Hirdetés
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
electro123
csendes tag
Én már a 3.6 Ghz - es 4 magos mobcsikat várom. Programozni akkor sem fognak tudni, de legalább a teszt pontszámok jók lesznek.
-
kies által elérhető módozatban kit érdekel?
persze sokan csak a "hivatalos" frissítést ismerik/használják, vagy jobb esetben beviszik szervizbe - anno ugye a hazai samsung illetékes szerint amúgy sem volt hivatalos frissítés a kies által elvégzett sem-, de azért néhányan kaphatnak "gyári" verziót, és megfelelően fel is húzhatják azt házilag, tiszta alapra, néhány perc alatt! én amúgy is jobban bízom magamban, mint a szervizesekben!
-
válasz
KillerKollar #93 üzenetére
ezt a hozzászólásodat jegyezd meg szeptemberig, és majd visszatérünk rá...
amennyiben csak szoftveresen emelik a proci órajelét, meg 2.3.4 firmware verzió lesz fent, úgy arról a telefonról beszélünk, ami jelenleg van forgalomban!mellesleg erre szerintem hamarabb lesz 2.3.4, mint szeptember!
-
KillerKollar
őstag
Agusztus-Szeptember és valószínüleg mivel ez nem egy teljesen új modell egyszerűen "leváltja" a jelenlegi S II-ket és onnantól csak olyat lehet venni hiszen hardveresen nem változtatnak semmit,ugyanaz a proci marad csak az órajelet növelik meg,illetve alapban 2.3.4-es androidot tennének rá.Legalábbis én ezt olvastam.
-
válasz
KillerKollar #91 üzenetére
egyrészt az szerintem nem mindjárt lesz, másrészt vélhetően drágább is lesz!
-
deja vu
addikt
válasz
KillerKollar #88 üzenetére
Simán meg tudják emelni az órajelét, a motoroláknál is volt ilyen gyári frissítés formájában. Maximum annyi különbség lehet, hogy abban lesz NFC chip, bár még az sem derült ki, hogy végül is van a 2-ben letiltva, vagy nincs.
De benne van a cikkben
-
válasz
KillerKollar #88 üzenetére
szerintem egyik verzió esetén sem érdemes várni! amúgy olyan nagyon számít az, hogy 1.2 gigahertz vagy 1.4 gigahertz?
-
KillerKollar
őstag
Üdv! Most tervezem ilyen telefon vásárlását és azt olvastam hogy szeptemberben új modellt adnak ki Galaxy S II Plus néven ami tartalmazza az 1.4 ghz-s processzort és pár formai apróságot ez igaz,vagy ez az 1.4 GHz-s dolog frissítés formájában jelenik majd meg amit én is telepíthetek a telefonomra amit most vennék és szoftveresen állítja majd az órajeleket a rendszer?Vagy kiadnak egy új változatot a telefonból?Érdemes azt megvárni?
-
joey04
titán
válasz
ForRedGlory #84 üzenetére
cáfolom. akkor akad maximum, ha elfogy a memória, és amíg bezár a háttérben 1-2 dolgot. A telepített programok számától nem lassul be, Ha nálad nem így volt, akkor hibás volt a készüléked.
-
asysoft
aktív tag
Nem "ismerek" sok Androidos készüléket, de Desire-höz volt szerencsém. Őszintén szólva, felület smooth-ságában csalódtam. Ha nem érted, miről hadovál a sok "iOS/WP7 fan", akkor rakj mellé pl egy iPhone 4-et, s görgess csak az ikonok között: Desire felülete érezhetően lassabb, míg a másiké teljesen sima, "folyékony" (...mindaddig, amíg AppStore-ból le nem szed valamit a háttérben, mert akkor bizony ott is jönnek az akadások
- máskor nem igazán tapasztaltam; Desirenek ehhez semmi különösre nincs szüksége). Ettől még nem lesz a HTC eszköz rosszabb készülék, de akinek a gördülékeny felület által nyújtott jobb felhasználói élményre van igénye (s egyáltalán, a "smooth" felület azt jelenti neki), ezt nyilván hátrányként könyveli el. Kinek a pap...
-
tiszta alapra, normális módon felhúzni a megfelelő firmware verziót, és nem hányaveti módon ráfrissítgetni, illetve utána megfelelően kitisztítani a rendszert a maradék ideiglenes frissítési állományoktól! szerintem meghálálja a rendszer!
nem csak az sgs, hanem az sgs2 is, pedig utóbbinál azért már nehézkesebb megfogni a rendszert adott hardver alatt! -
Xaels
félisten
válasz
ForRedGlory #74 üzenetére
De komolyan már annyira unom sokszor olvasni, hogy jönnek a WP7 meg az iOS szemellenzős fanok és nem tudnak mással pedálozni csak a "smooth" kifejezéssel és ragozásaival. Attól még baromira nem lesz jó valami mert "akadásmentes", és ezt most nem fogom itt részletezni akik egy kicsit is járatosak a témában el tudják képzelni.
