- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- iOS alkalmazások
- Motorola G86 - majdnem Edge
Új hozzászólás Aktív témák
-
szucsi
őstag
válasz
KillBorn #19490 üzenetére
Szia, köszi!
Most Slukk utolsó (és egyben GB-re létező legtökéletesebb) Miui romját használom Peter Alfonso utolsó GB kerneljével. Sok mindent végigpróbáltam, GB alá ennél stabilabbat nem találtam. De ez is meghülyül kb fél év használat után, fagy, újraindul, stb. Stabilitás téren közel stock megbízhatóságot hoz, egy-egy hívásbontás, jeleldobás előfordul nagyritkán.
Stock JB alá vajon melyik a legstabilabb custom kernel, ami a blink funkciót tudja? A munkám jellege és a családom jelenlegi felállása miatt teljes időben néma üzemmódban van a telefonom, nagyon fontos hogy lássam, ha kerestek, és ehhez elég legyen rápillantani. Más okosítás nem kell, ettől az apróságtól eltekintve jó a telefon ahogy van.
-
szucsi
őstag
Sziasztok,
a stock (OTA) JB új kernelt is tartalmaz? Egyedül a blink miatt használok GB alatt nemstock kernelt, nem tudja esetleg ezt a NS-re írt stock JB kernele?
köszi!
-
-
szucsi
őstag
sziasztok, ha gariztatom a készüléket (kijelző sárgulás) van különbség szerviz és szerviz között? egy kijelzőcsere újraindítja a garanciát legalább magára a kijelzőre? Mi gyorsabb, ha én viszem be valahova, vagy ez a futáros dolog?
Köszi!
ps: még egy dolog: létezhet, hogy két hibamentes NS kijelző közül az egyik kisebb fényerejű és teljes felületén szürkés-barnás tónusú, vagy ez is kijelzőhiba?
-
szucsi
őstag
válasz
havri1 #16107 üzenetére
pont ugyanezt a kombót használom két nexus s-en is, tényleg a legjobb (gyorsaság, stabilitás) a nem-stock rom-kernel párosok közül. Sajnos a rádiójelet eldobja változatlanul mindkettő, két-három naponta. Repülő be, repülő ki, és visszajön, de idegesítő hiba. Nálad nem jelentkezik?
-
szucsi
őstag
sziasztok, a miui saját sms-küldő appjában (puremiui-TSM) be lehet valamit állítani, hogy ne zabálja az ékezetes betűknél a karaktereket?
köszi!
-
szucsi
őstag
rootolt stock romon próbálom a cifs managert mountolni, de nem működik. van olyan program, amivel stock rommal megosztott meghajtókat be tudok mountolni a telefonra, vagy ismét egy dolog, ami app függetlenül nem megy root stock romon?
-
szucsi
őstag
válasz
lord.lakli #11553 üzenetére
igen, láttam én is... azért csak off topic mérgelődtem, és nem on topic adtam a tudatlant
olyan alap dolgok ezek (blink, %-os aksi, aktív statusbar) amiket azt gondolom, semmibe nem telne a google-nak leprogramoznia, viszont nélkülük irritálóan sutának érződik a telefon...
-
szucsi
őstag
basszus...a bln control sem működik stockon... nagyon remélem, hogy cserébe nekiáll produkálni a rádióhibákat, és vihetem a szervizbe...
-
szucsi
őstag
fura, hogy ennyire nem érdeklik a google fejlesztőit a userek... az ics-be se tették bele, gondolom
-
szucsi
őstag
sziasztok, a stock romhoz szeretnék olyan appot, ami a statusbaron lévő akku ikont százalékosra cseréli. amiket eddig találtam widgeteket, csak hozzáadtak egy másik ikont a bal oldalra százalékkal, a régi ott maradt a jobb oldalon.
köszi
-
szucsi
őstag
sziasztok, szükségem lenne egy appra, ami telefonhívásokat automatikusan rögzít mondjuk mp3 formátumban. Fontos lenne, hogy ki tudjam jelölni, hogy mely számokkal történő hívásokat rögzítse.
A gyári hangrögzítő úgy látom nem erre való, van ötletetek?
Köszi!
-
szucsi
őstag
válasz
molnarpeter #11089 üzenetére
hát ez szuper hír...
-
szucsi
őstag
válasz
molnarpeter #11085 üzenetére
felraktam újra, aztán leszedtem, felraktam a 2.2.6-ost is, az is befosik amikor elindítok egy letöltést.
lehet, hogy a letöltésvezérlő szarakodik? a wipe cache elvileg azt is reseteli, ha volt esetleg félbeszakadt letöltés, ugye?
-
szucsi
őstag
válasz
molnarpeter #11082 üzenetére
a wipe cache partition-nél az appokat nem törli ugye?
-
szucsi
őstag
válasz
molnarpeter #11080 üzenetére
ezeket rom flashelés nélkül is ki tudom valahogy pucolni?
-
szucsi
őstag
válasz
molnarpeter #11078 üzenetére
próbáltam, semmi. elindítom, újra elfogadtatja velem amit el kell, aztán betölti a marketet, klikk és rotty.
-
szucsi
őstag
Sziasztok, karácsony alkalmából megdöglött a Marketem, a "com.android.vending folyamata váratlanul leállt. Kérjük próbálja újra." hibajelzést kapom frissítésnél is meg a market appban is, amikor ráklikkolok valamire.
hogyan gyógyítható a dolog szerintetek? Slukk oxygen romját használom.
Köszi!
-
szucsi
őstag
Személy szerint nagyon várom a hivatalos kiadás Slukk-féle változatát.
-
szucsi
őstag
sziasztok, ha a marketen be akarok vásárolni, van olyan opció, hogy kosár, belepakol, együtt fizet, vagy egyenként utaljam a 22 ft-ot az appokért? csak mert macerásabb is nomeg a bank vásárlásonként von le tranzakciós díjat, ami uszkve az akciós appok árának tízszerese.
-
szucsi
őstag
válasz
Andris_2 #8907 üzenetére
az emberek nagy többsége (itt nem premetére gondolok) nem racionális következtetési és döntési folyamatok mentén választ magának telefont (se mást, de ez nem ide tartozik
) "Jujj az olyan szép, ai a kezedben van, mi a neve? Várjál, leírom, apus úgyis akar nekem telefont venni." "Milyen telefont vegyek, Zsóti? - Vegyél XY-t, nekem is olyan van, tök jó, egyébként is hallottam többektől, hogy XY-t szabad csak venni, mert a Z az szar. - Jó, köszi, akkor olyat veszek." Szerintem a fenti kettő a tipikus döntési szitu + a keret. Lehet, hogy egy ilyen fórumon ennek más az optikája, de azt emberek nagy többsége így dönt, mert nem akar órákat - heteket fórumozással tölteni, veszi amelyik akciós a szolgáltatónál meg amelyik tetszik neki.
-
szucsi
őstag
válasz
premete #8906 üzenetére
csak arra referáltam, hogy mi mire való és hogy mit mire "kell használni". most mit piszkálsz, remekül kezelem a készüléket. Stabil, megbízható, csak az ikonokat kell böködni, meg néha letörölni a tapis részről a maszatot. Töltőre tenni. Szerinted milyen kezelést igényel ezen kívül, ha átlag user vagy?
egy stabil rom kellett, ebben segítettetek. (köszönöm még egyszer!) innentől kezdve részemről vége a romok bogarászásának, nem kifejezetten ez a hobbim.
-
szucsi
őstag
nézd meg a 8000-es hsz-t mit összeszívtam a nightlykkel. Gondolom nem minden nexust fektet meg ennyire, nálunk mind a kettő használhatatlan volt vele (bármelyikkel, akárhogy gyalultam tisztára a gépeket a telepítésük előtt). Most a Slukk féle oxygen figyel rajtuk vagy két hete, azóta összesen a két készüléken lefagyás 0, újraindulás 1, pinkód kérés 3, hívásfogadáskor kuss 1, vonalbontás 0 alkalommal. Ezek a hibák a CM-nightlyvel mind a két készüléken hibánként naponta kb. 4-5x jelentkeztek (mondjuk kurva sok telefonálás és buzergálás mellett).
-
szucsi
őstag
nézd, én átlag user vagyok, nem berhelésre vettem a készülékeket. ténykérdés, hogy a többletszolgáltatások reményében felraktam rá rögtön megvételkor a CM-et, de ettől még hadd ne legyek hozzáértő és következetes, és szakszerűen fogalmazó (ld. átlag user fent), és hadd kérjek segítséget ha szarban vagyok
-
szucsi
őstag
nem tudom, hogy a készülék-e a ludas, vagy a szoftver. mivel a CM-et sokan használják itt is meg világszerte is, gondoltam, megkérdezem, ezért kértem a CM userek véleményét, tapasztalatait. nem szívesen töltöm az éjszakáimat új szoftverek kipróbálásával és a teljes szoftverpark újrainstallálásával. Egész nap telefonálok és melózom rajta, és megmondom őszintén megszoktam a CM kényelmi funkcióit.
Nem ócsároltam általában a készüléket, ("nem gondolom, hogy bármelyik a készülék hibája lenne") konkrétan azzal a két darabbal van problémám, amivel nap mint nap szívok.
A béemvés hasonlatod ott akad, hogy a CM-et sok-sok ezer felhasználó használja, jórészt elégedetten, feltételezhetem ez alapján, hogy használható, gyakran updatelt valami.
A kérdésem, kérésem
"Mondjatok valami okosat, főleg CM használók, mi a ferde falloszt csináljak, hogy használhatóvá tegyem a telefonokat?"
arra irányult, hogy más is tapasztalta-e a CM használók közül az általam leírtakat, mert ha ezek tényleg tipikusan CM nightly hibák, akkor rászánom azt a kétszer 1 éjszaka tökölést, hogy az egyébként kevesebbet tudó, de stabilabb gyári szoftvert visszaoperáljam az appokkal meg a beállításokkal együtt.
Aki meg képes azonosulni egy darab műanyaggal (vagy vassal, ld. BMW), és ezért magára veszi, ha valaki elégedetlen, és morgolódik, hát igen fejlett és szofisztikált identitásról árulkodik.
-
-
szucsi
őstag
válasz
MichaelSD #8031 üzenetére
a stable volt az egyik legszarabb az összes közül. hidd el, nem azért frissítem, mert ez a hobbim, csak reménykedtem benne, hogy egyszer csak megjavul - megjavítanak benne mindent.
a minősítgetést pedig kikérem magamnak, azért kérek segítséget, mert nem akarom beleásni magam annyira a témába, mint azok, akik itt okosakat írnak, nem azért hogy lehülyézzenek. Ez az én döntésem, nem hiszem, hogy a normalitásomhoz bármilyen köze lenne. Ha olyan tájékozott lennék, mint aki tanácsot ad nekem, akkor nem kérnék tanácsot. Ez érthető?
-
szucsi
őstag
válasz
mgTerminator #8009 üzenetére
szuper, utánaolvasok, hogy melyik app mit csinál, nehogy valami olyan menjen le róla, ami alapfunkcióhoz kell, aztán küldök privit.
köszi!
-
szucsi
őstag
A négy pont nullás gyári android kijött már egyébként nexus s-re? Lehet, hogy azt kellene megvárnom...
-
szucsi
őstag
válasz
mgTerminator #8004 üzenetére
köszi, kipróbálom, amit írsz.
-
szucsi
őstag
Kedves mindenki, most jutottam el arra a pontra, hogy kukába dobom mind a két készüléket, amit a párommal vettünk uszkve két hónapja.
A telefonokon CM fut, naponta frissítem rajtuk, de úgy tűnik, a legalapvetőbb dolgokat nem képesek javítani a szoftveren. A problémák teljesen egyformán jelentkeznek a két telefonon, úgyhogy nem gondolom, hogy bármelyik a készülék hibája lenne. Íme:
1) A telefonon nem lehet rendesen telefonálni. 10 hívásfogadásból 3-4 esetében néma a telefon, csak a felfüggesztés gomb kétszeri megnyomására adja be a hívót. Vodafone és Telenor hálózaton egyformán csinálja.
2) A telefon hívás közben eldobja a rádiójelet. Minden 5 percnél hosszabb hívás megszakad, újra kell tárcsázni. Vodafone és Telenor dettó.
3) A rádió / gps / wifi vétel siralmas, rendeltem hozzá hátlapot, azzal valamivel jobb.
4) A telefon sokat fagy, az akksi kivétel napi rutin.
5) A telefonokon ADW launcher fut, próbáltam Launcher Prót is. Laggol, akadozik, baromira szaggat alap használat közben. Launcher megbolondul, újra indítom, megint szarakodik, megint újraindítom.
6) Újraindulás nélkül dob ki pinkód ablakot mindkét telefon, Vodafone és Telenor simmel egyaránt. Mindkét sim új, direkt ezért cseréltem őket.
Egy szó mint száz, rohadtul belefáradtam, hogy gyakorlatilag teljesen használhatatlan a telefon arra, amire való, nem tudok hívásokat fogadni, állandóan megszakad a vonal, és napi szinten indítom újra a telefont, óránként a launchert.
Mondjatok valami okosat, főleg CM használók, mi a ferde falloszt csináljak, hogy használhatóvá tegyem a telefonokat?
-
szucsi
őstag
07916307996905F0
ezt kell beírni az SMSC-hez, és működik.
-
szucsi
őstag
fasza. csináltam egy hard resetet, és még mindig kiteszi a kis piros háromszöget: message not sent. pedig elmegy. a google accountomba lenne mentve a dolog? vagy hogy csinálja, hogy a hard reset / data wipe után is el van cseszve?
-
szucsi
őstag
fura, neked ezzel megy a 3g is? kipróbálom..., nekem nem ez volt a kiinduló állapot.
-
szucsi
őstag
sziasztok,
elcsesztem valamit a telefonon, és nem tudom visszaállítani.
*#*#4636#*#*
Telefon adataiban állítottam a preferált hálózattípust, és a DNS-ellenőrzés váltását.
Van egy SMSC: ablak, ami mintha üres lett volna eredetileg, és van mellette két frissítés gomb. Ezeket nyomogattam, a bal oldalira nem történt semmi, a jobb oldalira beírt az ablakba két nullát, amit üstöllést ki is töröltem.
Próbálgattam, hogy hátha a WCDMA only / DNS ellenőrzés - 0.0.0.0. allowed beállításokkal használhatóbb lesz a vétel, de mivel semmi változást nem észleltem, mindent visszaállítottam úgy, ahogy eredetileg találtam: WCDMA preferred / 0.0.0.0. not allowed.
újraállítottam, és a kövekező van: SMS küldéskor hibát jelez, hogy nem küldte el, miközben valójában elküldi az SMS-t.
Újratelepítettem a romot, nem javult meg. Mi a tököt csináljak, hogy ne adjon hibajelet az elküldött sms-ekre? Vodafone-os hálózat, CM update-cm-7.1.0-NS-signed.zip van a telón.
köszi!
-
szucsi
őstag
válasz
hallerlaller #5324 üzenetére
hát ennél azért árnyaltabbnak gondoltam a dolgot, ha naponta jön ki frissítés egy szoftverhez, azt gondolná az ember, hogy az a telefon alapfunkcióját (telefonálás) tekintve legalábbis használható. Van egy rakás dolog, ami a gyári romban nincs benne, csak akkor rakom vissza, ha nagyon muszáj. Hátha valaki szoppant még ilyen hibával.
van valakinek hasonló, telefonáláshoz köthető fagyás problémája akár CM akár gyári szoftverrel? + reboot, random pinkód ablak figyel még valakinél?
-
szucsi
őstag
sziasztok, CM7-es van fenn legfrissebb nightlyval, sokat telefonálok. Ma 4x fagyott le a telefon, kizárólag telefonálás közben.
1) hívásfogadás: felvesz, vonal néma, fagyi
2) kihangosító: fagyi, aksi ki-be
3) hívásindítás, fekete képernyő, aksi ki-beemellett napi legalább 1 reboot, pinkód ablak figyel, ilyenkor, ha nem veszem észre, nem vagyok hívható. Sim csere megvolt, párom telója ugyanez a típus, ugyanígy CM7, ugyanezt csinálja, ebből gondolom, hogy nem egyedi készülék hiba, hanem a szoftverben van valami szar.
Valaki írna valami okosat?
köszi!
-
szucsi
őstag
válasz
molnarpeter #5058 üzenetére
szia, biztosan nem a táp a bibi, sok-sok felhasználóval történik meg ugyanez a dolog, keress rá a nexus s pictures disappear szavakra, és látod, hogy nem egyedi a baj.
egyébként a telefonomon 2.3.5 android van.
-
szucsi
őstag
nekem kétszer volt a telefon az usb-n, mindkétszer takarítást végzett, ráadásul azzal sem lehet kiküszöbölni, hogy átpakolsz mindent külön erre a célra létrehozott folderbe. Legalább 8 folderből törlődött file: downloadolt itemek, kamerával fotózott/videózott képek/videók, csengőhangok, jelzőhangok, hátterek. mind ment a levesbe. recuva visszahozott valemennyit, de a linkelt fórumon van apuka, aki a gyereke születését nexus s-sel fotózta, és ahogy át akarta rakni a képeket a gépre, ugrottak élete legszebb pillanatai.
btw: megbízható automatikus backup programot tud valaki ajánlani, ami elindulna, ha az otthoni wifire felcsatlakozik a készülék?
-
szucsi
őstag
kerjani: minden végleg törlődik. recovery program kellett, hogy legalább egy részét lementsem a gépre. csekkold a linkelt fórumot.
-
szucsi
őstag
2.3.5. azt hiszem. nem ezen múlik, ahogy a fórumokat bogarászom. a google-tól várnak valami javítást, meg sokan kártérítést.
-
szucsi
őstag
Sziasztok,
azt tapasztalom, hogy ha usb-vel csatlakoztatom a telefont a gépre, egyszerűen törlődik egy csomó file róla. Főleg képek, hátterek, de videók és csengőhangok is törlődtek. Találtam egy fórumot, ahol vért követelve hörögnek a tulajok, de megoldást nem tud egyik sem.
Nem tudtok valami megoldást? Ez egyszerűen elképesztő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Big in Japan - japán játékokról, kötetlenül
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Renault, Dacia topik
- Linux kezdőknek
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik
- EAFC 25
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- iPhone 11 Pro Max 12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest