Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
túl nagy, túl kevés az üzemideje. egyébként jó ötlet. aki meg már régen volt gyerek, az hajlamos elfelejteni, hogy ez a történet onnan indul, hogy egy percre sem hagyhatod magára, és onnan lehet idővel felfelé alkudni.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Dovloran
senior tag
Úr Isten! Miért nem pórázt raknak rájuk akkor? -.- Ez a mai világ...
Samsung Galaxy Y ~ LG Optimus F6 ~ Apple iPhone 4S - iOS 6.1.3 ~ Apple iPhone 5S ~ Meizu M6 Note ~ Lenovo S5 Pro ~ Umidigi S5 Pro ~ Google Pixel 6a - GrapheneOS
-
Pali1119
tag
Hurrá! Plusz 1 kütyü egy 8 évesnek, aki normál esetben egy strandon a szülei mellett van.
(#45) haxiboy
Gyerekpóráz már van
[ Szerkesztve ]
"Akinek a legnagyobb a farka, az a bréking."
-
szeksziboj
tag
Mit vacakolnak, csipet az agyba és '84 incomin'
-
haxiboy
veterán
Nyakörvet nekik!
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Zeki
nagyúr
Kell, hiszen hogy hívhatnák egymást?
De nagyon nagy.
Nem is a kislány mérete. -
Norbika88
senior tag
Én mint szülő +1.
Igaz én is lakás kulccsal a nyakamban a telepen nőttem fel.
Itt nem csak arról van szó, hogy az ember bízik nem bízik a gyerekben, a világban nem bízok.Pár hsz. el előbb volt szó a chipről, nem kell gps ez be gondolkodni, de ha már egy szívritmus figyelő/ analizáló is rengeteg életet menthetne egy szívinfarktust előre jelezve(már ha lehet, nem vagyok orvos).
De akár a személyi azonosságot, vércsoportot..stb kiolvasni egy balesetnél ahol nincs meg a tárca, ne adj isten halott azonosítása,de én GPS koordinátát se vetem el.Igaz itt már közbe jönnek személyi/emberi jogok...de hát az emberről eddig is megtudtak/megtudnak mindent ha nagyon akarnak...
Haladni kell a korral, a technológiával.
-
ucli
senior tag
Ezmi egy bilincs
Ha 100méternél messzebbre megy megráz vagy mi?
Komolyan chipet nem raknak a gyerekbe? -
Kasya
nagyúr
Kisse nagy lett....tulsagosan is.
Amugy ebbe is kell SIM kartya? :s -
Zeki
nagyúr
Érdekes, aki SZÜLŐ, az helyesli a dolgot. Aki nem, az meg vidáman fikázgat.
Az ötlet jó, de nem új. 1 2 3
A készülék meg batár nagy.
Simán karkötőnek kellett volna lennie.
Sajnos az általam linkelt okosított karórák is túl nagyok egy gyereknek.
Nekünk volt az, ami az egyes linken van, csak nem kékben, hanem rózsaszínben.
A minősége gagyi, így fél év múlva el is halálozott. De mondjuk lejátszott mp3-at is, meg volt hozzá fülhallgató. És 3 telefonszámot lehetett vele gyorsban hívni.Viszont ha az LG csinálta, akkor talán az nem fél év múlva széthulló lesz.
-
gabancs
addikt
"de látom értelmét a dolognak, főleg más helyeken (Amerika, Japán)."
Talán ha mondanál példát rá, mert nekem egy sem jut eszembe ami nem a saját gyermekem utáni kémkedésről szól. Ráadásul, ebben a korban soha nem voltak 10 m-nél távolabb tőlünk. Tehát nem igazán látom a létjogosultságát.
-
Én itthon is szívesen ráadnám a lányomra (most 5 éves), amikor valami tömegrendezvényre, vagy akár csak a piacra/strandra megyek vele. Ugyanis bármikor előfordulhat, hogy elsodródik a gyerek a szülő mellől, akár egy pillanat alatt.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
v.tom
őstag
válasz Tigerclaw #31 üzenetére
A Bluetooth nem jó ötlet, mert onnan hogy a gyerek kimegy a hatótávból, vége mindennek (ráadásul egy nagy hatótávolságú bluetooth vagy wifi sokat is fogyaszt ahhoz, hogy használható intervallumon belül maradjon az üzemidő).
A gsm előnye, hogy wifinél és bluetooth-nál kevesebbel is beéri (persze ez függ a mintavételezéstől is), illetve toleránsabb a környezeti zavarokkal szemben (nehezebb árnyékolni).
GPS nélkül az egésznek semmi értelme nem lenne, az a lényeg hogy ha a gyerek elkeveredik valahova, megtaláld. Mi értelme van, ha 30m-en kívül kuka az egész? -
Csapoati
nagyúr
Nyilvánvaló, hogy a szülőé a legnagyobb felelősség. De el kell fogadni, hogy megváltozott a világ, és ma már nem feltétlen egy felhorzsolt térd a legnagyobb veszélyforrás. Én magam még nem vagyok szülő, és nem is feltétlen vennék a gyerekemnek ilyen kütyüt, de látom értelmét a dolognak, főleg más helyeken (Amerika, Japán).
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
Semmi köze a bizalomhoz. Amúgy a hsz-eidből nyilvánvaló, hogy nem vagy szülő.
Mod: de látom, ezt már közben kitárgyaltátok.
(#22) C$abi: nem az a kérdés, hogy e nélkül mennyien élték től a gyerekkorukat, hanbem az, hogy mennyi életet menthetett volna meg. Nyilván nem milliókról van szó, hanem lehet, hogy csak pár tucat gyerekről évente, de már akkor is megérte volna.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Tigerclaw
nagyúr
Egyrészt jóval kisebbnek valami egyszerű karkötőnek kellene lennie és funkcióban is csak annyit kellene tudnia, hogy ha túlságosan eltávolodik a készülék a szülő telefonjától, tabletjétől, akkor jelez neki, illetve mutatja neki, hogy melyik irányba ment. Persze BT-n és Wifin is működnie kellene. A drágább verzióban meg lehetne GSP, ami X secenként elküldené szint BT-n vagy Wifin a helyzetét. Legyen egyszerű, a gyereket nem zavaró, de lehetőleg nem könnyen levehető és lehetőleg jellegtelen tucatkarkötőnek tűnő valami. Ja és lehetőleg legyen class 1-es BT 100m-es hatótávval.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Csapoati
nagyúr
válasz skylinelaca #26 üzenetére
Bezzeg régen, amikor csak csuhébaba meg botok voltak, az volt az igazi! Vegyük észre, hogy halad a világ, régen ennyi aberrált pedofil sem létezett, illetve a gyerekek is teljesen más környezetben nőttek fel.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
gabancs
addikt
+1
Ma már 5-7 éves gyerekekbe belenevelik, hogy rettegjenek, mert van már ilyen izé. Amíg nem volt, nyugodtak lehettek. Nem veszitek észre, hogy pont a szülők teszik ilyenekké a mai gyerekeket.
Ha egy 5-7 éves gyerek már nem hallgat a szüleire, ott már ez sem segít.
Én is 2 gyereket neveltem fel, ma már felnőttek, de sose jutott volna eszembe, hogy így terrorizáljam őket. Meg kell tanítani a gyereket mindenre, ne egy elektronikus izével váltsuk ki a szülői kötelességet.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
mert odafigyeltek rád a szüleid. örülj neki.
de van olyan szülő aki annyira bamba, hogy magára sem képes vigyázni, nemhogy a gyerekére.
játszótéren elkaptam már jópárszor más gyerekét a levegőben mert levágódott a mászókáról, vagy elkaptam a bringával mert megindult az út felé. mert anyuci, nagyi éppen csacsogott vkivel vagy mobilozott,telefonált bármi.
ha így nézed akkor a gyereknek ez plusz biztonságot ad."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
nagy bumszli dög. hellokitty-s lenne értelmes méretben, ami nem zavaró, az ok!
de ennek szerintem úgy lenne értelme ha mondjuk a ruhára lehetne rakni, olyan helyre ahol nem zavaró és nem is esik le. díszként mondjuk. persze csak jeladóként. ha egy gyerek elvész majd biztos meghallja hogy szólongatja a telón az anyja, miközben ordít. életszerű."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Dinsdale
tag
Lehet bele villanypásztor funkciót is építeni. Ha elhagyja a neki kijelölt területet, nagyfeszültséggel csipkedi a gyereket, addig amíg vissza nem tér.
-
C$abi
aktív tag
Szerintem egyik gyerek se venné fel ezt a nagy batár izét a kezére, mert nevetségesnek találná, max. a bevállalósak vennék fel, akik lexarják a barátaik fikázását. Szerintem az újgazdagok gyerekeinek a fejében lévő chip az, ami használható és nem zavaró. Az a kis chip meg szépen közli a GPS meg a cellainfókat apuci vagy anyuci mobiljára. De ez szerintem beteges, hogy teljesen a gyerek felett uralkodni, tudni, hogy mikor hol van és kivel mit csinál.
(#14 Bandi8bácsi:
Én se tudom, hogy hogyan tudtam élni nélküle, de ha lett is volna nekem, az első kukába dobtam volna ki...
[ Szerkesztve ]
-
tom956ster
aktív tag
válasz kolosanyi #17 üzenetére
Ne gondolod, hogy ez nem fog eljönni. Előbb, vagy utóbb bekövetkezik.
Egyébként mint szülő, adok egy méretes +1-et az egésznek. Kifejezetten hasznosnak értékelem!
3D civil engineer / Dell Precision M7720 /desktop workstation: Gigabyte GA-Z170XP SLI | i5 6600k | 2x16 GB Jigsaw|2 x ASUS GTX 1060 6GB | Server: HP Gen 8 Microserver
-
Dr. X
aktív tag
Ti miről beszéltek? Milyen a szülő hibás meg, ha buliban van a gyerek? A képen 6-7 éves gyerekek vannak és nekik is találták ki. Ha eltévedt vagy valami baja van, csak meg kell nyomni egy gombot. Amerikában ahol iskolabusz viszi a gyerekeket teljesen hasznos dolog. Rossz helyen száll le vagy lekési és nem tudja mit csináljon.
-
kolosanyi
veterán
Oké, akkor ezt továbbgondolva csináljanak bőr alá ültethető chipet, esetleg életfunkció figyelő szenzorokat. Gondolom nem kell mondanom, hogy ez mennyire lenne hasznos és hány életet meg lehetne így menteni.
-
jgrg
tag
válasz #20749568 #15 üzenetére
Csak egy kérdés a hozzászólok közül kinek van gyereke? És ki szokott vele ismeretlen helyre utazni? Mert pl egy kempingben, ahol hagyod hogy a gyerek szabadon mozogjon, biciklizen a többi gyerekkel ez elég hasznos. Vagy ha 8 évesen lemegy a játszótérre, boltba, stb.. Nem csak iskola van a világon
Don't fight a battle if you don't gain anything by winning. - George S. Patton
-
Bandi8bácsi
tag
Nem is tudom, hogy éltem túl a gyerekkorom enélkül a cucc nélkül
-
Sinesol
veterán
És ha eltéved, baleset éri, vagy barmi előre nem látható dolog történik ? Ez nem arrol szól hogy bizik e a gyerekben...
(#6) C$abi :Telefont barhol elhagyhatja, otthagyja valahol, lemeríti 2 ora alatt az Angry Birdssel stb, ilyen szempontbol total haszontalan.
[ Szerkesztve ]
-
Out
addikt
Én csak a kamerát hiányolom az eszközről. Bár lehet egy-két rossz időpontban megeresztett hívás után a szülő inkább eldobná a fenébe azt a karperecet.
Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel
-
nagyúr
Akinek van gyereke szerintem egyetért abban, hogy ez egy fanatikus ötlet, hiánypótló és úgy tűnik elég jól átgondolt, bár okosóra méretben hasznosabb lett volna. Kíváncsi vagyok az árára, remélem nem újgazdagok játékszere lesz.
Aweriot: miért gondolod, hogy ellenőrzésre kell? Sokan vesznek már ma is kisiskolás gyerekeknek mobilt, megnyugtató, ha bárhol elérheted azt, akit féltesz, ha baja történik, pl cukorbeteg gyerek elájul valahol egyedül, megtalálod. Ráadásul nem fog vele játszani az órán és nem csinál magas számlát, mert csak egy számot lehet róla hívni és slussz.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
Én mint szülő, ezt egy okos, értelmes és hasznos fejlesztésnek tartom.
[ Szerkesztve ]
Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
C$abi
aktív tag
Ez beteges de biztos lesznek olyan szülők, akik meg is veszik, mert a gyerek Mozart hangverseny helyett Imagine Dragons koncertre ment...
-
nobiand
aktív tag
A kislányon kifejezetten jól néz ki
Batár egy cucc....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest