Push-To-Talk a T-Mobile hálózatán

Hirdetés

A T‑Mobile Magyarországon elsőként az Országos Polgárőr Szövetséggel együttműködve teszteli legújabb csoportkommunikációs megoldását, a Push To Talk-ot (PTT). A jól ismert adó-vevőhöz hasonló, annak korszerűbb, távolsági korlátok nélkül használható legújabb változatával a hangüzenet sok címzetthez juthat el egyszerre. A PTT szolgáltatás a Nokia rendszerének és a T‑Mobile csoport nemzetközi hátterének köszönhetően lesz elérhető a magyarországi ügyfelek számára is.

Egyetlen gombnyomás és a jövőben az elmondott rövid hangüzenet a T‑Mobile hálózatán keresztül azonnal eljuthat egy előre kiválasztott címlistára. A hagyományos telefonhívástól eltérően a PTT használatával a hang adatként továbbítódik és így a címzettek száma a konferenciahívás esetén megszokottnak többszöröse lehet. A meglévő szolgáltatások mellett kiegészítésként használható PTT segítségével, arra alkalmas készülékkel az üzenetváltás számos esetben gyorsabb és egyszerűbb lehet. Az adó-vevőhöz hasonló, de annál korszerűbb megoldás esetén a készülékben igény szerint különböző, részben vagy egészben eltérő csoportok hozhatók létre. A listákban eltároltaknak vagy egyetlen személynek is gyorsan, egyetlen gombnyomással küldhető üzenet, amely a mobilhálózaton keresztül távolsági korlátozás nélkül juthat el a címzetthez. Az üzenetek fogadása szintén egyszerű, hiszen annak megérkezését követően a telefon azonnal hallhatóvá teszi azt.

Végre tehát úgy fest, hogy a már hazánkban is kapható újabb telefonokon nem csak dísz lesz a PTT szolgáltatás gyorsgombja. Jellemzően Nokia készülékekről van szó, de említhetjük a Motorola V547-et is, mint az amerikai cég első ilyen jellegű telefonját. A T-Mobile egyelőre viszonylag szűkszavúan nyilatkozik a szolgáltatás kereskedelmi bevezetésének időpontjáról és díjszabásáról, az azonban már biztos, hogy a feltöltőkártyás ügyfelek is elérik majd a szolgáltatást.

Azóta történt

Hirdetés