- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Azonnali navigációs kérdések órája
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Én asszem helytállóan rávilágítottam a lényegre már anno a cikkemben is. SZERINTEM:
a Vista igenis egy qrvajó operációs rendszer, illetve annál sokkal több, munkakörnyezet, platform, teljesen más világ, mint az XP. Kisarkítva azt tudnám mondani, hogy hasonlítunk egy VW Passatot egy Porsche Cayenne GT-hez. Mindkettő nagyon kellemes, a Passat eszik 7 litert, a Cayenne meg 25-öt. És?
1., Senkinek nem kötelező egyenlőre Cayenne-t (Vistát) venni, akinél bevált az XP, azt semmi nem akadályozza, hogy használja. Sőt, van alá Object Desktop meg icon packager, az én XP-m jelenleg elég durván néz ki.
2., Emlékezzünk vissza, mi volt az XP driverei körül megjelenéskor. Ihaj-csuhaj! Ez van, az MS megmondta, hogy srácok, komoly átdolgozások történtek, ne vegyétek félvállról a dolgot. Arról vették. Ez van... Hogy az MS részéről ez most jó volt, vagy rossz, mindenki döntse el maga... de a jelenlegi driverelégtelenségekért NEM a Vista és NEM az MS felel.
3., A Vista tehát jó OS. Illetve az lesz kb július környékére, mikor mindegyik hardvergyártó kiadja a hardvereire a második stabil driver packet.
4., Sok ramot zabál? Igen, elég pofátlanul. Azért azt viszont említsük meg, hogy erőssen környezettől függ, hogy mennyit. Vladnál 512M rammal hajtáskor 3-400 megát, nálam 2 giga rammal ugyanekkor 800-900-at. Először is a felesleges szarokat (mert power user szemmel (szigorúan azzal!!!) elég sok van benne) ki lehet iktatni, másodszor pedig ha elindul egy program, annak jut elég memória, nem kell aggódni.
5., Kerreg a lemez? Igen, indexelések, késleltett visszaírások, késleltetett service indítások tömkelege. Ez teszi lehetővé, hogy egy 10G méretű OS is emberi tempóban induljon el, továbbá a kikúrt nagy mennyiségű adatunk között is gyorsan lehessen keresni. Kikapcsolható. Mondom: kikapcsolható. Továbbá említenék két dolgot: két vinyó közt a büdös életben nem másoltam olyan gyorsan, mint vista alatt, továbbá a kerregés miatt soha nem késett egy program betöltése sem, ergo a vista priorizálja a lemezműveleteket. Ez az, ami XP alatt csak elvben működött.
Hogy linux alatt meg lehet ezeket a dolgokat oldani negyedennyi erőből... hm... és mért nem csinálja akkor mindenki azt? Jaaa kérem, a linux a profiké, a user dögöljön meg!
Más: kinek kell új gépet venni vistához? Akinek lassan amúgy is új gépet kell vennie a programjai miatt. Egy olyan gépet, amilyen nekem van (és ami ma nem egy extrém kategória, kicsivel fórumátlag felett van), nem kell megújítani. Persze más kérdés, hogy egy picit minden lomhább lesz, dehát b@szni és szűznek maradni egyszerre nem lehet.
Asszem ezér bant kapok...
Új hozzászólás Aktív témák
- GPD Win Max 2 brutális handheld gaming pc makulátlan állapotban dobozával.
- AM5 Ryzen7 Win11 FullHD gamingPC 2-3év garanciával (8700G/4060Ti/32GB/1TB M2/WiFi6/BlueTooth/Win11
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max / 128 GB / 88%-os akku / gyári független / Pacific Blue
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest