- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Retekegér #25 üzenetére
Ja.... Félreértettem
Tudod mit nem értek? Az Abit lapjain a borda és a chip közötti hővezető izét. Egy gumiszerü valami ami kb 0.5mm vastag. Amint lecseréltem azt a szörnyűséget normális pasztára, egyből 5 fokkal lett hidegebb a chipset. Miért olyan ócska holmit dobnak fel? Szvsz a paszta olcsóbb is. -
Birsmann
tag
brrr a hideg kiráz a fatal1ty (vagy akármelyik más ''proplaya'') nevével fémjelzett cuccoktól...
(ettől persze még lehet jó) -
Ste
addikt
kicsit többet vártam volna egy fatal1ty laptól
-
nándika
aktív tag
Hát csak remélni tudom hogy olyan jó lesz mint az eddigiek
Ha nem akkor AB9 QuadGT -t veszek -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
#96302336 #16 üzenetére
PH!-n nem tudom hogyan teszteltek (nem olvastam azt a tesztet és hirtelen nem is találom), ha rendes hűtővel, ami ''hátra'' ill. ''lefele'' fújta a levegőt, akkor ez a megoldás jobb, mint egy csenevész zümi (amit pl. a DFI is alkalmazott az AM2-es nForce 4 Ultra alaplapján)), nem mellesleg halkabb is egy kicsit.
Azzal szerintem senki sem vitatkozik, hogy alapon azért nem jelent gondot sem a chipset, sem a FET-ek melegedése, mert bőven normális értékeket produkál ez a megoldás, tuningnál meg mint már írtam igenis alapvető egy komolyabb, jó kialakítású cooler, ha nem lenneének összekötve hőcsővel, ilyen esetben akkor is ildomos némi levegőt juttatni a FET-ekre... -
romeozor
csendes tag
szvsz valami jó árral kell párosítani ezt a lapot, vagy nem lesz rá túl nagy kereslet, engem legalábbis az nem ejt ámulatba hogy egy Fatality név van rajta, a fícsörök meg pláne
[Szerkesztve] -
Male
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #13 üzenetére
Attól függ, mennyit eszik a proci...
Idézet fLeSs-től: ''A probléma szerintünk ott van, hogy mivel az északi híd és a FET-ek össze vannak kötve, az egyik túlzott melegedése kihathat a másik tuningpotenciáljára (főleg a FET-eké a chipsetre).''
Majd miután tuningban a heatpipeos csoda kevésbé bírta, mint a heatpipe nélküli:
''Arra gyanakszunk, hogy ez a heat-pipe-os chipsethűtésnek „köszönhető”, hiszen a MOSFET-ek melegedése így ráhúzódik a chipset hűtésére is.''
Igaz, ezek nem nForceos lapok voltak, hanem i965-ös... de azért az sem a kis fogyasztásáról ismert -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #13 üzenetére
Pont itt a PH!-n volt teszt, jópár hőcsöves, és sima bordás alaplap hözött, és mindegyik hőcsöves rendszer melegebb volt, mint a sima bordás. nem volt sok különbség, de volt.
Egy jó elrendezésü CPU hűtő a sima bordára is juttat némi levegőt.
Az a baj a hőcsővel, hogy mivel a fetek felé viszik a meleget, ami ugye szintén melegszik, a relatív hőmérséklet különbség kisebb, mintha nem volna fet a borda alatt, így a hőcső hatékonysága romlik. Ha valamelyik gyártó rájönne arra, hogy ne kösse össze a két bordát, hanem két különálló hűtést csinálna, hatékonyabb lenne az egész (meg drágább...) -
karmester
senior tag
Sziasztok! Ha volna Firewire a lapon, lehet, hogy BestBuy deszka lenne... amúgy meg mindenkit szeretettel várunk a lap totyikjába:
[link] -
Male
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #9 üzenetére
Az, hogy a FETek jóval melegebbek, mint a chipset, így a heatpipe nemhogy a chipsetet hűtené, hanem a FET-ek melegét vezeti rá...
-
Dassler
őstag
Na, mire elkezdtek szivárogni a SATA-s optikai meghajtók, addigra visszatérnek a 2 IDE csatornához
Amúgy összeségében sztem nem fogja megérni az árát. Semmi xtra nincs rajta, ami miatt kicsengetne az ember (sacc/kb) 50 pénzt érte. Ha jól sejtem, nem 19900-ért fogják árulni. -
bolondember
MODERÁTOR
Egy fatalityon ''csak'' 2*8 PCI-E sáv? Nem mintha nem lenne elég, de így nincs meg a parasztvakítás fíling...
-
R.Attila
tag
Én csak azér nem fogok Fataliti-s cuccokat venni mer rá írják h fataliti.
-
Remington
őstag
királyul néz ki de én hiányolom a hőcsöves hűtést
-
Retekegér
MODERÁTOR
karmester kolléga épp ma nyitott egy topikot a lapról. Biztos jó kis árcédulája lesz...
Mod.: [link]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest