Aktív témák
-
Dalai Láma
őstag
Tök jó, nekem Duronom van.
1 hét múlva visszatérek! :D
Most léptem, sziasztok! -
Szauron
csendes tag
egy reges regi chip magazinban volt 1 teszt...
meg akkor mikor 386 -s volt a TOP gep :)
akkor meg csak az alaplapon volt cache memoria a prociban nem. azt teszteltek, hogy mit szamit a cache merete.
a kovetkezo volt az eredmeny: (es gyanitom, hogy alapvetoen ez most sincs maskep)
sokkal inkabb szamit az, hogy van-e cache mint az, hogy mekkora....
szoval ha servernek hasznalod a geped akkor
a 256 kbyte boven eleg lesz... -
Vega
csendes tag
Ahhh yeah!
-
Vega
csendes tag
Nekem AMD Athlonom van,de elötte egy Celeron 1.2-t nyúztam. Klassz kis proci.Szerettem.Szal' Celeron rullah!:-))))
-
unclefucka
senior tag
Wodka, Lehet, a Meddocino magban a processzor órajelen megy a cache, de a CAS Latency -je 5 !!! ezt figyelembe véve, lehet, hogy már nem is olyan gyors, ellenben a Northwood cerkák CAS Latency -je 0 ás lesz, mint ahogy a P3 -nak is már az volt, és a 256k méret is teljesen jó.
-
erge
csendes tag
A F... KI VAN.
Annyira májjernek éreztem magam 2 hónapja az egyhatos ikszpémmel.
Most meg annyira antifullmájjer vagyok.
A k.... életbe.
Bocs -
De-de, az Intel a cache felét kapcsolja ki a Cerkáknál, ezért feltesszük, hogy a Northwood magos Cerkák 256 KB cache-sel rajtolnak majd. Az pedig azért már nem olyan rossz...
-
ityam
őstag
mondjuk azert nem csak az orajele miatt olyan gyors mert ha esetleg egy 800 a Penti 3 hoz be lehetne tenni egy Rambusz ramot akkor nem lenne az valami hipermegaturbo sebesegu attol.
Amugy alltalaban az alaplapnal a biosban ki lehet karcsolni a procinal a cache-et .probald ki hogy kikapcsolod ha van az alaplapodon ez a funkcio.
ne lepodj meg ha lassan bootol a windows nem fagy le! :))))) -
guest
veterán
és mit ér 3ghz-n, ha az amúgy se túl gyors p4-et (órajel/sebesség arányban lassú) még jobban visszafogják a cache csökkentésével?
tuningban nem az a lényeg, hogy nagy legyen a freki, hanem hogy gyors legyen :D
WiZARD
www.internews.hu/intercool -
Wodka
csendes tag
Igy igaz, a Celeron 266 es 300 volt ilyen, de hamar kiadtak a 300A-t. Nekem volt egy 266-os Celeroncsom, es szerintem tok jo volt :D Minden elment vele, amire kellett.
Az L2 cache sebessegerol annyit, hogy a proci orajelen megy, tehat sokkal-sokkal-sokkal gyorsabb a rendszermemorianal. -
LordX
veterán
A cache arra való, hogy a a proci a gyakran használt adatokért ne keljen újra meg újra a (relative) lassú főmemóriához nyúlnia, hanem ott van a cache-ben, amit rohadt gyorsan el tud érni.
Ha nincs benne? Látsd Celeron 1(nem A) - sebessége kb. a béka segge körül volt a hasonló frekvenciás P2-höz képest. -
HNorby
csendes tag
Hi all!Bocs a tudatlanságomért de megkérdezem hogy az a cache vagy mi az mire szolgál a cpu-ban?És mi van akkor ha nincs ilyen benne?
-
fotel
aktív tag
de lehet nem hogy abban esetleg 256k cache lesz ne,?
Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Bomba ár! Dell Precision M6500 i7-920XM I 32GB I 1TB I 17,1" WUXGA I FX3800M I Cam I W10 I Gari!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest