- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 55 - bemelegítő kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel topik
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#65675776 #61 üzenetére
eztet nem annyira értem... a frame-elemzés gyakorlatilag magas szintű renderelés, biztos vagy benne, hogy ezt egy dedikált elektronika tudja csinálni?
emellett szerintem messze a supertile a legjobb - nálam a legjobb azt jelenti, hogy megbízhatóan magas hatékonyságot hoz. nem kell 100% vagy közeli (az az általad említett okból sosem lesz), viszont a fix 80% sztem sokkal jobb, mint pl. a 60-100 közötti ingadozás. -
zombikiller
tag
Na ez mingyárt jobban megéri a Gamecube DDR 2 es förmedvényénél
mostmár csak az ára a kérdés meg, hogy hogyan szerepel a teszteken remélem nem fog annyira elbukni mint a dupla GPU s X1950PRO
-
Gaboman
nagyúr
Ha a 40-45% teljesítménynövekedés igaz róla akkor PH tesztben ahol a 2600XT szerepel hozzáadjuk a 45% teljesítményt,DX9 alatt a 2GPU 2600XT kb az 1950Pro teljesítményét fogja tudni!
Valahól persze elugrik tőle elég jól,de van ahol be sem éri az 1950Prot. -
törölt tag
A kép felosztása sem az nV féle SFR-nél, sem az ATi féle Scissor-nál nem állandó. SLi esetén a driver, CF esetén a képösszerakó áramkör folyamatosan elemzi a frame-eket, és megpróbálja igazságosan elosztani a poligonokat a két GPU között.
Egyébként alkalmazásfüggő, hogy melyik eljárás a legjobb. Kevésbé dinamikus scene esetén az AFR, nagy dinamikánál talán a Scissor. Ami a leginkább tud pazarolni az az AFR és Supertile, lévén a képek felosztása fix.
(Egyébként a Scissor sem új találmány, még az AFR-nél is idősebb. Most hirtelenjében meg nem mondom melyik cég írt ilyen sw-t, ami gyártó és chipfüggetlenül képes volt összekötni két kártyát.)
Vibrált, lévén a megjelenítést interlaced végezte, nem rakta össze valójában a képet. -
ftc
nagyúr
abban az esetben tudom elfogadni a scissor eljárást ha
nem félbe vágjuk a feldolgozni való cuccot hanem
amelyik a talajt számolja az többet kapna emrt ugye az nem annyira megerőltető....mondjuk ehez elég spéci programozás kellene
Abban azért egyetérünk,hogy AFR pazarló
[Szerkesztve] -
Gaboman
nagyúr
Állítólag ekkora teljesítménykülömbségre lehet majd számítani az 1Gpu-s kártyához képest,és az ára!
40-45%-os gyorsulás, (279 dollár(52eFt)) -
Male
nagyúr
válasz
#65675776 #52 üzenetére
Soha nem volt voodoom, kettő meg főleg nem (inkább Riva128-at vettem
), de nem tudom miért villogna attól a kép alacsony frissítésnél, hogy a sorokat felváltva a két kártya számolja... ez nem váltottsoros megjelenítés, hanem az egyik kiszámolja a páros a másik a páratlan sorokat, majd összeáll a teljes kép ezekből, és az továbbítódik a monitorra. Tehát ami a monitorhoz eljut, az már teljesen olyan, mintha egy kártya dolgozna a gépben.
-
waverider
senior tag
reménykedjünk,hogy tényleg legyen kisker forgalomban is...
-
válasz
#65675776 #52 üzenetére
ó, köszönet, nem volt lelkierőm keresgélni... sz'al akkor nem olvastam hülyeséget, tényleg van ilyen alternating marhaság (AFR). a vicces az, hogy magamtól valami olyasmire gondoltam, mint az ATI Supertiling módja
bár az ATI-féle SFR sem hülyeség, terheléselosztásban nyilván nem 100%, viszont legalább egyszerű.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Pedig van, AFR-nek (Alternate Frame Rendering) nevezik (a MAXX meg csak ezt tudta anno).
A páros és páratlan sorok megjelenítése volt ugye a 3Dfx féle SLI. Ezzel csak az aprobléma, hogy magas frissítési frekvenciát igényel, különben vibrálni fog a kép. Ezért nem is használja sem az SLi, sem a CF.
A harmadik említett módszer meg a Supertile a CF-ben (SLi-ben nincs).
És ott van még a Scissor, ami a képet vízszintesen osztja ketté a két GPU között (SLi-ben SFR (Split-frame Rendering)). -
törölt tag
Rosszul nézed, nem kell hozzá egyáltalán CF lap. Driverből kapcsolható, hogy CF vagy egyGPU-s üzemmódban menjen a kártya. Szóval akármilyen lapban használod bármikor válthatsz a két üzemmód között (pl desktop négy kimenet, gamma egy).
gbors: A CF többféle módban tud dolgozni, az egyik amit említettél. [link]
feka007: Bejött az a Rage Fury MAXX-nál is. Hogy a több GPU-s professzionális kártyákról már ne is beszéljünk.
Pulsar: Csak annyit jelent, hogy az adott intel chipset rendelkezik PCI Express vezérlővel (azaz az i9xx széria óta mind). Az AGPset elnevezésnek felel meg ebből a szempontból.
[Szerkesztve] -
CimbiX
aktív tag
Ugy nezem, hogy a kari Crossfire deszkaban akkor egy monitort tud jobban meghajtani, nem Crossfire deszkaba agyazva meg a negy DVI kerül rajta olyan sokba... en nagyon szurkolok az AMD-nek, de attol tartok ez sem fogja öket igy kihuzni a sz@rbol. Ha visszagondolok, az x1950pro ota nem jelent meg a piacon egyik oldalrol sem jo közepkategorias kartya, pedig ott kaszalhatnanak meg jo sok lovet. Örülnek neki, ha valamelyk gyarto mar vegre rajönne, hogy nem biztos, hogy a konstans parasztvakitas hozza a legtöbb penzt, söt...
-
rocket:
engem is meglepett, de a 2 GPU-s kártya officially supported by ATI. a DDR2 részemről is no comment, olyan feeling, mint amikor az ember megpróbál pisztollyal átlőni a lábujjai között
Abu85
persze, valamivel biztosan gyorsabb lesz, de a CF teszteken az pont fog látszani, hogy jön-e a +70-80%, vagy nem. egyébként Te tudod, hogy megy a feladatmegosztás a két GPU között? én nem, de a napokban vmi arra utalót olvastam, hogy a páros frame-eket az egyik csinálja, a páratlanokat meg a másik. ha ez véletlenül igaz, akkor megalakítom az official anti SLI/Crossfire klubot -
Ste
addikt
biztosan lesz 50-70% gyorsulás az egy kártyáshoz képest
bazi nagy lett az a kártya is
valaki szerint van értelme amúgy?
a 4dvi kimenet ok, de a többi? akkor már egy nagyobb kari (igaz, az meg lehet sokkal drágább) -
EQMontoya
veterán
nah, ez már jobban tetszik, mint a ddr2es verzió.
-
Probiker
aktív tag
válasz
bolondember #34 üzenetére
Hogy a picsába haragudna AMD az X2 megnevezés miatt? AMD=ATI
-
Gyuri27
félisten
válasz
bolondember #34 üzenetére
Ati kártyákat hívnak így. Miért haragudna? Lehet, hogy ők találták ki.
-
bolondember
MODERÁTOR
az ''X2'' miatt nem fog csúnyán nézni az AMD?
-
Male
nagyúr
Ezen mi ilyen vicces?
Abu85: nem tudom... elvileg semmire nincs hozzá szükség (nem kell két X16 slot, stb.), driverileg meg csak nem fogják lekorlátozni, az inkább az nVidiára jellemző.
Amúgy ebből indult a dolog, ezért gondoltam: [link]
''A Sapphire munkatársai a DailyTech híroldalnak megerősítették, hogy a kártya önmagában bármilyen PCI Express x16 csatolóval ellátott alaplapban használható lesz''
Viszont most megnéztem az hivatalos verziót... tényleg azt írják benne, hogy:
''The HD 2600 X2 is compatible with platforms based on AMD 580X CrossFire, AMD CrossFire Express 3200, Intel 975X Express, Intel P965 Express and Intel P35 Express motherboard chipsets.''
Ami viszont érdekes még:
''The new HD 2600 X2 has four Dual Link DVI outputs that with CrossFire™ disabled can be used to drive four separate high resolution displays at up to 2560 x 1600, or with CrossFire™ enabled will drive a single display with considerably enhanced performance.'' -
Szvsz az r670 előfutára vagy mije ez a kari, vagy nem
Egyébként meg csak a drivereken múlik minden, mert ha nem lesz hozzá jó, akkor nem ér egy fabatkát sem; a kétkártyás rendszerekról a hülye is tudja(kivéve józsi bá' és társai), hogy sose fognak pont kétszer akkora teljesítményt nyújtani.
-
feka007
veterán
Ez egy fokkal minimum jobb a Gecube DDR2-es förmedvényénél, de ez a dupla gpu egy vga-n című megoldás eddig csak a 7950GX2-nél jött be. Szerintem nem pont középkategóriás gpu-val kéne próbálkozni, mert így megint csak nem fogja megérni az árát... A csúcskategóriában jobban néz ki egy ilyen kari, nem tudom minek a középkategóriában erőltetni ezt...
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
válasz
juliabrilke #23 üzenetére
Nem fog.
-
juliabrilke
veterán
Sajnos sehol egy teszt.
Hátha valami jó sül ki ebből a próbálkozásból.
-
Foglalt név
addikt
-
MaciG
addikt
Érdekesek
Azért egy tesztet megnéznék, hogy mit is tud valójában -
törölt tag
Kiváncsi leszek mit tud/ mennyibe kerül
...X1950pro-duplásos nem volt túl meggyőző...
-
Crytek
nagyúr
Aki talál teszteket róla ne fogja vissza magát linkelje nyugodtan!!
-
KngAlex
tag
A 2 GPU-s kártyák csak CF alaplapokban mennek, vagy itt nem CF-en kommunikálnak? Célközönség szempontjából nem mind1. Annó a Giga 3d 6600GT-je csak SLI-os alaplpokban működött, ott is csak Gigabyte alplapokban támogatás híjján...
-
Balinov
titán
pláne ,ha elérhető áron adják,a hűtése is megfelelő lesz (ugye nemsok kiskerforgalomban kapható 1kártya/2gpu-ra való hatásos hűtés van a piacon),neadjisten a gpu-ban és a memóriában szinténjó kis tuningpotenciál lesz. Konkrétan memóriára gondolok,jólhúzható gddr3 talán kompezálná kis mértékben a memóriaszávszélesség khm..hiányosságait.
-
Eagle16
addikt
Szép hosszú nyákja van
-
Finwe
őstag
Ez már tetszik
Ha jól teljesít és erről az 50k körüli árról mondjuk 39k köré mérséklődik akkor lehet beszerzek 1et.
Finwe -
Zoli329
addikt
Ez lenne átmenetileg a 2600xt és a 2900xt közötti rés betöltése?
-
BITBOYS
addikt
röff
-
és hogy egy ''sztárt'' idézzek:
Háóv meni dollárz? -
Balinov
titán
legalább nem csapják agyon a GDDR2-vel,mint GeCube-ék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest