Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Google Pixel topik
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tif
tag
Nem találtam SD37P2 forgalmazót magyarországon. Tud valaki?
-
perempe
veterán
Akkor már inkább egy nagyobb lakás a midiháznak...
-
lenox
veterán
Nyilvan igazad van benne, hogy eleg draga a shuttle, de hat azert tehetik ezt meg, mert ennyire arazza be oket a piac. Amugy tovabbra is azt mondom, hogy nem ennek a gepnek a millios arat kell nezni. Maga a doboz csak 150k, amiben kicsi, dizajnos haz, alaplap, egyedi hutesi megoldas es jo kis tap van. Hogy er-e ez ennyit, az persze egy kerdes, van akinek igen, van akinek nem. A tobbi alkatresz mastol is beszerezheto, az shuttle-nal van x ara, ha draganak talalja az ember, nem toluk kell venni. Van egyebkent az oldalukon configurator, a E6300-as procival, x1600-zal, windows-zal stb. 1163 euro a netto ara. Ugyanennyi penzert mast is ossze lehet rakni, de az mindenkepp mas lesz.
-
SLYM
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
én eddig csak veled vitatkoztam
bár ez így nem igaz, mert eddig még nem válaszoltál a neked írt postomra..... ''Míg Te kuporgatod a pénzed az Athlonodra, ők milliókat termelnek'' az lehet, de ennek semmi köze nincs ahoz, hogy most ez a konfig amit öszeállítottak drága és még nincs is rendesen összerakva. a rolls-royce is milliókat termel mégis ár/teljesítménybe szar autókat gyárt. és itt most arról beszéltem, hogy ennyi pénzért 1- nem éri meg ezt a cuccot megvenni, mert sokkkal olcsóbban össze lehet rakni 2-sokkal jobb kombót is össze lehetne állítani ugyanennyi pénzért. akkor most még mindig nem értem, hogy-hogy jönnek ide a nálam hozzáértőbb emberek és mi köze van a kapitalizmusnak ahoz, hogy ez a kombó ennyiért szar
szerk: GYK: én itt nem a Shuttle hozzáértéséről meg profitjáról meg a te szakértelmedről ''vitatkozok'' hanem 2 dolgot mondtam, amire te nem reagáltál, hanem helyette másról beszélsz. szóval arra a 2 pontra koncentrálj amit pontokkal megjelöltem, mivel eddig csak ezekről beszéltem itt a topicban
[Szerkesztve] -
Devid_81
félisten
Látom szupi kis vita topic lett a horror pc-ből....

-
orbano
félisten
Az olyanokra nem gondolsz, akik azt sem tudják mi a legjobb, mit mivel kell párosítani (alaplap proci memória)? Ők nemigen tudnak bemenni a sztechboltba, berendelni a cucokat és otthon összeszerelni. Esetlegesen kiválasztani a legjobb hűtési megoldást is és megfelelően elrendezni az alkatrészeket sem kis utánajárást igényel...

-
SLYM
veterán
mit kell ezen fejleszteni? csak bele kell pakolni azt kész. mondjuk ha sok pénzem lenne én se szenvednék utánaolvasással meg tuningal, hogy menjenek maxon az új játékok. végülis így egyszerűbb. de azt amit pár okos próbált megmagyarázni, hogy ez még a vásárlónak éri meg, meg a cég úgyis jobban tudja az kicsit el van tévedve.

-
tts
addikt
nemtom mit jelent ''hivatalos'' és ''nem hivatalos'' - ez egy ''hivatalos''[link] DFI oldal - világosan szerepel a DRR2 800 - de a puding próbája... - én már több darabot is beüzemeltem, azonnal, mindenféle kézi állítgatás nélkül, a 800-as RAM-ot 800-asként ismeri fel és használja - élőben akár prezentálom is szívesen - ez pl. nekem, meg a T. felhasználóknak így már bőven hivatalos

[Szerkesztve] -
nap
addikt
Ugy emlekszem az xpc-k sosem tartoztak a legolcsobb kategoriaba. Szoval ez megbolonditva egy csucsprocival meg csucs videokartyaval (amikor ezt elkezdtek fejleszteni ez volt a csucs) sok rammal es magasabb arressel es keszen is vagyunk.
-
lenox
veterán
válasz
Rover623
üzenetére
Haha, te vagy a rohelyes, ahogy probalod csurni-csavarni. En kezdettol fogva ugyanazt ertettem a support alatt semmi 'meglovagolas' nincs ebben, vilagosan megmondtam, hogy fog mukodni, csak nincs supportalva. Max te ertetted felre, de az nem az en hibam, hanem a tied. Te irtad:
''Hivatalosan'' valóban nem támogatja a 975 a 800-ast
Szal mar a kezdeten is ugyanazt mondtad, mint en, aztan elkezdtel pampogni meg beszolni. Szal ezt siman benezted. -
Rover623
félisten
Nem beszélgetek veled tovább, mert azt meglovagolni hogy az angol ''support'' szónak van egy rakat jelentése, és másképp kellene használni/fordítani magyarra a szövegkörnyezettől függően, amit én (sem) tettem meg ez esetben következetesen, az enyhén szólva röhelyes...

Idézet tőled:
A 975 es a 955 hivatalosan 667 MHz-et supportal, ez teny.
Magyarázat (szintén tőled):
Kulonosen, hogy amirol szo van (support) az inkabb jogi kerdes, mint technikai (legalabbis ebben az esetben),
Egy chipset, lapkakészlet nem képes jogilag támogatni egy műszaki paramétert, egy másik alkatrészt...max. kezelni, együttműködni vele...és itt erről van szó.
Az, hogy az Intel az adott lapkakészletekkel kapcsolatos technikai és jogi segítséget, támogatást (supportot
) csak az említett paraméter meg nem haladása esetén biztosítja, egy másik dolog...és ezt senki sem vitatta...igaz, nem is említette, csak te kavartál be vele az eszmecserébe...
[Szerkesztve] -
lenox
veterán
válasz
Stalker-2572
üzenetére
A masik fele meg az arres, ugyhogy a tobbi meg ingyen van...
. -
lenox
veterán
Nem, infos vagyok, de nem sufnituninggal foglalkozom, hogy ha valami mukodik, rafogjam, hogy az mar supportalva is van.
1. Nem forgatom ki a szavaid, csak elmondtam, hogy en hogy ertelmeztem, ha nem ezt ertetted alatta, akkor legyszi mondd el mit.
2. Mi volt a problema? Az, hogy miert csak 667 MHz-es ramot adnak a gepbe, miert nem 800 MHz-est. En megmondtam a megoldast, azert mert nincs supportalva a 800 MHz.
Ha meg a gyartokra gondolsz, akkor elarulom, hogy tozsdei cegek nem ugy mukodnek, igenis fontos a felelosseg kerdese.
Amugy ugy csinalsz, mintha a tobbi topikban meg nem talalkoztal volna velem, tudod, nalam szoktak lenni a meg nem bejelentett hardverek, mert bar szerinted gaz, ha informatika vonalon dolgozom, pl. az intel meg az nvidia szerint nem. Nem erzed gaznak azt az ervrendszert, hogy ha nem ertesz valamivel egyet, akkor utana az ellenfel szakmai tudasat kerdojelezed meg. Kulonosen, hogy amirol szo van (support) az inkabb jogi kerdes, mint technikai (legalabbis ebben az esetben), amihez te sajat magad szerint sem ertesz, akkor meg emiatt miert akarod az infos tudasom leszolni? -
Stalker-2572
veterán
És az ár felét a hűtés teszi ki

-
Rover623
félisten
Mondom én hogy jogász/politikus vagy...

1. kiforgatod a szavaimat...megmagyarázod NEKEM hogy ÉN mire gondoltam amikor ezt vagy azt írtam...
2. szakmabéli ember egy problémánál a megoldást keresi, nem pedig azt hogy mivel lehet igazolni hogy a dolog nem műkszik és/vagy kire lehet hárítani a felelősséget...
Ha mégis az informatika területén tevékenykedel és szakmai vonalon, én kérek elnézést...a felhasználóktól/vásárlóktól...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lenox
veterán
Várd csak a ''bejelentést''...
Nem tudom, mit akartal ezzel mondani, de en ugy ertem, hogy szerinted majd be fogja jelenteni az intel, hogy supportalja a 800 MHz-et, es hogy szerinted ez teged igazol majd. Felhivnam a figyelmed, hogy ezzel csak ismet elarulod, hogy nem erted a support fogalmat, szal akkor megegyszer: hiaba tudja a hardver a 800 MHz-et, ha ez a mukodes szerzodesileg nincs garantalva, akkor az az jelenti, hogy nincs supportalva. -
lenox
veterán
Na ebben jo sok csusztatas van. En soha nem mondtam, hogy nem megy a 975 800 MHz-en. Sot, azt mondtam, fog menni. Csak nincs supportalva, ezert a shuttle nem fog olyan ramot ajanlani bele, de ettol meg mindenki olyat tesz be, amilyet akar.
De menjunk sorban. Szal az intel maganak azt ad amit akar, meg vallalhatja is maganak a 800 MHz supportjat. Azt kene latni, hogy barki, aki alaplapot epit (pl. intel vagy asus vagy msi vagy shuttle) a sajat vasarloi fele o maga supportalja az alaplapot. Mindegyik donthet ugy, hogy bar az intel felejuk nem supportalja a 800 MHz-et, de kiprobaltak, es mukodik, ok maguk a vasarloik fele fogjak. MSI, ASUS supportalja, shuttle nem.
Az XBX2 lap óta az Intel ''kvázi'' elismerte hogy a lapka támogatja a 800-as memcsit...azon az alapon nem utasíthatja vissza a ''supportot'' hogy 800-as memcsivel van gond, és nem is fogja...
Ez nyilvanvalo hulyeseg, es magad se hiszed el. Egyreszt minden ilyen viszonyt szerzodes szabalyoz, es ami oda van irva, az a mervado, szal akar donthet ugy az intel, hogy egyik alaplapgyartonak supportalja, masiknak nem (bar ennek semmi ertelme), masreszt meg tudvalevo teny, hogy nemelyik 800 MHz-es rammal gond van a 975-os alaplapokban, ugyhogy biztos vagyok benne, hogy altalaban nincs supportalva a 800 MHz. Nem tudom, ki hogy csinalja, de pl. a shuttle ki szokta irni, hogy melyik gyarto melyik ramja van konretan supportalva (bar ez jelen esetben rossz pelda, mert ok ugy dontottek, hogy nem is supportaljak a 800 MHz-et).
Amugy megfogadom a tanacsod, nem fogok 975-os lapba 800-as memot rakni, mar csak azert sem, mert nincs szuksegem az ebbol adodo nehany szazalekra. Masreszrol aki meg minden tartalekot ki akar hajtani, az ugy se all meg itt. Gondolom nem arulok el titkot, hogy 975-os alaplapok 1066 MHz-en is mennek, nem is ertem, miert nem azzal ervelsz, hogy azt is be lehet kapcsolni, tehat az is supportalva van...
Ja, es hozzatennem, hogy a shuttle is dolgozik a hivatalos 800 MHz supporton.
Kulonben mar csak azert sem ertem a pampogasod, mert te magad is azzal kezdted, hogy hivatalosan nem supportalja a 975 a 800 MHz-et. Pontosan ezt mondtam en is. Azota se montal mast, csak hogy attol meg mukodik 800 MHz-en, de en is ezt mondtam. Annyi volt a mondas, hogy azert nem rak a shuttle 667 MHz-nel gyorsabb ramot a gepbe, mert hivatalosan nincs supportalva. -
Rover623
félisten
Komolyan ilyen értetlen vagy...?

Megnézted a linket amit adtam?
AZ INTEL SAJÁT MAGA ADOTT KI 975-ÖS LAPKÁVAL OLYAN LAPO(KA)T AMI ''HIVATALOSAN'' IS KEZELI A 800-AS MEMÓKAT!
Mivel a 975-ös lapkából mindösszesen egyetlen egy revizió létezik (A0, SL8YS) ezért ha az XBX2 alaplap kezeli a 800-as RAM-ot, akkor az összes 975-ös alaplap is kezelheti, mivel a chipset ugyanaz...
Az XBX2 lap óta az Intel ''kvázi'' elismerte hogy a lapka támogatja a 800-as memcsit...azon az alapon nem utasíthatja vissza a ''supportot'' hogy 800-as memcsivel van gond, és nem is fogja...
Elhajtani elhajthat 533-as memóval is, mert 1000+1 okot lehet rá találni...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De tudod mit?
Te ne tegyél 975-ös lapba 800-as memcsit és ne is javasold senkinek...nem venném a szívemre hogy magadra vállald a felelősséggel járó terhet...
Várd csak a ''bejelentést''...
P.S.:
Politikus avagy jogászember vagy-e...?
-
lenox
veterán
-
lenox
veterán
Na itt van a tevedes. Attol, hogy be lehet allitani es mukodik, meg nincs supportalva. Akkor van supportalva, ha az utana jelentkezo esetleges problemaiddal is mehetsz a gyartohoz. Az intel a chipsetet 667 MHz-ig supportalja. Ettol meg akar o akar mas supportalhat alaplapot 800 MHz-ig is. A shuttle spec nem supportalja, csak 667 MHz-ig. Ezek a tenyek. A tobbi csak kamuzas. Majd ha az intel kiirja a chipsetre, hogy 800 MHz, akkor lehet basztatni a shuttle-t, hogy ok is supportaljak ezt, es ha mar minketten supportaljak, akkor lehet magyarazni, hogy miert nem olyan ramok vannak a gepben (bar ha odaig eljutunk, akkor mar szerintem olyanok lesznek).
-
lenox
veterán
Nem kenyerem sem a tömeg sem pedig a sötétség oszlatása, de ez egyszer megpróbálom...
Ez a sajat hazad tajan nem megy, pedig csak ott van sotetseg...
Fel kéne nőni, kisgyerek...kicsit nyitottabb szemmel járni-kelni és a marketing mögé látni.
Haha, nem te maradtal meg inkabb ovodas?
Nem gondoltam, hogy pont nektek kell megmagyarazni, mit jelent a support, de ugy latszik meg nem talalkoztatok ezzel a fogalommal, ugyhogy elmagyarazom. Az, hogy a 975-os nem supportalja a 800 MHz-et nem jelenti azt, hogy nem lehet beallitani, vagy nincs ra felkeszitve, annyit jelent, hogy ha ilyen beallitassal hasznalod, es problemad van, akkor az intel elhajthat. Ettol meg siman mukodhet, es barki, aki hasznalja donthet ugy, hogy majd o fogja supportalni ezt a modot is, pl. az asus is arul ilyen alaplapot, ettol meg ha veszel ilyen chipsetet es alaplapot epitesz belole, mint ahogy a shuttle is tette, nem lesz supportalva. -
Rover623
félisten
Nem kenyerem sem a tömeg sem pedig a sötétség oszlatása, de ez egyszer megpróbálom...

[link]
Memory: Support for DDR2 800, DDR2 667, or DDR2 533 MHz DIMMs
Szerinted mi a faxommal ''supportálják'' rajta a 800-as memcsit...vmi kiegészítő chippel...?
Vagy mégis a 975-össel...?
Ha nem kezeli, miért van az MCHBAR megfelelő regiszerében ''előre gyártott'' készlet a 800MHz-et eredményező osztóhoz...?
Az alaplapgyártók tették bele...?
Nem inkább az Intel...?
Fel kéne nőni, kisgyerek...kicsit nyitottabb szemmel járni-kelni és a marketing mögé látni...
Core2 Duo procit is csak a 965/975-ös lapkák ''támogatják'', ugye?
Mert az Intel ''aszonta''...
Még jó hogy az alaplapgyártókat nem kötelezik (minden esetben) az Intel irányelvei...
[Szerkesztve] -
orbano
félisten
az, hogy a másik ugyan intelnél van, de más gyártók építhetnek köré kész termékeket, így az a specifikáció csak mérvadó. ha egyszer az ALAPLAP-ban, mint legvégső termékben implementálva van a 800mhz-es memóriák fogadása, mert, bár a specifikáció nem írja, de a chipset lehetővé teszi, akkor az igenis hivatalosnak tekintendő. Ez olyan pl, mint amikor régebben asztali procikat raktak össze asztali chipsetekkel többprocesszoros alaplapban (2 foglalattal). Ettől még nem lesz az sufnituning, vagy moddolás, ha beleraksz abba az alaplapba 2 processzort

-
lenox
veterán
Ja ertem, es minden core 2 duo 3 GHz-es, mert hivatalosan nem annyi, de gyakorlatban mind tudja. Meg a szorzot is lehet allitani az extrem eseteben. Ez hulyeseg. A 975 es a 955 hivatalosan 667 MHz-et supportal, ez teny. Ertem, hogy megy nagyobb frekin, akkor is annyi a hivatalos adat. Akar tetszik, akar nem. Szal te tudod rosszul.
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Te tudod rosszul...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
''Hivatalosan'' valóban nem támogatja a 975 a 800-ast, a gyakorlatban viszont igen...
Nem a maga ellensége az Intel sem....
A legtöbb alaplapgyártó megoldotta a 975-ös lapja esetén a dolgot...még maga az Intel is...
A 975XBX lap belőhető kézzel 800MHz-re...
A 975XBX2 pedig már magától is...
A datasheet-ben az is benne van hogy nem ''supportálja'' a 4-4-4 időzítésű 667MHz-es memcsiket...ez is bullshit...
A datasheet az Intel-nél sajnos parasztvakítás...
Állítólag szépen leírja a chipset regisztereit is...aztán amióta van MCHBAR és abban vannak az érdekes információk (aktuális FSB, FSB : RAM arány), szépen csendben kifelejtik a fontosabb regiszterek felsorolását...
Ebben az esetben a 0xC00 offsetről van szó, ahol bizony előre megállapított eszközkészlet van FSB : RAM arányokra...a 800MHz-es memcsihez is...már a 955x lapkánál is...
[Szerkesztve] -
orbano
félisten
miért egy 400wattos FSP táp nem 400 wattos? gondolod az ebben lévő táp valami hűde világverő akármi? ennek is szét van osztva a teljesítménye a kimenetein, tehát lazán lehet, hogy nem elég két brutál ATI (AMD) kártyának, főleg, hogy ott csücsül mellette egy X6800

én minden esetre kétszer is átnézém a táp adatait, mielőtt belepakolok látatlanban egy kisebb hősugárzót
-
lenox
veterán
Akinek az ar nem tetszik: a gep kb. 150 kHUF-ert kaphato, azt lehet beletenni, amit csak akartok, nem kell mindent a shuttle-tol venni, de ok ennyiert adjak. Ha tudtok olcsobban procit, vga-t, ram-ot, lehet bele venni.
-
Ősember
őstag
válasz
t72killer
üzenetére
nem érted a lényeget
tényleg ennyire szük a látoköröd, hogy csak az árat nézed? marha ügyes vagy, hogy kihozol egy jobb ár érték arányu gépet... szerinted ezt melyik ember nem tudná megcsinálni? végigolvastad a hozzászolásokat?
sokszor elhangzott már ugyan az amit irtál hol hülyébb, hol hülye megfogalmazással.
nem tudom miért nem lehet elfogadni azt az egyszerü tényt, hogy ha valami speciálisan és kis darabszámban kell legyártani, akkor az drága
-
Allien
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
De, már mások is írták másutt is, hogy aki ilyet vesz, eszébe nem jut ''olcsó'' procit bele rakni. Két okból.
1. Neki gyors proci KELL!
2. De semmiképpen sem tuningolva, hanem gyárilag gyors, vagy gyárilag tuningolt CPU/GPU!
Ez meg így is ócccsó, csak nem Neked készítették!
(mint ahogyan mondaná Tts is) -
Allien
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
''A sok mérnök, aki ezen dolgozik, egytôl-egyig hülye.''
Igen! Túl kicsi faktornak tekintik az emberi butaságot, ostobaságot!
Bár, aki kiad ezért ~3000 ojrót (vagy dolcsit, most mindegy), az valszeg nem is fog sz*rakodni ilyen baromságokkal, mint DC++, torrent, meg hasonló warez témák!
Én azért hiányolom belőle a műholdvevős TV tunerkártyát, illetve, hol az egér/bill hozzá!
Ez olyan, mint a Suzuki autó vásárlása, azért olcsó, mert már a kereket sem adják hozzá!
[Szerkesztve] -
Novai
tag
meglepő lenne ha normális árban lenne

[Szerkesztve] -
-
t72killer
titán
Ja. És kb 10%-kal tud többet, mintha egy jó erős konfit összeraknánk mondjuk 300-ból

E6300 gyári hűtővel, 2G 800MHz Ram, Asus p5b, pio-111, 250GB samsung, Chieftec dragon 400W, ATI X1950 XTX , kártyalovasó mondjuk max 5k-ért.
- nettó 300ból sztem kijön(nettó 40/60/32/8/16/25/102/5 - szumma 288kHUF, azaz kevesebb mint fele az előzőnek+ kb harmada az XPC-nek slusszpoén, h a +2 lassú rammal lehet h a memóriateljesítménye gyengébb+ kevésbbé lehet tunigolni
-
Ősember
őstag
te most direkt kötöszködsz, mert nem akarod belátni hogy igazam van?
nem érdemes régi gépeket összehasonlitani ezekkel a gépekkel... hötermelés szempontjábol meg végképp nem. a venti pár év alatt elromolhat, ha gagyi, de gondolom egy ilyen áru gépbe még ha 20k-val is többet költesz hütésre nem fog feltünni. 
-
szab.tam
nagyúr
-
lenox
veterán
Hmm, a 975x chipset meg mindig csak max 667 MHz-et tamogat, szal persze, elvileg lehet tulhajtani, csak azt nem gyarilag egy xpc-ben fogjak. Mindazonaltal azt teszel bele amit akarsz, ez vonatkozik ramra es videokartyara is, 2 x16 slot van, es megy a CF is. Ugyhogy add meg a modjat...
-
Muton
addikt
mintha már találkoztam volna kevésbé szakmai hsz-szel a tolladból, szóval te dobhatod az utolsó követ
illetve lobbizhatsz akkor a fárdt gőz meg a hasonló topikok beszüntetése érdekében, ha szakmai fórumot akarsz
úgy jön, hogy nyilván nem neked fogom megvenni, hanem magamnak, tehát a terméknek az én igényimnek kell, h megfeleljen. éppen ezért pont annak fogok hangot adni, ami nekem nem tetszik vagy dícsérni, amit különösen jónak találok.ha meg mindenki objektív véleményt mondana, akkor fölösleges a fórum, mert az első hsz-ben benne lesz az átfogó objektivitás. -
Muton
addikt
minden legális, amit letöltök
fénykép, recept, szerzői jogdíj alatt nem álló dokumentumok,videók stb
onnan gondolom, h ez leáll, h szinte nulla lehe a belső légtérfogat, ergó pillanatok alatt át/túlmelegszik. az enyémnek meg van jó nagy térfogata, illetve a tetjén vannak rostélyok, így biztosított a levegő cirkulációja még venti hiba esetén is. a +3 perc az olyan ház esetében értendő, ahol megvan a nagyobb térfogat, viszont kényszerhűtés nélkül nincs légáramlás a házon kívülre
dehogy kérdőjeleztem meg az aktív hűtés létjogosultságát. én azt mondtam, h nem építenék olyan rendszert, amelyik nem rendelkezik számomra megfelelő biztonsági tartalékkal: #51:...h már barebonet építenék, az passzív lenne, ha meg ilyen konfigot, az menne minimum midi toronyba -
orbano
félisten
áruld el nekem mi az a legális anyag DCn amit éjjel-nappal töltesz?

ezen felül honnan veszed, hogy vészleáll a tied meg nem? ugyebár az eszmefuttatás elején a hőpufferről volt szó, meg arról a +3 percről. tehát a termikus egyensúly ez alapján a kéz gépnél ugyanaz, csak a tehetetlenség változhat minimális mértékben.
egyébként meg most globálisan megkérdőjelezted a nem passzív hűtéses rendszerek létjogosultságát
azt hiszem nagy fába vágtad a fejszéd 
-
Muton
addikt
válasz
Jim Tonic
üzenetére
tipikus eset: osztod mindenkinek az észt, de minek. inkább hallgatnál. nem tartozik rád, de a játékaim 95%a eredeti, amelyik meg nem, azt részben még ebyen sem találom, vagy ha nem is freeware, akkor jogutód nélkül megszünt cég a kidadó. az meg téged minősít, h a dc hallatán egyből csak a játék meg film szintre tudsz gondolni. büszke lehetsz magdra.
a másik meg az, h nem mindenki pc-buzi, h vegyen egy gépet letöltésre, egyet a nappaliba meg dolgozni, stb. miért nem lehet elképzelni, h valki egy gépben valósítsa meg mindezt. mondjuk egy ilyen gépben
#50: nem nagyobb a valószínűsége, viszont ha ebben elfüstöl(nek) a venti(k) akkor valszeg vészleáll (tönkremegy), míg nálam semmi komoly következménye nem lesz, ha az egész házhűtés leáll. nyílván a következő konfigomnál már változni fog a helyzet, de ot is max pár plussz °C és ennyi.
szerk: jó lenne, ha elfelejtenéd ezt az 'akkor a mérnökök hülyék?' szöveget, mert tuti h egy marketingesnek több a beleszólása. meg mintha már találkoztunk volna hibás szériákkal, félretervezésekkel, stb. pedig azokat is mérnökök tervezték
[Szerkesztve] -
SLYM
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
hát elég nagy gáz, de ez az igazság. az NVidia lobbi, vagy a nagyonász 667-es ramok csábítása. dehát ők biztos jobban tudják ott a Shuttle-nél. mondjuk nem értem a hsz-ed. te azzal nem értesz egyet hogy egy CF X1900XTX+2 giga 800-as OCZ mem nem jobb ennél a kombónál? persze nagyobb táp kell alá, de ezen a szinten szerintem szarul hangzik a csak 400-as táp. bár tudom hogy elvisz egy 400-as FSP egy bármilyen bika konfigot de akkor is. vagy esetleg azzal vitatkoznál hogy 4 giga 667-es ram jobb mint 2 giga 800-as? addigra mire kell a 4 giga már rég ki lehet dobni a videorakikat ebből a masinából. vagy te és a Shuttle-s srácok szerint a 667-es rammal majd tuningrekordokat döntögetnek a 200 rongyos Core 2 extrém procival? ugyanmá. én ha már ennyit kiadnék egy gépért megadnám a módját. hát ennyit a ki mit tudról.........
-
Muton
addikt
nem gondolod, h irreális konfig egy barebonehoz?
oké, nem fogok vitatkozni. h már barebonet építenék, az passzív lenne, ha meg ilyen konfigot, az menne minimum midi toronyba
ezért meg ne tessék már megkövezni, mert egy géppel támasztott igényeim szubjektívek. ha nap mint nap belefutnál egy ilyen 3 perces problémába, akkor számodra is fontos lenne, függetlenül attól, h ez a felhasználók 0%-át érdekli. mindenkinek a saját igényei alapján kell vásárolni, amik alapján (már esztétikai okok végett sem) ez a gép számomra felejtős. meg nem is költenék egy millát gépre, még ha lenne se (a forint jelenlegi vásárlóértékét figyelembevéve) -
orbano
félisten
ezért találták fel a szervereket, redundáns megoldásokkal. ez nem szerver, itt nem biztosítják agyon a gépet meghibásodások esetére. ennyi erővel sima PCt sem érdemes venni, mert a vinyó elromolhat, kell legaláb a raid5 tartalék vinyóval, minimum redundáns táp, mert ha elromlik, akkor szintén leállhat a gép. egy szünetmentes táp sem árt, ha netán áramszünet lenne. és természetesen 2x annyi ventilátor kell bele, amint ami elégséges.
ja és távmanagement sem árt akkor már, ha netán a backup rendszerrel is gondok lennének, smsben vagy emailben kapsz értesítést a rendszerhibákról.
nem gondolod hogy kicsit irreális igényeket támasztasz egy BAREBONE pctől? szerinted hány embert érdekel, hogy egy gép 3 évente 1x elromolhat, és 10 évente egyszer elromolhat úgy, hogy pont valami hűde halaszthatatéan és egyszeri dologról marad le, csak mert 3 percel kevesebb ideig bírta ventilátor nélkül a gépre?
-
Muton
addikt
ha ismernél, akkor tudnád, h mindenféle túlzás nélkül állítható, h nálam minden kb PONT így megy. sajnos. egyébként rengeteg gép megy 24/7-ben (holott nem arra van tervezve), valszeg gyakran felügyelet nélkül. akkor meg sípolhat és küldözgethet akármit is. nézz meg egy kolit hétvégén és érteni fogod.
én egy szóval sem mondtam, h szar, csupán annyit, h hiba esetén jobb a nagyobb ház. ennyi.
ja, és nálam ha idlében van, akkor automatikusan kikapcsol

szerk: #44: ilyen értékű belső tartalom mellett az Enermax Security Screws (biztonsági csavarok) használatát kötelezővé tenném otthoni használat esetén is. meg attól vérprofinak is tűnne
[Szerkesztve] -
szab.tam
nagyúr
Érdemes lett volna még adni hozzá egy rászerelhető fület, (fogantyút), pénzesebb lanparty-soknak.
Ja és egy rácsatolható parasztvakító uv-kék ledsort!
Vagy egy zebracsíkos matricát, és viszontlátnák a Győzike show 5. sorozatában.
-
orbano
félisten
ez egy tipikus felhasználási eset: PONT régóta vársz és PONT tönkremegy a kb 30ezer üzemórára tervezett ventilátor (sőt, feltételezve hogy van benne 2 ventilátor, PONT mindkettő tönkremegy), amit te PONT nem veszel észre (süket vagy és nem hallod hogy visít vagy kerreg), és PONT nem veszed észre, hogy IDLE módban kijön egy figyelmeztető ablak, hogy (kb fél óra múlva esetleg kritikus lesz a hőmérséklet), és fél óra múlva a világ legnagyobb meglepetése fog érni, hogy hopp, kikapcsol a gép. tényleg pont emiatt szar ez a gép

-
Muton
addikt
olvsd el mégegyszer a hszemet. egy szóvl sem mondtm, h kis helyen(pl laptop) nem lehet értlmes/megfelelő hűtést kialakítani. a mérnökökről inkább nem beszéljünk, ismerem őket. én is az leszek

mondjuk ha 2 évet vársz egy slotra és a letöltés vége előtt az utolsó percben kikapcsol a hővédelem, akkor hidd el, h érdekelni fog az a plussz 3perc
-
Muton
addikt
mitől romlana el? magától
pár éve feltűnt, h milyen csendes a gépem (nem ami a konfinál van, hanem a mégrégebbi
) maj kiderült h a proci és a táp ventije is tönkrement és hónapokon keresztül hűtés nélkül ment 
4: és ha kikapcsolod a kikapcsolást?
aki olyan szinten van, h ezt a konfigot nem maga állítja ösze a 2/3-ából, attól kitelik
3: tudom, h megfigyelhet, ezért írtam ezt:sokkal nagyobb az esélye -
Ősember
őstag
ezek tuti mind netto árak?
speciel nem értem miért ezt a lapot választottad, de legyen neked igazad 
amugy meg aki kicsit is értelmes, az gyorsan belátja, hogy 4 iga ram nem kell, ráadásul vannak olyan problémák, hogy csak 3 gb-ot lát a gép (tudtommal)... nameg a cpu is csak annak kell, akinek szüksége van 4 giga ramra, ha érted a célzást
-
orbano
félisten
1. utánajárás a megfelelő alkatrészeknek (nyilván nem hobbi gépépítőknek adják el hanem laikusoknak) - 12 óra mondjuk hasraütésre
2. bevásárlás -10 óra
3. összeszerelés 3 óra (ha egyáltalán meg tudja az illetőcsinálni
ez kb 25 óra, amit nyugodtan számolhatsz legalább 10k-s órabérrel, így már mindjárt 850e Ftnál járunk és akkor még nincsen garanciád az egész konfigurációra, nem lesz ilyen pici és szép.
azt meg senki sem mondta, hogy ezt diákhitelből kell megvenni
-
orbano
félisten
ezt a hőbufferes elromlós maszlagot komolyan gondoltad? mit gondolsz te, egy T7200-zal meg gef go 7600-zal szerelt 3 centi vastag notebookot hogy hűtenek? tudod vannak mérnökök, akik nem a modder weboldalakról vásárolják a szarabbnál szarabb hűtési megoldásokat, hanem TERVEZNEK. Abba a kockába 2x belefér az a hűtőfelület, ami kényelmesen elegendő az alkatrészek hűtéséhez.
ha pedig tönkremegy a hűtés, megy vissza gariba
elolvadni, meg leégni úgy sem fog. az meg hogy 3 perccel később vagy hamarabb írja ki a gép, hogy túl meleg a VGA/CPU akármi, az kit érdekel? -
hétalvó
addikt
Asus P5WG2 WS PRO 62000
C2D X6800 200000
Zalman CNPS7700-CU 10000
4*1GB 800MHz DDR-II RAM Samsung 102000
Asus GeForce 7950GX2 1GB 134000
400GB Samsung 28000
Plextor PX-750A 16000
Antec SLK 3800 27000
Thermaltake A2259 kártyaolvasó 14000
=593000nettó
amiből még a procin lehetne fogni 120000-et mert minek az extreme. -
Ősember
őstag
-
Muton
addikt
1: ha befakkol a hűtésed, akkor ebben a házban minden meghal perceken belül, míg egy nagy térfogtú házban megvan a hőbuffer hatás és valszeg több elemből épül fel a hűtési rendszer, azaz nem áll le teljesen, csak részlegesen a ventilláció, sokkal nagyobb az esélye, h valami átvészeli
2: megérett a meggy
-
Ősember
őstag
1. a shuttle házai nem most lettek kitalálva. valoszinü jol van megtervezve a légcsatorna benne.
2. miért beszélünk ilyen meg olyan hötermelésröl? egy nagy gépben tán kevesebb hö képzödik? kisebb helyröl gyorsabban távozik a meleg...
3. az árcédulát nem nektek találták ki, ezért kár sirni.
4. ''marha nehéz'' ennyi pénzért ugyan ilyen gépet épiteni, de ez olyan mint pl a dell vagy tesco gépek... aki nem ért hozzá egyben veszi meg és nem érdekli mennyit huznak le rola extrán.
5. öt
[Szerkesztve] -
t-shirt
veterán
Ezt csak azért készítette a Shuttle hogy beszéljenek a cégről. Nem hiszem hogy 10db-nál többet terveznének eladni

-
Csapi007
veterán
1 milla???

Ki fogja ezt megvenni??? -
SLYM
veterán
ez elég gyenge ennyi pénzért. 4 giga ram felesleges főleg ha szar 667-esek. és a GX2 helyett mehetett volna egy legjobb radeon CF-be, meg mondjuk ehez egy 500-as jó táp.
[Szerkesztve] -
Devid_81
félisten
Azt hiszem kihagynám a vásárt!
Akármilyen jó és gyors ennyi pénzért?!
No meg a másik dolog amit már ti is írtatok...a melegedés...egy ilyen kis kocka ennyi cuccal fűthet mint atom,gondolom olyan mint egy hőlégfúvó
Ezekre a kis gépekre nem egészen ezt a hardcore gamer feelinget kellene ráerőltetni.
Egy kicsit kevesebb erővel és melegedéssel kellene ezeket csinálni
No meg ezekre ott vannak a konzolok....
...Toom ezekkel a gépekkel szupi a hálópartyn játszani... -
-
ByB
addikt
Sokan itt a fórumon, egy ilyen konfig alá, 600W körüli tápokat ajánlgatnak! Be kellene nekik linkelni ezt a hírt!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Ste
addikt

-
DMG
senior tag
De most miért fizessek valamiért 400-500 ezer HUF-nál többet, csak azért hogy kisebb legyen és ráadásúl még jobban is melegedjen, a számítógép asztalon a számítógép helye úgyis szabványos nagyságu rá meg úgysem fogok rakni semmit, és még csak nem is néz ki jól. MicroATX-et meg manapság egész jó áron lehet venni, úgyhogy még ilyen kicsi formában is össze lehet dobni 600 körül. csak a házat kell Home Made elkészíteni. Bár lehet, hoyg szt sem.
-
Remington
őstag
azért ennyi pénzért minimum 800-as, de inkább 1000-es modulokat illene belerakni
a 4gb oké, az még sokáig elég lesz 
-
Hun'reeth
őstag
Elég zajos lehet
- XPC viszonylatban - azért itt már komolyan kell venni a hűtést, főleg ilyen kis gépben. -
t72killer
titán
a shuttle asszem csinál lapokat, ugyhogy valszleg a saját lapja van benne. A többi jó kérdés... mindenesetre megfigyelhető h az olcsóbbik, 667MHz-es ramok vannak benne, valszleg nem vmi komoly tuningpotenciállal

Szal, h vki igazán erős konfit akar, akkor megcsinálja kb uezt nagyban, márkás darabokból 6-700ért, amibe talán már egy crossfire rendszer vagy egy 7950 GX2 is belefér...
-
ftc
nagyúr
Anyám...hideg sört nem lehet rátenni az tuti...
a legfontosabb paraméter kimarad mindig..milyen az alaplap,vga márkája...és több infó a lapról... -
anjani182
őstag
Összeállítok egy ilyet én is, és eladom 1 millióért

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Elektromos autók - motorok
- Hardverfogócska a kertben
- Ingatlanos topic!
- Diablo IV
- Milyen notebookot vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Gamer PC , i9 14900K , RTX 5070 , 32GB DDR5 , 2TB NVME
- Új Fehér Gamer Gép - ASRock X870, Ryzen 7 9800X3D, 64GB DDR5, RX 9070 XT 16GB, 1TB SSD, 1000W
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- Asztali PC i7 , 13700K , RX 7900 GRE , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- Z840 - 2x E52697 v4 18 core 2.3GHz - 1125W tap - 32 GB DDR4 - 3 év garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Samsung Galaxy A55 5G 8/128GB Lemon / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy Tab S9 128GB Wifi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman S3 Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
bár ez így nem igaz, mert eddig még nem válaszoltál a neked írt postomra..... ''Míg Te kuporgatod a pénzed az Athlonodra, ők milliókat termelnek'' az lehet, de ennek semmi köze nincs ahoz, hogy most ez a konfig amit öszeállítottak drága és még nincs is rendesen összerakva. a rolls-royce is milliókat termel mégis ár/teljesítménybe szar autókat gyárt. és itt most arról beszéltem, hogy ennyi pénzért 1- nem éri meg ezt a cuccot megvenni, mert sokkkal olcsóbban össze lehet rakni 2-sokkal jobb kombót is össze lehetne állítani ugyanennyi pénzért. akkor most még mindig nem értem, hogy-hogy jönnek ide a nálam hozzáértőbb emberek és mi köze van a kapitalizmusnak ahoz, hogy ez a kombó ennyiért szar

) csak az említett paraméter meg nem haladása esetén biztosítja, egy másik dolog...és ezt senki sem vitatta...igaz, nem is említette, csak te kavartál be vele az eszmecserébe...
.

sokszor elhangzott már ugyan az amit irtál hol hülyébb, hol hülye megfogalmazással.

skan tényleg nem értik mi a shuttle lényege. ez kb olyan, mint hogy valaki alienware gépet vesz... legalább is az elvi részéig olyan