Új hozzászólás Aktív témák
-
fix-gen
tag
Az én gépemnél ez csak fél mm játokot jelent vagy még annyit se, ezt pedig, ha levetíted szögre akkor az bizony nagyon kevés, de készítek majd vele egy két képet állványról és az objektívet megpiszkálom jobbra, balra, föl, meg le és felteszem a netre majd a képeket. Akkor majd várom a sorrendeket ki tudja megállapítani
Remélem senki még egy fordítottat sem. egyébként én sosem piszkálom különben az objektívet, mert nem tudok olyan helyzetet amikor kéne. -
fix-gen
tag
Nem akkor az elmozdulás, hogy a ccd akár a legnagyobb zoomnál is mást fényképezzen. Az volna a gázosabb, ha a tengely a ccd-nek nem a közepére esne, vagy ha előre hátra mozogna, de egy kicsit arrébb döntve, de ugyan olyan távolságból észrevehetetlen a hatása. Egyébként nekem is minolta Z1-em van és a 3,333-szor nagyobb zoomhoz mérten nagyobb a mozgása az optikának , mint az /3xzoomos/ olympus, pentax /és valszeg az összes többi/ csodáknak csak ott gyakorlatban soha sem érsz hozzá. (ja és a képen ugyan ott képződik le a középpont csak a többi torzul, de az meg akkorát...
szóval a ccd észre sem veszi akkor a képen valszeg te sem)
Egyébként magátó ugysem konyul le az objektív. De ha vesszel hozzá közgyűrüt és wide-Converter-t akkor már meg tudod kézben is támasztani ugyan azon a helyen a gépet anélkül, hogy az optikát megmozdítanád.
[Szerkesztve] -
fix-gen
tag
Volt néhány pentax és ha jól tudom canon gép is, amelyeknek az optikáját annyira pontossan illeszkedő mechanikába foglalták bele, hogy sokszor beragadtak, szeritem ezért van akkora ráhagyás a mostani gépeknél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Túra és kirándulás topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen notebookot vegyek?
- Windows 11
- Steam Deck
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- X1 Carbon 12th 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LOQ 15AHP9 15.6" FHD IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged