- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Magisk
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
Aktív témák
-
dshk
aktív tag
válasz
Hun'reeth #20 üzenetére
''Az egésszel csupán arra céloztam, hogy soha nem fogod a 19 dB -es hűtőt 19 dB-nek mérni.''
Ez a probléma. :) Ne felejtsd el, hogy a gyártónak is mérnie kellett valahogy...
Azért szerintem ők valóban mérik is. Addig ügyeskednek ugyanis míg egy jó alacsony értéket mutat a műszer... Ha egy módszerrel és skálával nem megy, akkor próbálkoznak másikkal. dB ez is dB az is, a vevő úgyis csak azt nézi, hogy kis szám legyen...
Más iparágban működik ez, szépen odaírják, hogy mit mértek, milyen szabvány szerint és mennyi lett az érték. -
dshk
aktív tag
ezek a db értékek sajnos maximum egy gyártón belüli viszonyításra jók, mert az egyik így méri a másik meg úgy. Valahol olvastam egy tesztet, ahol mérték a zajt, hát a harmincvalahányasnak reklámozott hűtőkre 50-et mértek... Lehet a mérés skálázása volt a rossz, de ténykérdés, hogy a gyártók nem tartanak be semmilyen szabványos mérési módszert. Ahol pl. csak annyit adnak meg, hogy dB az már eleve hülyeség.
Még leginkább a fordulatszámot lehet nézni összehasonlítási alapnak, azon nem lehet csalni.
Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- PlayStation 5
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fujifilm X
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mini-ITX
- Autós topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest