- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
FTeR
addikt
nemtom ez mit igazol. ha felhívod a szupportot és menet közben rájönnek, h belepiszkáltál, akkor közlik veled, h a te hibád, csináld vissza.
winhez nincsenek nemhivatalos patchek. workaroundok meg hivatalos patch packek szoktatk megjelenni. utóbbiba tartozik a sp3 néven emlegetett hotfix gyűjtemény, ami jó eséllyel tönkrevágta a gépet. előbbi meg azok a fájlok, amik kattintásra kikapcsolják vagy korlátozzák a hibás fícsört. -
FTeR
addikt
egyrészt a GPLről volt szó. ha bsd alatt lenne, akkor sem kéne, valóban.
úgy jön hozzá, h én a .net, win vagy bármilyen megvásárolt** lib, minden könyvtárát korlátozások nélkül felhasználhatom.
ha adott lib gpl alatt van, akkor ezt nem tehetem meg.
a libben az a lényeeg, h linkeled. az exe-t meghívod (mint ahogy pl az ie vagy az ofisz cuccaival teheted).
(**nme kell, h én mint fejlesztő vásárolja meg, elég ha ott van a user gépén)
szal érted. szabad vs nem szabad. gpl alatt nem szabad (csak hogyha... és jön a felsorolás).
a gpl meg a szabadság az én látásmódom szerint egy oximoron. -
FTeR
addikt
-
FTeR
addikt
ez a gondolat ahhoz a vitához vezet, h vajh egy gpl-es linux disztibre írt programot köteles vagy-e gpl alatt kiadni, ha felhasználsz egy libet.
//
a kereskedelmi licenszet általánosan értettem és nem a win forráskódjának nyíltásgát feszegettem.
ha én winre vagy épp .net-re írok egy alklmazást, akkor annak minden fícsörét szabadon felhasználhatom (a user megfizette, h elérhető legyen). a .net esetén még az OO miatt túl is terhelhetem (felülírhatom).
ez számomra sokkal szabadabb, mint az, h a kis readme fájlban ott van ,h csak private use only. -
FTeR
addikt
válasz
take.a.ride #10 üzenetére
vegyél vissza.
-
FTeR
addikt
a szabadalom és a licenszelés között nincs összefüggés. attól, h a forráskódodat nyiltá teszed, még nem kell lemondanod a szabadlom birtoklásáról (feltéve, h nme a szabadalmat teszed licensz alá...).
ha nekem az a célom, h a világot jobbá tegyem, akkor nem fog sírni a szám, h más jobbá válik a mukámtól. az,h kényszerítenek a licensz örökítésére (minden jogamtol megfosztva, még a saját munkámra nézve is), nem a szabadság az első fogalom, ami eszembe jut.
#8:
ha sudo azt tudja már régen, ami a szabadalomban van, akkor simán lehet érvényteleníteni és örülni, h az ms erre költötte a pénzét.
[Szerkesztve] -
FTeR
addikt
a sudo inkább a ''run as...''-re hajaz. az UAC-nak teljesen más a felépítése és működése. aki nem hiszi járjon utána.
attol, h ez is feldob egy ablakot és jelszót kér, még nem lesz ugyanaz.
ahogy moonman is írta, szükség volt rá, hát belerakták. nincs mit ezen hőbörögni.
csak a kettősmérce kapcsán jegyezném meg az apple féle timemachine szolgáltatást. linuxnál jöhetne pl a ACL klónféleség (mondhatni ideje volt, h észrevegyék a 777 elavultságát), meg akármi más, de előbbinek érdekesebb a tanulsága.
szal jobs nagy elánnal, az ms-t fikázva (mondván őket másolja), bejelentette a világrengető újdonságot, a timemachine-t. micsoda fantasztikus név. ebben a formában az állományok verzió kezelése már nt4-ben megjelent és 2k-ban érte el az a formát, ahogy most az osxben van. aztán xpben tovább lépett és a vistában már valósidejű felügyelet van.
ms nem mondta, h az ő fejükből pattant ki az alapkoncepció (ellentében egyesekkel), csak reklámoznak a platformukon megjelenő újdonságot. mert win használók számára az. de ezen nincs mit lovagolni, mert csak egy szükséges rossz az UAC. tudjuk, h az áramtalanított pc a legbiztonságosabb, de a dolog mégis sokat ront a felhasználhatóságán. -
FTeR
addikt
a felső képet még nem láttam, nagyon jó
//
a GPL inkább ne pattogjon. majdnem hogy egy kereskedelmi licensz kevesebb megkötést tartalmaz**.
tényleg, LT hogy áll a gplv3-al?
még jómultkorán amikor a novell kapcsán előjött ez a cucc, érdekes értekezések voltak. sokak szerint esélytelen, h ezzel keresztbe tegyenek a novellnek. elméletileg a gpl mellé szokás odarakni azt a kis kitételt, h automatikusan követi a verziót. ennél nagyobb sületlenséget még nem nagyon láttam.
**(húúú, mit fogok ezért kapni. szvsz opensource-ra vannak sokkal normálisabb licenszek, amiknél valóban szabad a felhasználás)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Mesterséges intelligencia topik
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Melyik tápegységet vegyem?
- Tőzsde és gazdaság
- Renault, Dacia topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Ultimate előfizetések
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest