Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mondom a mainstream. Régebben azért nem volt szokás ennyire csak remake, reboot, máshonnan származó, bevált történet, nyolcadik folytatás, stb., most meg a blockbusterek között mást sem látok.
Én meg azt várnám, hogy ha több ezer Ft kicsengetek egy filmért, akkor minimum valami eredetit kapjak, ne egy CGI demót. -
válasz
koby11h
üzenetére
ez a "mai filmek szarok" dolog hülyeség. régen is voltak ugyanilyen gyenge filmek, csak azokra ma már senki sem emlékszik. viszont most is vannak jó filmek.
a bd remuxokat azért szoktam preferálni, mert vannak jó újrakódolások, de néha a rilízerek elkezdenek túl sokat gondolni magukról, és nekiállnak színt "korrigálni" meg zajt csökkenteni. persze bele lehet futni szar bd masterekbe is, de ez talán nem olyan gyakori.
-
-
válasz
Top cat
üzenetére
én meg rosszul emlékeztem, az uhd bd tud 100 fölé menni, bár a gyakorlatban nem jellemző.
de a négyszer annyi pixel nem igényel négyszer annyi bitet, egyrészt mert többnyire h265-öt használnak, másrészt meg a 4k filmek általában nem pixelszinten élesek (nem is kell nekik). -
-
válasz
Elemental
üzenetére
Megérthető a dolog.
Hálózatot még mindig nem érti a userek nagy része. Pendrive-ból nekem egy 16GB-os kínai volt a home szerveremhez, ami nagyobb volt (nemrég nyírta ki az asszony azzal, hogy OS-t futtatott róla
) , külső winyóm meg igazából sosem. Ezen kívül volt egy 8GB pendrive-om (ez is megpusztult már), meg van pár 1GB-os. Az egyiken Hiren's boot van, a másikon iPXE, ha jönne valami PXE nélküli régiség. Meg van ez a 32GB-os külső SSD, de ezen most 8GB-nyi Debian van, lesz mellé még pár ilyen USB-ről futó valami, a többi lesz tárhely. Meg hát ez idén januárban jött.@Top Cat : Mondjuk ez benne van, helyzete válogatja.
@jokeph : Nem mondtam, hogy nem, csak hogy azt eltalálta a manus, hogy gyorsabb az SSD.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Diabolis
üzenetére
Ezen kihaltam.

És mennyi "Béla" futkosik szerte az országban.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#2987) hcl: filmezéshez egy modern HDD bőven elég, ami ennél drágább, az pénzkidobás eme célra.

(#2986) koby11h:
Ennyiből már egész kellemes gépet lehet összedobni, vagy egy keményebb laptop is kijön.(#2988) Elemental:
Maximálisan egyet értek, ezzel már én is így vagyok. Kivételt az a kliens képez ez alól, aki megérti max 2 magyarázatból, hogy a javát akarom, nem szívatni.
-
Elemental
addikt
válasz
Diabolis
üzenetére
Én már leszoktam a tanácsok osztogatásáról.
Megoldjam, hogy ne kelljen dugdosni a tévére a külső hdd-t? Nem kell, jó nekünk így. De sokkal egyszerűbb. Nem baj, ezt már megszoktuk. Nem firtatom.
Amikor jön hozzám valaki, és bepattintok valami filmet, és kérdezik, hogy ez hogy, meg amúgy ez a hálózat, meg a nas, meg milyen nast vegyek, meg mi is legyen, akkor azt mondom, hogy nem értek hozzá, rendszergazda haverom telepített nálam mindent
-
válasz
Diabolis
üzenetére
Amúgy egy USB3-as SSD meg egy winyó között nem kicsi különbség van (most állt végre össze hogy legyen végre egy USB-s kis SSD, direkt arra, hogy mindenféle oprendszereket telepítsek rá, és sokkal gyorsaban fut róla a Debian, mint a szintén USB3-ra dugott winyóról amin összelapátoltam. Mondjuk film másolása esetén lehet, hogy nincs ekkora eltérés, mert az inkább az USB által limitált, az OS meg sok random olvasás-írás.
De valószínű tényleg a megosztással járt volna a legjobban, csak gondolom fingja nincs,, mi az
-
Diabolis
aktív tag
Na HIVeim, voltam a "Bélánál" !!!!
Ugye emlékszünk még a 70.000 forintos ASUS TUF Gamer X570-es alaplapra, ami azért kell, mert WIFI-s? De neeeeem, neeeem hallgatunk a hülye rendszergazdára, aki bedob egy 40.000 forintos alaplapot, plusz egy wifi sticket.... Mert neki az kell...
Na, tegnap végre működött a gépe, fel is dobtam neki amit kellett, kikapcsoltam a fényeket, majd felsírtam a röhögéstől, amikor leesett:
UTP kábel a gépbe bekötve, modem a gép mellett
" Hát végül máshogy alakult"
Azt azért teszem hozzá, hogy minimális kollegáris kedvezményt kapott az óradíjra, az útiköltséget mondjuk alábecsültem, de így is felfelé kerekítette a jattot, nem is kicsivel. Szóval anyagilag végül jól szálltam ki a buliból, Ő pedig nem szarrágóskodott.
Megfejelnem viszont majdnem sikerült, de izomból... Már az orrnyerge és a homlokom közötti távolságot/szöget méregettem.....
Van Bélának egy krva nagy, Samsung 4k okostévéje. Okosabb mint Béla. Merthogy felhívtam a figyelmét arra, hogy az 500GB-os M.2 vinyóra túl sok 4k film nem fog felférni. Igazat adott, és majd vesz külső, USB-s vinyót. De SSD-t, mert az gyors...... Aha... USB-n....
Én: - Figyi, belső HDD-t vegyél, a 3Terrás jó árban van.
B: - De akkor hogy nézem a filmeket tévén?
Én: - Okostévé, ember. Távirányító, megosztás, most, 5 perc alatt megcsinálom.
B: Jajjj, nem kell, majd a külső vinyót bedugom a tévébe.....
Tényleg, vannak emberek akiknek nem tudsz segíteni. -
SZIGMA
aktív tag
"Az egyéb egyetemi doktori címek (kisdoktori) az 1990-as évek elejével megszűntek"
1990-ES
Azért legalább a helyesiras.mta.hu/helyesiras/ oldalon odafigyelhetnének egy kicsit.(szerintem nem az elejével, hanem az elején szűntek meg, de ez már lehet, hogy csak az én szőrszálhasogatásom)
Újabb gyöngyszem:
A kisdoktor(i) – nagydoktor(i) kapcsán felmerülő kérdések nem csupán
helyesírásirási
jellegűek. -
mephi666
nagyúr
hú, micsoda bűnbarlang
fizetős volt itt a pasziánsz meg az aknakereső? 
-
mephi666
nagyúr
válasz
thiclyoon
üzenetére
van itt varia, mondjuk engem nem érint, mert nincs ilyen titulusom

egyik "hirhedt" ex-tanárom
ő "kisdoktor" volt és a neve mögött, másik szintén elég közismert tanár pedig nagydoktor és név előtt a titulus...úgy néz ki én sem jól emlékeztem már
-
thiclyoon
aktív tag
válasz
mephi666
üzenetére
Kicsit én is beszállok a GN dologba
eddig rosszul tudtam ezek szerint, én is a kis-nagybetűs dologban hittem. De az MTA ezt mondja: [link]"A kettő között értelmi, jelentésbeli különbség nincs, a kis-, illetve nagybetűs használatot nyelvi-formai-mondatbeli helyzet dönti el: címzésben, feliratban, mondatkezdő helyzetben Dr., egyéb esetekben kis dr. a szokásos forma. Ez a különféle doktori típusokra (jogi, bölcsész, orvos) és az ún. „kisdoktor-nagydoktor” jelölésére egyaránt vonatkozik."
"Az egyéb egyetemi doktori címek (kisdoktori) az 1990-as évek elejével megszűntek [...]. Minden doktori fokozat jelölésére használható a dr. Mondatkezdő helyzetben és névjegyen lehet nagybetűvel kezdeni."
Vagy lehet, hogy azóta ez változott?
2013-as a link -
bambano
titán
volt olyan szokás, hogy azoknál, akik egyetemen kapták a címet, jogászok, orvosok, kisbetű, akik meg szerezték más tudományágakban, nagybetű. de nem állítom, hogy ez hivatalos álláspont.
de persze lehetne arról is vitát nyitni, miért nem hallottam még egyszer se helyesen kiejteni a phd-t

-
Dr.NX
veterán
válasz
üzenetére
Jó nagy hülye volt, aki így tanította.
A dr. címet sosem írják a név végére.
Az is egy tévhit, hogy a "nagydoktor" a Dr., a "kisdoktor" meg a dr.
„A családnevek előtti doktor […] szót, illetőleg rövidítésüket csak kiemelt helyzetben (aláírásban, levélcímzésben, oszlopba rendezett névsorban stb.) és mondat elején kezdjük nagybetűvel […] Mondat belsejében ugyanezek kisbetűvel írandók.”
Ez '87-ben is így volt. -
Akkor már én is beszállok, bár közel se volt annyira színes, érdekes a felhozatal, mint itt pár előző lista.
Első, 386sx-ben, passz.
Utána p2 266@333, s3 virge asszem 4mb
Aztán ez a gép kapott egy voodoo2-t, aztán asszem egy tnt2, utána meg egy radeon 8500.
Ezután athlon 2500+ (Barton), ami asszem stabil volt 3200-ként, ebben meg elsőnek egy 9200 volt, aztán meg egy 9600 kesobb xt-sítve.
Ezután laptop jött egy darabig. Fujitsu-siemens. Hiba volt. Nagy hiba volt.
Aztán athlon2 x2 3800+ (ez akkoriban egy vadállat volt), hozzá 8800 gts 320mb.
Következő már am3 volt, ott mindenféle így-úgy unlockolt procik, meg egy 4870 1gb. Legjobb vga volt ez, azóta is csorog a nyálam, olyan ár-érték aránya volt neki. Ezt nem cseréltem le, csak amikor már teljesen meghalt, egy sima r7 250-re, ami kb ugyan azt a szintet hozta.
Ez a gép sokáig megvolt nagyon, igaz ahogy elavult, egyre kevesebbet használtam, inkább i5-i7 laptopok voltak a képben, amíg újra nem kellett a kraft, talán két éve, viszont akkor meg épp bányaláz volt, úgyhogy erős vga helyett playstation lett. Most is az van, a jó kis 1050ti szolgál az r7 1700 mellett, bőven elég mindenre jelenleg. Igazi pc masterrace emberből konzolos casual lettem, és azóta is az vagyok, pláne a psvr miatt, sőt, igazából az van, hogy nem vr játék már nem is tud lekötni, akkora pluszt ad, hogy hihetetlen, viszont a pc vr olyan rohadt drága, hogy abba meg nem ugrok bele. -
válasz
KROK640
üzenetére
Nekemisvolt! És tök jókat játszottam rajta, pedig volt baja
Helyből nem ismerte az átlátszó textúrát... Need For Speed 3-ban az eső négyzet alakú cseppeket hozott...Herki is megvolt, Trident is, Trio64v2 is, VLB kártya csak a falon, ATi Rage 128
, ilyesmik 
(És a Trio64 de jó kis cucc volt!)
-
-
-
KROK640
nagyúr
nekem is volt Trio 3D-m, egy tragédia volt már az a kártya 1999-ben is szerintem. Rengeteg minden grafikai hibásan futott rajta, szaggatott, sok program már akkoriban sem indult el vele.
Celeron 366@550-esem volt nekem is. De 256MB RAM mellette '99-ben??? Az kiba ütősnek számított akkoriban, lvéén a "nagy" gépek voltak 128MB RAMmal szerelve, de sok boltban vehető 366-433 még 32MB RAMmal volt szerelve.
-
törölt tag
válasz
Lord Myn
üzenetére
Ööö... Izé... A nagydoktorit előre kell írni, a kisdoktorit meg a végére.
Ne kérdezd, hogy ez mit jelent, kb 87-ben monták nyelvtanórán.
És emiatt előfordulhatnak olyan nevek is, hogy Dr. Gipsz Jakab dr. Ami igazán jó, ha van felesége is aki szintén diplomás, és bár saját entitánsként éli meg az életét, de meg kell mutatni ki a cica gazdája.... (Vagy még neki nem volt meg a doktori amikor házasodtak) Ilyenkor jönnek azok a nevek, hogy nem Kovácsné Dr. Malter Júlia dr. hanem ilyen "Dr. Gipsz Jakabné, dr. Dr. Malter Júlia, dr.
És basszus ilyet hallottam már élőben. A doktorception mérőm nem kicsit akadt ki.
-
Dr.NX
veterán
válasz
davenport
üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=R3kvSIrFNRM
Mármint azokra gondolsz, akik mondjuk belgyógyász professzorok, de úgy érzik, hogy a hungarológia területén is muszáj a titulusukkal súlyt adni a
zagyvmunkásságuknak? -
davenport
senior tag
válasz
Lord Myn
üzenetére
No offence, de amennyire tudom, az elöl-hátul doktor megjegyzés nem a levelező rendszerek eredménye, annál jóval régebbi. Ez az, amikor valaki a diplomája révén dr. és mellé még szerez egyéb tudományos fokozatot is. , Dr. X. Y phd, majd ezt lehetőleg minden fórumon használja is. Különösen veszélyesek a messianisztikus küldetéstudattal rendelkező példányai.
-
Lord Myn
őstag
Ez így igaz, főleg, amikor olyantól kapok mail-t, aki, ahogy szoktunk fogalmazni, "elöl doktor, hátul doktor" (ez a kifejezés onnan származik, hogy a levelező rendszer a titulust sokszor a vezetéknévhez köti és így, hibásan, a név végére teszi). Azon gondolokodom, hogy ezek hogy adtak le diplomamunkát, disszertációt...? (Nem várok választ, költői kérdés volt.
).Egyébként én is GN vagyok, de már csak otthon, pár éve(évtizede), leszoktam a népnevelésről...

-
koby11h
őstag
Az egyik felhasználó most kért engedélyt egy torrent kliens telepítésére, mert "szükséges a munkájához!"
A egész IT csapat érdeklődve várja, hogy pontosan milyen munkafolyamathoz szeretné használni?
-
Lord Myn
őstag
válasz
koby11h
üzenetére
Nekem is megvolt a Commodore korszak a '80-as években, de azok egybegépek, nem klasszikus IBM klón x86 PC-k, amik a maiaknak még mindig az alapjuk. Szóval, igen, szerintem beleszámit a Hercules zsugás Turbo XT is...

(#2950) sh4d0w: Abban már igen, de az már rég nem a 6-os nV szériával volt pariban (hanem 7-es vagy korai 8-asokkal).
-
GEIL
addikt
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Mortal Kombat 4 már futott rajta D3D módban...win98 alatt kb 1999 ben.
(Celeron2 366@550....256 Mb SD100 mellett..... átmenetileg használtam az S3 trio3D-t, amíg az AGP-s Voodoo 3 2000 nem jött meg.) -
-
Lord Myn
őstag
válasz
Gabibácsi
üzenetére
Bizony, nekem szép "borostyánsárga" (amber) színű 12" mono monitort hajtott...

(#2941) E.Kaufmann: Tudták azok, de csak DX9.0a-ig, a DX9.0b-csak az ATI 9500-től felfelé lévő szériája tudta. Viszont a 9.0c-t (SM 3.0) meg csak az nV 6xxx-es kártyái tudták, az ATI-k meg nem.
-
Gabibácsi
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
nem, savage 3 volt
méghozzá passzív hűtésű, én applikáltam rá egy ventit és felhúztam az egekbe
Ilyesmi volt:
https://vgamuseum.ru/gpu/s3-graphics/s3-savage3d/
jó, itt savage 3d-nek hívják, nem tudom miért
de ment vele sokminden amúgy, akkoriban
ahogy elnézem, pont ez a márka is volt nekem, ami a linken, emlékszem a csoda pillangóra vagy mire
volt rajta egy pici borda gyárilag, és 8 megás volt -
koby11h
őstag
Hát a videokártyák (mivel nem játszom) nekem ilyen megtűrt dolog volt mindig is

talán: Trident 8900D, S3Trio64V+, GF2MX400, GFFX5200, azóta meg integrált... -
E.Kaufmann
veterán
válasz
Gabibácsi
üzenetére
savage4 lesz az, az Unreal Tournament unrealisztikusan ment rajta, más már nem domborított rajta, sima TNT meg pont UT-ban volt gyengus. Valahogy volt egy fíílingje a savege4-nek, igaz attól még nem volt jó
Én már csak a 4k h264/h265 képességeket figyelem, amennyi 3D-t használok, azzal elbír a legtöbb intel iGPU is.koby11h: Hú az az 5200-as FX is mekkora egy (sz@r) GPU volt. Egy tervezésre szánt gépben ilyet softQuadro-sítottam
(kínomban/poénból), csak úgy zúzott rajta a SolidEdge 
Úgy rémlik rendesen az alap DX9-et se nagyon támogatta az nv első DX9-es GPU családja.Asszem S3 Trio-t még membővítettem, egy másik kártyáról barbár módon levágott ram ic-kkel
-
Lord Myn
őstag
Ha már így, akkor én is, fő gép, elmúlt 30 év (mögé írtam milyen CPU-val volt partiban):
1990 - Monochrome Hercules kompatibilis 32kB(!) RAM (Turbo XT@8MHz)
1991 - Oak VGA 256kB (286-20)
1992 - Oak SVGA 512kB (286-20, 386DX-40)
1995 - S3 Trio32 1MB VLB (486DX2-66)
1996 - 1997 S3 Trio64V+ 1MB (5x86-133)
1997 - 1999 S3 VirgeDX 4MB (K5-PR166)
1999 - 2001 +Diamond Monster Voodoo1 4MB (K5-PR166)
2001 - Riva TNT2 Pro 32MB (Duron-650)
2002 - GeForce2 MX400 64MB (Duron-650)
2003 - Ti4200 64MB (XP Tbred-1800+)
2004 - FX5900XT 128MB (XP Tbred-1800+)
2005 - 6800 128MB (XP Tbred-3000+)
2006 - 7800GS 256MB (AGP) (XP Tbred-3000+)
2007 - 8800GTS 320MB (X2-3800+)
2008 - GTX260 896MB (Core2 E6750)
2009 - GTX275 1792MB (Core2 Q9300)
2011 - GTX560Ti 1GB (Core2 Q9300)
2013 - GTX760 2GB (i5 3470)
2015 - GTX970 4GB (i5 3470)
2017 - GTX1070 8GB (i7 4790)
2019 - RTX2070 8GB (i7 8700)Mindezt fejből, de igaz pár ideig-óráig tartó kártyát kihagytam, amiket gyorsan cseréltem, mert nem jöttek be (pl. volt néhány ATi kártyám is rövid ideig).
-
Gabibácsi
őstag
ez igen, jó a memóriátok...
én kb annyira emlékszem hogy az első egy trident 9000 volt, aztán egy s3 trio 3d, aztán s3 savage3, aztán tnt2 ultra, majd egy voodoo3 (via chipset miatt kellett), aztán volt ati 9000, 9500, utána meg gef2 , és az utolsó valami low profile gef, de már nem tudom mi, skyrimeztem vele tv-n. Aztán nem volt és nem is lesz több nagy zörgő dobozom
lett egy dell noti meg egy ps2, utána már azok sem, csak ipad, játékra meg switch meg persze az amigák c64, plus4 -
cbmfan
senior tag
nálam vagy két egy tucat kártya volt aktív használatban gépekben 96 óta ezért csak a fő gépben lévőt írom. az elsőre nem emlékszem, öregszem én is

96-98 - passz
98-99 - talán S3+Voodoo 1
99-2001 - Voodoo 3 3000
2001-2004 - Voodoo 5 5500
2004-2005 - Sapphire 9700PRO (~10 hónap után RAM hibás lett, cserélték)
2005-2007 - Club3D 9800PRO
2007-2008 - HIS 1650XT
2008-2014 - Gigabyte 9600GT
2014-máig - Gigabyte GTX 650TI Boostés ahogy kijön Diablo 4 cserélődik az is.
-
IO.sys
őstag
Jött szembe a hirdetés, hogy "besírt a Windows7? Segítünk az átállásban", én meg elmagyarázom az embereknek, hogy a W7 besírás csak rizsa, birkaterelés a mikrotranzakciós (DLC-s) W10 irányába. Én se vagyok valami nagy üzleti zseni, ezt akartam ebből kihozni... de jól alszok esténként.
-
szebe
addikt
-
DJGABI
addikt
Életem üzletétől esetem el... de persze csak utólag esik le...a hirdetett (fél)konfigomra (tudom, drágán adom) csörög a telefon, helyi
hülyevevő... hogy neki SOS kell gép, netezésre, mert a régi megdöglött. Magamba: na remek, pont ilyenekről olvastam ebben a topicban, kb azt se tudja mire telefonál, de neki azonnal kell. Jófej vagyok, mondom ez nem a te géped, tekintve vinyó nincs benn, meg a K-s proci miatt egy VGA is kéne még bele. Miután letette számolgatok fejben: ha mondjuk árába vitte volna, az FPS 400-as tápért annyira nem kár, 4 gigára csökkentett RAM-mal, valami kukázott vinyóval, GT210 bele aztán simán lett volna deal. Ehh, nem lennék jó lehúzós számtek boltos. -
mephi666
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
nekem gef2mx200 -> inno 7300gt dd3 (agp) ugrás volt
imádtam azt a 7300-at... utána volt egy rövid kitérőm agp-s hd2600xt irányba, de nforce-os lappal szívatott, így ugrás pcie-re és leadtek 9600gt lett... az is évekig kiszolgált... (most meg már vagy 5-6 éve gtx650 van... amire kell, arra elég... monitorból egyébként egy samu 931bf van otthon, amit az első komolyabb fizetésemből vettem: 13 éve kezdtem melózni
) -
-
cbmfan
senior tag
ezer éve Canon tintaköpködőt használok, szinte kivétel nélkül mind elszállt B200 hibával 2-3 év után, de volt amelyik garancia lejárta utáni napon kezdte. a hiba csak fejcserével javítható, ami többe kerül mint egy új. viszont simán megspórolom az árát mert én töltöm a patronokat
úgy 3 éve vettem négy egy literes flakon festéket 2500/db áron. lecseréltem a feketéket átlátszó patronokra, tartály fölött átszúrom hegyes ventilátor rögzítő csavarral ami légmentesen le is zárja. 20-30 töltést kibír egy patron, utána cserélődik. még mindegyik színből van kb. fél liter, elég lesz még pár tízezer oldalra. -
Én ezer évente nyomtatok, amit meg igen, azt melóhelyen (mostanra) meg tudom oldani.
Amikor volt valami óccó tintás nyomim, mindig elromlott, vagy beszáradt, lézert meg a büdös életben nem használnék ki.
Az egy, amire jól jött a nyomtatás, az a NYÁK nyomtatás transzferfóliára, de arra volt lézer melóban, és ezer éve nem csináltam nyákot semminek. -
törölt tag
válasz
Gabibácsi
üzenetére
Én otthonra kizárólag lézernyomtatót vettem, sose bántam meg. Le akartak beszélni másodszor is a helyi boltba, valaki felhomályosíthatna, miért nem ajánlott otthonra: nekem pl HP 85a toner 14 ezer, egy drágább szines patron ára de ~2 ezer lapig elég, 3 éve nem kellett cserélnem.
-
koby11h
őstag
Hidd el jobb mint ha hazaérsz, elmentél két írószer bolt, egy Tesco és egy Penny mellett és amikor beálltál az udvarra, becsuktad a kaput akkor megszólal a lányod, hogy "Apa, holnapra kellene vinni technika órára 15 darab hurkapálcát és egy kétoldalas kartont!"
Na ezért vannak ránevelve, hogy ha megyek értük a suliba és meglátnak akkor mondják ezt el és ne otthon
A kollégák az más tészta, írjanak emailt!

-
koby11h
őstag
Enyéim rá lettek nevelve, hogy ha kell valami azt akkor mondják amikor meglátnak, így általában minden megoldható. Melóhelyen meg van 30 nyomtató, másoló, szkenner, multifunkciós, így évente pár oldal (évente 5-10 oldalánál többet nem nyomtatok soha) pedig tesztelés gyanánt belefér... szerintem.
Anyósomnak van még a családban nyomtatója, Neki munka miatt, 8 éve alatt egyszer vettük igénybe. Szóval én örülök ha nem látok egyet sem
-
Diabolis
aktív tag
Húha, túltoltam Bélám szivatását.... Úgy néz ki, hogy a meg nem nevezett boltban (ahol közölték vele, hogy a gép rendben van, csak fosul lett feltéve a winfos és a vga), szóval meg nem nevezett boltban vesz egy windows 10 prot...... 47.000ft.... Most már tényleg sajnálom.
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Ahol En lakok, a legkozelebbi hely, ahol tudok nyomtatni, kb fel oranyira van.
Melohelyen van nyomtato, de scannelni nem tud, csak a masik emeleten levo, nem fogok ezzel szivni. Plusz nem szeretek magan dolgokat cegnel nyomtatni meg scannelni, akkor sem, ha nem szivas. -
Gabibácsi
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
nem mindenki olyan helyen dolgozik
nálunk pl kártyával lehet csak nyomtatni, és nem hinném hogy jó ötlet lenne ipari mennyiségeket -
csak oda kell menni, ponnemakkorvannyitva (a hétvégi nyitvatartás nem annyira gyakori azért), pontcsakabelvárosban van minden sarkon, várni kell, lassú stb...
(#2911) E.Kaufmann: életbevágó szinte sose volt, de egy tizenezres használt lézert pont megér a vele járó kényelem.
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Nincs gyereketek

Vagy van csak még kicsi / rendes / stb.
Amikor este 10-kor szól hogy ezt holnapra ki kell nyomtatni, aláírva bevinni, akkor nem árt ha van kéznél nyomtató.
Bár ha nem lenne nyomtató, 1-2 alkalom után rendes, odafigyelő, felelősségteljes, időben gondolkodó lenne
-
E.Kaufmann
veterán
Én mindig olyan helyen dolgoztam, ahol nem volt gond nem ipari mennyiség kinyomtatása, valamint egy papír írószer 20 méterre van. Olyan egy kezemen alig bírom megszámolni mikor lett volna életbevágó az otthoni nyomtatás. Hétvégén meg nincs kedvem nyomtatással/szkenneléssel játszani

-
szebe
addikt
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Lakhely függő szvsz.
BP-n minden sarkon van valami nyomtatószalon, értelmes nyitvatartással (reggel/este, hétvége), ott felesleges. Vidéken már van értelme. -
válasz
koby11h
üzenetére
nálam egy L805 van, az szerintem korrekt darab. cserébe látszik rajta, hogy az eredetileg egy patronos nyomtató, csak odaheftöltek hozzá egy Epson logós cisst. kb úgy születhetett, mint a Renault Clioból a Thalia.
(#2905) Gabibácsi: felújításkor egy hónapig nem használtam, két fejtisztítás után hibátlan volt.
-
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Szerintem meg alap, hogy van. Igaz, altalaban a legolcsobb, scanner-es, szines tintas az esetek 90%-ban tokeletes/mindenre eleg.
-
Gabibácsi
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
szerintem igen, de nem létszükséglet. egy olcsó ff lézer az jól jöhet bármikor
-
Gabibácsi
őstag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
szerintem pont otthonra nem, ritkán nyomtatsz és beszárad, meg az egy oldalra a költség sem mindig baráti
-
koby11h
őstag
Szia, nem elvárás, nem de nem is tudná ha beleszakadna sem. Ha egy HP OfficeJet kategóriához nézem akkor annak élénkebb tónusosabb határozott színei vannak. Itt a 4 színes Epsonnak (2-2) halvány, fakó, elcsúszó (piros narancsba, zöld türkizbe) színei vannak. Amennyivel olcsóbb annyival távolibb a HP-től. Csak ennyit akart jelenteni.
És mivel a táblázatok, gant diagramok színei nagyjából eltérőek, így megfelel a célnak
-
*Ropi*
félisten
válasz
koby11h
üzenetére
"Nem színhelyes" alatt mit értesz? Gyárilag egyik nyomtató sem az, ahogy a monitorok sem: meghatározott időnként kalibrálni kell őket, hogy színhelyesek legyenek (a nyomtatókat minimum minden tinta-, és papírcsomag cserekor, ha elvárás a színhelyesség).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- További aktív témák...
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A25 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciaval
- HP Pavilion 15 - 15,6" Full HD - Intel Pentium N3710 - 4GB - 500GB HDD - Win10 PRO - MAGYAR - DWD R
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R5 7600 16GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H7 Flow fehér 750W
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S4 FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ennyiből már egész kellemes gépet lehet összedobni, vagy egy keményebb laptop is kijön.
helyesírásirási
2013-as a link
)."
)