- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
zlaboncz
tag
Hát ha a The Plug nem zárt. akkor semmi
Bővebben: link Itt valaki ''tuningolja'' a The Plug-ot, és közben szét is szedi. Teljesen zárt a kialakítása, csak a kis csövön keresztül távozik a hang, ráadásul a szivacsos anyag teljesen elzárja a külvilágtól a hallójáratod. Tény, hogy valami bődületesen szól, de nekem egy 10 perc teszt velég volt belőle, hosszú távon nem bírnám
Na, elmegyek kórházba négy napra, ne hagyjátok leülni a topicot
Z. -
zlaboncz
tag
Igen, ez így igaz, de nem a forintosított árról van szó, hanem az ár/szolgáltatás viszonyról. Az iPod kevesebb szolgáltatást nyújt ugyanazért az árért. Nekem ez kompenzálódik azzal, hogy (szerintem) jobb a hangzása. (Igen, tudom, hogy nem bizonyított, hogy jobb lenne a hangzása, minősége, az sem , hogy rosszabb, de ez teljesen szubjektív, így nem érdemes róla vitatkozni.)
ZooLee -
zlaboncz
tag
Gondolom, hogy már rengeteg fül- és fejhallgatót használtál teszteltél mindenféle árkategóriában, hogy ilyen magabiztosan és megfellebezhetetlenül nyilatkozol róla
Nekem azért tetszik az iPod gyári fülese, mert a kipróbáltak közül ez szól a legtermészetesebben. Számomra. Másnak nem biztos, hogy bejön.
Én elég magas igényeket támasztok, nagyon sok különböző stílusú zene található a gépen, és ezzel a fülhallgató nagyjából minden stílussal megfelel.
ZooLee -
zlaboncz
tag
Szinte biztos voltam benne, hogy ilyesmi fülhallgatóval fogsz előhizakodni. Ezeknek a füleseknek pont az a hátránya (számomra) hogy úgy vannak kialakítva, hogy minél jobban felerősítsék a basszut, (számomra) eltorzítva ezzel a hangképet.
Nem szeretem a zárt füleseket, a mostani panát is azért vettem, mert sokat metrózom, de egyébként nem jött be, keveset is használom.
ZooLee -
zlaboncz
tag
Igen, van amiben kevesebbet nyút, van amiben többet, és ebben az esetben számomra pont a fontosakban: Hangminőség (szubjektív, ne kezd vitatkozni), kinézet (dettó) kezelhetőség (ez már nem annyira, ezt a legtöbben is elismerik) és leginkább a körítés (az iTunes, ez mondjuk mindenki számára free)
Ahogy kipróbáltam, egyből lenyűgözött, egyből kézreállt, gyönyörű, nagyon jól szól, és az iTunes is pontosan azt tudja, amit kell. Nem vagyok fanatikus, nincs Mac-em, nincs almás Steve Jobs poszteremegyszerűen az én elvárásaimnak ez a lejátszó felel meg majdnem tökéletesen (mármint az iPod/iPod mini)
ZooLee -
zlaboncz
tag
válasz
<Adamsky> #86 üzenetére
Nekem az alap fülhallgatója jött be a legjobban, próbáltam Sennheiser mx400-al, es egy regebbi Panasonic fülhallgatóval (a második legjobb volt a Pana kínálatában mikor vettem 5 éve, a típusára már nem emlékszem). Mind a kettőnél szebben szól a sajátja, szerintem.
Ezen kívül van még egy nagyobb, fülre fekvő zárt Panasonic RP-HG20-as típusú.
ZooLee -
zlaboncz
tag
Igen, így frissen és fitten visszaolvasva az EQ-s vitát, elment az egész egy kicsit hifista eszme- és ámokfuttatásba
Revidiálom a kijelző álláspontomat. Reggel megifgyeltem, hogy mennyit használom, és bizony jólesik az album végén olyat keresni, amihez éppen hangulatom van, nem csak azt hallgatni, ami éppen jön. Így mindennapi használatra elég nagy hiányosság a kijelző hiánya, legfeljebb pl. sportoláshoz tudnám elképzelni...
ZooLee -
zlaboncz
tag
Így sokkal teltebb és tisztább valósághűbb hangja van mint más fülessel.
Már majdnem egyetértünk, csak egy pici kötözködés:
''sokkal teltebb és tisztább'' nem egyenlő a ''valósághűbb''-el! Szépen szól az igaz, de nem teljesen a valóságot adja vissza. De ez már egy hifi topicba tartozna.
ZooLee -
-
zlaboncz
tag
No, álljunk már meg egy pillanatra!!! Mitől jellegtelen egy hang? Mert az szól, amit eredetileg eljátszottak? Csak akkor lesz ''jellege'' a hangnak, ha az üstdob beszakítja a dobhártyádat?
Ne érts félre, mások vagyunk. Én azért fizetek ki sok-sok pénzt (nem csak az mp3 lejátszóra gondolva), hogy a zenelejátszó eszközömön ne legyen semmilyen hangot megváltoztató paraméter, te pedig azért, hogy a kedvedre állítsd a hangzást. Nekem a Négy évszak 6 különböző előadásban van meg (4 CD és 2 bakelit korong) de a begrabbelt változatot letöröltem, mert ott a különbségek egy része már elveszik és az zavar.
Ahogy már írtam az iPod (mini) a 7. mp3 lejátszó, amit alaposan teszteltem, és _nekem_ ez jött be a legjobban.
ZooLee -
zlaboncz
tag
Nem ferdítés, csak nem írtam oda nagy betűkkel, hogy szerintem
Amúgy elég nehéz dönteni, mert az áron kívül a többi paraméter mind-mind szubjektív. Az iPod marha drága (ráadásul a kiegészítői is) de nagyon jó minőségű, nagyon jó hangú, stb. (és ezek is már csak a szubjektív dolgok) Van aki megadja érte az extra árat, van aki nem.
ZooLee -
zlaboncz
tag
Nézd, nekem marhaság az EQ, rádió, line-in. Neked nem.
Nem azt mondtam, hogy nem kell bele extra, de aki felvevőt, rádiót akar, az megtalálja másban. Arra próbáltam rámutatni, hogy meglesz a saját célközönsége. ''nem egy ember keresi'' hát ezaz, a minél jobb hangminőséget sem egy ember keresi. Preferenciák.
De nem értem miért vagytok ennyire meglepődve a rádió, felvevő hiányán, eddig sem volt az iPodokban. EQ: Kérdezd meg az iPod tulajokat, hogy hányan használják, elég keveset fogsz találni. Kijelző: jó ha van, de az sem katasztrófa, ha nincs. Ha nekem arra kell, hogy bringázásnál bekapcsolom, bedobom a zsebembe, akkor minek? (Egyébként én pl. a rendes iPodot is így használom, nekem pl. teljesen megfelelne kijelző nélkül is a kicsi)
ZooLee -
zlaboncz
tag
6 lejátszót próbáltam (ebből négyet birtokoltam) mire eljutottam az iPodhoz. Kettő ebből iRiver volt egy flashes és egy CD-s. Jól szólt, de az iPodhoz képest gyengébben (nem tudom, hogy ebben mennyire van benne az AAC kontra mp3) Tudom mit beszélek, nem csak hallomások alapján. Az én listámon a hangzás áll legelöl _bármi_ más csak ez után.
ZooLee -
zlaboncz
tag
Nem tud semmit ! Egy par eves feature set-el hozakodtak elo es ennek kene mosta vilagmegvalto ujdonsagnak lennie. Az eszem megall...
Csak lejatsza a szamokat vagy sorban (az osszeset) vagy veletlenszeruen (szinten csak az osszeset). Ezen kivul nem tud semmit. Tehat nincs mas lejatszasi mod, nincs semmilyen EQ, nincs semmilyen felveteli lehetoseg (voice, fm, line in), nincs display....egyszeruen semmit nem tud az alapveto lejatszason kivul.
Most őszintén: mikor használnád ki ezeket a fícsöröket? Az ilyen mindent egybe lejátszók mindent csak átlagos szinten tudnak. Voice, line in minek? EQ minek? Arra, hogy ha szarul szól a kütyü, akkor valamit alakítani lehessen rajta. Az iPod sorozat pedig nem arról híres, hogy rossz lenne a hangja, sőt, éppen ellenkezőleg. Ha ugyanazt a minőséget tudja (mind kivitelezésileg, mind hangzásilag) mint az iPod széria eddigi tagjai, akkor minden további nélkül megéri, és nyerő lehet. Szerintem.
ZooLee
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest