- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sing1ep1ayer #74 üzenetére
az iphone árak nagyon ingadoznak, ez már akkor is feltűnt, amikor bejött a 4s, és a 16gb 140 e ft volt a legdrágább 2 év hűséges konstrukcióban, majd hamarosan 160 e ft lett - ekkor vettem meg -, és rövid idő elteltével 180 e ft lett - ez azért húzós ármozgás, az apple store közel sem ingott ennyit, de akkoriban 193 e ft volt, és később az i5 megjelenése miatt leengedték 180 e ft-ra.
nekem a független nem ért volna meg +33 e ft-ot, de az járt igazán jól, aki még 140 e ft-ért ugrott bele.
az xperia z is olcsóbban kezdett - itt az iphone 4s drágulásán tanulva rögtön megrendeltem -, kicsivel 150 e ft alatt rendelhető volt, aztán felugrott 165 e ft környékére, majd vissza 160 e ft-ra, most megint 164 e ft.
azt viszont figyelembe vettem, hogy a megjelenésekor a gsm üzletek sem adták olcsón, gyártói garival nem is tudtak hirtelen a hivatalos gyártói forgalmazó ára alá menni, sőt!
mostanság volt sony akció, 170 e ft volt függetlenül, de amúgy drágább, és még a 170 e ft sem 150 e ft, amennyiért én vettem.
mint korábban is írtam, sajnos nem jelentősen olcsóbb előfizetéssel/hűséggel a készülék a szolgáltatónál, mint a független ár, ahol meg csak bolti gari van, azt nem lehet összevetni a gyártói garival, ráadásul ott a forrás is kérdéses, sok probléma adódhat...
lehet, hogy a szolgáltató sem emelné a készülékek árát, ha nem lenne rájuk kereslet, de valahogy mindig elfogy a készlet bizonyos típusokból, és azok egy része utána kicsivel drágábban jelenik meg újra.
a szolgáltatós árrést nem simerem, csak tippjeim vannak, de a sufnis üzleteket sem kell félteni, ők is biztos tudnának engedni az árból, ha a szolgáltató olcsósítása miatt rákényszerülnének. -
akkor le is zárhatjuk a vitát azzal, hogy a kiragadott példák nem az átlagot jellemzik, de ahogy te találtál szélsőséget, úgy a másik oldalnak is egyszerű, ezért a te példád miatt sosem szabad megkérdőjelezni az ellenoldalt, annak is lehet igaza!
lehetne még linkelni ilyen példákat, de ha csak ilyen mondvacsinált indokokat tudsz írni, hogy kihasználatlan lte, akkor pláne felesleges...
miként jön ide az lte kihasználatlansága? számtalan lte típus fogy még (iphone 5, lumia 920, xperia z, és még lehetne sorolni...)
az s3 lte jobb, mint a sima s3, mert dupla ram van benne (2 gigabyte kontra 1 gigabyte), tehát nem csak az lte a különbözet, bár az lte sem rossz dolog, az én telefonom is azon lóg egy ideje, és bizony a sokszorosa a mobilinternetes sebesség, mint h+ hálón volt.
tényleg az a jellemzőbb, hogy nem jelentősen olcsóbb a mobilteelfon a szolgáltatóknál, ha olcsóbb előfizetésre veszi az ember, de vannak kivételek, és azokat érdemes megugrani, nem pedig elvitatni.
elég benézni néha az okostelefon ajánlós témába, a galaxy s advance feltöltősen 60 e ft, ennyiért még a legolcsóbb sufni gsm sem adja oda, még 1 év bolti garival sem, de más szolgáltatóknál is kifogható néha ilyen jó vétel. -
jó, akkor kérnék árat egy samsung galaxy s3 lte (gt-i9305) telefonra, 24 hónap gyártói garival, és még előnyt is adok, mert most 127 e ft 2 év hűséggel, de korábban csak 111 e ft volt.
sing1ep1ayer; mint korábban is írtam, lehet kiragadni típusokat, de én 2012. január 25-én 160 e ft-ért vettem a t-nél (bevezetéskor 140 e ft volt, csak sajnos kivártam, bár utána meg 180 e ft lett), és akkor a legolcsóbb gyártói garis ára 193 e ft volt. az xperia z árkülönbözetét szintén pontosan írtam le.
-
mi marhaság?
azok - mint ott írva is vagyon - kiragadott példát, és pedig konkrét akkori árakat írtam!
most én is tudnék kiragadni példákat, mert azóta például drágult a szolgáltatónál az xperia z, függetlenül meg olcsóbb lett néhány helyen, de attól még amikor én vettem, akkor 40 e ft-ot nyertem a dolgon!
keresd vissza az akkor árakat, és úgy véleményezz!nem ártana szerkesztened a hozzászólásaidat, mert zavaró a 2 percen belül a 3 külön hozzászólás...
-
válasz
sing1ep1ayer #44 üzenetére
anno le is vezettem a hasonló témákban, és azóta is igaz az új telefonjaimra is, hogy 30 e ft legalább ráfizetős lett volna, ha függetlenül veszem a telefonjaimat, az akkor aktuális legolcsóbb gyári garis értékén.
t-s xperia z 150 e ft, függetlenül akkor 190 e ft alatt nem volt, vagy előtte a t-s iphone 4s 160 e ft volt, függetlenül akkor 192 e ft volt, és még sorolhatnám.Reignman; akkor valamit nagyon rosszul csinálnak, mert sok szolgáltatós készülék fogy!
-
nem drágább a hűség meghosszabbításával, mint új előfizetéssel - kivétel, ha előrehozottan vásárol valaki, például régebben vettem 24 hónapos hűség alatt 18 hónap leteltével új készüléket, és ott 6 e fl-al drágább volt, mert kifizettem a 6 hónap eldobott hűséget, de ez sem minden esetben ráfizetős, készüléke válogatja.
az igaz, hogy nem sokkal adják olcsóbban hűséges hosszabbításra a telefont, mint új előfizetésre - új előfizetőnek -, illetve néha pont annyiba kerül, de azért csak élvez néhány előnyt a hűséges előfizető, a legdrágább telefonra és/vagy csomagra, illetve részletre sem kérnek például előleget.
lehet, hogy nem nagy dolog, de a mai világban, amikor a nyugatiban minden második hajléktalan nevén van kifizetetlen csúcskategóriás mobiltelefon, meg húzós számla, ez is valami...
nem mobilos szolgáltatóknál inkább érzem, hogy nem becsülik meg a hűséges előfizetőt! -
66 e ft-ért 24 hónap gyártói garisat találtál?
más kérdés, hogy a szolgáltató elsősorban szolgáltatást ad el, a készülékek csak másodlagos dolog...
nem vitás, hogy nem olcsó egyik készülék sem a szolgáltatónál - bár egy másik szolgáltató még húzósabban árazza be a készülékeit -, de amíg csak sufni bolti garis készüléket találni olcsóbban, addig sokakat nem mozgat meg.Dany007; bőven 8 e ft alatt van az előfizetésem - bár több előfizetés is van a nevemen, de az más tészta, a lényegen nem változtat -, és rendre jobban jövök ki szolgáltatós készülékkel és a hűség meghosszabbításával, mint más módozatokban.
-
válasz
sing1ep1ayer #17 üzenetére
ez nem mostanság lesz, legalábbis szerintem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest