- Milyen okostelefont vegyek?
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergosz2
veterán
Most nem lesz sok belőlük, megoldották. Más kérdés, hogy ahogy ők is az anyjukba kívánják az én dolgaimat, én is az övékét.
Ebben igazad van, mostanában nem nagyon olvasgattam mennyi férőhelyet biztosítnak államin/ költségvetésesen.De van pár egyetem ahol igen csak megnyirbálták őket.
Imádom, amiért kikiáltanak a társadalom haszontalan szemétjének, csak azért mert ilyen szakra akarok menni és ilyen irányban érdeklődöm.
Nem , baj az , biztos ott is van rengeteg jó szakember, csak az a baj , hogy az elmúlt években rengeteget képeztek belőlük. Nem volt párhuzamban az írántuk megnyílvánuló kereslet azzal végezttek számával . Én helyeslem ,hogy néhány szakon rendesen megnyírbálták a helyeket , így remélhetőleg ott tényleg szakemberek lesznek , akik szereti a munkájukat, nem csak azért végzik el mert kell egy diploma.
Az, hogy valakit fel se vesznek vagy megunja, gondolom minden más irányban van ilyen. Az építész tanoncok felét már az első 1-2 félévben kiszórják. Őket is várja a macdonalds, csak évvel előbb, ennyi erővel.
Ezzel egyet értek, bár én villamos mérnök vagyok. Anno kb 60-an kezdtük maradtunk 15-en.
Sajnos sok kalador érkezett hozzánk os , aki csak azért jelölte be mert nagyon alacsony volt a ponthatár, gondolván itt biztos szart tanítanak. -
Gergosz2
veterán
nálunk is sok olyan ember volt akik ilyen szakokra akartak menni:
felét fel sem vették, a maradékból sokan első félévben megunták, és páran maradtak csak.
És kb engem nevettek ki hogy 435 pontommal villamosmérnöknek mentem.Alapból nincs bajom azzal ha valaki ezt akarja tanulni és szereti is (mert szerintem ez a lényeg , hogy szeresd amit csinálsz, bár mindegyik szakon vannak a kötelező értelmetlen tárgyak: pl nálunk menedzsment ) , csak az a baj rengeteg van belőlük.
-
GabN73
addikt
Csak nézd meg a jelentkezők számát. Ja a srác amúgy a Studium Generale-ban is benne van. Ő javasolta a biztos bejutáshoz ezt a pontszámot. Sok magas pontszámos jelentkezik első helyen oda, az a baj. Meg hát na, csak nem a "mucsaröcsögei egyetemről" beszélünk, hanem egy igencsak elismertről. Ezt is figyelembe kell venni.
-
GabN73
addikt
Igen, maximum.
De 454+40, az akár hogy is számolom 494. Van egy ismerősöm, ő a KTK karra jár, elég jól tolja. Na ő mondta, hogy egy olyan jó 490 pont kell (minimum) az államilag finanszírozottra. Szerintem egy próbát megér.
BTW, én azért csinálok 2 nyelvvizsgát, mert nem minden diplomához elég 1 / nem lesz elég 1. Ha pedig majd kérnek egy emeltet akkor elmegyek angolból.Bár, nekem ez még megmarad jövőre, remélem addig nem csesznek szét mindent. Nekem a TK kar lenne a cél.
-
h3lios
addikt
Én a magyartól "félek" ha lehet ezt mondani, mert szinte semmit nem tanultam belőle, de mondjuk erről is vannak vicces történetek. Van a Juhász Gyula - Tóthék című novella, azon az órán amikor elmondtuk hogy miről szól a mű, kb. a csoport 90%-a kapott karót. Én feltaláltam magam és elkezdtem mondani ami eszembe jutott, tulajdon képp kitaláltam mi lehet a műben. Az óra végén a tanár megdicsért, hogy ilyen jól tudom és hogy elolvastam a novellát.
Szóval az érettségin is 15 percben lenyomok egy Stand up-ot.. -
h3lios
addikt
Sokan félnek, hogy úristen mi lesz, na én nem ilyen vagyok
Bemegyek és majd alkotok valamit alapon tök nyugodtan ülök neki az egésznek. Töriből elég jó vagyok és ezért még ma a 20 tétel felét át kell ismételnem, mert nem nagyon maradtak meg a dolgok. Infót az tudom, ciki lenne ha infó szakon nem tudnék legalább egy 4-est összekaparni. A magyaron meg kapunk irodalomtörténeti atlaszt, abban benne van a költők életének 90 %-a, mit csinált, hol stb.
Neked, hogy sikerültek a vizsgák ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- PlayStation 5
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Jövedelem
- DOOM - The Dark Ages
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elektromos autók - motorok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Bontatlan Sony WH-1000xm5 bluetooth fejhallgató.
- Eredeti Bose QuietComfort Bluetooth fejhallgató
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest