- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Légies iPhone halvány színei
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 55 - bemelegítő kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
MichaelSD
őstag
Valaki már próbálta lecserélni a PhysX kártya hűtőjét, mert állati hangos.....
-
Komplikato
veterán
Most néztem valami HW fórumon van egy BFG PhysX teszt, és azt írja, hogy 120 USD a GRAW2-vel együtt. Azért szépen leesett az ára!
-
Komplikato
veterán
GRAW2-höz vannak spéci szétrombolható pályák, rengeteg szénnéfizikázott objektummal (pálmafák és egyébb), meg nemsokára jön ki a Warmonger: UE3 motor, PhysX only játék, és még AI társprocit is támogat!
Amúgy a kártya GRAW-al (1 vagy 2?) most 28-30K, de nemrég jelentettek be új verzit kisebb csíkszélességgel és kisebb fogyasztással, az lehet sokkal olcsóbbért kerül majd forgalomba. Jelenleg az Ageia még mindíg sokkal többet tud, mint a Havok/Havok FX, és jelenleg az API-nak a legkedvezőbb/legolcsóbb a liszence, valamint állítólag sokkal jobb a suportja is. Sz'al annyira nem biztos még a bukta.
-
kill_bill1
tag
Én az Ageia helyében eladnám az FPU-kat az Ati-nak vagy Nvidia-nak, hogy építsék bele a kártyáikba. Lehet mindenki jobban járna.
-
DNS_65
senior tag
Volt már valakinek ilyen kártya a gépében?
Kiváncsi lennék, hogy a Ghost reconnál tapasztalt negativumokat ki tudták-e
küszöbölni a Ghost Recon 2-ben.
Hogy a 2-ben hoz-e fps növekedést, vagy valami komoly változást?
Ja és a legujabb játékoknál (Moh Airborne) felrak vmi aegia-s faxságot,
no hogy pl airborne-nál mit nyer az ember a kártyával (vagy veszít)
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Sziasztok.
Elképzelhető, hogy 3ds MAX-ban VAN értelme a PhysX-nek (folyadék-, haj/szőr-,ruhaszimuláció, animáció, merevtestdinamika, stb.)??? -
-
Al Brandy
tag
Sziasztok!
Hogyan sikerült ezt a játékot elindítani?
Nekem rögtön indításnál errorozik, hogy nincsen PhysX kártya a gépben, és nem hajlandó tovább futni. -
Drizzt
nagyúr
Valakinek amúgy van itt a Ph-n Ageia-ja?
-
elit_hun
őstag
Na akkor egy kis beszámoló:
A játék menüje szép, hátérben megy a lövölde fekete fehérben, 1600-on vmiért szemetelt, ezért levettem 1580-ra a memet
Na szal akkor rövidena gépigény:
1280*1024 medium-high+HDR kb 15-25FPS, na itt jött az arconcsapás, 10 bottal nem volt meg az 5FPS!!Ja a másik meg, 640*480 low-lowon is csak 25-35FPS volt a max...
Na a másik meg: állítólag azért megy ilyen lassan mert hogy sok fizikát kell számolni, na az eggyik pályán alig volt tereptárgy, mégis lassú volt, ez miért van
Amúgy a játék jónak tűnik, próbálgattam így egyedül a pályákon
3 kaszt van:
bishop-guardian és sima katona.
A Bishop a legérekesebb, lőfegyvere nincs, viszont eszméletlen psi ereje van, olyan támadása van hogy rácélzol egy rakás ládára, jobb gomb, és akkor 6 ládát maga elé tart mint elő pajzsot, és ki is tudja őket lőniRepülni is tud, valamint pl szétszakítani embereket a psi erejével...
A Guardian-nak nincsen semmi psi ereje, ilyen 2,5M magas szörny-robot-ember hibrid szerűség100M-t tud ugrani, a shift+W kombóval meg úgy kezd el futni hogy mindent/mindenkit összetör/kinyír ami az útjába került, 2 fegyót is tud egyszerre fogni a kezébe.
A katona a 2-ő hibridje, 1 fegyvere van, és van egy kis psi képesége (csak lebegtetés+gyenge lökés) viszont van aknája és gravitációs gránátja -
Johnny Cage
addikt
Mondjuk az felötlött bennem a Havok FX kapcsán, hogy ha a CPU-ról a GPU-ra vonja át a fizikai számitásokat az miért ésszerű, amikor az egyre jobban elterjedő C2D processzorokkal az esetek nagy százalékában (még) inkább VGA limitbe ütköznek a játékok, semmint a CPU-éba...
-
tikhunter
tag
Szerintem el fog tűnni a süllyesztőben ez az egész PhysX dolog.Vagy beépítik a prociba vagy a GPU ba ezt a funkciót.Én mindenképp csúfos bukást jósolok neki.
-
elit_hun
őstag
Most telepítem, meglássuk hogy fut a gépemen
-
LoL
''CellFactor: Revolution is a full game (Freeware) released to promote AGEIA’s PhysX Physics Processor. You can still play it without PhysX, but don’t expect it to run smoothly (or anything like that), because they want us to buy their product, The game is already available but we won't link to greedy sites who are making money out of demos, sharewares, patches and freewares. I’m currently downloading it to our fileserver, it may take a while. So wait a few moments and you could grab it from our fileserver without paying or waiting.''
Forrás: [link] -
Renwick
őstag
válasz
#64791808 #47 üzenetére
a cikk irójának annyit, hogy sikerült egy ellenpélda képet betenni, pont az a lényeg, hogy az a kép, ami itt fel van téve, az a kártya NÉLKÜLI kép.
Te figy, ez honnét jött le neked, hol ír erről a tesztelő?
És miért lenne már elfogult a hír? A képaláírás miatt? A kártyák ára meg sincs benne említve, nem értem én ezt...
üdv
R. -
''Többeik közül meg írta valaki, hogy szerinte egy 7600Gt is hogy elpáholná ezt a karit fizikai számításokban. Szerintem meg ezt jó lenne, ha ezt alá is támasztaná, mielőtt elkezdi beírni.''
Nem arról volt szó, hogy elpáholja, csak arról, hogy már az is elég egy fizika számításhoz. Linket kérsz, hát parancsolj: [link] -
Hun'reeth
őstag
Van valami normális hely is ahonnan le lehet szedni? Nem ezek az ''ingyenes'' site-ok?
Ha már ingyé van megnézném.
-
Sepiroth
csendes tag
bocs: még is csak terjed kicsit ez a szar
azért van az a baszot drága cpu vagy gpu, hogy ezt is megcsinálja
érdekes van pár játék ahol több 1000 darab hullik szerte szét meg is marad stb pl flatout kell a francnak erre külön kártya pláne a mostani brutál gépek mellet
[Szerkesztve] -
-
orbano
félisten
Akár jó ez a kártya, akár nem, ez is az API-n bukott el. vagyis az egységes api hiányán. Senki nem fog egy ilyen egykre, egyedi megoldásra programozni. Pénzkidobás...
-
Na, van akinek gyorsabban megy, mint 10fps (PhysX nélkül)?
[Szerkesztve] -
Csabahun
senior tag
Na felraktam a CellFactort,3x-ra el is indult.
Elinditottam az egyik pályát kb 6-7 perc mire betölt.
De ami a legrosszabb volt ,hogy 10FPS-el ment a játék 1024-ben!!
Annyi a pozitivum benne ,hogy ingyen van.
És aki ezért vesz Fizika kártyát az meg is érdemli. -
törölt tag
válasz
venember83 #48 üzenetére
igen, de aki a cikket elolvassa, az kialakítja azt a véleményt, hogy ez a kártya drága, és semmit nem tud, röhej az egész, holott marhára nem így van. nagyon tud a kártya, csak senkinek nem áll érdekében támogatni.
-
törölt tag
a cikk irójának annyit, hogy sikerült egy ellenpélda képet betenni, pont az a lényeg, hogy az a kép, ami itt fel van téve, az a kártya NÉLKÜLI kép.
fikázni marha egyszerű, de tessék szépen megnyitni a cikkben linkelt oldalt, ott van egy-két olyan kép, hogy ihaj.
szal kedves cikkiró: ha szerinted szar, akkor írjál annyit a cikkbe, hogy szerintem szar. de ha mást írsz, akkor legalább figyelj oda. az általad feltett kép megfelelője a fizikai gyorsító használatával: [link]
akad némi különbség...
[Szerkesztve] -
Azért az az ''apróságot'' kihagytam, hogy azt a mennyiségű objektumot, amit a PhysX most kiszámol (kb 100.000), ahhoz képest a CPU-kban rejlő tartalék elég csekély (3-5.000 egy átlag egymagos procit nézve). Egy teszt a PhysX-ről pH! által: [link]
Szerintem érdemes átfutni ezt is.
[Szerkesztve] -
bozont
veterán
Asszem teljesen egyet értek veled, már elég szépen szállingóznak a többszálas alkalmazások és remélem ez a tendencia növekedni fog. Mellesleg a processzor számítási kapacitását nemcsak fizikai számításokra lehet használni ugyebár, én semmi pénzt nem adnék egy ilyen kártyáért az biztos. Na meg, ha egy 7600GT-t használnánk fizikai gyorsítókártyának szerintem jóval nagyobb teljesítnényt nyújtana mint a PhysX kb fele annyiért.
[Szerkesztve] -
Az egész fizikai motor dolognak nem tudom mennyi értelme lesz/van. Lehet, hogy G80 és R600 oda vissza tudná csinálni a fizikát, de azért állítóleg egy SM3.0-s DX9-es GPU is elég jól boldogulna ilyennel (régen Havok-os hír mellett egy 7600GT szereplet, elegendő PPU-nak, ha jól rémlik GFX mellett, de ha GFX-re nem is, azért jelzésnek elegendő, hogy mekkora kraft kell).
Szal, GPU piac tényleg beleköphet a Fiziksz levesébe.
De mi van ha nem írja meg senki a Havok-t?
Mi lenne? Hát semmi!
Olyan szinten pörög a CPU piac, hogy én nem aggódnék, hogy a jelenlegi (és a jövőben) CPU-k nem fopgják tudni leszámolni. Hiszen 17-20k-ért kap az ember fia x2-est és 40 körül meg már c2d-t (igaz a heréltebb fajtából, de már az is 2 magos és nem lebecsülendő teljesítménnyel).
Ha kicsit előre tekintünk, akkor láthatjuk érkezni a K10-eseket és közeleg az emberi áron elérhet Core 2 Quad, ami még több számítási teljesítmény ígér, arról nem is beszélve, hogy a natív négy magosokat is össze fogjál drótozni, ahogyan az Intel tette ezt a c2d-kkel.
A PhysX jó ötlet, csak ténylegesen a támogatottságán kellene kicsit rúgni, és az árán ejteni. Ilyen (CPU/GPU) ''vetélytársakkal'' nagy bajban lesz/van. Bár ami igazán jelentősen kukázhatja az álmot az a CPU piac fejlődése, mert oda nem kell semmi extra motort írni, csak folytatni azt a trendet amit eddig is: CPU számolja a fizikát. -
bozont
veterán
Azért ez is ígéretesnek tűnik: [link]
-
Ati_X_321
aktív tag
annyiból azért jó hogy van physx, hogy az SDK-ja (software development kit) nagyon jó lett, már egy ideje ingyenes is, így könnyen be tudtam implementálni a graf enginembe (persze a teljes tudásának csak egy részét), persze van egy csomó opensource fiz engine is, de a support miatt ezt választottam
hiába a havok a király, annak nincs meg az SDK-ja -
Johnny Cage
addikt
Azt nem tudom, hogy a teljes játékkal hogy lesz, mindenesetre a CellFactor demo futtatható PhysX kártya nélkül is (és talán a végleges program is): a parancsikon inditófájlját egy EnablePhysX=false-al kell kiegészíteni.
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
Azt a plusz költséget, amit ezért kártyáért fizetnék ki, sokkal előbb fektetném inkább a videokártya árába - annak tudatában főleg, hogy a G80 már fizika számolására is képes. Ez a cég vissza akarná hozni azt a Voodoo-s korszakot, amikor már lassan külön trafó kellett a 3D-s gyorsításhoz - miközben az Intel már a CPU-ba integrált grafikus chip-et tervezi.
-
Ste
addikt
dejó
mikor is jelent meg a kártya? több mint fél éve?
és végre van új, ami használja -
-
cousin333
addikt
Azért enélkül is lesz nekünk jó kis fizikánk a játékokba. Elég csak megtekinteni a Crysis-féle atomboma robbantást
. Mondjuk egy VGA bővítés sem olcsó
.
-
elit_hun
őstag
válasz
Geri_lgfx_ #30 üzenetére
VGA karit? Avval még kevesebb esélyük lenne
Lenne egy 50K-s kártya ami annyit tud mint egy 7600GT, jóesetben, ráadásul drivergondok is lennénék...
-
Geri_lgfx_
csendes tag
Durva, hogy egy ekkora kolosszáris csőd után még mindig nyomják a hypeot, kiváncsi volnék mennyi tőkéjük maradt.
Hogy a kizsákmányoló (általam gyűlölt, sikerorientált, pénzsóvár) vadkapitalizmus egyik hallgatólagos alapelvét felemlegessem: ha egy ötlet nem működik, új ötletet kell kigondolni. Szerintem egy VGA kártyát szívesebben látna tőlük a piac...
-
törölt tag
-
elit_hun
őstag
ja és azt ugye tudjátok hogy a traininget meg lehet hackelni?
[link]
Remélem ez müködni fog a teljessel is
Ja és mikor lehet már végre tölteni -
Drizzt
nagyúr
[link]
Azért őszintén szólva nemsemmi... Arra lennék kiváncsi inkább, hogy gf8-nál, meg r600-nál ha hasonló erejű fizikai számításokat is rábízunk a gpu-ra, akkor mennyiben csökken a teljesítményük le. -
hétalvó
addikt
Rég nevettem egy cikken ekkorát.
grat a cikk írójának, főleg ezért a kép aláírásért, szerintem minden benne van:
''Bár a képen nem látszik, jobb a fizika'' -
shteer
titán
Erre pezsgőt bontok. Gyertek ti is
-
Vistaboy
veterán
Mondjuk, ha a jövőbeni játékok kihasználnák, meg ha nem lenne benne a next-gen VGA-kban a támogatás, akkor is az ára miatt még nem venném meg. Talán max. 20K-ért. (Ha pl. a Crysis-hoz kellene...
)
-
G.A.
aktív tag
Szerintem a kártya nem rossz, csak későn került piacra és drágán. Ha a megjelenése csak 1-2 évvel lett volna elöbb... talán máshogy állna a szénája, vagy ha sokkal jobb lenne mint AMD/NV és mint már elhangzott PCI-E x1. Amúgy nem tudom, hogy van e erre akkora szükség. Én megvagyok a közép kategóriásokkal (TNT2-> 9600-> 6600-> x850 - a kakuktojás - -> 7600 és majd 8600...).
-
A campaign (egyjátékos) mód csak Physix kártyával működik. Persze lehet, hogy a maradék 2 pályán is lehet egyedül, csak botok ellen játszani.
Mod: Megnéztem, lehet.
Viszont elszomorító, hogy még mindig 50k egy ilyen kártya. Nem véletlen, hogy ez a játék is ''ingyenes'' lesz, nyílván az Ageia szponzorálja, és persze alig működik a kártyájuk nélkül.
[Szerkesztve] -
hardzsi2
aktív tag
válasz
venember83 #10 üzenetére
Én inkább úgy fogalmaznék, lehet írni a fizikát számoló szoftverbe is olyan támogatást, ami kihasználja a stream processzorral szerelt GPU-k (g8x, r600) avagy a többmagos CPU-ban parlagon heverő 2., 3., 4. magot, illetve a konzolok spéci processzoraiban szunnyadó tartalékokat (''Havok architecture now scales strongly across all SPUs and runs between 5 and 10 times faster than Havok 4.0 for a typical game scene on the PS3.'' - [link]) - így teljesen felesleges különálló, drága, alig-elterjedt hardverkártya használata.
Ezt egyébként jól mutatja, hogy a kártya bejelentése óta eltelt nem kis idő alatt [link] hány játék támogatja csak. -
venember83
nagyúr
válasz
p a s s e r #17 üzenetére
Igaz, elnezest
-
p a s s e r
őstag
válasz
venember83 #10 üzenetére
Nemcsak az r600 tudja. 8-as geforce-ok is.
-
twollah
nagyúr
Ha ingyert van a jatek akkor az csak jo, de az lenne a legjobb ha fizetnenek azert, hogy jatszom vele.
Amint tudom leszedem. -
Komplikato
veterán
Jön valami Unreal Engine 3.0-ás multiplayer FPS játék is, ami FULL inygenes lesz ... de csak PhysX-el fog menni.
(Ellenben rombolható pályákkal ...) -
elit_hun
őstag
Azért azt is meg lehetett volna említeni hogy 5 pálya lesz, és ebből 3-omhoz kell majd ilyen izékaresz,a másik 2 pályán nem kell majd.
Én attól félek hogy az a 2 pálya ilyen mozgatható tereptárgy nélküli pálya lesz -
juliabrilke
veterán
Szerintem nem sok PhysX kártya tulaj fog ünnepelni. Legalább is itt Magyarországon.
Nem tudom miért, de azt az egészet halottnak érzem. -
ftc
nagyúr
válasz
venember83 #10 üzenetére
igen erről beszéltem,hogy kivárnak a gyártók....mert pl AMd és NV fejlesztései olcsóbbak a nép számára...
-
Zoli329
addikt
válasz
bolondember #9 üzenetére
Ez jutott utána egyből az eszembe
-
venember83
nagyúr
Mivel r600 alapbol tudja, ezert eleve halottnak a csok. Ciao PhysX
ftc: tudom, h errol beszeltel, csak nyiltabba tettem, mert sokan nem ertettek a rejtett uzeneted
[Szerkesztve] -
Retekegér
MODERÁTOR
Má el is felejtettem a PhysX-et. Gondolom az áruk nem nagyon esett ezeknek a kártyáknak...
-
Hebry
senior tag
Már amikor kijött is felesleges volt. Az ára nem teszi abba a kategóriába, hogy mindenkinek legyen. Cirka 50 rongy. A del is kivette e csúcsgépből, egy évig volt benne. Ezzel nem fogják növelni szerintem jelentősen az eladásokat.
-
ha rákattintok a linkre, akkor ugyebár feljönnek a physix-et támogaó gammák egy külön lapon. igen ám, de az mért jó nekem, hogy a 360-as GoW és a Wii-re írt red steel is támogatja? hol származik nekem abból előnyöm a pc-ben pörgő ''fizix'' kártyámmal? nem értem.
-
KrAt
veterán
Gondolom jó sok PhysX tulaj van MO-n
-
ftc
nagyúr
Ezt nem tudták lenyomni az emberek torkán...sztem a többi cég kivár AMD és NV-re
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest