Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csabika25

aktív tag

Ez egy nagyn jó ötlet, és őszintén szólva én évek óta vártam ezt a bejelentést. Persze nagyon sok buktató is van a dologban. Ha Bojár úr engem kérdezne (ahogy nem fog:) ), mint a két informatikai elitegyetemet (BME, ELTE) belülről ismerő, és ott időnként oktató ember, a következőket javasolnám neki:

1., Ez az egyetem ne legyen újabb Gábor Dénes Főiskola vagy IBS. Ha tényleg jó egyetemet akar, akkor nagyon meg kell válogatni az emberanyagot, ami a tandíj miatt nem lesz könnyű. A jó képességű diákoknak még mindig egyszerűbb lesz a BME-re menni.

2., Nagyon válogassa meg az oktatókat is. Én kétféleképp raknám össze az oktatókat. Egyrészt elhoznám azokat a 25-35 közötti embereket a jelenlegi egyetemekről, akikben megvan az elszántság arra, hogy változtassanak. Jelenleg az agyhúgyköves öreg professzorok, a már semmit sem tudó akadémikusok érdekszövetsége semmilyen előrelépést nem enged a fiatal, tehetséges és lelkes oktatóknak. Az informatika túl gyorsan változik ahhoz, hogy ezek az érdekszövetségek irányítsák az oktatást. Másrészt bevonnám azokat a szakembereket, akik jelenleg idehaza egy-egy szakterületen kimagaslót alkotnak. A jelenlegi magyar felsőoktatásban alig vonnak be külsősöket, ezért van az, hogy a frissdiplomásoknak gyakorlatilag nincs semmi képük a piacról.

3., Szoros kapcsolatban maradnék az iparral. Onnan támoatásokat is lehet bőven szerezni, és lehet tudni, hogy mire van igény. Ha jó a kapcsolat, akkor bizony K+F együttműködések is létrejöhetnek, amik hosszú távon fenntarthatják az egyetemet.

4., Indítanék egy villamosmérnöki szakot is.:)

5., Az egészet a BME MBA mintájára működtetném. Ki azokkal az oktatókkal, akik nem tudnak minőségi oktatást csinálni.

6., A szememet folyamatosan a konkurrens egyetemeken (Prága, Varsó, Kijev, stb.) tartanám, mert náluk kell jobbnak lenni. Ez vonzza a külföldi diákokat, akikből szintén jól meg lehet élni.

Tömören ennyi. Ha jobban belegondolok, nem is lenne baj, ha Bojár úr engem is megkérdezne.:D

Új hozzászólás Aktív témák