- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Netfone
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Aktív témák
-
marcee
addikt
válasz
Penge Borisz #70 üzenetére
Mindig vannak átfedések a technológia váltások között. (Napokban pofoztam helyre egy AT-s PII-es gépet például.) Vehetsz sd+ddr foglalatos p4/amd lapot is, csakl a p4-et pl. teljesen kiheréli az alacsony sávszél. Használhatsz ugyan ebben a gépben pci-os vga-t ha úgy tartja kedved. Nem kell fejleszteni. Csak csodát nem várhatsz a toldozás foldozástól. Szerintem ki lehet húzni egy jól összerakott géppel 3 évet is (memória bővítéssel). De a utána az egészet lecserélheted. Mások lehetőség, hogy állandóan elbizniszeled a kifutóban lévő cuccaidat és ha ügyes vagy egyáltalán nem biztos, hogy sokkal rosszabbul jössz ki, mintha ritkán de sokat költesz.
-
csimmasz
aktív tag
Itt nyugaton az emberek valoban könyebben veszik a számítogépet és hidd el a legtöbben kompletten veszik meg.
Fingjuk sincs mi micsoda a gépben (néha még a boltban dolgozok sem)és nem is érdekli őket.
Megvesznek egy komplett konfigot a lehető leg ujjabbat (már aki megteheti) és kész, na őnekik csinálják a HW-ket nem nekünk akik itt forumozgatunk, meg probálunk minél olcsobban minél jobbat vásárolni.
Higgyétek el ő belöllük lehet megélni. -
válasz
Penge Borisz #73 üzenetére
Tényleg nem milliomosk , viszont náluk nagyobb a kereslet és jobb is a fizetésük mint nekünk.Igen meg válogatják , méghozzá a jó dolgokat fogják megvenni és mint ahogy látszik a pci express nem egy rossz dolog...
-
válasz
A lényeg h. egy kedves ismerősőmet idézem a ramirez nagykereskedésből : a kelet európai piacot le se szarják...nyugaton megtehetik h. hetente vegyenek uj szgépet....
-
faster
nagyúr
válasz
És akkor még messze vagyunk attól a lehetőségtől, hogy a CPU és a GPU egy panelen legyenek fogalatban, dedikált busszal kommunikáljanak, mint annakidején a CPU és az FPU.
-
Penge Borisz
tag
Persz én sem tudok jobb megoldással előállni, csak olyan érdekes, hogy ha majd két év múlva le akarnám, cserélni a procimat egy nagyobbra, mert a játékok olyan nagyon nem érdekelnek, akkor vennem kéne új alaplapot, az új proci miatt, az új lapba kellenek új memóriák, persze kell új ház is, és a videókártyám is el lesz addigra avulva. És hip-hop vetettek velem egy új gépet. Ti nem gondoljátok, hogy van ebben némi szándékosság?
-
válasz
Penge Borisz #64 üzenetére
Fejlődni kell a technikával csak az nem midegy h. hogyan .Az üzleti érdek az h. ahelyett h. kiadnák egy ből mai technológiának megfelelő legjobbat ... ehelyett midig csak kicsit ujjítanak h. az emberek mindig megvegyék a kicsit jobbat.... pl Nem hiszem el h. ez a pci express technológia nem létezett volna már vagy 5 éve hanem régebb óta ...
-
faster
nagyúr
válasz
Penge Borisz #64 üzenetére
Elolvastam, üzleti érdek van benne, nyilvánvaló, de kell hozzá egy olyan ember, aki hajlandó megvenni ezt a sok dolgot, szóval én nem látom, miért is lenne ez olyan borzasztóan rossz dolog. Nem lehet minden adatátviteli szabványt a végletekig gyorsítani, hogy egyszerűen fogalmazzak.
-
válasz
Penge Borisz #61 üzenetére
De bizony - egy idő után csak így lehet megoldani. Láttuk, hogy az AGP sebesség ismételt duplázása mennyit hozott a konyhára, nem? ( És ugyebár az sem volt végig kompatibilis, lásd feszültség-különbségek... )
De figyelemmel hallgatom, hogy Te ( vagy bárki más) milyen alternatív megoldásokat tudnál felvonultatni az AGP busz ( vagy DDR1, stb. ) megtartása mellett. Komolyan.
OFF
faster: az vagyok, de próbálom kontrollálni. Csak ugye a provokáció... ;]
ON
Szerk.: a ''nincs benne egy csepp üzleti érdek sem'' és a ''csak annyi a jelentősége'' között egy világ terül el. Nem feketéről és nem fehérről - árnyalatokról van szó.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
válasz
Penge Borisz #61 üzenetére
? Ezt most nemértem. Ha figyeltél az elmúlt 3-4 évben, pont, hogy nem a foglalatcserével növelték a sebességet (AGP2x-4x-8x).
-
faster
nagyúr
válasz
Penge Borisz #56 üzenetére
2 évenként semmi értelme nem lenne. Az AGP 97-98-ban jelent meg, ha jól emlékszem.
-
:DD
-
válasz
Penge Borisz #56 üzenetére
''Nem értem mi értelme lenne különben a 2 évenkénti szbványcseréknek.''
Kezicsókolom... éppen most tárgyaltuk ki, de ne érdekeljen... :U -
Penge Borisz
tag
Ennek szerintem csak annyi a jelentősége, hogy ha valaki új videókártyát akar akkor annak új alaplapot is kell vennei. Nem értem mi értelme lenne különben a 2 évenkénti szbványcseréknek.
-
Szerintem ennél a vga nál nem lessz akkora csattanó nem is annak szánják ez csak bevezető majd a késöbbi generációk....
-
faster
nagyúr
Na oké. Kíváncsi vagyok, mennyi újdonság fog megjelenni a videokártyák funkcióiban a PCIe-nek, illetve a nagyobb sebességű olvasásnak köszönhetően. Egyébként nem tudtam, hogy ilyen limitált sebességű AGP-nál a visszafele kommunikáció, ráadásul ettől még ugyanúgy élnek és virulnak a VIVO-s kártyák AGP-n is.
Az, hogy most már nagyobb áramot tud felvenni a kártya, várható lépés volt, talán végre (egy darabig) nem kell molex tápcsati a videokártyákra.
[Szerkesztve] -
engusz
veterán
Én csak ezen a csöppnyi ventilátoron csodálkozom. :U
-
The PCI Express interconnect is also bidirectional, yielding theoretical concurrent bandwidth of up to 8GB/sec for 16X or a whopping 16GB/sec for the specification's current 32X ceiling.
PCI Express also supports cutting-edge features such as power management, hot-swappable or -pluggable devices, and the flexibility to handle both host-directed and peer-to-peer data transfers
PCI Express will alleviate many of the current AGP timing issues and almost triple the maximum power draw, giving the new bus the edge over both AGP and AGP Pro.
AGP olvasási sebességek:
[L]http://www.tech-report.com/etc/2002q3/agp-download/index.x?pg=2[/L] -
Szerintem egyébként ez kb halott ügy nem hiszem h. több száz sött több ezer ember csak ugy át fog térni pci express re ,mondjuk az is igaz h. a pci expresz nem a kelet europai piacra találták ki... de még is szerintem mire az emberek nagy része átvált a pci expressre addigra ugy is mindenki elfelejti a rv380 at mert ki jön az rvxxx ugyhogy nekünk kb nem lessz túl sok részünk élvezni ezt az uj karit...:((
-
-
arpi6k
addikt
Csá!
És az mit csinál akinek nincs is ilyen PCI faszom az alaplapján??? Nemá hogy csak ezért keljen alaplapot cserélni??? -
Shim
őstag
behalás. gyorsabb a procija mint a celeronom lol
rohadt teknika fejlődik cseze. -
Szerintem kb ez a pci expressssss ujjítás akkora lesz 380nál az xt hez képest mint gef mx 440 nél 4 × agp ről áttérni 8 ×ra....
-
faster
nagyúr
Kíváncsi vagyok, bejön-e a videokártya gyártók várakozása, és a PCIe robbanásszerű elterjedése. Én nem hiszek igazán benne.
-
Sanya
nagyúr
Na megyek, nem értetlenkedek többet :P
-
Sanya
nagyúr
Amint arról korábban beszámoltunk, az R420 a híresztelések szerint 0,13 mikronos technológiával készül, 160 millió tranzisztort tartalmaz, és 500 MHz körüli magsebességen üzemel. [/L]
és itt furcsa mód nincs kitöltve a tranyószám, csak annyi, hogy +200Mhz ram. akkor esetleg elképzelhető-e, hogy ez egy 9600xt pci express csatira pakolva?
[L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=5543[/L]
[Szerkesztve] -
Tulképpen ez egy 9600XT PCI-Express felülettel?
A 9600XT-ben is 2 vertex-shader van?
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpársportok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Formula-1
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- XPEnology
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest