Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• aujjobba

addikt

válasz hcl #10 üzenetére

LAN-on sem volt sokkal jobb a helyzet sajnos.

'ilyen képméretek [..] mellett' - a Nextcloud a legeneralt belyegkepeket szolgalja ki amikor bongeszobol nezed, nem az eredetiket.

X-forwarding - nem hallottam eddig rola, de ahogy most olvasom ez a grafikus feluletet tolja neked ki. Nalam ez nem jatszik, headless a szerver, nincs rajta UI.

'Kintre meg amúgy sem engedném' - en kiengedtem az nginx-et (letsencrypt tanusitvannyal), reverse-proxy a transmission UI-ra (htpasswd auth), a plex-et, plusz az SSH-t.
    Egyeb port nincs kiengedve LAN-ra se, az UFW-ben is csak ez a 3-4 van engedve.

• aujjobba

addikt

En mar feladtam a privateCloud temat, valahogy egyik eszkoz se volt megfelelo.
    Egyszeru fenykepmegosztast/bongeszest akartam megoldani ugy, hogy minden anyagom HEIC, a videok HEIF-ek (h.265 HEVC).
    Feltettem kismillio photogallery appot, egyik se volt hajlando normalisan kezelni JPG-tol eltero formatumot, az elofizeteses Plex fenykepgaleria se tudja, szegyen.
    Konfiguraltam Nextcloud-ot, minden tuninglehetoseget vegigvertem, PHP PFM modul, http2 eroltetese, Reddit cache, mysql tuning, minden SSD-n, utemezett belyegkep generalas.
    Ennek ellenere barmikor bementem egy sok kepet tartalmazo konyvtarba, baromi lassan toltott be mindent.

Most sima SSH van kiengedre a netre (kizarolag egy nemroot user tud csatlakozni, az is csak privat RSA kulccsal, es nem a sztandard porton), ket tabletre feltettem a privatkulcsot, bekonfigoltam az SCP kapcsolatot a Solid Explorer-ben aztan kesz.

Új hozzászólás Aktív témák