- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
válasz
#65675776 #95 üzenetére
Általánosságban továbbra sincs semmi, legfeljebb a jelenlegi helyzetben igaz az, amit írtál. A 2 évvel ezelőtti helyzet jelen összefüggésben és ebben a topicban marhamód hidegen hagy, ne légy fafejü légyszives.
Lehet, hogy neked nem csökkennek ezzel a költségeid, de a gyártónak gyaníthatóan igen. Mint ahogy kicsit nehezen hiszem, hogy nekik tényleg csak 1-2k többletbe kerül 256MB helyett 512-t rakni egyes VGA-kra. Utóbbit nem is irtam, de ritka is, hogy csak ekkora a különbség a 256 vs 512 árakban. viszont nem értem, miért érné meg a gyártónak a ddr3-as kártyákat kisebb haszonnal adni (ha már azt mondod, hogy náluk jelentősebb plusz költség, mint amekkoraként nálam megjelenik), ráadásul mindegyiknek azonos mértékben. főleg most, amikor egy 2400 szintü kártyára is rádobálják a ddr3-at, amelyik szegmensben tényleg az utolsó cent is számit az előállitásnál, annyira olcsók a kártyák. -
EQMontoya
veterán
válasz
#65675776 #92 üzenetére
Az eredeti kérdésem pedig megválaszolatlan: mi az összefüggés a 128 bit és a memóriaarchitektúra között általánosságban Nyilván elméletben semmi. a gyakorlat eddig azt mutatta, hogy a gyártók, olyan kártyánál, ahol csak 128 bites bust használnak, az ebből adódó sávszélesség csökkenlést (mondjuk egy 256 biteshez képest), igyekeztek leglaább magas órajelü (1.6ghz+, vagy mostanság akkár 2.0ghz+) ramokkal kompenzálni. ehez képest jelen esetben ez nem történt meg, igy az egy gpu-ra jutó memória sávszélesség még az eredeit 2600xt-nél is lényegesen kisebb, ami szerintem visszafogja a kártyát.
A kihasználást arra értettem, hogy 2gpu 2db 128 bites buson tud-e olyan sebességgel kommunikálni, mint egy gpu egy db 256 bitesen. nem tudom, hogy hogy van megoldva a dolog, úgy gondolom, hogy mind2 gpu saját rammal rendelkezik (fizikailag). ez esetben a dolog elvben lehetséges. de az tény, hogy nagyon szük lesz a dolog.
Azt, hogy a ddr2 költségcsökkentés miatt került a kártyára, szerintem megcáfolandó az, hogy manapság az 1600mhz-es ddr3-al szerelt kártyák (pl 2600xt) a ddr4-es verziónál lényegesen olcsóbbak (+5.000ft alsóhangon), mig a ddr2-es és ddr3-as verziók közötti különbség szinte elhanyagolható (1-2000ft).
Utolsó bekezdésemet néhány árral alá is támasztanám:
VGA MSI 256MB RA HD2600Pro EZ D2 T2DX Rt 22 423 Ft
VGA MSI 256MB RA HD2600Pro EZ D3 T2DX Rt 23 218 Ft
VGA SAP 256MB RA HD2600XT DDR3 -T2D-X LR 23 002 Ft
VGA SAP 256MB RA HD2600XT DDR4 -T2D-X LR 31 572 Ft
[Szerkesztve] -
EQMontoya
veterán
válasz
#65675776 #77 üzenetére
úgy, hogy azt hittem, hogy ha egy olyan, hozzáértő, mint Te, elolvassa ezt a postot, gondoltam, kb tudatában él az, amit a hd2600 topicban és a gf8600 topicban ment, hogy elég kevés ezeknek a kártyáknak a memória sávszélesség. erre most megdupláztuk a számitási kapacitást (ami szintén elég gyenguska volt), de a memória sávszélesség meg maximum ugyanakkora marad, mint eddig volt, ha a kártya ki tudja használni a 2db 128 bites bust rendesen. csak ezért irtam, hogy elég nagy ökörség volt erre a kártyára ddr2-t tenni, mert ha valamit, akkor ezt egész biztosan vissza fogja fogni.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Medence topik
- Hobby rádiós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- SSD kibeszélő
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Légy a Gépek Mestere! Kamatmentes részletfizetési lehetőség!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest