Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• The Exiled

tag

Na mármost tisztázzunk néhány dolgot...

Én is BME-VIK-re járok, infóra, szóval belülről van egy reális képem hogy milyen a tanulmányi rendszer. Tavaly új mintatantervet hoztak ki újradolgozott tárgyakkal és néhány újjal is. Infón a laborkörülmények azt kell hogy mondjam teljesen megfelelőek voltak eddig, a felettünk lévő évfolyamban voltak eddig problémák, ott is inkább a villanyosoknál, mivel nem volt megfelelő mennyiségű/minőségű laboreszköz, de ez tavaly óta mintha rendeződne. Nálunk spec digit laboron verilogban programoztunk fel kis aranyos logsys paneleket, mindig volt elég, lehett a tanszéktől otthonra is igényelni, ha akartál projekteket csinálni, szabvál tárgyon meg most i7-es gépeken dolgozunk 3ds maxben. Nagyjából ennyit tudnék hozzátenni hogy infón milyenek a laborkörülmények.

Magáról meg a módosításról: Lehet azzal dobálózni hogy bezzeg az usában sincs ingyenes oktatás. Tény,hogy nincs, és egyre több ember kerül lehetetlen helyzetbe mert nem bír ösztöndíjat fizetni, aztán pedig nem győzi visszafizetni a hitelét, és egyre több a társadalmi probléma ebből. Dániában meg mindenkinek (külföldieknek is!!) ingyenes a felsőoktatás és valahogy egy kicsivel fejlettebb állapotban van az ország mint itthon. Arról hisztizni hogy mi a francért kell bárkinek az oktatásba adópénzt fektetnie: Lehet hogy neked nincs gyereked, meg pont leszarod hogy más mit akar kezdeni az életével de az állami szociális rendszer azért van kitalálva mert mindenkinek van szüksége rengeteg dologra, és bizony megesik hogy két embernek másra van szüksége. Lásd, te autót vezetsz neked az adóforintod arra kell hogy a vezetéshez legyen megfelelő infrastruktúra. Én meg egyetemre járok én meg elvárom az államtól hogy adjon nekem inygenes és megfelelő szintű oktatást, hogy legyen jó állásom, amivel többet keresek, ami keresetemből az államnak még több adót fizetek be. ha feltesszük hogy diploma nélkül fixen keresnék havi x forintot, viszont diplomával keresek havi 3x forintot az azt is jelenti hogy nagyjából 3szor annyi adót fizetek be. Ebből azért már illene előbb-utóbb megtérülnie az állam rám fordított befektetésének.

Amúgy meg most konkrétan a mi karunkon 2.17 és 2.3 a kari átlag villanyon és infón. Ha ezt a baromságot bevezetik csak tőlünk az embereknek több mint felét átsorolják. Feltenném azt a költői kérdést, hogy az államnak miért probléma hogyha 3-as átlag alatt végez valaki, de mondjuk Magyarországon versenyképes céget alapít az adott valaki és ezzel is növeli a magyar IT ipart? Mert rengeteg példát lehetne felhozni csak tőlünk, nem is beszélve a többi egyetemről/főiskoláról.

Gondolkodni kéne azon inkább hogy most akarunk hirtelen pénzt látni úgy, hogy elvesszük máshonnan, vagy megtérülő befektetést 5-10-20 éves távlatban.

Új hozzászólás Aktív témák