Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tigerclaw

nagyúr

Ez a processzor van benne elvileg:

Bővebben: link

Nem semmi hogy mennyi interface-t tartalmaz integrálva egy ilyen proci.

Egész ütős képességei vannak. 2 ülönálló procit tartalmaz, az ARM procit és egy segéd DSP procit. Mindkettő maximális frekvenciája 220MHz lehet, bár nem lehet tudni, a Nokia 770-ben milyen frekvencián fognak járni. (ugyanúgy azt se tudom milyen teljesítményt jelenthet ez az órajel egy ilyen speciális processzor esetében)

Az biztos, hogy a segéd DSP chip ilyen funkciókat is támogat:
    ''Video hardware accelerators for DCT, iDCT, pixel interpolation, and motion estimation for video compression ''

Valszeg a videolejátszással nem lesz gondja a gépnek.

• Tigerclaw

nagyúr

Nekem tetszik az a kütyü nagyon. Hasonlót még nem is nagyon láttam. Úgyebár a legtáposabb PDA-k nemrég léptek a VGA (640*480) -as felbontásba. Ennek a felbontással nem lesznek gondjai, ráadásúl ''szélesvásznú'' a megvalósítása. A kijelző minőségét majd meglátjuk. Én őszintén szólva ebben a kütyüben nem az jut eszembe, hogy milyen jó is lesz majd telefonhoz bluetooth-al odapasszítani, aztán meg netezni mindefelé... Azért nem mert a magyar mobil adatdíjak rohadt drágák és tetü lassúak. Erről nem ez a kütyü tehet. Én abban látok ebben fantáziát, hogy otthoni kis net terminálként használnám, mert:

-minimális energiát fogyaszt
    -nincs hangja (nem zúg)
    -kicsi helyet foglal-el és könnyű

Amire használnám:
    -az otthoni ruteremre vennék egy wireless AP-t és azon keresztül használnám
    -böngészésre
    -letöltésekre (természetesen nem többgigás ISO fájlokra gondolok)
    -netes rádiók hallgatására
    -netes TV-k nézésére

Sokkal kényelmesebb filmnézés, vagy hiradó közben az ágyban netezni ezzel, mint eléülni fáradtan egy PC-nek.

Ha nem vagyok otthon, hordozható fullos médialejátszóvá alakúl és a nagyfelbontású kijelzőjén megnézhetem az előző nap letöltött videókat, vagy akár a saját videóimat is feltölthetem rá. Elvileg 1 gigás RS-MMC kártyát lehet már kapni, de egy mobil HDD tárral együtt használva ''bármennyi'' film és zene lehet nálam. Mivel linux az oprendszere, várhatóan lesznek rá jó szoftverek, de remélem maga a Nokia is csipkedni fogja magát és bevon pár nagyobb szoftverfejlesztő céget is a projetkbe. Főleg a stream-media szoftverek tekintetében.

Ami kérdéses:
    -szép lesz-e a kijelzője (színek, kontraszt, frissítés)
    -mit fog bírni a processzora (pölö full képernyős DIVX megy-e)
    -az ára tényleg annyi lesz (nálunk is), mint amit a hírekben emlegetnek
    -mit fog bírni az aksija

Új hozzászólás Aktív témák