Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 3P

tag

Hát érdekes ez a vita ami itt folyik. Csak mellesleg irom...
    Hosszú-hosszú évekig csak AMD procim volt (286 20MHz, 386 DX 40 MHz, 486 DX4 100 MHz, 5x86 133 MHz, K62 350 MHz, Duron 600 MHz, Athlon XP 1600+, Athlon XP 2400+), de most novemberben megvettem az első Intel procimat C2D E6300.

Eddig az AMD vásárlás nem márkahűségőbl történt, hanem a jó ár/teljesítmény index miatt. Ma is gyárt jó processzort az AMD, de sajnos nem látom azt az előnyt ami eddig volt, azaz az ár/teljesítmény előnyt, sőt véleményem szerint meg is fordult sajnos... :(. A vásrlás előtt komolyan fontolóra vettem egy AM2-es alaplpot egy 2 magos procival, de abból egy 3800+ alig-alig volt olcsóbb, de inkáb egy árban volt novemberben a C2D legolcsóbb tagjával. Ehhez persze jön az alaplap ára, de Intel alá az is ''csak'' 10e Ft-tal volt drágább max egy hasonló szintű AM2-es laphoz képest (Abit AB9-es lapom van, akit érdekel olvassa el róla az új PH-s tesztet). A memória nem tétel mindkettőhöz DDR 2-es kellet és sajna iszonyat ára vcan ma a RAM-nak, illetve volt novemberben. Talán további előny, mégha nem is mindenki számára fontos a kiválló tuning potenciál a C2D-ben. Eddig én sem tuningoltam, nem sok értelmét láttam 20-30%-os tuningnak, de most az Intelnél mégis megtettem, azaz az 1860MHz-es procim 2800 MHz-re húztam, tudom a fórumok tele vannak 3500 MHz-es tuninggal, de arra én már nem voltam vevő, így is bödületesen gyors lett a gép, s ezt a teljesítményt sajnos az AMD tuning mellett sem adná le, így úgy vélem, hogy egy időt álló konfigom lett, s lekopogom, hogy teljesen stabil így tuningolva is, és alig-alig megy max terhelésen is 50-52 °C fölé a proci max 1500-1600-as fordulatszámú hűtés mellett (Artic Cooler Freezer 7 PRO), netezés közben pl. most csak 39°C a proci és a hűtő 450-480 körül forog, azt hiszem nem kell ecsetelni ennek kimondott elönyeit a csendeség tükrében. Tudom ebben az AMD sem rosz.

Ha az AMD nem akar drasztikusan piacot veszíteni, akkor véleméynem szerint nagy arányú árcsökkentésbe kellene, illetve kellet volna kezdenie a 2 magos procik piacán és a Pr számozást is újra kellene gondolni, amely kevésbé MHz központú lenne. Ma szerintem egyedül az 1 magos porcik terén erős az AMD, igaz ott viszont nagyon is jó árakkal versenyzik, ehhez kellene közelíteni a 2 magosok árát is.

Öszintén szurkolok a K8L-nek, de mi lesz addig, mi lesz a részesedéssel, s ezt miként viselik a befektetők? Sajnos a máról sem lehet elfeljtkezni, hogy legyen holnap is...

Új hozzászólás Aktív témák