-
ForRedGlory
félisten
-
CHIPman
nagyúr
* Moderálva.
1a: Jelenleg senki, maximum ígérgetés van.
1b:lásd sgs. Vagyis az igaz, hogy arra csak lesz, mert a sgs-re március óta van.
2: Igazad van, a Samsung a Spicát és a 667MHz-es vackokat kivéve minden androidos mobiljára legalább 2.3.3 frissítést elérhetővé tett, de a Spicát kivéve az összes 2.2-es legalább. "szerintem mielőtt elkezdenél úgy beszélni mintha mindent tudnál, olvasgass egy kicsit. Ja hogy az olvasás a gazdagok kiváltsága..."
3: Ökörség, a Legend/Optimus Me/Galaxy [Mini, Fit, Gio, Ace, Pro] ugyanazzal a hardverrel(és a SE minikhez képest még nagyobb kijelzővel, mint hátráltató tényezővel) rendelkezik, mégis rég legalább Froyoval hasít. Az egyetlen dolog, amit nem tudna kihasználni, az a Flash, de a biztonsági frissítések, a Dalvik JIT és a beépített App2SD biztosan felesleges, meg a hardver miatt nem is lehetne kihasználni.
4: lásd 1b, de ott van a Nexus One, a Nexus S, és még kb öt. A Nexus S-re is rég van 2.3.4, sgs-re is elérhető.
5: A SE-t és a Motorolát (na meg a HTC újabb modelljeit) kivéve az összes androidos gyártó nyílt bootloaderrel adja ki a mobiljait, a Samsung pedig sose adott ki zártat, és ingyen készülékeket ad a fejlesztőknek.
Van még mit tanulnod.[ Módosította: Ndruu ]
-
Senais
aktív tag
Ki az egyetlen gyártó, akinek az első androidos telefonja 1.6-tal kezdett és 2.3.3-mal folytat? ráadásul a 2010-es csúcsmodellek közül az X10 lesz az első aki megkapja a 2.3.3-as frissítést.
amúgy meg ki az egyetlen gyártó akinek három telefonja 2.1-es, a többi meg mind 2.3-as? szerintem mielőtt elkezdenél úgy beszélni mintha mindent tudnál, olvasgass egy kicsit. Ja hogy az olvasás a gazdagok kiváltsága...
az "ígérgetés"-ről: Az X10-re nem ígértek frissítést, ahogy az X8/X10mini(pro)-ra sem, de utóbbiak érthető módon nem is kapnak, mert hardveresen mindegyik gyenge, még a 2.2 funkcióit se tudná mind kihasználni. Amúgy meg amit ígértek, azt meg is kapta mindenki, késés nélkül, az hogy a szolgáltatók tökölnek vele nem a gyártó hibája
a "késlekedés"-ről: mint már mondtam az X10 lesz az első 2.3.3-as a 2010-es csúcsmodellek közül. Az arc/neo elsőként frissült 2.3.4-re.
Mellesleg mondj még egy olyat, aki 2011-től nyitott bootloaderes telefonokat nyújt és az xda-val dolgozik együtt.
*Moderálva
Köszöntem[ Módosította: Ndruu ]
-
Laci.M
senior tag
Nem tudom te hogy vagy vele, én inkább kiadnék 140k-t egy telóért, és tennék rá 10 perc alatt egy normális ROM-ot 10 perc alatt, minthogy fizessek érte 160K-t és megkapjam tökéletes állapotban.
Én most tanulok programozni, (naggggyon nem áll rá az agyam), és nem igazán értem amikor itt mondja mindenki, hogy "miért nem optimalizálnak" mintha az olyan könnyű lenne...
Sok sikert optimalizálj egy oprendszert 16 mobilgyártó által használt 75 féle specifikációjú telefonjára! Nem hülye emberek a Google mérnökei, és programozói elhihetitek.
Ettől függetlenül igazatok van optimalizálni kell, de nem vegyük már olyan természetes, és könnyű dolognak. Könnyű dobálózni a nagy szavakkal.Bocs redmonK' nem csak neked szól, hanem minden OPTIMALIZÁLNI hozzászólónak
-
Linkin
senior tag
Nekem van egy elméletem hogy miért akarják 1.4 GHZ húzni elvileg ők fogják az nexus-t ami 1.5GHZ-s lesz elvileg tehát nem akarják hogy az SGSII lemaradjon legalábbis szerintem
-
joey04
titán
Alapvetően ugye 1GHz lett volna. Ezt megemelve jött ki, és ez a beszámolók szerint túlmelegedést okoz nem egy esetben. Szerintem a cikk zárómondata helyes következtetés, kérdés a további emelés még milyen hőmérséklet emelkedést fog hozni...
-
Senais
aktív tag
azért nem minden a vasról szól... csak optimalizálni kéne, de a drága samu azt se tudja hogy mifán terem ez a fogalom. Még a 175mega rammal + 600Mhz-val megáldott X8-am is sokkal gyorsabb, laggmentesebb, érzékenyebb a gyári 2.1-vel mint akármelyik főzött romjával... egyszer volt a kezemben egy gyári 2.2-es ZTE, azt hittem egy világ dől össze bennem: már a menüje is laggolt!
két legjobb gyártó, aki tesz is vmit azért hogy jobb legyen a telefon: HTC és a SE -
redmonk'
tag
Na végig nyálaztam a hsz-eket. Egy olyan kérdésem lenne akik itt ROM variálásról beszéltek, hogy 1. Nem fáj a szivetek, hogy kiadtok 140k körüli összeget egy telefonért majd arra még raknotok kell egy olyan ROM-t amivel elviselhető lesz a készülék használata? 2. A gyártókra nézve nem nevetséges és szánalmas ez?
Itt nem feltétlen a Samsung a ludas hanem a számomra fos Droid. iOS-re egyelőre nincs pénzem, de WP7 tökély számomra, Mangoról meg nem is beszélve és az eddigi tervek szerint az évenkénti nagyobb vonalú frissítésre ahogy azt Apple is csinálja. -
redmonk'
tag
Tiszta szánalom. Ez az egész munkásságukról tökre az jön le, hogy a szoftverhez sz**rt sem értenek, meg hát egyszerübb is inkább +200MHz-t hozzápakolni mint megpróbálni az optimalizálást. Ha ilyen cpu miatt smooth a rendszer az elég szégyen azért.
Más: Egyre jobban merem azt hinni, hogy igazam lesz és a Mangotól rengeteg Android tulajdonos fog váltani. Ahol megjegyzem nincs szükség két magos 1GHz+-os processzorra a felhasználói élményért.
-
RobinHD
tag
Jah most döntőtem el h még se veszek SGS2, 1 semmi értelme az 1.4GHz-nek, 2 sztem ilyen vékonyházban ennek már melege lesz nem kicsit! Szal SGS-ről iPhone 5-re fogok váltani, feltéve ha ők meg nem hajlított kijelzővel csinálják.... -.-"
-
DemonDani
addikt
inkább alacsonyabb feszültségre gyúrnának, amivel nőne az üzemidő. hasznosabb lenne mint a +200Mhz de attól függetlenül azért üdvözlöm a dolgot, mert nem rossz dolog ez, csak hát a szükségessége a kérdéses
-
zool1
őstag
Mi a fr@cnak van ez a megaherc vadászat?! Inkább az op.rendszert optimalizálnák, ami ténylegesen kihasználja a 2 cpu-t!!!!!!
-
CHIPman
nagyúr
válasz
DeathAdder #11 üzenetére
Megengeded hogy a 2.-3. mondatodat kitegyem aláírásnak?
-
Varszegig
veterán
válasz
Valentino K. #32 üzenetére
aha, review videót láttál. az nagyon komoly. Én meg 1 hónapja használom, azt hiszem kicsit hitelesebb
És nem tákolt rommal, hanem gyárival. Ha te ebben egy laggot is találsz, akkor Apple ügynök vagy
-
hdman
őstag
Most őszintén? Kell ez? Igy is elég gyors a teló, nem hiányzik az, hogy azt az 1 napot se birja ki normál használattal...
-
Kapanyél
őstag
...de nem is megy 1,2GHz-en.
Simán csak visszavették a frekit ebben a ROM-ban. Néha fölmegy maxra, de hamar vissza is ugrik. Én legalábbis azt vettem észre, hogy 800MHz körül járatja leginkább. Kellene egy gyors reagálású CPU speed program, mert a Voltage Control-é elég szar. -
Xaels
félisten
Mindjárt az is kiderül itt a fórumban, hogy egy egyszerű ROM cserétől aktív hűtés kerül a SoC-ra...
Nem hiszem, hogy sok értelme van ennek az órajelemelésnek. Lehet mutogatni aztán ennyi...
-
válasz
.bableWes #33 üzenetére
bármilyen más műszaki cuccból kiindulva; sajnos sok kevésbé hozzértő csak a magasabb értéket nézi, nem baj, ha nem lehet kihasználni, ha nem feltétlenül nyújt többet, akkor is a jobb értékű kell nekik...
Keldor papa; ha például bő egy órán keresztül nyomom a netet egyhuzamban úgy, hogy minden bővítmény (teljes flash...stb) engedélyezve, akkor sem melegszik kf3 alatt!
-
CHIPman
nagyúr
Szuper, akkor már egy-két tojást is mellékeljenek, ha más serpenyő van.
-
Valentino K.
senior tag
-
azokon a telefonokon xwke2 firmware van, amivel még valóban eléggé melegedhet, xwkf1/xwkf3 jelentősen javított ezen a problémán is!
minek a + 200 megahertz? egyelőre tényleg csak a látszati jó specifikáció miatt?Valentino K.; én például csak annak a videónak hiszek, amit magam csináltam!
-
keIdor
titán
Én azért adtam el az SGS2-t, mert a forrósággal nem tudtam együtt élni. Zavart, kényelmetlen volt. Talán a túl vékony ház miatt van, vagy a túlfeszelt hardver miatt, nem tudom. Mindenesetre ha tényleg még ezek után is nyomják feljebb az órajelet, akkor egészségükre.
Sensation-t próbálgattam, azt simán érdemes megvenni szerintem. Gyors, Sense, egész kellemes minőség, magas felbontás, ami böngészésnél elég jól jön. Egy baj van azzal, hogy arra is csak egy Android Market van.
-
Wajk
addikt
csak halkan jegyzem meg, hogy egy boltból kihozott darabot tapperoltam épületen belül (nem napsütésben), szóval nem volt rajta progi csak a launchert nézegettem meg a beállításokat, szóval nyomogattam és elkezdte melegíteni a kezemet.
lehet hogy ez normális, de eddigi telefonjaimmal jóval kíméletlenebb használat után sem tapasztaltam ilyesmit...
de nem mélyedtem el a telóban, biztos van rá gyógyír meg mitudomén, de azért ez a szememben akkor is necces...
u.i.: próbálgattam már a kétmagosokat, de átugrom, nem tudtak a Quadrant-on kívül kiemelkedőt mutatni nekem. Az meg egyenesen röhely, hogy a Tegra-ra írt játékok egy marketből letölthető driverrel mennek a 800Mhz-es procival megáldott telómon.
ezt csak azért írom, hogy a Tegra így a szemben egy nyílvánvaló parasztvakítás.biztos persze tudnak olyan Tegra cuccot írni amin észrevehető lenne különbség...
na mind1 a lényeg remélem átjött amit mondnai akartam. -> az Android még nincs egészen felkészítve a több magosokra... -
keIdor
titán
Ettől majd nem 50 fokos lesz a telefon, hanem 60 és nem égetni fogja a kezet, hanem egyenesen el is dobod tőle.
Tipikus Samsung, erővel mindent... azt alkalmazás lesz rá, ami kihasználja? Vagy marad rá a Modern Combat 2 meg az Angry Birds, ami az elődön is elment?the_saint: Nem laggol, de ez nem azt jelenti, hogy halálra van optimalizálva. Inkább a magas órajelek meg az ext4 miatt jó. A böngésző az, ami tényleg szépen meg lett írva a menü átlagos.
-
.bableWes
őstag
optimalizálás luxus. azért vennék ilyen telefont, hogy kihasználjam amit tud, de minek ha gyorsan lemerül és csak azért, hogy az adatlapon jobban nézzen ki...
-
robertel
senior tag
Ezért nem is vettem egyenlőre wp7-et, pedig az optimus7 16 GB nagyon kecsegtető 60k-ért, de appok nélkül nem sok hazsnát veszem.
Félek hiába lesz mango, 1 év még minimum kell, hogy megfelelő szűmú app legyen.
Lehet igazbából csak wp8 lesz teljes értékű ellenfele ios-nek és androidnak.
Ha igazak apletykák jővő nyáron már lehe titt is lesz.. -
Kumite
aktív tag
válasz
Valentino K. #2 üzenetére
Ezt én sem értem sosem, hogy hogy lehet az, hogy ilyen hardverrekkel is meg-meg röccen egy telefon, míg a WP7 és az iOS sosem csinált ilyet, amíg nézegettem őket.
-
Linkin
senior tag
nem értem hova emelik már ezt a processzor óra jelet mikor a sima SGS-en simán elfutnak a kétmagos játékok de ők tudják
-
Kapanyél
őstag
Akkor lesz szopi, ha átírják a CPU governort valami poweresebb karakterisztikára és az amúgy hűs CPU-t szépen megsütik.
A régi SGS is stabilan megy 1,4GHz-en. De nem három órán keresztül.the_saint:
A 32kbps kb. semmire sem elég. Talán a szinkronizálás nem dob ki hibával, mert az megy GPRS kapcsolattal is. Facebook sync-nek és időjárás widget-nek viszont elegendő lesz. Csak győzd kivárni. -
the_saint
csendes tag
Én kizárólag azért vettem meg, mert a Mobilarena.hu rányomta a különösen ajánlott plecsni
Azt hiszem márciusban láttam először a neten a telót és akkor nagyon megtetszett és mikor láttam, hogy mi van a telóban és mikor volt ez a 2 magosok egymás elleni küzdelem akkor döntöttem e mellett
Most a S Monte telómra cserélem re. Az lenne a kérdésem, hogy a 32 kbit/s-os sebesség mire jó? Mert olyan csomagban veszem amibe ez az internetes sebesség ennyi elég, de viszont korlátlan.
-
-
Varszegig
veterán
válasz
Valentino K. #2 üzenetére
esetleg láttál már ilyen telefont? szerintem még nem
the_saint: aki erre azt mondja, hogy laggol, annak Steve Jobs kioperálta az agyát
-
tommjee
senior tag
1 GHZ is elég lenne bele nagyon !
-
DeathAdder
veterán
az ace egy szutyok telefon, a szifonnal meg haggyatok már...
mást sem tud csak "nem laggolni"
frankón minden másban sz@arabb. Vagyis azse teljesen igaz ,mert nekem úgy lefagyott egy rohattalma a kezemben h aztse tudtam fiú vagyok vagy lány
pedig csak kézbevettem h kipróbáljam xd
-
opeter87
senior tag
Egyszer elkezdhetnének sw optimalizálni és akkor nem kéne egy telefonban olyan processzor, ami egy laptopban van.
Nem trollkodás, de az Apple miért tudja megcsinálni, hogy a lassan másfél éves 3GS-em nem laggol?
az egy hétig használt Samsung Ace meg szinte folyamatosan be-be lassult -
baleee89
aktív tag
+1 kinek hosszabb a f@asza játék
-
A processzor fogyasztása a legjelentéktelenebb a telefon esetén. Ezen felül a cpuk vígan skálázhatók szinte bármeddig. Szóval miért ne?
-
Maxentius
addikt
Ahogy a többiek is írják, nem A8, hanem A9, tessék javítani a cikket!
Mellesleg jobban tenné a Samu ha nem csak tuningolna, hanem a konkurenciát is állítana az Optimus 3D-nek és az EVO 3D-nek mondjuk egy "GS 3D"-vel...
-
Tuninger
addikt
Észrevételek:
- nem fagy
- nem lassul
- optimizált ROM-al a fogyasztás sem nő
- melegedés a KF rommal megszűnt
- a kijelző viszi a fogyasztás legnagyobb részét, utána a 3G, utána a WifiCortex A9 nem A8!
-
Cathulhu
addikt
Nyami, johet
jo kis hivatalos overclock, garival, mindennel
-
mrhitoshi
veterán
kétmagos ARM Cortex-A8 ? nem Cortex A9-es alapú processzor van a Galaxy S II-ben ?
-
Valentino K.
senior tag
Trollkodás on:
Hátha ez már elég lesz ahhoz, hogy 100%-ban akadás mentesen fusson rajta az android
-
robertel
senior tag
Éljen!
Jobban tennék a tisztelt gyártók ha inkább z optimalizálnák a szoftvereket, hogy végre ne fagyjon lassuljon a drága pénzért megvett tel. Különösen igaz ez a samsungra és az lgre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Egy szoftverfrissítés után várhatóan már 1,4 GHz-es órajelen fog futni a Samsung Galaxy S II kétmagos Cortex-A9 processzora.
- Steam Deck
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Motoros topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Íme az új Android Auto!
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- iPhone 12 64GB Fekete Független - 87% Akku
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- Xiaomi 13 T 12/256 gb garanciás (csere is)
- iPHONE 12,13,14,15,16 összes típusához magsafe átlátszó szilikonon tok.
- iPHONE 11,12,13,14.15,16 összes típusához kameravédő üvegfólia.
- iPHONE X,11,12,13,14.15,16 összes típusához teljes kijelzős üvegfólia.
- Baseus 1.5 méteres Type-C-lighting,USB- lighting, Type-C-Type-C gyors töltő kábelek.
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest