Hirdetés
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Mobil flották
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
venember83
nagyúr
Csodalkozok, h a Seasonic ad a CM-nek belet, de o meg nem jott ki sajat kw-os modellel... Pedig valszeg joval olcsobb lenne...szvsz. Kov hirnek meg is tenne

-
Szten Márs
nagyúr
Valóban nincs túl nagy változatossága ezeknek a topicoknak, ha lesz még egy ilyen hír sztem előre be lehet nyomni ezeket, hogy a többi forumozó ne fárassza magát írkálással.

Mindazonáltal nagyobb strapabírás, jobb védelem, stb az megvalósulhat normális, emberi teljesítményű tápok szintjén is. És talán jobban is örülnénk neki, hiszen annak valós haszna van. Igen, valóban szépek ezek, kivülről, belülről, és hozzánk hasonló technokratáknak jól esik a nyálukat csorgatni a műszaki teljesítmény felett, olyan kb mint amikor egy jobb Maseratit nézegetek, csak a belvárosba minek.
(Így összességében nincs sok értelme a hsz-emnek, de legalább nem fog kitűnni a sorból
) -
Rover623
félisten
Valahogy a hw fejlődési irányvonal nem arra megy, mint amerre a tápok.
Már két éve is voltak kb. ekkora tápok:[link]
Másfél éve pedig még nagyobbak is:[link]
Úgy látszik, a gyártók nem olvassák a PH!-s userek véleményét...vagy nem adnak rá...
Tényleg, ti még nem unjátok? Mert én nagyon...
Olvassátok csak el a hozzászólásokat minden ilyen (kb. 500W feletti tápról szóló) cikk kapcsán...fika, fika, fika...''minek'', ''felesleges'', ''Paks''...nevetséges...ezt hívják széllel szembe hugyozásnak...
De akinek ez tetszik, csak csinálja...
Biztos én vok a szánalmas...de nekem tetszik a dolog. Egy ilyen teljesítményű táp azért csak komolyabb műszaki produktum mint egy ''Vargáné''...
Valószínűleg nem csak a teljesítménye nagyobb, hanem ''okosabb'' megoldások vannak benne, Uram bocsá' talán strapabíróbb alkatrészek is...talán jobb (ön)védelem...
Na meg jobban is néz ki...
Van aki az UV fényre meg a világítós SATA kábelre izgul...én meg szeretem ezeket a nehéz, időnként zongoralakk hatású fényezéssel ellátott darabokat...olyan békebeli érzése lesz tőlük az embernek: kapok vmit a pénzemért...
[Szerkesztve] -
Ste
addikt

hová mennek ekkora a teljesítménnyel -
BlacKSouL
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
2x1500 + 2x1000 W-os lapok vannak bekötve, amik csak max állásban vesznek fel ennyit, de egy normál háztartásban nemigen megy egyszerre mind a négy lap maxon.. Úgy meg már elég a 230V 16A-el. És ez az ág 3,5mm-es kábelen fut végig. Hidd el, ezt simán kibírja.
gerg0 #15: Fogadjunk?
Amúgy ki lehet próbálni, ha rá van kötve két 1kW-os hősugárzónk, simán felmelegszik az elosztó dugaszának a csapja, úgy kb 38-40°C-ig, de csak azért, mert ott a legszűkebb a keresztmetszet, ahol a csap és a hüvely érintkezik, néha csak 1-2 ponton; de nyilvánvaló hogy nagyságrendekkel jobb a vezetés a vezetékekben, mint azon a ponton.
Olyan viszont volt már az albimban anno, hogy a két 1kw-os hősugárzó együtt ment és semmi nem történt, de amikor az 1400W-os porszívót máskor bekapcsoltam, akkor bekapcsolásnál simán levágta a 10A-es biztosítót. -
Tyberius
aktív tag
Köszönöm. Szóval úgy tűnik, mégse volt igazam az alacsony terheléssel kapcsolatban (mondjuk az Enermaxnál volt egy 70%-os érték 100W körüli terhelés mellett, de ez csak egy a sok közül). Ez esetben lehet, érdemes lenne venni egy ilyen ''high efficiency'' cuccot (na nem 850 wattosat, az biztos...) majd, egy másik gépbe. A Barci már megmarad a jó kis 8000 Ft-os Chieftec tápnál.

-
Tyberius
aktív tag
Kérdés: azt kimérte már valaki, hogy ezek a csodatápok mennyire hatékonyak extrém alacsony terhelés mellett? Pl. az én Bartonom (2500+@3200+/1,5V) kb. 100 watt körül ehet, ami egy ilyen 850W-os szörnyeteg számára elenyésző. Nem lennék meglepődve, ha ekkora terhelés mellett nem tudná hozni a 85%-os hatékonyságot. Ugyanakkor a ''kis'' tápok között is van nagyon csendes, például ez a Chieftec GPS-350EB, ami most hajtja. Igaz, ez mérések alapján is csak 75%-os hatásfokú.
-
didyman
őstag
attól hogy 850W-os nem fog annyit fogyasztani
63 helyen kitárgyalva, nem erről van szó, hanem a létjogosultságáról...
sőt egy 250-300W-os gépre kötve a jobb hatásfok miatt, csökken a villanyszámla
Ezt vezesd már le. Egy PC-s táp jellemzően 50-75% köré terhelve adja a legjobb hatásfokot, ami korszerű elektronikával az alig terhelt 850W-os jószágot megeszi reggelire.
és valszeg a ventije sem fog 600-as furdulat fölé menni, tehát nagyon csendes is lesz...
Erről a mellesleg kiváló hatásfokú Epsilon-t is érdemes volna megfülelni. ugye ha 850W-ot le kell adjon, akkor jó esetben is lesz 150W, amit ki kell hajtani belőle, ehhez olyan venti kell, ami 12V-on elég sok levegőt visz. Ennek egyenes ági folyománya, hogy alapjáraton hangosabb lesz, mint egy kisebb maximális teljesítményű táp ventije, mivel sajnos a jelenlegi ventilátort meghajtó elektronikák alsó működési határa meglehetősen korlátot szab ennek az elméletnek. -
bambano
titán
Most kezdték lenyomni a procik fogyasztását. A pentium d-k 190 Watt körüli fogyasztásából a core duók csináltak 70 wattot. Az amd is nyomja le. A videokártyák fejlesztői is előbb-utóbb ezt fogják csinálni.
Valahogy a hw fejlődési irányvonal nem arra megy, mint amerre a tápok. -
Simi2000
tag
Valaki úgyis lesz akinek erre a tápra lesz szüksége, és megveszi. Akkor már megérte legyártani...

-
Rover623
félisten
Autóba nagyteljesítményű benzinmotor? Fúj...sokat fogyaszt, no meg minek gyorsan menni?
Izmos házimozi erősítők? Undormány...sokat fogyaszt, melexik tőle a konnektor!
Sok száz watt terhelhetőségű hangsugárzók? Nevetséges...minek olyan hangosan zenélni?
Azért is kicseréltem ma a konfigomban a tápot...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Meg azért is, mert a gyári mini táp hagyományos ventillátor-elrendezésű volt, nem öblítette rendesen a házat...
Meg baromi csendes...és szép fényes...
-
Loha
veterán
válasz
bolondember
üzenetére
Mi a bajod ezzel a táppal? 85%-os hatásfok elég jól hangzik, attól hogy 850W-os nem fog annyit fogyasztani, sőt egy 250-300W-os gépre kötve a jobb hatásfok miatt, csökken a villanyszámla, és valszeg a ventije sem fog 600-as furdulat fölé menni, tehát nagyon csendes is lesz...
-
Tyberius
aktív tag
XP telepítéskor hogyan eteted meg a telepítővel a SATA vagy RAID drivert?

Egyébként sem halt még ki a floppy (pedig ráférne), többször találkoztam már olyan diagnosztikai eszközzel, amely saját boot lemezt generált, de persze nem adta volna nekem isóban, hogy csak úgy kiírhassam bármire, nem, neki azt személyesen kell ráírnia arra a szerencsétlen kislemezre, amihez meghajtó már évek óta nincs a rendszerben... egyébként vannak olyan házba építhető extra cuccok is, amelyek szintén floppy-tápcsatival rendelkeznek (asszem legutoljára egy LCD-kijelzős-hőmérős-ventiszabályzós panelben láttam ilyet).
A floppyval az az egyetlen baj, hogy nincs semmi, ami igazán le tudná váltani. Talán a pendrive lenne az egyetlen, ami elég szabványos és elterjedt ehhez... csak szoftveresen is meg kéne támogatni (lásd winxp
). -
Csapi007
veterán
Hello
Floppy kábel szvsz felesleges, főleg kettő.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
didyman
őstag
Félreértetted, de ami a lényeg, ha W-ban adunk meg teljesítményt és nem vonatkoztatunk reaktív terhelésekre, akkor a 3,5kW elérhető és biztonságos is. Az említett hősugárzók, hajszárítók jellemzően nagyon tisztán ohmikus terhelések. Más a helyzet a porszívóval, ahol már erősen elrúghat akár induktív, akár kapacitív irányba a dolog, a fázisjavítás mivoltát tekintve.
-
Tyberius
aktív tag
Szerintem nem kéne annyira kiakadni ezen a szerencsétlen jószágon. A CM megpróbálja meglovagolni az GeForce 8800-at övező várakozást. Mellesleg én nem adok feltétlen hitelt a 8800 fogyasztásáról szóló adatoknak. Valószínűnek tartom, hogy még SLI-be kötött 8800-asokkal szerelt gépekbe is bőven sok lesz az a 850 watt, de aki megengedheti magának a 8800-at (pláne SLI-ben...
), azt úgyse ez fogja érdekelni. És - sajnos még mindig vannak, akik ezt nem tudják - a 850W-os táp nem azt jelenti, hogy annyit is fog fogyasztani a gép...
Ami meg a növekvő fogyasztást illeti: a 8800 már csak ilyen, új generációs csúcskategóriás kártya, 80 nm-es csíkszélességgel lehetetlen ilyen bonyolultságú processzort alacsony fogyasztással csinálni. A többség úgyis majd a 8600-as vagy 8300-as szériából vesz, ha vesz, amelyek butábbak (egyszerűbbek) lesznek, ergó kevesebbet fogyasztanak. És az nVidiánál is nagyban folyik az átállás 65 nm-re, amivel később az összes kártya fogyasztása csökkenni fog (remélhetőleg).
[Szerkesztve] -
Loretto
veterán
válasz
bolondember
üzenetére
Előbb-utóbb videokártyáknak is lefojtják az étvágyát remélhetőleg.
-
bolondember
MODERÁTOR
navaze, ez a nem gyenge... hátnormálisakezek?!
ide tartunk? ez lesz a jövő?!
-
didyman
őstag
Ez a 5táp is egy baromság, aztán egyébként ennyi. hírnek sem érdemes lassan ez a nagy watt-mánia.
-
BlacKSouL
addikt
Normális esetben a konnektorok, és a fali vezetékezés komolyabb áramterhelésre van méretezve(folyamatos terhelésnél és hibamentes szerelés esetén), mint a hétköznapi hosszabbító/elosztó csatlakozók. Ez utóbbi pedig általában 3500 W-ra van biztosítva, ami 15A áram. A legtöbb lakásban 10 vagy 16A-es biztosíték van egy-egy ágon, tehát akár két olyan gépet is ráköthetsz egy fali konnektorra elosztóval, aminek ekkora táp kellene. Nálunk két 10, és egy 16A-es ág van elosztva amiből a 16A-t a villanytűzhely kapja, a másik kettőt a lakás konnektorai egyenletes elosztásban.
Azzal viszont egyetértek, hogy a növekvő fogyasztás nem vezet jóra. -
t72killer
titán
Hajjajj... ugy latszik nagyon ratort a tap-gyartokra ez a teljesitmeny-mania... Mennyi ideig is bir 1000w-os terhelest egy normal konnektor??
Meg szerencse, h nalunk van ipari aram
Annak a csatija elbirja hosszutavon
Mindig jonnek emberkek, hogy ez igy nem szamit-ugy nem szamit, meghogy miert hoborgok a novekvo fogyasztas ellen. A dolog 1xeru: ha a csucstechnika ebbe az iranyba megy, akkor idovel a mainstream fogyasztasa is folzamatosan noni fog es a kutya se fog arra figyelni, h energiatakarekosabb (huvosebb, biztonsagosabb - ill jobban tuningolhato) cuccokat gyartson
Valahogy emlekezetet engem ez a ''szovjet'' modszerekre...
Egyebkent egyetertek a cikkel abban, h a nagy VGA miatt van az ilyen szornyekre szukseg, mert energy efficient procit pl mar lehet kapni, foleg a VGA a nagy energiapusztito...
-
Elrood
őstag
Mikor jár le a gef8800 család NDA-ja?
-
csudri
őstag
A kapcsoló luxus?
-
Versus
senior tag
Ismét azok az ismerős Seasonic hűtőbordák.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Nemrég az OCZ, most meg a Cooler Master. Nemsokára 1000W-os tápok fognak jönni

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4474, 100% AKKSI
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - ASUS ROG Strix XG27ACS Monitor! 2560x1440 / 1ms / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- Új Asus Zenbook 14 OLED 2.8K 90Hz HDR i7-13700H 14mag 16GB RAM 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)