Keresés

Aktív témák

• Xmas

tag

válasz KovacsUr #28 üzenetére

''Egyébként a dolog nyilvánvalóan abszurd, algoritmusokat levédetni ugyanúgy ostobaság, mint mondatokat.''

Ezt talán mond a Coca-colának, meg a többieknek. Helyből kettéharapnak.
    Én pl. határozottan jó néven venném, ha értékelnék amit alkotok.

• Xmas

tag

Persze, - hozzátenném - hogy csak és kizárólag komlex dolgokra lehessen ilyesmit kikötni, nem úgy, ahogy mostanában a genetika terén van, mert az tényleg otromba dolog (le lehet köttetni x db gén egymásutániságát, meg ilyenek).

Az is csúnya dolog volt, mikor a M.A.G.U.S. levédette azt a megjelenési formát, mikor egy táblázat kétsoronként más háttérszínnel nyomult, meg levédetett magyar szavak néhány betűs rövidítéseit.

Viszont én le szeretném védetni egy új elvű mesterséges intelligencia anyagomat, mivel nem szeretnék katonai alkalmazásaival találkozni. Le szeretném védetni egy általános játék motorba illeszthető játék-objektum modellemet. Hiszem, hogy ennél is jót tenne, ha a nagy kiadók nem részesülhetnének belőle csak úgy, hogy megtetszik nekik és lemásolják. A kisebb, de annál tehetségesebb programozó csapatok pedig a kezükbe vehetnék és felemelkedhetnének.

Persze lehet, hogy én csak azért tartom jónak é helyesnek (komplex dolgok esetén), mert idealista vagyok. Tudom, hogy ez a dolog sajnálatos...

• Xmas

tag

Nem értelek benneteket!

Én helyeselném a dolgot. Van egy pár dolog, amit kidolgozottan magam is szívesen szabadalmaztatnék. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy mindenkinek tilos azt látni, vagy tilos azt átbarkácsolni. Viszont az erősen kötődjön már hozzám, ha valaki nyerészkedni akar rajta (és engem ki a kar hagyni :) )

Miért bűn az, ha az ember az alkotását szeretné a magáénak tudni. Attól még nem kell begubózni a kóddal együtt egy sarokba.

Sőt! Egy anyagot nyugodtan tulajdonolhatna pl.: a ''Linux fejlesztő közösség'' és akkor nem ''okulhatna'' az alapján a Microsoft. /Nem mintha tudna.../

Aktív témák