- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
S.O.S.
senior tag
már nem
-
S.O.S.
senior tag
Sziasztok !
Kellene egy kis segítség!!!!
Most vettem egy Gigabyte 8800 GTS 512MB-ot.
És egy használt ASUS A8N SLi Premium alaplapot.
Szerintem valami nem stimmel a 3D MARK eredménnyel.
2005-re 11852 pötty 1024*768
2006-ra 8240 pötty. 1280*1024
Állítani nem tudtam a Márkokban mert nem regisztrált.
Így az általa beállított értékekkel tesztelt.A karinak van két + táp csatija amit be is kötöttem.
A tápom egy 400 W-os (Colink ) Lehet , hogy kevés a tápom?
Kellene valami sürgős segítség.Üdv : István
-
30z.Samu
titán
Megint csöndes a topic!
-
hzoltan
tag
Hát gyerekek, G92 ide, 8800GT oda, ma sikerült beszereznem egy 320-as "régi" GTS-t, és ki...szott jó
Cod4 csak úgy hasít
Elnézést, de ezt meg kellett osztanom veletek!
-
30z.Samu
titán
De csöndes lett a topic...
-
udi
őstag
ja és hogy mit lehet kapni mert most is alig van nv kari
-
30z.Samu
titán
Persze, értem én!
Volt egy egy X1600XT VGA-t (256 DDR3, 1300 effektív órajel.), de az nyár elején megkotlott. Vettem egy 7600GS-t, ami csak DDR2-es és 666MHz az effektív órajele, mégis majdnem hozza azt a teljesítményt mint az az ATi a DDR3 memóriával, nekem ezért lett szimpatikus az Nvidia!
Ezért szeretnék venni nyáron is olyat, de hogy mit fogok venni az még rejtély.
-
udi
őstag
Mindjárt pofásabb lenne
-
udi
őstag
Nem olyan bonyolult ez csak a régi hütést rábiggyeszteni az uj karira:
-
udi
őstag
Ja és amugy én árulok 8800gts 512-es karit ha valakit érdekel.
persze aki még nem foglalt -
Levin01
őstag
válasz
Grigorisz #136 üzenetére
Ja, bocsi nem tudtam, hogy egy 50K-s vga-nak kötelessége elverni a 60-70K feletti vga-kat is
Speciel én magasról teszek arra, hogy mekkora erőfitogtatást tud felmutatni az nvidia 100K felett, mert büdös életben nem adnék vga-ért annyit. Engem és még kb a userek 90%-át az 50K körüli árszegmens érinti és ott bizony nagyon jó kis ár/érték verseny és kínálat van mindkét gyártó részéről.
-
Grigorisz
aktív tag
-
-
30z.Samu
titán
válasz
Grigorisz #131 üzenetére
Én is elhiszem, amióta felvásárolta az ATi-t az AMD, elég gyengus az VGA is meg a CPU is.
Nah mindegy, hát csak nincs olyan hangja a GT-nek mint a régi rakéta porszívónak!
Apropó... a C2D procihűtője mennyire hangos? Mert készülök venni nyáron és nem tudom hogy mennyire zajos a kicsike. Annó vettem 775-9s Celeront, de az nagyon hangos volt! -
-
30z.Samu
titán
válasz
Grigorisz #129 üzenetére
Hallani nem hallottam
, most már teszek fel felolvasó programot..
Hát most kicsit húzós az ára a GTS-nek, fél év alatt csak lemegy valamennyit, mert akkor készülök összerakni valami ütős gépet és a videokártya témánál kicsit elakadtam hogy mit is kéne bele venni!
Ott kezdődik a dolog hogy ATi vagy Nvidia, én nekem nincs gondom az NV-vel (sőt), de az ATinak az a 3850 elég jó.. legalábbis nagyon dícsérik.
-
30z.Samu
titán
válasz
m0h0senator #127 üzenetére
Bevallom neked férfiasan életemben nem láttam még HDTV kimenetet.
Csak ebben az üzletben van 3 fajta GTS, és csak ezen van HDTV, ezért bátorkodtam azt a kijelentést tenni hogy ebben (is) különbözik a 2 kártya.
Grigorisz kollegához még él a kérdésem hogy tényleg annyira hangos-e a GT. -
30z.Samu
titán
válasz
m0h0senator #125 üzenetére
-
Grigorisz
aktív tag
válasz
30z.Samu #122 üzenetére
Én leginkább a GT hangjától féltem.. arra rájött volna valami halk hűtő és már majdnem a gts-nél járok pénzben. a gts viszont gyárilag sem hangos kivéve persze ha elkezd melegedni és beindul a venti... de ez csak gém közben van alapon csöndes mintha kötelező lenne (mert az is).
Konklúzió: igen megérte a többletköltséget a hűtés meg az a + teljesítmény (20K)
A GTS-eket a memória méret alapján könnyebb megkülönböztetni szvsz.
-
30z.Samu
titán
válasz
Grigorisz #115 üzenetére
Egy elven vagyunk
Amúgy elég nagy szívás lesz az embereknek tényleg, ha GTS-t akarnak venni...
Nekem elég lenne egy GT is, a mai játékok is mennek rajta, én egy 7600GS DDR2-vel tolom a CoD 4-et (igaz 800X600-ban). Haveromnál meg 8600GT-n simán megy 1024X768 full graffon E63XX-al. Szóval a GT sem olyan gyenge kártya!
Személy szerint nyáron olyat szeretnék venni jelen állás szerint.
-
Grigorisz
aktív tag
válasz
elfelejtette #118 üzenetére
a tuning az tuning a procot sem húzom soha. 2600 Mhz-et hová? 2800-3000-ig? nem nyernék annyit mint amennyit veszíthetek. szvsz. (hozzáteszem nem félek, hogy megfőne mert jelen pillanatban 28-30 fok a proc ha kikergetem a világból 34)
-
caprine
senior tag
válasz
Antibazsi #65 üzenetére
Utálom az olyen weboldalakat mint amit belinkeltél. A két oldalán semmi, nagy üres csik (wide-om van) egyébként meg az info 70% reklám
Azért az elég durva, hogy két dualban lévő HD 3850 épp hogy megveri söt 1-2 esetben kikap a 8800GTS-től. Ha úgy vesszük akkor a 2db ati árban annyi lesz, sőt talán több is mint a nvidia, több hőt termel, zajosabb, több helyet foglala, csupa ellenérv. Egy dolog lepett meg, hogy a felvett teljesítmény egálban volt, pedig a leadott +10 celsiusfok alapján azt mondtam volna, hogy az ati többet kajol.
-
finest
addikt
válasz
SystemRoot #88 üzenetére
Ha nem is lassabb, de nem éri meg a különbözetet egy 8800GT -hez képest, főleg egy OC-vel szemben.
-
Grigorisz
aktív tag
válasz
elfelejtette #114 üzenetére
Tuningoltat nem fogsz kapni az tuti. nincs az a pénz, hogy próbálkozzak vele. Alap eredményeket írok. driver a gyári első körben utána a legfrissebbel próbálva. Játék most semmi olyan ami döntő lenne...hétvégén talán újrahúzom a gépet és akkor lesz crysis és stalker első körben
A tuningról: alapelveim között szerepel, hogy amire megkerestem (nem Apám- Anyám hanem én a két kezemmel) a pénzt azt nem kockáztatom tök feleslegesen. ha erősebbet akartam volna akkor azt veszem meg.
-
Grigorisz
aktív tag
válasz
elfelejtette #112 üzenetére
Milyen tesztet kérsz? amit mondasz csinálom.
-
Grigorisz
aktív tag
Holnap leszek ?boldog? tulajdonosa egy Gainward 8800GTS 512 karinak
....alig várom már
... ha egy héttel hamarabb megjön a GT-m most kaparnám a falat asszem
...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
elfelejtette #106 üzenetére
Nálam semmilyen mod nem jáccik! Még a hűtése is gyári...
Gainward Silent-FX
-
Bakker ez a káosz a számozásban! (mindkét gyártónál...)
Komolyan mondom, ha véletlen nyitok egy VGA gyárat, a kártyáimat úgy fogom nevezni, hogy 1, aztán a következő fajtát, ami kijön úgy, hogy 2, aztán 3, 4, 5 stb.
Ezer év múlva se lesz gondom azzal, hogy nevezzem el az új kártyát, és a vevőim is tudni fogják, hogy mit vesznek -
elfelejtette
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #103 üzenetére
Hy!
Sajna az 1.0ns-os ramokat az OCW-s srácoknak sem sikerült 2.2GHz-re feltornázni stabilan.
(Nálam a vmoddolt Galaxy 7300GT 500/1400@785/1700!)
Üdv. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
elfelejtette #101 üzenetére
Én 800/2200-re tenném a mércét. 19xx-et 2000-re húzni nem nagy durr, főleg ha azt nézed, hogy a ram-ot ált jobban lehet hajtani.
Jó látni, mennyi fps-t javul a teljesítmény tuning után...
mod: Nálam 8600GT 680/1700
-
Zewa
senior tag
válasz
drizzt1666 #93 üzenetére
Ok igazatok van. De attól még nem kell leszarozni. Jó kis kártyák azért a régik is.
Nem hiszem hogy hiányolná az "tudatlan" user az a kis teljesítmény külömbséget. -
ftc
nagyúr
válasz
drizzt1666 #93 üzenetére
S jo kis pert akaszthat a gyártó nyakába a kedves user
-
drizzt1666
tag
"...és megveszi a régi gagyit drágábban, és még büszke is lesz rá!"
Elvtárs, ezt a mondatot ismételgesse el párszor fejben!
A zöldek hülye elnevezése nem véletlen, sőt nagyon is ügyes húzás. Csak el kell képzelni:
Átlagember bemegy a boltba, kér egy 8800 gts-t, mert haver mondta, h az jó. Valamelyiket a két verzió közül biztosan megkapja és a zöldeknek ez a legjobb mivel ezzel a húzással egyuttal kisöprik a raktárakból a régi verzsönt -
Olasza
aktív tag
válasz
SystemRoot #88 üzenetére
Ez a valaha megÍrt legnevetségesebb teszt. Crysis kétszer is, mind DX9-ben. Egyébként meg gratula az Nvidia-nak, ismét sikerül rávennie a szegény népet arra, hogy sz.rt vegyenek, egy szimpla marketinges elnevezéssel. Elolvas egy hírt az újságban, hogy milyen jó, bemegy a boltba, és megveszi a régi gagyit drágábban, és még büszke is lesz rá!
-
Telefunen
őstag
Ugyanannyi stream processzor (igaz csak 1.35GHz-en), nagyobb memóriasávszélesség, egy leheletnyivel gyorsabb az SSC.
-
SystemRoot
őstag
e-bay en még nem nagyon látni ezt a karit. Itthon valaki tud valami értelmes boltot ahol árulják?
-
ashot
tag
ezeken a teszteken sima 8800 GT- van és OC8800GTS, a gt-t saját tapasztalatom szerint elég durván fel lehet húzni. szóval meg merem kockáztatni hogy ugyanaz a teljesítményük.
-
TESCO-Zsömle
titán
Nekem tetszik, hogy PWM-es venti van rajta, még akkor is, ha első körben hűtéscsere...
GT és GTS közötti teljesítménykülönbség kicsi, viszont GTS itt-ott már van 70k-ért, a GT-k meg hiány végett 66k...
nV megint megszivatja a népet! Az azonos mag miatt még egy-két hónapig nem nagyon lessz GT, de GTS az doszt!
Nesztek wazze! Itt a középkategória! És aki várta, mint a messiást, az vagy kicsenget 70-90k-t GTS-ért, vagy megverekszik egy túlárazott GT-ért. (Vagy vár még lssz occóér
)
Szeritem...
-
Borisz76
nagyúr
A teszt
alapján úgy tűnik ,hogy minimálisan jobb az új ( G92 ) GTS a GT-től.
Előnye főleg az extra nagy felbontásnál jön elő.......
GT-t lehet kapni (caca) 60 EFt körül.
GTS-t pedig (caca) 80-90 EFt körülTehát SZERINTEM
: Ár/teljesítményben jobb a GT !!!
Ha valaki másképp gondolja..
..lehet róla vitázni.
További jó fórumozást !
-
fizzdani
tag
Hello!
Karácsonyra vennék vga-t, de elég bizonytalan vagyok .Inno3d 8800GT megvan már rendelve,22-én meglesz 69E-ért, de még vissza tudom mondani. Szerintetek érdemesebb lenne G92 8800GTS-t megvárni, még több helyen beszerezető lesz? Kb. mikorra várható a nagykerekbe nagyobb számban?
Légyszi segítsetek.
-
-
klambi
addikt
sokan a 8800gt-t moindják a 8800gts-640 helyett mért van ez?
pedíg a 8800gt 70 körül van ez meg...[link] -
elit_hun
őstag
szegény ati
-
Ádibádi
tag
Emberek itt egy frankó kis teszt
-
adalbert1
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #60 üzenetére
Mondjuk én valami középkategóriás dologra hajtanék, mint a 3850 vagy a GT... Ebből a szempontból én csak örülök ha jönnek az új cuccok, szerintem a felsőkategória is nyomja majd lefele ezek árát, ha kijön.
-
Produkció
senior tag
válasz
Bj Brooklyn #20 üzenetére
hát én szétoltottam volna a fejüket, hogy minek ekkora tudatlanoknak szgép bolt
menjen fagyit árulni nyáron vagy szórni a nyugati aluljáróba
-
Antibazsi
aktív tag
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
#96302336 #36 üzenetére
Én az ilyeneket oltanám, ha éppen van időm...
Megkérném, hogy vegyen le egy olyat, amit rám akar erőltetni, maj megmondanám, hogy nem veszem meg, mert nem tetszik a színe/alakja/stb...
Amúgy meg, akit nem érdekel, hogy mit vesz, azt az se érdekelje, mik a következményei...
-
he7edik.
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #60 üzenetére
talán csa a smrigli
-
udi
őstag
És mi a véleményetek a régi g80-as gts ssc-ről??
Az hol áll a teljesitményben?? -
Zsolty
tag
hát ez szép. ez tuti sztem már elveri a gtx-et.
valaki adhatna egy linket ha tud erről az gts-ről, mit tud.
thx -
Retekegér
MODERÁTOR
Csak ez kapható is legyen...
-
fLeSs
nagyúr
Ez a G92 GTS ugyanaz az NV-nek, mint az RV670 az ATI-nak. Alacsonyabb csíksz. -> alacsonyabb gyártási költségek -> több haszon. Ennyire futja most tőlük, mert nincs szükség többre.
-
lordtoulus
csendes tag
„Ha csak ki nem kopik a piacról a GT. Hogy miért ? A GT az hibás G92, az új GTS meg teljes értékű .” FireGL
Azt hiszem hogy elég sok boldog 8800 GT tulajdonos van (sőt olvastam olyannyira boldog tulajdonost aki már át is nevezte 88GT-re...) , akik természetesen nem foglakoziknak azzal hogy hibás a készülékük...
Persze én nem hívnám hibásnak..csak érdekes így olvasni. Igaz más meg úgy mondaná hogy a túlságosan jól sikerült G92-k kerülnek a GTS-re... -
Sol@
tag
válasz
Johnny Cage #21 üzenetére
Na azért nem kell leírni minden boltost... pl: én magamból és a kolegémbol kiindulva
-
Vistaboy
veterán
Jó lett a G92, mint a GT, mint a GTS remekre sikerült. Utóbbinál van érzékelhető javulás zajosság tekintetében a GT egyslotos hűtéséhez képest? Pl. egy G80-as GTS hűtéséhez hasonló zajszintű?
-
Zewa
senior tag
Jó vicc. Megkavarják vele a "tudatlan" usereket.
Kiváncsi leszek mit teljesit majd a kari, a padon. -
FireGL
aktív tag
Ha csak ki nem kopik a piacról a GT. Hogy miért ? A GT az hibás G92, az új GTS meg teljes értékű. Valószínű azért kevés a GT mert kicsi a selejtarány, az nvidiának meg nem érdeke, hogy továbbra is selejtet gyártson és olcsón adja el azt amit drágábban is megvesznek tőle.
-
Ste
addikt
látható, hogy nincs komoly konkurencia
elvannak a babérjaikkal -
aXXon
őstag
válasz
Bj Brooklyn #31 üzenetére
Na azt már egy párszor jó hangosan megkértem, hogy beszéljen hangosabban, ha valamit elszeretne nekem adni, de szakmailag valóban nem nagyon van toppon
-
Geller72
veterán
Én akkor is megvárom a GT árzuhanását
. Remélem, még két hónap és 50-60 közé megy..
Geller -
törölt tag
válasz
juliabrilke #32 üzenetére
Szimplán hülye. Mivel 640-es sem volt nekik !!!
-
misirulez
senior tag
Mostnemazért de elég nagy kockának kell lenni ahhoz, hogy azon görcsölj, hogy úristen mi lessz ha majd boltba mást ajánlanak?
Nem történik semmi, elmondod mégegyszer, hogy mit szeretnél kérni, ha van megveszed ha nincs elmész. ennyi.
-
Womb
senior tag
válasz
Hova tart a világ.....Kecskemétet lekecsózzuk?
Amúgy nagyon sajnálom a vidékieket,nagyon kihasználják a helyzetüket a "helység kalapácsai". -
Thomas1
addikt
Sajnos mindenfelé vannak ilyen eladók, aki a főnök haverja, és korábban egy ruhaboltban melózott, az is simán lehet számtech eladó, azt megmondja a júzernek, hogy ne szar Quad-ot vegyen, mert az csak 2666 MHz-en megy, és drágább is, mint a gyorsabb 3,4-es P4. És persze az P4, nem ilyen mindenféle fura nevű jószág.
Szóval ezzel a névvel még bőven lesz gondjuk az eladóknak, és a vevőknek is, hiszen ez a két GTS a nevén kívül szinte semmiben sem hasonlít egymásra.
-
nem értem miért kellett ezt is GTSnek hívni... csak kavarodás lesz belőle... miért nem vmi újat? mondjuk 8800/8850/8900/8950 és GT/GS/GTX/GST/XT/Ultra/Pro-ból elég sok kombinációt ki lehetett volna hozni
-
Entryy
aktív tag
válasz
Lingvin,Pálma,vagy PC Masters???
-
Larry303
addikt
válasz
Johnny Cage #21 üzenetére
és amúgy is...teljesen megszokott...én már régóta nem kérdezek kiskerboltokban...tényeket közlök! ő meg eldönti, hogy tudja e teljesíteni vagy sem....
-
Johnny Cage
addikt
-
munky
őstag
a neve tényleg megtévesztő lehet azok számára akik nincsenek annyira belemélyedve a témába. Talán az értelmesebbek veszik a fáradságot és utánajárnak mit is vesznek. Persze sok a kivétel...
-
ZaJanga
tag
-
törölt tag
válasz
Ismerős a helyzet. Egy pc boltban érdeklődtem, hogy mikorra tudnának hozni GTS 512-est, erre azt válaszolták, hogy olyant ne vegyek, mert szar, a 640-es sokkal gyorsabb. Erre azt kérdeztem, hogy honnan tudja, és itt jött a mese, amibe még a boltos is belezavarodott.
Mi a bánatnak van olyan eladó, akinek halvány lila fingja sincs arról, hogy mit ad el.
Persze máshol szerencsére tiszában voltak a dolgokkal, és sajnálkozva mondták, hogy nem tudják, hogy mikor várható. De mentségükre szolgáljon, volt a polcon két darab 8800GT, és egy HD 3850 is. -
Johnny Cage
addikt
válasz
Viszont ez meg a magyar számítástechnikái üzletek inkompetenciája, ami megint más téma.
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Nem is az a gáz, hanem a boltban is ezt mondják.
Tapasztalat: egy Kecsói számtech üzletben érdeklődtem a GT után de mivel nem volt rám akartak erőltetni egy G80-as GTS-t. Aztán mikor megkérdeztem, hogy miért drágább mikor a GT-is lenyomja, leugatták a hajamat a fejemről és majdnem páros lábbal rúgtak ki. Mert a GTS jobb, mert több memória és nagyobb sávszélesség... én meg egy kumma szót sem mertem szólni.. Ezekből kiindulva lesz szívás rendesen!!!
-
KTompi
aktív tag
Holnap érkezik az enyém nagykerből... Alig várom, hogy teszteljem
-
törölt tag
Shaderben leelőzte az Ultrám
...ajj
-
Sárpac
nagyúr
Nem értem a felháborodás okát?
Eddig is 2 GTS volt 320 ill 640-es most lett egy 512-es is a Nevük peidg GTS320,GTS512,GTS640... -
Pompi
nagyúr
válasz
Johnny Cage #11 üzenetére
Ha 320MB-os vagy 640MB-os akkor G80, ha 512MB (vagy 256MB, ha terveznek ilyet egyáltalán), akkor G92.
Ettől függetlenül tényleg nevezhették volna máshogy. -
rup1u5
nagyúr
yessssss
-
dokar
addikt
válasz
Johnny Cage #11 üzenetére
a régit kapod raktárról
-
Johnny Cage
addikt
Imádom, amikor megy a kavarás, és fogalmad sincs, hogy mit veszel. (Ha bemegyek a boltba, ki tudja, mit fognak a kezembe adni, régi GTS-t raktárról vagy már az újat?)
-
Oliverda
titán
Nehéz lett volna 8850 GTS-nek elnevezni...
-
Probiker
aktív tag
Qva envidia, má megint jó kedvében van ami a kártyák számozását ílleti.
-
Ace Ventura
addikt
Jó is lenne ha tényleg a cikkben leirt árak játszanának, és tényleg kapható is lenne ennyiért.
-
Cefet
aktív tag
Tesztet tud linkelni valaki? Esetleg...
-
Enton
addikt
Akkor ennek mar a G92-es chippel szerelt verzionak kellene mar lennie vagy tevednek es ez meg csak a G80-as tuningolt verzioja lenne???
-
Myers
senior tag
1-2 embernek már van is itt a PH-n.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi erősítő építése
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest