- Netfone
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Cathfaern
nagyúr
Ha minden autó önjáró (és ugye én innen indultam ki), akkor tök egyszerű a helyzet, ki se alakul a dugó, szépen elengedik egymást az autók.
Ha csak az autók egy része önjáró, akkor vagy előbb-utóbb jön egy nem önjáró aki el fogja engedni, vagy jön egy önjáró és az elengedi.
Probléma megoldva -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Foglalt név #118 üzenetére
Igazából szinte kizárólag azért vannak megoldhatatlan helyzetek a KRESZ alapján, mert valaki már megsértette a KRESZ-t (pl. megáll szabálytalanul megáll olyan helyen, ahol a záróvonal miatt KRESZ szerint nem lehet kikerülni). Szóval ha csak automata autók lennének, nem lenne KRESZ szerint megoldhatatlan helyzet.
-
Cathfaern
nagyúr
Igazából én azért szórakozok mindig jót ezeken a topicokon, mert 7 évvel ezelőtt diplomamunka címén összeraktam egy olyan programot, ami képes volt egy darab szerencsétlen webkamera képe plusz a megtett út alapján az autó előtti úton megmutatni a legalább 10cm magas (vagy mély) akadályokat, valós időben (idő hiány miatt felvételek előre fel lettek véve és utólag kiértékelve, mivel volt olyan jármű amiből elmozdulást ki lehetett volna nyerni). Ja a megtett út úgy volt mérve, hogy egy másik webkamera fel volt szerelve a kocsi oldalára, és vette a kocsi mellé felrajzolt 10cm pontosságú skálát, és ebből lett interpolálva az elmozdulás
Nyilván ha lett volna pontos adat kerékfordulatból pl., már pontosabb lehetett volna. A dolog akkoriban csak ott bukott el kicsit, hogy az akkori pontkövető algoritmusok nem túl jól kezelték azt, hogy a kamera halad előre (alapvetően arra voltak kifejlesztve, hogy a kamera áll, a vizsgált pont meg mozog). Emiatt csak elég alacsony sebesség mellett működött pontosan (kvázi parkolási sebesség). De kb. miután meglett a diploma fél évvel már megoldották ezt a problémát, csak nem volt kedvem aktualizálni a programot (tök más libraryt kellett volna használni hozzá). És az ég világon semmi bonyolult nem volt benne, egyszerű trigonometriai műveletek, plusz én se gondolnám magam egy zseninek, mindez kb. fél év alatt, heti pár óra munkával. Mások meg ezen dolgoznak éveken keresztül napi 8+ órában. Meg nem egy webkamera van szenzornak, hanem körbe van szórva az egész autó mindenféle szenzorral.
Ennek fényében amikor meglátok olyan kommenteket, hogy na majd a magyar utakon nem tud mit kezdeni a gödrökkel, akkor csak röhögni tudok -
Cathfaern
nagyúr
Jöhetnek a "20 éven belül nem lesz sofőr nélküli autó" kommentek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged