- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- CES 2025: Kezünkben a Mudita Kompakt, az E-ink kijelzős anti-telefon
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
csiga997
őstag
Ha a szokásos magyar gerilla-mentalitást nem nézzük, akkor igazság szerint a CB-rádiózáshoz szükség van CB-rádióra és rádióengedélyre. Eltekintve most attól, hogy klasszikus CB sávban (26MHz) nem nagyon adnak ma már rádióengedélyeket, az analóg CB rádió és a GSM PTT minőségét, hatótávát és használati értékét össze sem lehet hasonlítani.
-
Iamamigo
csendes tag
6230i tudja.
A jobbfajta URH-s készülék ára sem olcsó, ráadásul mobilja elég sok embernek van, egyszerüen aktiváltatod a szolgaltatást és megy a PTT.Meguntad, nem kell stb. a szolgáltatást deaktiválod, de a telefont azt használod tovább. Ez elég egyszerű vagy Neked NEM? -
RAM
őstag
6230-ason pl. Hol van ez a PTT gomb?
Csak tisztán
-
MODERÁTOR
-
aDM|RaL^
őstag
szerintem akkoris értelmesebb a CB rádió, mert az akkoris üzemelni fog amikor a t-mobile hálóját felrobbantják
http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k
-
Iamamigo
csendes tag
A díjakat Mb-ban adják meg (X Ft X Mb)és a véglegeset majd szeptemberben. Általában ezeket az URH rádió használatához hasonlítják, ahol rövid szöveges üzenetek jönnek-mennek. Amennyiben a PTT-t így használod az X Mb vagy bőven elég lesz és ha a megadott keretet átléped akkor a +díj sem vészes.
A használathoz csoportokat kell létrehoznod és meghívnod a másikat(sms-ben), hogy fogadjon a csoportba be. Az így kialakított csoportokat mindig a telefonkönyv szisztémájának megfelelően kiválasztod és forgalmazhatsz. Ezt a legelején kialakítod, persze lehet módosítani, és utána mint a telefonkönyvben a neveket bővíted vagy törlöd.
Természetesen van olyan csoport ahol mindenkit hallasz, mert Téged mint vezető, főnök stb mindenki berakott a csoportjába, de ha Te hívsz akkor csak az emberek főnökeit hívod, vagy a főnök +oszt.vez, vagy az egész csapat.Ezt általában sémák szerint, használat jellegéhez alakítják, és nagyon egyszerű és logikus.
A PTT arra nem kifizetődő, hogy egyesével csevegj mindenkivel, itt az a pláne, hogy a konferencia beszélgetéshez hasonlóan mindenk - mindenkit hall.
Ez munkára sokkal gyorsabb és egyszerübb mint az egyesével való telefonálás és a többiek is hallják mi a másik dolga, így az egész csapat könnyen informálható. -
MODERÁTOR
Mondtam én, h. nem drága, ugyi?
Nem hittetek nekem...
A versenyképes ár nagyon fontos, h. minél több pénzt tudjanak a zsebünkből kihúzni...Xiaomi 13T
-
X-COM
nagyúr
-
Apol77
tag
Ha már ilyen jól informált vagy, akkor megoszthatnád velünk a használat árát
Ha több embernek akarok egyszerre küldeni üzenetet, akkor elképzelhető hogy jobban jövök ki, mintha percdíj alapon akarok egy mondatot 5 emberrel beszélni.
Viszont ha csak egy emberrel akarok beszélni, akkor nem biztos hogy megéri.
Egy perc alatt meg lehet beszélni sok dolgot.
Ha mind a két fél fizet, akkor a szolgáltató igen jól jár.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ez is kiírja, éppen ki akar beszélni velem?
Mert ha nem, akkor elég gáz
Aki jártas a percdíjakban, az kiszámolhatná, hogy pl 15mp szöveg mennyi adatátvitelnek felel meg, és mennyibe kerül. -
Iamamigo
csendes tag
nekem teljesen tuti infóim vannak a PTT-ről. M-o-on nem ingyenes, fizetni kell érte teszt alatt is. Nem túl drága , még belefér ára van. Ez azoknak jó akik egy gombnyomással több emberhez akarnak szólni, ua.mint a konferencia beszélgetésnél. Én már használtam és teljesen OK a hang, gyors, de úgy mint az URH-nál egyszerre csak egy beszélhet, ami jó is meg rossz is.Különben az URH sem ingyenes, mert frekvencia használati díjat kell fizetni és a normális készülék ára kb. megegyezik egy Nokia telefon árával. Szerintem buliból is megy de a munkára pl.biztonsági szolgálatok, futárok, építkezésnél kifejezetten baromi jó. Németben nagyon sok diák használja a PTT amire nem is gondoltak az értékesítésnél./nem volt célközönség/. Ráadásul a 5140-es gyári fülese, külön PTT gombbal tökéletes.Csak a gomb használatával is teljesen jól megy a forgalmazás a telko meg a zsebedben azaz rendesen tudsz dolgozni, közben pedig hallasz mindent és részese vagy. Egyelőre az a gond, hogy a PTT tel-ok általában a jó közepes ártól mennek. Nokia 6020,5140, 6170, 6230i ....és ezért a PTT-ért kevesen fognak új telefont venni. Majd beindul persze, mert a tel. árak csökkennek és egyre több telefonba beépítik. Motorolának van olcsó PTT tudó tel-ja.
Elsőre ennyi. -
tr00p3r
addikt
a németeknél egész nyáron, de az is lehet, hogy év végéig, ingyenes a használat szintén a T-nél!
-
Apol77
tag
Aki fogadja a hívást, annak nem kell fizetni?
Vagy a hívott nem gprs-en keresztül kapja meg az üzenetet? -
nagyúr
válasz Viktor0610 #11 üzenetére
Aha. GPRS ingyen van? Vagy a mobil előfizetés? A Push to talk telefon?
Csak mert CB-hez csak a készülék kell.
Ráadásul a GPRS kapcsolódás nem azonnali. Annyi pont sok lehet egy éles helyzetben. Aztán jön a hálózati túlterheltség/kimaradás kérdése.
[Szerkesztve]Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
musclemuseum
aktív tag
Hát nagyon kiváncsi vagyok...
Föleg az árra.. A telóm tudja a funkciót (6260), de nem T-s vagyok, hanem vodás.
Emiatt nem váltok az biztos.
Kiváncsi vagyok, hogy ha adatmennyiség alapon számlázódik, akkor mennyi lesz x KB, mert üzenetenkénti dijnak nem sok értelme van. Vagy ha mégis, akkor 2-3 ft-nál nem ér többet/üzi.People always talk about the weather...
-
MODERÁTOR
válasz Jim Tonic #10 üzenetére
Miért?
GPRS-en keresztül megy, a beszélgetéshez nem kell olyan sok adatmennyiségnek átfolynia, plusz a szolgáltató nyeresége a PTT miatt...
Ez -üzenetenként- szinte biztos kevesebb lesz, mint a beszélgetés egy perce... Ami még az mellett szól, h. olcsóbb kell/kéne legyen, az a versenyképessége a ''sima'' beszélgetéssel szemben. Ki használna egy drága és körülményes szolgáltatást?Xiaomi 13T
-
Sanya
nagyúr
válasz Viktor0610 #8 üzenetére
az olcsóbbat nem venném biztosra.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
MODERÁTOR
A polgárőrség kis területet jár be, oké.
Egy példa:
Eltünik A helységben Y néni/bácsi/gyerek, elkalandozik x km-en túlra, keresik helyben a polgárőrök, B helységből nem tudják elérni az ''A''-s polgárőröket CB-n, h. megtalálták Y nénit/bácsit/gyereket, mert az már tűl van az ő x km-ükön... Persze, most mondhatnátok, h. ott a telefon, de a PTT praktikusabb és talán olcsóbb is...
[Szerkesztve]Xiaomi 13T
-
Sanya
nagyúr
válasz Viktor0610 #4 üzenetére
a polgárőrök úgyse akkora területet járnak be...
-
ragazzo
őstag
Az elgondolás nem rossz.Egyszerre több embernek is ellehet juttatni az üzeneteket.Persze lehet hogy a polgárőrségnek jobban megérné a CB,mert azért azt csak egyszer kell megvenni.Itt pedig üzenetenként kell fizetni.
Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com
-
L3zl13
nagyúr
-
MODERÁTOR
-
Sanya
nagyúr
na, ennek sincs sok értelme. a polgárőrök tesztelik. és ki fizeti majd a telefonszámlát, mikor 5eft/darabért vesznek cb rádiót.
-
ragazzo
őstag
Ha a vodának esze van,akkor minél hamarabb bevezeti, és forgalmazza a hozzájuk való telefont is.Ugyanis ebből is jelentős bevételre tehet szert.
Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com
-
MODERÁTOR
Tetszik! Kiváncsi v.ok, voda bácsi mikor vezeti be... Ja, és milyen áron?
Mondjuk, sokkal jobban örülnék, ha a voda-féle Messengert terjesztenék ki mindhárom szolgáltatóra (csak mert ezt a tul.-ot a jelenlegi telcsim tudja... )Xiaomi 13T
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ukrajnai háború
- Tőzsde és gazdaság
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6/i5-G4/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást