Új hozzászólás Aktív témák
-
FTeR
addikt
meglátjuk. az sl van olyan jó mint a flash és sok szempontból jobban el van találva. én az a coder fajta programozó vagyok. a flash-nek többször is nekiestem, de nem sokra jutottam. sl-ben meg elsőre is látványos dolgokat hoztam össze. kicsit olyan ez a dolog, mint a java vs .net. ms tanult a konkurens hibáiból és egy jobb rendszert hozott össze. plusz az sl javára szól, h nem csak elméletileg crossplatform, mint a .net.
xamal-t olyan könnyű szerkesztni, mint a html-t és ez sokatat elmond a különbségekről.
operának komoly hiányosságai vannak. és a részesedése nem indokolja a fícsör feláldozását.
nagy különbség, h vmi van, de másképp érhető el (ff vs ie) vagy egyáltalán nincs. html és css terén nagyon szépen feljött, de a x(ht)ml (és vonzáskörzete) meg a javascript támogatás sehol sincs. -
FTeR
addikt
most min is ellenkeztek?
nem mondtam, h van linuxon és azt se, h az ms elkészíti. újabban suse szokta az ilyeneket megoldáni (lsd. open xml), plusz ez is wpf, aminek a monosok is nekifeszültek.
de hamár itt tartunk, ha ez a hiányosság komoly akadájt kezd jelenteni, akkor meg fogja oldani az ms is. de valoszínűbb, h addigra már elkészül vmi implementáció. -
FTeR
addikt
az amp a sokadik mp lesz. a silverlight meg a második a témában. semmi esélyt nem látok rá, h az amp-nak kiugró sikere legyen.
flasht nehézkes fejleszteni, még flex-el is (mégha nagyon sokat is dob rajta). a sl-t viszont könnyű. lesz benne a kis CLR (C#/VB), ami hangyányit túlmutat az aktivescripten és a köv verzióba terveznek vmi 3D mókát is.
operában a legtöbb javascript alapú dolog (ajax) megbukik vagy komoly kompromisszumokat kell hozni. talán kapja össze magát az opera kicsit ezen a téren is.
2 megás móka az egész, és bárki elkészítheti a saját implementációját. ez mégsem 200-300mega tömény gyönyör, mint a .net -
FTeR
addikt
magamat idézném:
''fura, h egy semmitmondó fantázianevet adtak neki, ez nem szokása az ms-nek.
a wpfe-nek megvan az az előnye flashel szemben, h notepaddel szerkeszthető, mint a html és a böngészőhöz is ez a kód jut el és nem egy bináris, mint a flashnél (flexnél van vmi xml-es próbálkozás, de az csak egyirányú leírónyelv, amit aztán flashbe fordít).
wpfe egyik előnye, h javascriptel is elérhető, a html DOMján keresztül. egyik háránya, h javascript kell hozzá. de remélhetőleg a kis CLR ami majd belekerül feldobja a dolgot.
sztem alkalmas rá, h leváltsa a html/javascript mókát, amire a flash bonyolultsága miatt nem lett alkalmas (még a felxxel sem).''
linuxra valszeg elkészíti a suse vagy a mono team.
operával meg az a gond, h egyszerűen nem alklmas rá. vmi javascriptes hiányosságok az oka.
szerk:
pár demo: [link]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged