- iPhone topik
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ATM_automata
őstag
Sziasztok,
Megjött a ChromeCast csomagom. Ígértem, hogy szólok. 2db elvihető van, vámolták, úgyhogy 14.500.-Ft-ért tudom odaadni. Privátot írjon, akit érdekel.
-
ATM_automata
őstag
Ezt már láttátok? https://play.google.com/store/apps/details?id=com.koushikdutta.cast
-
ATM_automata
őstag
-
ATM_automata
őstag
Ha MAC szűrés van, akkor - értelem szerűen - nem tartom valószínűnek, hogy fog tudni csatlakozni. A Chromecast app úgy emlékszem, hogy a MAC címet is meg tudja mutatni, nézd meg. Vagy ha nem, akkor átmenetileg le kell szedni a MAC szűrést és ha felcsatlakozott, akkor meg kell nézni a router-ben, hogy milyen MAC címmel lép fel és azt fel kell venni az engedélyezett kliensek listájába.
-
ATM_automata
őstag
Letölthető az 1.2.11-es Chromecast APK. Bele került a Play Music, mint támogatott alkalmazás, az eszköznél pedig mutatja már az IP címet és a Build számot is.
-
ATM_automata
őstag
Szerintem nem az Amazonon múlik, hogy itthon lehet-e vagy nem használni, hanem a Google beállításain. Elsődlegesen nekik kéne feloldaniuk az .APK elérhetőségének korlátozását ahhoz, hogy mobilról is lehessen konfigolni az eszközt.
A chromecast használata megy itthon is. A Netflix az, ami nem, de az megint szoftveres dolog. Talán Angliában már ez is működik.
-
ATM_automata
őstag
Én nem tudok róla, hogy ezeket az androidos tv-s cuccokat lehetne távirányítani mondjuk telefonnal vagy más mobil eszközzel. Max úgy és annyira, mint ahogy egy mostani androidos telefont tudsz egy másikról. Mivel a TV-k nem érintősek, ezért egy távirányítót (kontrollert is venni kell hozzájuk), ha használni akarod őket. Hang alapú utasítás/gépelés/vezérlés úgy jöhet szóba, ha mondjuk a külön megvett kontrollerbe van mikrofon és az android verzió kezeli, ami a kütyün fut. Gépelés elég nehézkes egy airmouse-al, külön bill+egér kombót lehet venni hozzá, de azt meg szerintem elég macerás ágyba fekve használni. Szóval több ismeretlenes egyenletről van szó. Vannak esetek/helyzetek, amikor jó, meg vannak amikor nem.
A kínai dologgal kapcsolatban mire vagy kíváncsi bővebben? A Rikomagic legyártotta ezeket, ezer helyen árulják őket a neten. Az, hogy mennyi meg milyen szoftverek/támogatás van hozzá, azt nem tudom.
-
ATM_automata
őstag
tvamos: Az androidos kütyü más mint ez, ezt úgy látom itt sokan képtelenek fejben ketté venni. Az androidos kütyü egy számítógép, aminek ha kevés a procija meg a ramja egy adott feladatra, akkor nem fogja azt csinálni, amit szeretnél. Szaggatni fog rajta a video dekódolás stb. Az androidos telefonok összes betegségétől (és persze előnyétől) szenvednek. Általában noname kínai gyártók adják kő őket, nincs se szoftver frissítés se támogatás, és még egy "kontrollert" is venni kell hozzájuk.
bepken: A cikkembe jól írtam le és ha a PH-s cikket is megnézed abban is benne van talán, hogy a Chromecast nagy okossága az, hogy átteszed a folyamatot rá és nem pedig közvetíted. Tehát a youtube pl, közvetlenül neki tolja az adatokat és nem a laptopnak meg a mobilodnak/tabletednek. Az átvált távirányítóvá, a videót nem azon és nem arról játssza le. A telefonon közben akár játszani is elkezdhetsz, a chromecast lejátszásod nem terheli a telefont, nem fog szaggatni stb. Te webezel, a gyerek meg nézi a TV-n a youtube videóit, amiket te bedobálsz neki a lejátszási listába, meg időnként ha unja akkor szól neked és léptetsz egy másik klippre.
Konzol ügyben nagyon le vagytok ragadva.
Nem kellenek konzolok. Egy megjelenítő és egy vezérlő kell. A játékszerverek meg elvégzik a renderelést meg az erőforrás igényes feladatokat és áttolják a képet a tvdre. Az emberek nem PS vagy Xbox konzolt akarnak, hanem GTA meg COD-al akarnak játszani. A többi csak sallang.
-
ATM_automata
őstag
Srácok!
Fölösleges azon kattogni, hogy mi lenne ha, mert ez az eszköz azt tudja, amit. Mindenkinek másra van szüksége, így akinek nem ez kell, az nyilván nem fogja ezt választani. Én meguntam, hogy a tableten vagy a PC-n nézem a Youtube videókat. Erre jó megoldás az, hogy bedobálom napközben a youtubeon a megnézendő videók közé azokat az anyagokat, amiket majd meg akarok nézni. Este pedig nyomok egy gombot és az egészet megnézem TV-n.
Nem kell kódolgatni, nem kell másolgatni, könyvtárakat tallózni stb. Amcsiban is azért szeretik, mert a Netflix-ről nézik vele a videókat kiváló minőségben. Hogy később mi lesz, az majd kiderül, én bizakodó vagyok. Amin Android fut, abból bármit ki lehet hozni, ezt már tudjuk. Lehet lesz rá custom rom is...
-
ATM_automata
őstag
Ezen a linken ezekre a kérdésekre választ kapsz.
VAS:
Chromecast contains the Marvell 88DE3005 system on a chip. This integrated circuit includes hardware decoding of VP8 and H.264 codecs. Radio communication is handled by AzureWave NH–387 Wi-Fi which supports 802.11b/g/n (2.4 GHz). The device has 512 MB of Micron DDR3L RAM and 2 GB of flash storage.Szoftver:
..........that Chromecast is "running a simplified version of Chrome OS."........ -
ATM_automata
őstag
c0nn0r és Tigerclaw: Android TV dongle az, amire gondoltok, amivel keveritek. Az pont azt tudja, amit Tigerclaw hiányolt a Chromecastból. 50$ környékén vannak azok, amik már egészen jó hardverrel vannak szerelve, van is egy belőle pont az asztalomon. MK802 a neve. Ehhez még veszel egy Air mouse-t vagy egy BT-s egér/bill kombót és van egy android PC-d tv-re kötve. Az is más, meg ez is. Nem érdemes egy kalap alá venni őket, de erről most nem írnék elemzést, remélem elnézitek nekem. A Chromecast egy célhardver, így is kell vizsgálni szerintem.
HuMarc: Arra céloztam, hogy minden a felhős erőforrások felhasználása felé megy el. Tehát neked egy jó megjelenítőre és egy jó kontrollerre van szükséged, a többit legenerálja neked mondjuk a Steam vagy az MS vagy a Google szervere vagy más felhős erőforrások. Megkapod a szuper részletes képet a TV-re, nem kell megvenned/letöltened, telepítened a játékokat, csak élvezed és kész. Már most is vannak ilyen játékok, amiket böngészőben tudsz játszani, asszem talán egy CoD is van már ilyen verzióban.
pocokxx / Mazsika: Nagyon szemfülesek vagytok! Még nem dőlt el a sorsa, de ha úgy adódik, hogy eladó lesz, akkor eszembe lesztek!
mirtex: Igen, igazából a chrome annyira jó futtatási környezetet ad belső alkalmazások számára, hogy gyakorlatilag bármit meg lehetne vele oldani, csak egy plugin kérdése.
-
ATM_automata
őstag
Cifu: A szolgáltatások listája egyelőre nem túl széles, ezt talán érintettem is a cikkben. Szerintem a kör bővülni fog, mivel sok lehetőség rejlik az eszközben. Én egy nármál N-es wifi hálózaton használom, egy 10 emelet ház 7.-emeltén, ahol igencsak zsúfolt a légtér, de nem jellemző, hogy akadások lennének. Ha egy laptopon keresztül megy wifin amit szeretnél, akkor ezzel is fog szerintem. Erősítővel nem próbáltam, így arról nem tudok nyilatkozni, szerintem 7.-es hangod akkor lesz, ha mondjuk a Youtube olyat ad.
rankesz Nem, jelenleg Youtube, Netflix és Chrome böngészőlapokat tud megjeleníteni. NAS támogatás egyelőre nincs, de szerintem technikai akadálya nincs, úgyhogy előbb-utóbb érkezhet.
Tutu7030: Tabletre és telefonra az .APK kell, amit pl az XDA fórumról le tudsz tölteni. Mobileszközön nem tudod chrome böngészővel beüzemelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Bittorrent topik
- BestBuy topik
- iPhone topik
- Óvodások homokozója
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest