Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
yakuza.tora
addikt
Te valamit nagyon félreértesz!
1. - "Minden a "legyünk környezettudatosak" szövegtől hangos; az új VGA-k és CPU-k 2D-ben a notebook-okat megszégyenítő energiatakarékos módra kapcsolnak..." - Igen, 2D-ben, amikor nem kell extra teljesítmény. (3D-s maxon meg némelyik bekajolja a 300W-ot is! (Sőt!) Mellesleg hasonló energiagazdálkodást már az új asztali procik is tudnak. (Órajel visszavétel, mag lekapcsolás)
2. - "Akkor el kellene érni, hogy terhelés hatására is úgy üzemeljenek. Szerintem nem járható út az, hogy a processzorok megújulását egyre nagyobb és nagyobb hűtők piacra dobása követi." - Mit? Azt, hogy tuning esetén ne fogyasszon többet és ne melegedjen a CPU? Azért az komoly forradalom lenne, ha a teljesítmény drasztikus növekedéshez nem kellene plusz fesz. Szerintem ez a fizika jelenlegi állása szerint nem megoldható... Persze, lehet, hogy tévedek!
3. - "Hamarosan egy több kg-os, csak és kizárólag a házban elhelyezett külön tartókerethez rögzített hűtőkkel lehet biztonságosan üzemeltetni egy processzort?" - Erről szó nincs! A processzorokhoz mellékelt gyári hűtők alkalmasak arra, hogy a gyári értékeken "biztonságosan tudd üzemeltetni" a procikat. A tuning hűtők éppen azzal a szándékkal készülnek, hogy a komolyabb feszültségemeléssel kicsikart teljesítménynövekedés ne tegye tönkre a CPU-t.
Hogy világos legyen, belinkelem Oliverda AMD-s tuning cikkét. Érdemes elmélázni a feszültségemeléses részén! A táblázatból kiderül, hogy a tesztelt proci esetében a CPU-feszültség 1.35V-ról 1.45V-ra (tehát 0.1V-os) feszültségemelése 26W fogyasztásnövekedést eredményez. És ez még nem is extrém, hiszen vannak, akik az Athlonnak 1.5V fölött adnak! Na, ide kellenek az plusz hőcsövek, hatalmas lamellák és a 2, esetleg 3 db 12-es venti.
És még valami. Én spec. a Scythe Orochimat nem azért vettem, mert agyba főbe húzom a procimat, hanem azért, mert - egy jól szellőző házban - venti nélkül is elbírja alapjáraton.
-
yakuza.tora
addikt
-
yakuza.tora
addikt
Külön is beszerezhető, filléres cucc...
...és ha esetleg ez sem elég, akkor még lehet fokozni!Scythe CPU Cooler Stabilizer AM2 tényleg jó cucc. Én egy Orochi alá tettem és masszívan tartja a "kicsikét".
Új hozzászólás Aktív témák
- Garmin Venu Sq 2 - alaptudás a négyzeten
- Hardcore café
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Építő/felújító topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Az MSI legfrissebb grafikus kártyái push-pull hűtést kaptak
- Magisk
- Vírusirtó topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest