Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz #06658560 #107 üzenetére

Azon felül, hogy te nem érted a lényegét - egy szervizcsomag nem annyiból áll, hogy összeintegrálnak biztonsági frissítéseket, hanem a rendszer egyéb funkciókkal is gazdagodhat, változhat, és sokszor ez a vállalati ügyfeleknek okozhat kompatbilitási gondokat is - még be is szólsz egy olyannak aki az MS-nél melózik. Az is teljesen rendben volt ami a jogi vonatkozásáról írt, azaz a plusz kötelezettségek képbe kerüléséről.

(#104) vzozo: +1

• vzozo

senior tag

válasz #06658560 #97 üzenetére

Mondd már el, mi a különbség egy összegyűjtött frissítéseket már tartalmazó rendszer és a folyamatos frissítések között e téren! Folyamatosan kidobva a frissítéseket nem kell ellenőrizni őket, csak akkor, ha egybe lesznek rakva?

Olyan szavakat adsz a számba, amelyeket nem mondtam el. Az eredeti diskurzus onnan indult, miért nincs SP2. Azért nincs SP2, mert az SP, mint jogi fogalom egy csomó komoly kötelezettséget hoz magával (lásd: support lifecycle policy).

A hotfixek összegyűjtése és együtt kiadása pedig azért problémás - és ezt most írom le kb. 5x-re, mert nagyon nehéz a felfogásotok -, mert inkompatibilitást okozhat. A cégnek az a fix, B cégnek a b fix, és így tovább. Hogyan határozod meg, hogy mi kerüljön be ebbe a szuperpackba, amire aztán támogatást KELL nyújtania az MS-nek?

Sebaj, ebből a topikból megtudtam, hogy a hotfixeket nem validálni kell, hanem egyből éles rendszerre telepíteni, majd backupból visszaállítani a rendszert gebasz esetén.:) WTF?:)

Nekem halál mindegy, hogy mit gondoltok, és teszek magasról az otthon júzerekre.

Én azt tudom, hogy az elmúlt években milyen projektekben vettem részt és milyen szívások történtek, hotfixekből kifolyóan is. Az MS support pedig szépen adta a megoldást, általában újabb hotfixek vagy szimpla registry hackek formájában - na azokat fixeket nem fogod megtalálni a windows update-en, ismerned kell a KB számát, és akkor elérheted őket. Ezekből van pár száz - pár ezer.

De nyilván hazudok.

Új hozzászólás Aktív témák