- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
teve78
csendes tag
Én is pc-t használok.
Szerintem nem csúsztattam, és nem volt erős a hasonlítás.
Ha PC-ből megveszed ugyanezt a minőséget, árban ugyanott vagy.
Szoftver?
Az ingyenes szoftoknak is megvan a maguk ára, csak nem egyből jelentkezik.
És élljen az AppleCare
--- teve voltam, aki legszívesebben BeOs-t használna, ha lenne rá ideje --- -
Alex91
félisten
Gyerek ugyben egyetertunk
! Tenyleg katasztrofalis a problema megoldo kepesseguk.
Mind1, nekem akkor is ennek a mini-nek a lattan a jo oreg A1k2 jut az eszembe. Nehezen bovitheto, kicsit mar idejet mult (mar amikor kijott, akkor is), de az ilyet lehet szeretni. (A PC vasam irant nem tanusitok ilyen erzelmeket
.)
-
rvs
aktív tag
''De nem terjedt el, és ezen van a hangsúly.... ''Gyakorlatilag'' nincs, míg a MAC-nél alap.''
a mac billentyűje viszont felsőkategóriásnak minősül, így lehet benne.
épp ezaz, hogy más se nagyon dug mást a gépbe, mivel a profibb cuccoknak ott van a firewire, a pendrive meg a fényképező kibirja, hogy nem egyszerre van csatlakoztatva.
mindegy, szerintem értjük egymást. -
747
senior tag
''Láttam, persze hogy láttam sőt a munkahelyi moncsimon van, sőt abba van bedugva a bill...
Ettől függetlenül akkor is azt mondom a GÉPEN legyen minél több, ha lehet..
Ja és azt is írtam hogy szvsz..''
minek? hogy mindig a gep moge kelljen maszni, mikor be akarsz dugni valamit? ha meg nem a hatul a gepen van, akkor nem tok mindegy, hogy a monitorba, billentyuzetbe, vagy a gep elejebe dugod? az Apple-nel az az iranyvonal, hogy minden cucc durvan minimal modon nezzen ki (elol altalaban nincs csatlakozo, kivetel: PM G5). akinek ez tetszik, ilyet vesz, akinek nem, az nem. de szerintem te magad sem tudod, hogy mit akarsz. -
747
senior tag
''Akkor meg miért Kínát melegeted?''
mert a legtobb olcso billentyuzetet gyartato ceg kinai.
''Mutassak rá a stílusodra? Olvasd el bármelyik hozzászólásod...''
idezz legyszives.
''De ha még használatban van? Akkor nem muszáj lehagyni nemdebár?
Ennyi erővel a már említett modemet is le lehetne hagyni, bár ezt nagyon ''ügyes'' példákkal kivédted:''
PS/2re van alternativa. modemre nincs. esetleg ha tudsz olyan eszkozrol, amivel analog vonalon lehet netezni, jelezd. az Apple, a Sony stb szamara az RS232 es a PS/2 elavult. ha nem tetszik, nem veszel ilyen gepet.
''Egyrészt DSL szerintem elég alap (persze nem Mo-ra gondolok)''
nem alap. meg nyugaton sem. mar csak azert sem, mert nincs mindenhol kiepitve. az egy teveszme, hogy nyugaton meg a szar is kremesebb, es kolbaszbol van a kerites.
''pl ezért van hogy minden gyártó feltételezi hogy neten kereszztül (a microsoft és apple is, linuxokról nem is beszélve) tudod frissíteni az oprendszert''
nem feltetelezi. pont ezert jonnek ki a patchek rendszeresen az ujsagok CD-mellekletein is.
''másrészt hétvégi ház esetén meg ott a teloban a modem, gprs, esetleg - ha elég hétvégére - wap stb...)''
a mobil internet, mint tudjuk, hihetetlenul olcso, nem? biztos sokan fognak elni vele.
''Na most ez ugyan olyan.''
nem ugyanolyan. SATA-nal van arkulonbseg. USB-PS/2nel nincs.
''Írhatnám hogy az emberek többségének tökmindegy hogy PS2-be dugja az egerét vagy USB-re...''
nem mindegy. sok vasarlot idegesitett pl, hogy a PS/2 billentyuzet es eger csatlakozoja ugyanolyan, viszont nem mindegy, hogy hova dugod. ezert is talalta ki a microsoft a PC97 csatlakozoszinezesi szabvanyt.
''Persze, csak éppen nem lehet csak soros porton keresztül szoftvert frissíteni a telómon''
a felhasznalok 99.9%-anak kurvara mindegy, hogy milyen firmware fut a telojan, ha nem mukodik, szervizbe viszi. egyeni szoc prob.
''Én cáfoljalak meg? Majd a cégek jövője megcáfol, avagy igazol... Csődbe mennek avagy sem...''
akkor meg minek puffogsz? majd dont az ido. egyebkent elso kezbol (microsoftos forrasbol) tudom, hogy az XP MCE eladasai jelenleg az elvarasokhoz kepest nagyon szarul allnak. vagy mit gondolsz, miert nem perelte be a MS az XP MCEt arulo boltokat, mikor az MCE licenc szerint az CSAK hardverrel egyutt arusithato?
''Hogy tudsz ilyeneket kijelenteni nyugodt szívvel?''
a jelenelgi tenyek (eladasi adatok) alapjan.
''Nem tudok ezeken zenát hallgatni, mivel egyrészt nincsenek nekem, másrészt gőzöm nincs mik ezek, harmadrészt nem is érdekel, negyedrész utánanézni is lusta vagyok...
amúgy hogy jön ez ide?''
olvass utana, es rajossz.
''Elég sokat olvasok, de inkább szépirodalmat, fantasyt, sci-fi-t, egyebeket, mint Acorn vagy Freescale doksikat''
ez meg is latszik.
''Hát pont Te vagy az aki kijelentetted hogy a CISC így , RISC úgy, tehát Te általánosítottál, nem én. Én konkretizáltam, és nem vontam le ebből processzorcsaládra vonatkozó következtetéseket...''
en egy altalanos allitast kozoltem. te ezt altalanosan probaltad cafolni, EGY pelda alapjan. legkozelebb olvasd el, amit irsz.
''Egyébként részemről a ''vita'' lezárva, egyszerűen nem szimpatikus az ''én minden jobban tudok, ismerem a jövőt, PC Suxx'' stb hozzáállásod.''
meg egyszer kerlek, hogy IDEZD BE, ahol en ilyet irtam. -
rvs
aktív tag
''De persze az tény hogy nagyon jó dolog ez a billbe épített hub, és hogy miért nem terjedt el (vagyis gyakorlatilag miért nincs) pc-hez, rejtély...''
nemtom, nekem akkor biztos valami nagyon béna, és ritka billentyűm van. igaz, MS tehát ez kapcsiból degenerált. 2000-ben vettem (de lehet 2001 volt), 2 portos usb hub van benne. (MS natural pro)
drágább billentyűzeteknél mindig is megvolt ez. (mostani csúcskategóriás billentyűzetek meg wirelessek, úgyhogy az usb kilőve róluk.)
''De ha már nincs ps2 akkor azért több usb-t csak rárakhatnának (jó usb hub, stb, de azé 4db alap lenne, szvsz). Ja és ebből 2 a gép elejére...''
aha. usbhubos monitort sem láttál még? már egész olcsó lg katódsugárcsövesekben is 4 portos usb hub van. -
L3zl13
nagyúr
''de azé 4db alap lenne, szvsz). Ja és ebből 2 a gép elejére...
Meg milyen dolog hogy hátul van a bekapcs gomb?''
A gombot még valahogy el lehetne rejteni/designba beolvasztani de az USB hazavágná az egész cucc kinézetét. Persze 4 db azért elfért volna. Ha már hubokat kell rá dugdosni, akkor fölösleges volt az egész letisztult formavilág, meg ''mindent a lehető legegyszerűbbre'' tevezési elv... -
747
senior tag
''(pl logitech, genius, microsoft, egy-két ''nagyobb'' bill ''gyártót'' említek...)''
az emberek tobbsege MS billentyuzeten nyomul szerinted? a szart. megveszik a mistralnal a legolcsobbat.
''Jó konkrétan a ps2 (playstation 2 sem...) nekem se hiányzik, de pl a soros port pl igen...''
egyeni szoc prob. haladj a korral. raadasul a legacy hardver sok problema forrasa.
''Különben meg az érvelésbe, az elméletbe kötöttem bele, nem a ps2-be...
De ha már nincs ps2 akkor azért több usb-t csak rárakhatnának (jó usb hub, stb, de azé 4db alap lenne, szvsz). Ja és ebből 2 a gép elejére...''
minek, mikor ott a billentyuzeten a 2 usb csati?
''Meg milyen dolog hogy hátul van a bekapcs gomb?''
azert, mert ez nem PC, hogy allandoan ujra kelljen inditani. reggel bekapcsolod, este ki. ami naponta 2x kell, az meg ne legyen szem elott.
''Még a E-Mac-eken (mekegek itt...) is alig találom a bekapcs gombot...''
gondolom kaptal hozza manualt. -
747
senior tag
''Miért szerinted hol gyártják az apple billentyűket...?''
kurvara mindegy, HOL gyartjak. a lenyeg az, hogy KI gyarTATja. ezt leirtam mar ezerszer.
''Légy persze szubjektív, de te úgy adod elő a saját gondolataidat mint ha törvény vagy parancsolat lenne a szavad.''
hol irtam en ilyet? mutass ra legyszives! koszonom.
''Meg ilyeneket írsz hogy ''elvult'' dolgokat mint pl PS2 minek raknának rá...''
mert a PS/2 modern, nem? vegul is csak a 80as evek vege ota letezik.
mar a chipkartyaolvasok is USBt hasznalnak, pedig az aztan legacy hardver.
''Akkor miért ata vinyo van benne? Az nem elavult?''
de. de egyelore a SATA-ra nincs nagy kereslet, mivel a vasarol tobbsege elegedett az ATA teljesitmenyevel. az emberek 98%a nem vagdos 8 gigas videokat az otthoni gepen.
''Nekem még a soros port is hiányozna, mert az ''elavult'' cx65-ös telom azon keresztül kommunikál a PC-vel...''
az RS232 is reges-reg elavult mar. mar majdnem 10 eve infrat hasznalnak a telok, ujabban mar Bluetooth-ot, ma mar az infra is lassan elavultnak szamit, nemhogy az RS232.
''+ lehuzhatja a rolot ez + meg az... Persze...''
cafold meg, ha tudod. hallgatlak.
''Ja és a mini-itx via platformot meg sem említed, pedig azért ott is vannak csodás (külsőre) dolgok, a belső meg netezésre, zenehallgatásra ugyan olyan jó...''
ennyi erovel hallgassal zenet PC/104en vagy egy ARM evaluation board-on.
''Töredéke... Ja, jó hogynem elenyésző...
Ezért van a géötön bazinagy hűtőborda + csomó venti a gépben...
Mert töredéke. Kisebb ezt mondhatjuk, de hogy töredéke...''
olvasgass egy kicsit, radfer (kezdheted az Acorn vagy a Freescale doksijaival). egyebkent gratulalok az EGY processzormodellbol egy egesz processzorCSALADra levont kovetkezteteseidhez, Sherlock. -
Macc
aktív tag
dwiki, sztem okos vagy te es nagyonjol tudod, hogy nem az a kinai amit ott gyartanak, mivel mindent ott gyartanak, hanem az aminek az anyacege is kinai. Azert mar ne hozzuk egy szintre az Apple billentyuzetet, es egy 900Ft-os valoban kinai tragyat.
A ps/2 meg egy felesleges dolog. Minek legyen + csati, ha USB-n is megoldhato?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kedvező árú PC és monitorok eladó
- ASUS ROG Z690 Extreme félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest