- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Magisk
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- iPhone topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Tudtok egy oldalt ahol össze vannak gyűjtve hozzá programok?maemo.org-on is van elég sok,meg a google is talál,de jó lenne egy másik rendszerezett is
Ez nem telefon nemtom miért került ez a téma az okostelefonokhoz
[Szerkesztve] -
Tigerclaw
nagyúr
Ez a processzor van benne elvileg:
Bővebben: link
Nem semmi hogy mennyi interface-t tartalmaz integrálva egy ilyen proci.
Egész ütős képességei vannak. 2 ülönálló procit tartalmaz, az ARM procit és egy segéd DSP procit. Mindkettő maximális frekvenciája 220MHz lehet, bár nem lehet tudni, a Nokia 770-ben milyen frekvencián fognak járni. (ugyanúgy azt se tudom milyen teljesítményt jelenthet ez az órajel egy ilyen speciális processzor esetében)
Az biztos, hogy a segéd DSP chip ilyen funkciókat is támogat:
''Video hardware accelerators for DCT, iDCT, pixel interpolation, and motion estimation for video compression ''
Valszeg a videolejátszással nem lesz gondja a gépnek. -
Tigerclaw
nagyúr
Nekem tetszik az a kütyü nagyon. Hasonlót még nem is nagyon láttam. Úgyebár a legtáposabb PDA-k nemrég léptek a VGA (640*480) -as felbontásba. Ennek a felbontással nem lesznek gondjai, ráadásúl ''szélesvásznú'' a megvalósítása. A kijelző minőségét majd meglátjuk. Én őszintén szólva ebben a kütyüben nem az jut eszembe, hogy milyen jó is lesz majd telefonhoz bluetooth-al odapasszítani, aztán meg netezni mindefelé... Azért nem mert a magyar mobil adatdíjak rohadt drágák és tetü lassúak. Erről nem ez a kütyü tehet. Én abban látok ebben fantáziát, hogy otthoni kis net terminálként használnám, mert:
-minimális energiát fogyaszt
-nincs hangja (nem zúg)
-kicsi helyet foglal-el és könnyű
Amire használnám:
-az otthoni ruteremre vennék egy wireless AP-t és azon keresztül használnám
-böngészésre
-letöltésekre (természetesen nem többgigás ISO fájlokra gondolok)
-netes rádiók hallgatására
-netes TV-k nézésére
Sokkal kényelmesebb filmnézés, vagy hiradó közben az ágyban netezni ezzel, mint eléülni fáradtan egy PC-nek.
Ha nem vagyok otthon, hordozható fullos médialejátszóvá alakúl és a nagyfelbontású kijelzőjén megnézhetem az előző nap letöltött videókat, vagy akár a saját videóimat is feltölthetem rá. Elvileg 1 gigás RS-MMC kártyát lehet már kapni, de egy mobil HDD tárral együtt használva ''bármennyi'' film és zene lehet nálam. Mivel linux az oprendszere, várhatóan lesznek rá jó szoftverek, de remélem maga a Nokia is csipkedni fogja magát és bevon pár nagyobb szoftverfejlesztő céget is a projetkbe. Főleg a stream-media szoftverek tekintetében.
Ami kérdéses:
-szép lesz-e a kijelzője (színek, kontraszt, frissítés)
-mit fog bírni a processzora (pölö full képernyős DIVX megy-e)
-az ára tényleg annyi lesz (nálunk is), mint amit a hírekben emlegetnek
-mit fog bírni az aksija -
törölt tag
válasz
#64791808 #58 üzenetére
Jovanna!
Csak valahogy nehez megemeszteni, hogy a fejlödes egyutt jar egyfajta lassulassal.
Az elsö N-series telefonok meg S60 2.8 alapuak lesznek, azoknal nem sok valtozas varhato. Majd az N91-töl...
Pont tegnap ajanlotta figyelmembe a munkatarsam a Commodore64 nevu csodat arra az esetre ha rövid boot-idöt szeretnek -
ByB
addikt
válasz
#64791808 #57 üzenetére
Elég zenemániás vagyok, ezért nagyon bejön, hogy szépen szól az mp3 és van benne rádió is. De élvezhető minőségűek a filmek is rajta, ráadásul egy egészestés csak 100-130 mega körül van... S érdekes módon újra elkezdtem fotózni a mobillal, tudom hülyén hangzik de élvezetes! Ezenkívül sok apró figyelmesség van, ami mostmár természetes, de nem is gondoltam rá, hogy van ilyen... Kb ennyi!
-
törölt tag
válasz
#53246592 #55 üzenetére
áááámbör! szímensz a50-hez képest naná hogy tetűnek érzed, de ha belegondolsz a 6600 egy mini számítógép.
a gyártókkal kapcsolatban csak az egyik oldalt írtam le. valójában szerintem kényszerpályán mozognak, ugyanis a másik oldal pont az, amit leírtál. Ígyhát két út van: vagy luxustelefont gyártanak, de drágán, vagy versenybe szállnak, kommersz telefont gyártanak, viszont akkor árverseny van.
N széria érdekes lesz. megjegyzem azért a kompatibilitási dolgokra jobban odafigyelhetnének -
ByB
addikt
válasz
#64791808 #53 üzenetére
Muszáj voltam kicsit elhagynom a Nokia-t, hogy egyszer majd megint hazatérhessek...
Ami azt illeti: én most is szeretem a 6630-ast, de nem az én igényemnek lett kitalálva, ezért váltottam le. Nem cserélek én olyan sűrűn telefont, de valahogy nem találom az igazit, lehet nem is kellene keresnem...
Sportsikerek? Mit tudsz, amit én nem?
-
törölt tag
válasz
#64791808 #54 üzenetére
Nekem 6600 van, es nekem az lassu (na jo, nem az enyem hanem ceges, a sajat mobilom az egy Siemens A50
) A 6630-at munkahelyemen hasznaltam, altalaban tenyleg eleg gyors, de azert neha belassul az is.
Bizonyos szempontbol valoban nem erdeke a gyartoknak, hogy tul jot gyartsanak, de azert talan nem ennyire rossz a helyzet mint leirod. A verseny kenyszeriti öket a fejlödesre, illetve arra is hogy viszonylag gyakran rukkoljanak elö ''uj'' keszulekekkel, akkor is ha abban gyakorlatilag semmi uj nincs, legfeljebb a burkolata mas, illetve a szoftveren vannak minimalis valtoztatasok..
Az N szeriara en is kivancsi leszek, föleg az N91-re, ami mar S60 3.0. Elegge melyrehato valtoztatasok lesznek benne, a ''regi'' S60 programok nem is fognak futni rajta. -
törölt tag
válasz
#53246592 #50 üzenetére
nemtom... véleményem szerint az első kiforrott symbian s60 telefon a 6600, nekem már az sem volt lassú, megjegyzem új szoftverrel. most 6630-am van, és kifejezetten gyors.
szerintem igenis fontos a viszonyítási alap, mert ha egy smartphone-t egy hagyományos telefonhoz hasonlítassz, akkor nincs esélye. Azt mondom: 6310i, új sw. Édsapámnak van olyan, pofátlanul gyors, lenyomod a gombot és bennvan a menü. Node álljunk meg egy ásónyomra: közeltávol nem egy kategória. ha egy windows mobile-hoz hasonlítjuk a cuccost, akkor meg még gyorsabbnak érződik, bár a symbian sebességelőnye már korántsem a régi, sokat fejlődött a windows mobile.
Két dolgot jegyeznék még meg: a symbianék is rájöttek, hogy nem lehet a végtelenségig erősíteni a telefonokat hardveroldalon. Érdemes lesz megfigyelni az N-szériát, fogadásom van, hogy gyors lesz, igen-igen gyors. A másik: a piacot nem a vásárlók irányítják, hanem a termelők. Kínálati oldalon SENKINEK nem érdeke, hogy tökéletesen gyors, és stabil szoftverellátottság legyen, mert ez sokba kerül, és utánna minek lecserélni? Ehelyett lassabban fejlesztenek, ez kevesebbe kerül, és utánna is cserélik majd a telefonokat... -
törölt tag
No itt a jó személet!!
A világ számára praktikus! Más kérdés, hogy a mi kis fejletlen országunkban nem mész vele semmire. De ezt a terméket nem csak nekünk gyártják. Így korrekt, csak nem ezt írtad.
#51: Itthon ezt semmire nem fogják használni, esetleg fényképtartó állványnak. De külföldön ez az eszköz a közép-menedzsment rétegben mért olyan nehezen elképzelhető? Egy notebook-os célfunkciót integrál a telefonálással. Nézd meg, az eszközök fejlődése az integráció irányába megy el. 8 évvel ezelőtt el nem tudtad volna képzelni, hogy van telefon, amivel internetezni lehet, vagy valós programok futnak rajta. Most...
Hát a 6630-at anno istenítetted, most a k750i-t, két hónap múlva rájössz, hogy mégse... Egyik szemem sír, a másik meg üveg. (vagy nevet, nemtom) Örülök annak, hogy meg tudod tenni az ilyen sűrű telefoncserét (nem gúny, télleg jó, hogy egyáltalán van olyan, aki nem likviditási gondokkal küzd). Másrészről, háááát, egy 6630-at lecserélni egy K750i-re, hááát
Úgy fogalmazok, hogy nem értek vele egyet
Egyébként további sportsikereket
[Szerkesztve] -
ByB
addikt
válasz
#64791808 #43 üzenetére
Mi beszélünk Magyarországról, hiszen a Ph! fórumozók döntő többsége itt él! ''...UMTS-en keresztül nyomon követed a nikkel aktuális árfolyamát a tőzsdén, miközben befut egy hívás, és a BT fülhallgatóval meg telefonálsz...'' - Erre csak annyit tudok mondani, hogy LOL!!! Hol van ez a realitásoktól! Kiváncsi vagyok, hogy kik és mire fogják használni, de tuti hogy nem erre!!!
-
törölt tag
válasz
sycorax182 #46 üzenetére
van egy olyan sanda gyanum, hogy te kevered a gui-t az os-szel.
kezdd el légy szíves sorolni a symbian platform gyengeségeit, pontonként viszonyítva az általad jobbnak ítélt platformhoz. a 7-es/8-as symbiant légy szíves.
nem megy? akkor ne beszélj a levegőbe (mondhatnám: ne pofázz ökörségeket), és ne fikázz egy olyan platformot, amely mellé a nokia, a samsung, a siemens kőkeményen odaáll. csakhogy nagy neveket említsek, rajtuk kívül van még egy pár.
a fene egye meg, hogy egyre több ilyen embert látok: foggggalma nincs, hogy mi mivel hogyan függ össze, de AZ SZAR, és kész, mert ő aszonta...
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
sycorax182 #46 üzenetére
A UIQ is Symbian alapu.
-
-
törölt tag
válasz
sycorax182 #42 üzenetére
az, hogy jó, egy relatív fogalom, következésképpen a kérdésnek nincs értelme.
Ha definiálod, hogy mihez képest jó, akkor majd kapsz választ is. -
törölt tag
-
[amne]
senior tag
PDA-któl mindig is viszolyogtam, mert olyan képességeket akartak vele bevállalni ami egy akkor kijelzővel fizikailag képtelenség. Gondolok itt a normális netezésre, excel táblák kezelésére, de akár egy e-mail megírása is körülményes lehet.
Ez a készülék viszont nagyontetszik, előttem van ahogy reggel a nyugati oldalon lévő erkélyen a hűsben, egy kávé mellett végig böngészem az RSS feedeket, átnézem az e-mailjeimet, és nem több. Nem akarok vele telefonálni, mint ahogy a PC-vel se teszem, csak sokkal mobilisabban végzem el a mindennapi teendőket. Debian miatt gondolom sokkal jobban személyre szabható is lesz, olcsóbb, és jól is néz ki.
Ahol pedig nincs WiFi, ott BT-vel összekapcsolom EDGE-re készített telefonommal, és majdnem egy low-ADSL kapcsolat sebességével teszem a fentieket. -
Den
veterán
nem olvastad el rendesen a hírt, van ezen bluetooth és szépen a bluetoothos telómmal összekapcsolva gprs-en netezek ahol nincs wifi(mint ahogy tettem azt a pda-mal), vagy hamarosan 3g-n, amin meg már akár szélessávú tartalmat is fogadhatok.
a használhatósága nem korlátozott, mindent tud amit egy kommunikációs terminálnak kell, sőtt még olyat is amit nem (multimédia) -
Athos07
senior tag
De ócsó, és ha majd veszi a tv-adást (770i), akkor meg úgy fogják árulni, ami meg tök jó (bár az sem lesz hamarabb - sőt - mint a WiFi). Mondom: én sokkal jobban kihasználtam volna azt a bazi kijelzőt.
-
ByB
addikt
Menetközben hogyan netezel? Mekibe van wifi... Ha a Loox parasztvakítás, akkor ez mi? Szerint most hagyjuk abba! A 9500-as egy szinte tökéletesen sikerült kompromisszum, ez pedig egy &@#$! Ugyan lehet, hogy ''olcsó'' lesz, de bekorlátozott a használhatósága! Csak wifi-vel tudsz netezni, az pedig itthon még ritka és/vagy relatív drága. Ha hú de nagyon menő akarsz lenni, akkor a telefonod mellég kirakhatod a squash klubba... Nokia fun vagyok, de meg kell tudni látni a marketing fogásokat és a valós értékeket!!! Ez ma a Nokia-tól kevés!!!
-
Athos07
senior tag
Srácok. Én nem vagyok PDA-értő, de szerintem a lényeg inkább az, hogy ez 350 dolcsiba fog fájni, míg a jobb Loox-ok, vagy Ipaq-ok 500-600-ba. Szerintem ezt mindenképpen figyelembe kell venni.
Azt viszont csak nem értem, hogy miért nem rakták emellé a király kijelző mellé a DVB-t, vagy DMB-t. Vagy ha igen akkor miért nem reklámozzák (vagy csak én mulasztottam el?)
-
törölt tag
A Nokia tutira tudja mit sporolt ki belöle, de hadd tudjuk mar meg mi is. Ha ennyire egyertelmu, akkor nem hiszem hogy gondot okozna megmondani mi a bajod vele
Ne erts felre, eszem agaban sincs vedeni ezt a kütyüt, csak egyszeruen okulni szeretnek...
Ez a 780 meg 790-es modell dolog meg nem Nokia specifikus, erre epul az egesz IT. -
ByB
addikt
-
ByB
addikt
''...neten keresztül tartják a kapcsolatot az ismerőseikkel, üzletfeleikkel...'' És a netet hogyan viszed magaddal? Rohangálsz Mekitől Mekiig? Gondolom akkor tartod neten keresztül a kapcsolatot, ha ülsz az irodában, vagy otthon, nem amikor a tömegközlekedés vagy vezetés okozta ''örömökre'' koncentrálsz! Ami meg ezt illeti, ezt se tudod zsebrevágni... Marketing, marketing, marketing és semmi más!!!
-
Den
veterán
ezt olíyanok veszik meg akik leginkább neten keresztül tartják a kapcsolatot az ismerőseikkel, üzletfeleikkel stb.
okostelefon ilyen szempontból egy vicc, és még a legkisebb laptop is 1 kiló és nem fér a zsebedbe.
a pda-knak viszont kicsi a felbontásuk a normális netezéshez, és megfizetsz egy csomó fölösleges képességet is bennük, ráadásul elég szar netes szoftverek vannak mindkét pda platformra.
én évek óta egy ilyen gépre vágyok, egy ideig használtam pda-t hiánypótlónak, de elég nehézkes és drága mulattság a már említett okokból -
törölt tag
válasz
Jim Tonic #13 üzenetére
Azert nem mindegy hogy 800 pixel szelessegben kell megjeleniteni azt az 1024-re optimalizalt oldalt, vagy 176 pixelen (Series 60 manapsag...)
Az Operaban meg ''gyarilag'' beallithatnak 80%-os meretu nezetet, es szinte eszre se veszed hogy valami ''nem stimmel''.
Mellesleg a PH! egesz jol olvashato 800x600-on, csak a jobb oldali sav nem latszik... -
törölt tag
Ööööö, igen.
Azert ne felejtsuk el, hogy ez egy ev mulva fog megjelenni. Addigra a Wi-Fi-vel lehet hogy egesz hasznalhato lesz. Vagy nem
Amugy meg PDA-nak igy is tök jo... Akinek PDA kell annak ez jo lesz. Plane ha jobban erzik magukat attol ha a NOKIA feliratot latjak
BTW, mostanaban gondolkoztam rajta hogy vegyek magamnak egy igazi nokiat, ti melyiket ajanlanatok
Bővebben: link -
adamsX
aktív tag
Szerintem nagyon fasza kis készülék. Tuti ha lesz rá pénzem akkor beruházok egyre. Sokkal komfortosabb, mert ha megyek utazni akkor tudok netezni akár hol és nem kell hazamenni vágy máshoz betévedni esetleg megnézni valamit. De ha olyan helyen vagyok ahol van wireless (ha jól írtam le) akkor tudok netezni gyorsabban. Ennyi az egész.
-
-
-
ByB
addikt
Kinek való ez pontosan és mire használható? Ki az az ember, akinek erre van szüksége és nem azért veszi meg, mert azt hiszi, hogy erre van szüksége? (Szerintem ez felesleges szint az okos telefonok és a laptopok között...)
-
ByB
addikt
Ez nem egy igen buta PDA? Csak a marketingesek kitalálták, hogy ez új kategória...
-
faster
nagyúr
Érdekes kütyü. Vajon Apache webszerver elindulna-e rajta?
De legalább egy Skype. -
Esmein
nagyúr
Én még a desktop gépemre se tudom rendesen felrakni ezek meg már mobilra teszik... Huh.
-
törölt tag
Erdekes kütyü. Plane, hogy Linux van rajta, azaz nem a Symbiant eröltettek erre is...
Azert a keszenleti idöre kivancsi lennek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Diablo IV
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest