- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
Aktív témák
-
morzsol
aktív tag
Próbálok árnyalni kicsit rajta még... Régen, a manuális fókusz világában nagyon korrekt dolgok voltak. Egyesek szerint a Canon F-1 (profi) gép jobban bírta a strapát, mint a Nikon F sorozata. Akkor úgy tűnt, 2 világgigász harcol egy jó ügyért egymás mellett mindenki megelégedésére, nagy innovációkkal. Talán a C még több újítást is hozott. Aztán jött az AF korszak, meg a fénymásolók/nyomtatók/fenetudjamik... A N maradt a régi objektív-csatlakozójánál, a C meg teljesen váltott: USM, elektronikus vezérlésű rekesz, műanyag zoomok, stb...
Az AF nem ment olyan jól a N-nak, mégis mindenki elkezdett N párti lenni, mert (bármilyen) régi objektíveket használhattál a legújabb gépvázakhoz is, az (valahogy) működött, és ez... ilyen gazdasági helyzetű országban, mint a miénk - nem kis előny.
A C viszont a mindenféle területeken szerzett tapasztalatait 1000-el tudta kamatoztatta a fényképezőgépek piacán is (uP, iszonyat új technológiák).
Ezeket szinte a legkisebb gépekben is alkalmazta, de valami olyan anyagköltség-minimalizációs koncepcióval füszerezve, amit leginkább csak műanyag-háborúnak nevezhetnénk... Szal csúcstechnológia az egyik oldalon, papír csomagolás a másikon...
(A legdrágább gépekben minden megvan, anyag is, azokkal nincs baj, de azt NÁLUNK igen kevesen tudják megvenni... Én is innen szemlélve a világot - nyilatkozom ezeket. Így kell érteni.)
Talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy feltalálták a csúminőségű bóvlit. A High-tech-bóvlit. Megy, működik, mindent nyújt, amíg el nem törik, aztán eldobod és veszed a másikat. (De -nekem- addig sem jó kézbe venni, mert ''üres'', olcsó.) Most erre valakinek vagy van gyomra, vagy nincs. Valakinek tetszik, valakinek meg nem. A Nikon nem tudott (az agyában) váltani, a népek meg zabálták az új C-okat, mint a cukrot... Mijó már: 100g-os tükörreflexes gép!
... valahová akart ez még az elején vezetni, de már nem emléxem, meg elfáradtam. És szerintem senki sem érdekel. Majd inkább otthon nyalogatom a sebeimet. Kellemes hétvégét mindenkinek! :)
Talán azt akartam még kidomborítani, hogy ezzel a múanyag-váltással mintha agresszívekké is váltak volna... Mintha megsemmisíteni akarnák az ellent... és mintha ez régen nem lett volna (ennyire) így.
[Szerkesztve] -
bendi
tag
Hali!
Nekem is volt a kezemben egy Canon.
Addig semmi baj, míg rajta van az elemtartó, és automata módban használod, mert viszonylag jól állítgat, meg az elemektől nehéz, de kézzel állítva olyan érzésem volt, mintha homok lett volna az objektívben, és azon mozgott volna.
Elemek nélkül meg olyan könnyű, hogy a kézremegéstől nem lehet jó fotókat csinálni.
Nem tom, biztos van nekik jó objektívük is, de amit én láttam, az műanyag lencsével volt... Nem a legmegyőzőbb egy 100.000 feletti géptől -
Persze, sokan megvették a 300D-t, de aki komolyabbra vágyott, az eddig is kapott Nikont DSLR-gépet, csak drágábban. Szerintem jól tették, hogy men kapkodtak, és hoztak ki hamarabb valami félresikerült darabot a 300D ellen. Azért a 300D-nek is vannak komoly hibái, ami miatt egy profinak nem kellett.
Persze nem azt mondom, hogy szar a 300D, mert egy nagyon jó ár/teljesítmény darab. Jó sokat kaszált vele a canon...
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest