- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Erős hardverrel érkezik a Honor 10 000 mAh-s mobilja
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
Ezek a hűtők egyre kisebbek.. Mármint alig van hűtőfelületük...
-
arn
félisten
Eloszor azt hittem a 240 wattos procikhoz adjak ezeket a mokamiki hutoket.
-
Chaser
legenda
stressz?
ráküldesz egy rendert vagy vágást, az nagyon nem stressz ma már
és úgy érdemes megnézni hogy alakulnak az órajelek
de a tied könnyen hűthető cpu, max ha a trutyi beszárad(na) a kupak-mag közt akkor változik a felállás
de ezek alaból sem csendesek, mivel a motornak van egy hülye búgása, amd verzióknál is, ezért is mondtam szubjektív a "csendes" -
törölt tag
Mind a 3-at egyszerre kell felrakni a procira?
-
Ixion77
addikt
Bizonyára én látok rosszul, de ez mintha átlátszó műanyagból lenne. Az meg kifejezetten nem jó hővezető.
-
törölt tag
válasz
fatpingvin #29 üzenetére
Nem szabad fennakadni ezen, a gyári hűtő mindig a szükséges minimumot hozza/célozza, szóval egy alapvetően sikeres, jól kitalált "termék".
Az OEM-ek azért nem ezt használják, mert sokkal kontroláltabb a környezet (specifikálják a tól-ig külső hőmérsékletet, és a szellőzést) cserébe be lehet előre lőni, mekkora zajszintre lehet/kell készülni, ez ott valóban elvárás.
Diy vonalon meg annyi a dolga, hogy bármi is lesz a user által teremtett körülmény, működjön és ezzel ne okozhasson problémát magában és más hardverekben. Az hogy ezt a célt adott esetben magas fordulattal, berregéssel éri el, az nem számít. -
ddekany
veterán
Az pedig egy igencsak laposra szabott borda, mint arra a 65W TDP miatt sajnos számítani is lehet. Hiába fogyaszt keveset, annyival alacsonyra is veszik a bordát, mert hát drága az alumínium (vagy mi). Az "abszolút csendes" az szerintem az, amiről nehéz eldönteni, hogy be van-e kapcsolva, mikor a helyeden ülsz. Persze egy pörgő irodában, vagy ha soha nincs jelentős CPU terhelés, akkor lehet, hogy csendes.
-
Ed3r_X_
nagyúr
Hát nem tudom srácok.. nekem egy i5 9400 van a gyári hűtővel, abszolút csendes és nem is melegszik vészesen.
-
Ennek a rendeletnek mi köze van egy hűtőegység megfelelő műszaki méretezéséhez? Arra vonatkozó információt esetleg valamilyen szabványban találnál, de azokat igen drága pénzért mérik, nem lehet csak úgy olvasgatni, mint a jogszabályokat.
Nem is ért hozzájuk mindenki, nem úgy, mint a joghoz (és az orvosláshoz stb.).
Jó értelmezgetést:
[link] -
Chaser
legenda
válasz
fatpingvin #31 üzenetére
azóta már kitárgyaltátok
zajszintet én ebben a témában nem említettem - azt kivéve hogy halk biztos nem lesz ( :, de ez nyilván nem elvárás egy stock hűtőtől -
de azért egy értelmesebb boostot illene tudnia ha már adják, az meg nem tuning - bár igazából az, de gyári, teljesen alapon meg ezek a csodák sem érnek sokat - -
ergoGnomik
tag
-
NandoXXL
senior tag
válasz
fatpingvin #31 üzenetére
'A legfontosabb szabályokat egy rendelet tartalmazza, nevezetesen a munkavállalókat érő
zajexpozícióra vonatkozó minimális egészségi és biztonsági követelményekről szóló 66/2005. (XII. 22.)
EüM rendelet.
A jogszabályt akkor kell alkalmazni, ha a munkavégzés során a munkavállalók zajból származó
kockázatnak ténylegesen vagy vélhetően ki vannak téve.'Előkerül tipikusan céges környezetben, nem csak nálunk, külföldön is.
Kérlek moderáld magad, és olvass utána legközelebb.
-
Danipicur2
tag
65W-s procira max. 65W-s TDP-jű procit lehűteni képes hűtő, ez teljesen logikus, csak mint tudjuk, az Intelnél a dobozra írt TDP érték messze alacsonyabb, mint amennyit a proci tényleg megkajál terhelés alatt...
Idáig a kedvencem a "95W-s" 9900K volt -
ddekany
veterán
válasz
fatpingvin #31 üzenetére
"sehol elő nem kerül se a zajszint"
Az hatalmas kreténség lenne, és nyilván ma már nincs is így. Csak "ingyen" nem viszik túlzásba a halkságot. A 90-es években meg előtte talán tényleg nem volt szempont... az totál nonszensz volt, az a sok feleslegesen zúgó szar, amik pedig kb semmit nem ettek egy mai PC-hez képest. -
fatpingvin
addikt
nincs alulméretezve, csak a fórumozók 99%-a nem hajlandó megérteni hogy mit jelent műszaki szempontból a helyes méretezés
and again.
egy helyesen méretezett hűtőnek a következőt kell tudnia: a hűtendő alkatrész specifikációban meghatározott üzemi körülmények között a réteghőmérsékletet az ugyancsak meghatározott Tjmax érték alatt tartani. EOF.
sehol elő nem kerül se a zajszint, se a tuning, se a zárt doboz, se szöszmösz, se bármi egyéb. ezek már nem a helyes méretezésről szólnak hanem a júzer extra igényeiről, amivel egy stock hűtőnek nincs semmi dolga. ha a fent leírtat túlteljesíti, az már csak extra. ezt a minimumot viszont az összes intel stock hűtő kivétel nélkül tudja. -
Chaser
legenda
válasz
fatpingvin #29 üzenetére
azért nagy boostokra sem kell számítani még nagy hangerő mellett sem
ezek a hűtők az ilyet nem tudják lereagálni, a kisebb amd stock hűtők sem feltétlenül -
tntmax
aktív tag
Csak én számítottam valamiféle samsung hűtőszekrényre alatta valami űrtechnológia szlogennel?
-
Találtgyerek
veterán
válasz
fatpingvin #14 üzenetére
Jól néz ki szerintem is. Meg legalább újítanak kicsit.
Talán még a teljesítménye is javul egy kicsit az elődjéhez képest. -
fatpingvin
addikt
kövezzetek meg de nekem tetszik
stock hűtőt használok majdnem mindenhol. az asztali gépben is az egyetlen oka annak hogy a Wraith Spire cserére került az az hogy egy halál cserélni ha az alaplap már be van szerelve. egy Prism-re szívesen cserélném, de helyette lett egy őkövület coolermaster réz tömb
a jelen esetben tárgyalt hűtőt meg semélem a júzerek garasért fogják felpakolni apróra, én meg fel tudom vásárolni a mindenféle random projektekhez#9 Armagedown én szerettem, amire kellett arra tökéletes.
-
plömplöm
őstag
válasz
Acélfarkas #12 üzenetére
így is lehet érteni, valóban, nekem az 5xxx halmazból 5600 kiemelés más triggert adott.
-
-
válasz
-Faceless- #4 üzenetére
Valaki majd tuti tesz fel róla videót YT-ra.
-
Armagedown
őstag
Ezzel egy igaz legendát vesztettünk el.
Morzsoljunk el egy könycseppet érte.
-
Szerintem ezeket azért mellékeli mind a két gyártó, mert egy olyan konfignál, ami csak irodai munkára van használva elég, vagy pl egy i3-nál. Ráadásul minden házba beférnek. Illetve ott vannak még az áruházak konfiguráció... nem kell agyalni, hogy akkor melyik hűtőt tegyük rá a 150K-s gépben lévő CPU-ra...
-
vaakuum
addikt
Mehet a "Best of Intel" gyűjteménybe...
-
Watchdog
aktív tag
Ránézésre 45W, 65W, 75W @90°C, 3000RPM.
-
-Faceless-
őstag
Istenem de megnézném ez a valami hogy hűt le egy i7-et, vagy i9-et.
360-as radiátornak is fel kell néha pörögnie az i5 miatt nem még, hogy egy i9-et hűtsünk ilyen vacakkal. -
Chaser
legenda
egészen biztosan szuper halkak lesznek...jah nem ( :
-
ddekany
veterán
Soha nem értem, miért vágynak ezekre, akik gépet építenek. Hűtő nélkülit meg mindig nehéz volt találni, és most mindegy, hogy AMD vagy Intel. Aztán megy a polcra a gyári hűtő... Mert a gyárit úgy csinálják, hogy ha kevesebb hőt kell leadni, akkor kisebbre rakják, nehogy csendes legyen.
-
Olyan mintha le lenne fagyva, és áttetsző
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Opel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest