- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
Új hozzászólás Aktív témák
-
simonzé
addikt
A szaknyelvben kereszthornyosnak nevezett ''csillagcsavarhúzót'' nyugaton egyetlen névem említik: Philips.
AZ a Philips találta ki ugyanis, és alkalmazta minden elektronikai kütyüjében.
Apropó: Használ valakii RCA dugókat/dugaljakat? Másnéven kompozitot, amit az RCA nevű amcsi cég tett szabvánnyá a tévéiben.
Megjegyzés: Én nem használom a Molexet, mégis tudom mire gondol, aki említi.
Szerk: Szoktam ''Flexelni'' néha, a betont pedig ''Hiltivel'' fúrom ki - márkájára nézve mindkét gép Metabo.
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
Majd akkor fogok leállni nyelvészkedni veled, ha nyelvész-diplomám lesz, remélem neked megvan. Addig pedig a szaktudosítást nyújtó oldalnál elfogadom, hogy nem a köznyelvben kialakult, egyébként hibás kifejezést használja. Ha pedig nagyon szeretnéd, hogy közérthető legyen, akkor hívjuk periféria-tápcsatlakozónak és máris kellően pontos.
U.i.: A lábtyű kezdetben volt nevetséges, ma már mindenki számára érthető kifejezés és használják is.
[Szerkesztve] -
Csaba_20_
őstag
Had idézzek neked az ATX12V-os szabvány(ajánlás) 2.2-es verziójából:
4.5.3. Peripheral Connector(s)
Connector: AMP 1-480424-0 or MOLEX 8981-04P or equivalent.
Contacts: AMP 61314-1 or equivalent.
A ''Peripheral Connector(s)'' kifejezést én leginkább periféria csatlakozó(k)nak fordítanám, de semmiképp se ''molex dugónak''. Attól eltekintve, hogy eredetileg az AMP cég gyártotta csatlakozóról beszélünk, a Molex is egy cég. Ne degradáljuk már le egyetlen csatlakozóvá ezt a céget, csak azért mert nem rendelkezünk megfelelően bő ismerettel a csatlakozóik terén. -
D.Orion
veterán
[link] Negyedik rajz.
A procihűtő két ventijét rádugod az alaplapra a molex-et meg a PCI-ra és a kártya adja neki a feszt. Meg egy másik is megy még a PCI kártyába a hűtőről, az a meg a vetik fordulatszámát szabályozza. Kb annyi köze van magának a hűtőnek az alaplaphoz, hogy a ventik onnan kapják a feszt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged