisten
Remélem nem ez lesz a trend.. Idióta slide trend. Növeli a meghibásodást, értelmetlen, és még rendres tok se lesz rá.
-
ORCA58
addikt
Kíváncsi leszek milyen tokokat találnak ki hozzá, és mit tesz a por és nedvesség a szétcsúsztatható részek közt.
-
válasz
holozis_HUN
üzenetére
Egyelőre nem találtam meg, csak a többi Magic 2 háttérképet
-
bajusz15
senior tag
Nagyon tetszik az irány, hogy nem lát valaki(k) 0-24ben, aki(k) engem figyelnek valahol a világban az első kamerákon át. Kéne egy külön rétegnek gyártani mobilokat, akik nem akarnak selfie kamerákat a telóra. Szerintem nem csak én vagyok úgy, hogy azt az évi 2-3 selfie-t megcsinálom hátsó kamerával is, és akkor nem lenne szükség tologatós megoldásra sem.

-
holozis_HUN
addikt
Kell ez a háttérkép!
Hol tudnám letölteni? 
-
Mr.Silkó
veterán
Nem csak az önfotózás lehetőségét tenné ez körülményesebbé, hanem ami sokkal fontosabb, a biometrikus feloldás is sok esetben az előlapi kamerához és extra szenzorokhoz kötött, amiknek az aktiválása a mostanában bemutatott hasonló kialakítású készüléknél szintén elcsúsztatást igényel.
-
MikeWazowski
veterán
6 kamera?? Ez már vicc kategória.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
üzenetére
Nekem személy szerint semmi bajom ezzel a megoldással.
A noccsnál 1000x jobb, meg végre egy kis változatosság.
Mivel az előlapi kamerát nagyjából évente kétszer használom, így főleg nem zavarna.
Engem egyetlen dolog zavar csak itt is. A kicsi akksi...
Ezért hanyagolom a Mix 3-at is. -
Kokzor
aktív tag
Szokás szerint csalóka a renderkép.
-
Kokzor
aktív tag
Az Oppo Find X nekem jobban tetszik. A Honornál végül nem sikerült alul is minimálisra csökkenteni a kávát, így nem látom sok értelmét a csúszkás megoldásnak. A felcsúsztatott rész is marha nagynak tűnik az Oppo megoldásához képest. Akkor már inkább a noccs, ha nem tudják rendesen kivitelezni.
-
balazs0102
senior tag
Ezt a szétcsúsztathatást ha megcsinálnák a gyártók hívásfogadási opciónak az jó lenne. Kényelmesebb lenne mint tapicskolni... (tudom Samsungnál be lehet átadni a hangerő gombot de az nem az igazi, Honor 8 -nál meg az okosgomb , de pl az nálam nem mindig működött...)
-
pusszycat
nagyúr
Már most 4 slider van a piacon,vagy bejelentve a lenovo z5 pro sem csúnya jószág. Még az is lehet,h a Samsung is belelép a bilibe.

-
Chevalier
tag
Nem hiába tűnt el amúgy a csúszkás megoldás,

bár manapság tényleg nem trend 2 évnél tovább ugyanazt a telefont használni -
JoeCockBill
senior tag
válasz
CptAdamica
üzenetére
nem hiszem. de tolj egy nagylátószögű képet a pixellel. bármilyen minőségben.
-
hajbel
addikt
válasz
malnabokor
üzenetére
Itt nincs zoom lencse, csak digitális 2x nagyítás van.
-
malnabokor
senior tag
válasz
CptAdamica
üzenetére
Elfogadom, hogy valakinek elég az egy kamera, én viszont kifejezetten örülök a 1) nagylátószögű lencséknek, mert gyakran fotózok belső teret, és jól néz ki (szubjektív) + belefér minden, valamint a 2) zoom lencséknek, mert szintén gyakran vágok ki utólag képekről részletet, értelemszerűen így kisebb felbontás, kevesebb részlet marad meg, viszont ha alapból "közelebb tudom hozni" a fotó tárgyát, több részlet is marad meg. Én gyakran fotózok a telefonommal, sokszor nyers fájlba, amit utólag szerkesztek, kihasználom a mostani Honor 8-am képességeit, és ha lenne olyan telóm, ami tudja ezeket, bőven kihasználnám.
-
Pedig szerintem praktikus lenne, évente párszor kellene elcsúsztatni (nekem legalábbis), annyit remélhetőleg kibír, és nem foglal felesleges helyet. 0-24 szelfizéshez biztosan kényelmetlen

Anno kb minden lényeges funkcióhoz csúsztatni kellett, bár nekem az a stílus is bejött, QWERTY gombsorral és a hagyományossal is.
-
prolad
addikt
Egészen rendben van, kérdés, hogy tényleg jön-e és ha igen, mikor. Jó kis konkiremcia Mix 3-nak.
-
Mr.Silkó
veterán
Már annak idején is viszkettem ettől az elcsúsztatható kialakítástól, remélem nem veszi át a többség ezt a retro fícsört.
-
Teal'C
veterán
Kiváncsi lennék milyen komoly átvezető fóliát használnak mert az régen sem volt egy életbiztosítás

-
Oké ! Ez frankó ! P20 pro helyett jó lesz 😍
-
hemaka
nagyúr
6 kamera, okes... Es abbol mennyi az, ami jo is valamire?

-
moleculez
veterán
"Kamerából rengeteg van"- szürreális egy mondat, de jobb, ha megszokjuk.
-
SkyLine3000
addikt
Ha ez a csúszkás megoldás az ára annak, h végre eltűnjön a noccs, akkor hajrá!
Viszont ennek a tengernyi kamerának tényleg semmi értelme. Egy normális elől, egy hátul, oszt annyi! -
CptAdamica
nagyúr
Tényleg, kis képekből a vakut is kamerának néztem.
Inkább költői kérdés volt. Igazából egy nagy bullshit ez a trend, parasztvakítás, már a gyártók is belátták, hogy elérték a technológia csúcsát, semmilyen új nagyobb dobást nem tudnak felmutatni, ezért telepakolják kamerákkal az egész telefont. Elől 3 kamera hót felesleges, azt is biztos. Felőlem a selfi kamerát is kivehetnék. 2 hónapja van meg most az U11, szerintem egyszer indítottam el az előlapi kamerát, megnézni, hogy rendben működik e...A hüvely szépen elültette az emberek agyában, ahogy milyen megabrutál kamerája van a telefonjuknak. Úgyhogy szerintem az átlag ember ebből annyit fog látni, hogy hú basszus, 6 kamera? A hüvely megint alkotott, kell! Szerencsére ez a tologatós trend nem fog elterjedni.
-
doooo
veterán
válasz
CptAdamica
üzenetére
Mármint 3. 3 van hátul is, meg elöl is. És a válasz nem, biztosan nem ér fel a Pixel kamerájával (ad pluszt a másik kettővel, de a fő kamera nem ér fel vele), és igen, ezt látatlanban is bátran kijelentem. A Honor-ok sosem voltak a toppon, arra most is ott van a P20 Pro meg a Mate20 Pro.
-
judas13
veterán
Csak úgy billeg az asztalon az a telefon a 2:35-nél jól látható vastag hátsó kamera dudoroknak köszönhetően..
-
judas13
veterán
Hands-On[link]
-
sfefe
addikt
Hatlap milyen, uveg vagy mas?
-
Sanyi.mTs
addikt
mi az a "kétcsatornás GPS"?
-
Viper26
nagyúr
válasz
CptAdamica
üzenetére
Kb ....

-
CptAdamica
nagyúr
És ezzel a 4 kamerával elfogja érni a Pixel telefonok 1 kamerás képminőségének a felét?
-
Hogyhogy csak hat kamera????

Miért nem nyolc?

-
törölt tag
Erre kár volt tartogatni a nevet.
-
etohun
aktív tag
Reméljük ez tényleg ide fog érni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft: Windows / Office / Server / Stb.
- ÚJ Magic Keyboard billentyűzetek/ USB-C - Lighning/ 27% Áfás/ Ingyenes szállítás!
- GAMER PC! i7-14700 / RTX 5080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold / BeszámítOK !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nagyon tetszik ez a bolygós téma