- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Loretto
veterán
ati is kezdi a butítást:))látványosan.
-
Márpedig tetszik e vagy sem, a 9600 jobb mint az 5600 (már a számok alapján is látszik :D ). Remélem nem az 5600Ultrárol beszélsz, az árban egy vicc!
A Far Cry-t én médium/high beállitásokkal játszom cégnél 9600ason, 40-70FPSel! A szörnyű shaderek miatt eleve az 5600asodon csak PS1.1 lesz, és még igyis keményen lassu ...
az 5200/5600 a 9550 128bitessel egyértékü sz*r. -
uzsz
senior tag
Ha jól tudom 20k alatti árfekvésbe kerülnek. (itthon nem biztos) Jó is hogy leváltják a 9000,9100,9200 karikat, így az ATI válaszol a gefFX5200-és tsai szintű kártyákra. Így teljesen ki1enlített a piac. Az ati alsó kategóriás kártyái úgy is frissítésre szorultak már. Sztem ez teljesen logikus lépés volt.
-
Kígyó
senior tag
No comment! :(
-
Pierre
tag
Azért remélem, hogy 9550XT nem lesz majd, az azért durva lenne :DD
-
Ádyka
őstag
HI!
ATIka nagyon belehúzott. Mi ezen a középkategória? Az hogy nagynehezen elinul rajta minden ami DX9.
Végülis egy 50-essel jobb mint a 9500.
Á -
cain
csendes tag
ki fogja megvenni, ha ilyen béna?! :O
-
PEPE85
senior tag
Ha fLeSs bácsiról van szó, akkor látok rá esélyt. :)
-
PEPE85
senior tag
Ha valaki találkozik fLeSs bácsival, akkor légyszíves kérdezze már meg, hogy Radeon 9550 128bit-es videókártya teszt várható-e a közel jövőben? Érdekelnének az eredmények.
Nekem 8500-ösöm van és az utolsó két dolog kivételével minden very high-on van és nem szaggat 1024*768/32bit-ben. Az utolsó két dolgot a videókártyám nem bírja, mert meghal tőle.
[Szerkesztve] -
nyunyu
félisten
válasz
_Volkovy_ #56 üzenetére
Kerdes mit jelent a ''siman ment''.
En probaltam a FarCry-t a gepemen (Barton@2366, 1GB ram, Radeon9500), 1024, very high beallitas (AA nelkul), de hatarozott diavetites lett a vegeredmenye.
High-re visszarakva mindent produkal atlagban 25fps-t.
9800Pro orajeleit, felepiteset tekintve meg kb. a 9500 teljesitmenyenek a 2.5-szerese, szoval az sem nagyon fog produkalni stabil 50+ fps-eket very high-ban, plane nem, ha AA-t kapcsolsz.
Gef4-en valszeg azert tunik gyorsnak, mert nem hasznalja a DX9 effekteket. (van belole boven...) -
Tul
aktív tag
válasz
_Volkovy_ #56 üzenetére
Jóvanna:)
Tudod, ebben volt egy kis rosszmájúság, meg irigység is, de komolyan megakad néhol a game, de ez memó miatt van:)) És nekem is egészen szépen megy 9600xt-vel, bár azért a ti4200-vel szívesen összehasonlítanám a kép minőségét:P
És nem azt írtam, hogy a farcry akad a 9800pro-n, hanem hogy aki ezzel akar játszani, az ne csak vidkártyára pályázzon, mert 256mb rammal nem érdemes belevágni, bármilyen kártyád is van. -
crab
senior tag
Ha jó ramok lesznek rajta, akkor ilyen lesz a következő kártyám!:)
Ezt a karit fel lehet húzni minimum a 9600-as szintjére, persze nem 5ns
ramokkal, de remélem lesz olyan gyártó aki megszánva minket piacra dob
egy 3ns-os ramokkal felszerelt kártyát! de szép álom!:C -
Kiskutya
veterán
akkor lehet en is megvarom a 9600xtm es azzal nyomom vegig!
-
haris
őstag
simán mennie kell.
Én a demot 8500-al nyomtam végig, 1024ben birt mediumot(bár itt eléggé szaggatott nagyobb akcionál és a viz is kicsit furának tűnt) 1800+ és 512ram társaságában
800*600ban mennie kell, vagy 1024 és tedd low detail-re, ott nem szaggat
Most akarok nekiállni a játéknak, de már 9600XTvel -
tocsa
senior tag
Errol egy regi PC Magazin (akkor meg CHIP volt) cikk jut eszembe. A Geforce MX-ekrol volt szo. Ugye van az MX400, meg az MX200. Megjegyeztek, hogy elmeletben letezik MX100 is, de a cikkironak errol egy olyan gyerekkori szorakozas jutott eszebe, hogy elkezdjuk kitepkedni a bogar labait, es figyeljuk, hogy meg meddig kepes maszni elore. Egy labat kitepve meg maszik. Ket labat kitepve meg maszik... na, amikor mar az osszes labat kitepkedtuk, akkor jutunk el az MX100-hoz vagy a 9550-hez.
Az mar nem maszik sehova.
:D -
Kiskutya
veterán
2500+ b AMD 512ddr 400
-
Kiskutya
veterán
ja ja en is csak jokat olvastam rola! es a far cryt erdemes 8500 elkezdeni? valaki probalta mar ugy?
-
Bálintosz
senior tag
-
Kiskutya
veterán
9800 pro? hmm de hol es ki adja? hasznaltat nem szivesen vennek! amugy fincsinek tunik!
-
Kiskutya
veterán
hat ennek orulok. amugy erdemes 8500 karival elkezdeni, mert a 9600xt csak valamikor a het vegen jon meg! igaz en a hl2 re varok igazan de ki tudja mikor jelenik meg!
-
Kiskutya
veterán
Olyan rosszak a 9600 kartyak? most kapok 1 his excalibur 9600xt turbot es en nagyon remelem hogy a far cray megy vele rendesen! meg nem szeretnem havonta cserelgetni minimum 1 evre vennem! be is baszna ha nem huznam ki vele addig! mar 2 eve hasznalok 1 8500 karit es mostnasag kezd kevesnek tunni! vagy 50e-bol lehet mas es jobb karit venni?
-
Bálintosz
senior tag
Ez nem semmi:)) Most is az lessz mint az FX5200-al. Ember megveszi:-Hűha, de baró kártyám van!! Majd játszok a DOOM III-al meg a HL2-vel, a haverom meg azzal a sz@r 9500PRO-val próbálgatja az új gammákat majd, hehehe.... Majd ha hazamegy és betesz vmi új játékot akkor jön rá hogy már a mstaniak se mennek rendesen. Merthát 1 átlag ember nem jár ilyen fórumokra, csak veszi a sorozatszám alapján a cuccokat:(
Nem kellett volna még a 9600 sem, dehát ez:O
[Szerkesztve] -
Peat;)
veterán
Már a 9600se is egy nagy kibaszás volt a vásárlókkal, fx5600 jobb bárki bármit mond (persze a 128 bites) és eleinte jóval olcsóbb is volt asszem. 9800pro árakkal most szimpatikusak az ati kártyái,de jó ideig azok is 100 fölött voltak, most meg adják pl. 75000ért és mégis van rajta hasznuk? Nahát. Fx-nél legalább sorba vannak számozva a vga-k, meg 5900 előállítása szvsz kicsit drágább mert 0,13 amit ki is kellett fejleszteni. Kevesebb embert vág át az nv és így ha most jó chipet fejlesztett ki hamar fog fordulni a kocka. Szóval mindkét gyártó egy nagy kö*sög ,kéne már valami tisztességes gyártó ide. Bár azt megjegyezném hogy a gf4-ig még nem voltak rosszak az nv árai, nem kellett sokat várni hogy elérhetővé válljék magyar embernek is (gf3ti200, gf4ti4200, annak idején gf2 mx überkirály volt)
-
szasza_xp
senior tag
Mondjuk röhejesenek tartom, hogy kiadjak 20 k nál többet egy 3D kártyára!
Tök felesleges. ha nem játszól 1600*1200-ban ! -
rudi
nagyúr
Az a mondat kicsit félrecsúszott, kásőbb már így folytatódik (vagyis kezdődik) a cikk ''Távol-keleti források szerint az ATI rövidesen megkezdi Radeon 9550 elnevezésű, olcsó árkategóriába tartozó grafikus processzorának sorozatgyártását''
Szóval ez a kártya a 9200 váltásaára készült és annál minden tekintetben gyorsabb! -
Sanya
nagyúr
no most akor tisztázzuk, ha ez középkategória, akkor mi az olcsó kategória? vagy mi a magas kategória? mert ez mindig változik
-
PWR
aktív tag
ja, ha alsokategorias kartya es arra kell valakinek, hogy netezzen meg leveleket irjon vagy megnezzen neha egy filmet, akkor meg legyen mar 10eFt-ert egy mondjuk ilyen, mint ez itt... többet nem er. es akkor lehet akar 64 bites is, senki nem haborogna. Igy viszont igenis draga
-
anulu
félisten
-
válasz
szasza_xp #36 üzenetére
Nem tudom mennyire emlékszel vissza, de 25k környékén TI200-akat lehetett kapni 2002 végén. Újonnan, garanciával. És akkor az még messze nem ''X kategóriával lemaradott'' kártya volt. Hol van ez ahhoz képest ár/értékben...?
Nagyon kíváncsi leszek a tuningeredményekre... van egy olyan érzésem hogy nem feltétlenül hülyék az ATi emberei és vagy az abszolút selejtet passzolják el 250MHz-en, vagy pl. alacsonyabb feszültséggel fogják vissza a GPUt. Meglátjuk. -
szasza_xp
senior tag
Szerintem nem LOL!!!
A 128-bit es verzió csak a mag /mem Mhz-ben lassabb, olcsó tuning kátya!
Mondjuk nem raknák rá zalmanos szörnyet, inkább vmi jó vízhűtést!
2, A 64 bit-es meg tényleg jó lesz a szöveg szerkesztésre, meg a Longhorn is csak DX9-es kártyán lesz hajlandó megmozdulni na ez arra pont jó lesz!
Ja és nem mindenki hajlandó kiadni 100- 50 k-t egy kártyára, hogy játszogasson!
Amit meg lehet úszni 25 k-ból, azért én nem fizetek 50 k-t! Nem tudom, hogy más hogy van ezzel, de ez egy jó kártya lesz az fix!!! -
PWR
aktív tag
a 64 bit kesz röhej! :(((
-
Ra3
őstag
szerintem azért kellett ez a kártya, mert az Ati rájött hogy a 19000-21500Huf-os ártartományban még nincs megfelelő kártyájuk ami az Nvidia ellenfele lehetne.
-
A 9550 típusjel jórészt érthető, mert mint az máshol megjegyezték, gyakorlatilag mindenki azt írja a követelményeknél DX9 helyett hogy ''GFFX / 9500 (or better)''.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Most már minden low-end kártya hír erről fog szólni, hogy ''jaj, de hisz ez lassú''? :(((
Áhh, megyek inkább beyond3d-re.... -
rudi
nagyúr
Igen a freki ugyanaz, de kérdéses, hogy milyen modulokból építik fel, olyan 5ns-osokbó amik éppen hogy csak tudják a 200MHz-t vagy olyan 4esekből amik 250 fölött is mennek. 70USD ért érdekes lehet ha a CPU felmegy 400MHz-re és RAM 250-300-ra. Valamiért én attól tartok, hogy itt is jön majd az alacsonyabb feszültség mint anno a 8500LE-nél...
-
ToBeY
nagyúr
Nehogy már ATI is elkezdje azt mint az Nvidia!:(
-
faster
nagyúr
Itt egy részletesebb hír:
[L]http://www.xbitlabs.com/news/video/display/20040328022222.html[/L]
Rudi: A memória ua., mint a 9600-on. 2*200MHz. -
Cardinella
aktív tag
Milyen jól fog járni az, aki a 9200 helyett 9550-et fog venni...:))
Biztos nagyon gyors lesz...
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
Egyik oldalról jó hogy RV350es kerül a low-end chipekbe, de másik oldalon rohadékság 9550-nek számozni. Kíváncsi leszek az árára, meg arra, hogy hogyan oldják meg, hogy ezeket az RV350-es magokat ne lehessen 400MHz környékére húzni. Az szinte biztos hogy nyomi 5ns-os RAM lesz rajtuk...
-
faster
nagyúr
Nem értem ezt a nyavajgást. Mégis milyen jelölést kellett volna használni? Az SE ATI kártyáknál a 64 bit jele. Ez a kártya pedig, ha igaz a hír, készülni fog 128 bites változatban is. Valószínűleg egy DX9-es kiváltása a 9200 szériának.
-
faster
nagyúr
válasz
-=V3rthil=- #7 üzenetére
Meg a 8500-9100, meg a 9100-9200...
-
rog
addikt
válasz
-=V3rthil=- #7 üzenetére
ja szerintem is megkönyítette volna, a tejesítmény beazonosítását, ha mondjuk 9600SE2 vagy az 9600SLE (super light edition :) )
-
divot
veterán
Ebből is látni, hogy ha már a két nagy vga gyártót vesszük egy kalap alá, akkor egyik 19, a másik meg egy híján 20. :(
-
Obi-1
őstag
Már sokszor mondtam, hogy ha nekik így egyszerűbb a termékdifferenciálás, ám tegyék. A számozás sem érdekel nagyon, amíg az árcímke a teljesítményt mutatja.
-
-=V3rthil=-
őstag
Hogy ez mennyire fölösleges... És gusztustalan is, hogy a 9500 fölé számozzák, holott annál jóval gyengébb. Mondjuk már a 9600 is gáz ebből a szempontból, de az legalább nem rossz. Igazán lehetett volna 9400, hamár...
-
zsiga667
addikt
250Mhz GPU? :C Ez az ATi egyre inkább LOL... Mi lesz még ez után, kijönnek egy 9150-nel GPU 50Mhz/RAM 100Mhz?? :(
-
rog
addikt
[L]http://www.xbitlabs.com/news/video/display/20040328022222.html[/L]
RADEON 9600 XT ? 500MHz visual processing unit, 128MB/256MB 600MHz memory with 128-bit bus;
RADEON 9600 PRO ? 400MHz visual processing unit, 128MB/256MB 600MHz memory with 128-bit bus;
RADEON 9600 ? 325MHz visual processing unit, 128MB 400MHz memory with 128-bit bus;
RADEON 9550 ? 250MHz visual processing unit, 128MB 400MHz memory with 128-bit bus;
RADEON 9600 SE ? 325MHz visual processing unit, 128MB 400MHz memory with 64-bit bus.
RADEON 9550 SE ? 250MHz visual processing unit, 128MB 400MHz memory with 64-bit bus;
szerintem a radeon 9150 lenne még egy érdekes ötlet :) -
MrSummer
aktív tag
Van egy eladó 9500 prom le akarom cserélni egy 9550-re kell vkinek a pro?:))
-
csudri
őstag
Ezt meg minek kell piacra dobni?
Aktív témák
Hirdetés
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest