- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Persze az AI az stratégiára lett építve. A StarSwarmban ez az AI már benne is van.
Önmagában a Nitrous bárhol használható. A stratégia csak azért van előtérben, mert a fejlesztést nagyrészt a Stardock pénzeli, és ők stratégia játékokat adnak ki, tehát az Oxide számára is ez az irány jelenti a fókuszt, mert innen van a működéshez szükséges pénzük. Ettől függetlenül más területen is bevethető a motor, elméletben ennek semmi akadálya.
Azt tudni kell, hogy a motorlicencelés piaca jelentősen beszűkült. Ha valaki ebből akar megélni azelőtt két választás van: vagy univerzális, teljesen multiplatform cuccokat kínál olyan áron, hogy gyakorlatilag átlagos fejlesztő is elérhesse (főleg előfizetés), vagy valami olyat csinál, amire nagy igény lenne és a megvalósítása nehéz, tehát kinyílik a nagyobb cégek pénztárcája. Az Oxide az utóbbi kategóriába farol be. Maga a Nitrous egyénileg licencelhető, és elég drága, tehát kezdő indie csapatnak nincs meg hozzá az anyagi tőkéje. Szerencsére a Stardock támogatja a stratégiát fejlesztő réteget, tehát bele lehet vágni így is, de más műfajra a Stardock annyira nem fókuszál, tehát ott már inkább érdemes másik motor után nézni. A nagy kiadók pedig elzárkóztak a motorlicenceléstől, inkább házon belül oldják meg a problémát. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Amit linkeltél videót az az első béta. Az 64 bites volt. A második bétánál 32 bites exét szállítottak. Ennek megvolt az oka, ugyanis az Battlefield 4 a grafikát ultra low-ra kényszerítette 32 bites módban. Az új motorral ezen szeretnének javítani, így magasabb részletességet kapott, és azt tesztelték ki, hogy mennyire fagy tömeges szinten. A netkódot és a szerverek terhelését lényegében mindegy, hogy milyen futtatási móddal teszteled, de még mindig van egy 15%-os vásárlóbázis, ahol 32 bites OS van a gépeken, tehát megéri javítani ezen a módján a programnak.
Ez a modern gépeknél nem számít. A végleges programban lesz 64 bites mód is, és aktiválható benne a Mantle. Nagyon széles spektrumon van lefedve a felhasználói igény. -
tttzshd
tag
Ez van a 3ds max-ban is, gondolom ott is gyorsulás lesz majd
-
imi123
őstag
Erős bukta szaga van.
Nem tesz jót a szériának.
A grafika kb 3 évvel ezelőtt elment volna de akkor sem dobtam volna hátast tőle.Nem hiszem hogy ezen a 64.bit vagy a Mantle tudna segíteni!
Hiába a nagy marketing ígéretek.Hiába lesz itt alacsony elérés ha a programozó nem tud vele élni!De a Battlefront nagyon várós!!!
-
Jack@l
veterán
Aztán nehogy ez is egy wishful thinking legyen, hogy majd 64 bites exe-vel változni fog bármit is a grafika...
Az ultra gondolom ott is csak ultra marad.
https://www.youtube.com/watch?v=ek1OAtzOLog -
bit_bro
tag
Azt hiszem még nem került elő a kérdés, és én kíváncsi lennék rá:
A Nitrous motor tartalmaz olyan elemeket, amelyek kimondottan stratégiai játékokhoz szükségesek?
Pl. speciális beépített AI rutinok, csapatmozgatás, ilyesmi?
Vagy csak a nagy mennyiségű objektum kezelésének képessége miatt ajánlják elsősorban stratégiákhoz? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
huskydog17 #16 üzenetére
A Star Control és az Offworld Trading Company a bejelentett nitrousos játék. Egyet csinál még az Oxide Games is, illetve egyet a BonusXP stúdió. Ezenkívül van egy távolabbi projekt, amelyről még semmit sem tudni. Azt is tudni még, hogy nem mindegyik projekt lesz stratégia.
-
Endreas
tag
Srácok, nekem inkább a kertembe kellene ilyen!
Mármint a Nitrous motor a gyors terepgenerálással.. -
leviske
veterán
És Nitrous Engine-re épülő AAA RTS-ek mikorra várhatók? Csak mert az UE4/Frostbite3 nem kap annyi figyelmet, mint ez.
-
Jack@l
veterán
válasz
huskydog17 #16 üzenetére
Ebből a 3-ból egyik se tűnik olyan hűdehitechnek, kb starcraft 2 bonyolultságú a grafika.
@7time: szerintem a gondolkodásra képtelen és csak fikázni tudó emberek miatt vagyunk ott -
utas666
tag
Az ilyen dolgokat leheten kiszervezni felhőbe.
-
7time
senior tag
válasz
huskydog17 #16 üzenetére
A múltat siratja mint "szoftver fejlesztő" lehet hogy ezért vagyunk a béka feneke alatt?
-
huskydog17
addikt
-
Crytek
nagyúr
válasz
#32839680 #13 üzenetére
Lehet túl sok összeesküvős filmet néztem életem során ,de ilyenkor belegondolok ,hogy vajon az nv miért nem adja ki ezeket a "doksikat"? Tuti valamivel csalnak vagy én nem tudom. Mert ép ésszel felfogni nem tudom ,hogy egy dolog amitől nekik csak jobb lehet a helyzetük miért vannak ellene tűzzel vassal?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#32839680 #11 üzenetére
A generálás időszakában töltőképernyőt látsz, szóval nem számít az aszinkron compute, de amúgy az OpenCL arra is képes. Szerintem sokkal logikusabb, hogy a kutatást lekorlátozzák az AMD-re, és ha kész a kód, akkor onnan egyszerűbb portolni a többi platformra és gyártóra/hardverre. Nem az Oxide az egyetlen, aki így csinálja. Az EA is ezt a modellt követi. Valószínűleg anyagilag előnyösebb, ezen belül nem kizárt, hogy az AMD pénztárcája is jobban kinyílik, ha így kutatnak a partnereik. Ezekről nincs adat, de biztos nem véletlen, hogy az EA és a Stardock erre a modellre állt rá.
-
imi123
őstag
Ígéretek dögivel.
Aztán megint a nagy semmi!Mantle véglegesítéséről van valami infó?
Kb mostanra kellett volna az 1.0 -nak elkészülnie. -
Cooley18
aktív tag
Ez szerintem az almásokon kívül senkit sem érint különösebben, ők meg úgyis a kisebbség.
Már nagyon kíváncsi vagyok erre a motorra, főleg, miután a stratégia a kedvenc műfajom. Viszont sokszor láthattunk már olyat, hogy mindent beharangoznak, minden ennyire meg annyira szuper lesz, aztán a megjelenéskor meg jön a pofára esés, mert kissé túlvállalták magukat. Nagyon bízom benne, hogy ők nem esnek ugyan ebbe a hibába!
-
7time
senior tag
Kis probléma van ezzel, a Mantle kb. a 3 verzióba lép mire az OpenCL működőképes lesz.
-
Crytek
nagyúr
Lassan ebbe a Nitrous izébe már minden szar benne lesz.
Remélem valami értelmes játékokhoz (nem stratégiákhoz) is készülnek majd hasonlóan fejlett videojáték engine-ek! -
Jack@l
veterán
Nem akarok ünneprontó lenni, de mi akadálya van sima játékba simán csak belerakni az opencl-es generálást, mért kell ehhez mantle?
(költői volt a kérdés, amúgyse hiszem hogy emiatt a részfeladat miatt kéne várni 2 percig egy játéknál)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Windows 11
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 10
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest