- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Yettel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
- Mobil flották
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
Ez a processzor van benne elvileg:
Bővebben: link
Nem semmi hogy mennyi interface-t tartalmaz integrálva egy ilyen proci.
Egész ütős képességei vannak. 2 ülönálló procit tartalmaz, az ARM procit és egy segéd DSP procit. Mindkettő maximális frekvenciája 220MHz lehet, bár nem lehet tudni, a Nokia 770-ben milyen frekvencián fognak járni. (ugyanúgy azt se tudom milyen teljesítményt jelenthet ez az órajel egy ilyen speciális processzor esetében)
Az biztos, hogy a segéd DSP chip ilyen funkciókat is támogat:
''Video hardware accelerators for DCT, iDCT, pixel interpolation, and motion estimation for video compression ''
Valszeg a videolejátszással nem lesz gondja a gépnek. -
Tigerclaw
nagyúr
Nekem tetszik az a kütyü nagyon. Hasonlót még nem is nagyon láttam. Úgyebár a legtáposabb PDA-k nemrég léptek a VGA (640*480) -as felbontásba. Ennek a felbontással nem lesznek gondjai, ráadásúl ''szélesvásznú'' a megvalósítása. A kijelző minőségét majd meglátjuk. Én őszintén szólva ebben a kütyüben nem az jut eszembe, hogy milyen jó is lesz majd telefonhoz bluetooth-al odapasszítani, aztán meg netezni mindefelé... Azért nem mert a magyar mobil adatdíjak rohadt drágák és tetü lassúak. Erről nem ez a kütyü tehet. Én abban látok ebben fantáziát, hogy otthoni kis net terminálként használnám, mert:
-minimális energiát fogyaszt
-nincs hangja (nem zúg)
-kicsi helyet foglal-el és könnyű
Amire használnám:
-az otthoni ruteremre vennék egy wireless AP-t és azon keresztül használnám
-böngészésre
-letöltésekre (természetesen nem többgigás ISO fájlokra gondolok)
-netes rádiók hallgatására
-netes TV-k nézésére
Sokkal kényelmesebb filmnézés, vagy hiradó közben az ágyban netezni ezzel, mint eléülni fáradtan egy PC-nek.
Ha nem vagyok otthon, hordozható fullos médialejátszóvá alakúl és a nagyfelbontású kijelzőjén megnézhetem az előző nap letöltött videókat, vagy akár a saját videóimat is feltölthetem rá. Elvileg 1 gigás RS-MMC kártyát lehet már kapni, de egy mobil HDD tárral együtt használva ''bármennyi'' film és zene lehet nálam. Mivel linux az oprendszere, várhatóan lesznek rá jó szoftverek, de remélem maga a Nokia is csipkedni fogja magát és bevon pár nagyobb szoftverfejlesztő céget is a projetkbe. Főleg a stream-media szoftverek tekintetében.
Ami kérdéses:
-szép lesz-e a kijelzője (színek, kontraszt, frissítés)
-mit fog bírni a processzora (pölö full képernyős DIVX megy-e)
-az ára tényleg annyi lesz (nálunk is), mint amit a hírekben emlegetnek
-mit fog bírni az aksija
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged