Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple Watch
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megbüntették, ezért feloszlatná az EU-t Elon Musk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- December 17-én érkeznek az új OnePlus készülékek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
DRB
senior tag
A fene sem tudja, talán széles körben valóban nem alkalmazták, de nekem volt elég sok Conner lemezem anno, azokon mind MiB-ban volt feltüntetve, természetesen MB-nak írták(ezek olyan 10-60 MiB-os lemezek voltak, talán még van valahol egy, majd megkeresem). Egyébként semmi nem változott az ég világon, csak létrehoztak egy új prefixum garnitúrát, kb 4 éve, annak érdekében, hogy elkülönítsék végre a bináris kilót a decimális kilótól, és mindenki a maga területén az oda illőt(kéne hogy) használja.
Amúgy anno nem volt nagy gond még ebből, valami olyasmi volt ez a történet, hogy egy szemfüles mérnöknek feltűnt(vagy programozónak, nem tudom), hogy az 1024 igen közel áll az 1000-hez, így elkezdett/elkezdtek kilóként utalni az 1024-re, illetve jelölni is kezdték. Annyi eltéréssel, hogy az SI kiló az k, míg számtech kiló az K lett(szándékosan), aztán elérkeztünk a megához, itt már nem jó a kisbetű nagybetű elkülönítés, mert a mega is nagy M, illetve a számtech mega is az lett, és így tovább, nyilván nem akartak kisbetűt számítástechnikusok, az olyan megaalázó lett volna
És ezzel kezdődtek a problémák, ezt kellett rendbe tenni, sikerült, de nehezen terjed, a lemezgyártók „trükkje” is a probléma tisztázásara ösztönözte az illetékeseket.Az autós példa igen sarkos volt, csak érzékeltetni akartam a zűrzavart, illetve hogy lehetne még nagyobbat csinálni a meglévőből.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS TUF Z790-PLUS WIFI garival, mindennel, dobozos újszerű, PCIe gen5
- G.Skill Ripjaws M5 RGB DDR5-6400 CL32 típusú memória 2 32GB(64GB) Kit.
- Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Vengeance RGB Grey AMD EXPO / XMP
- Kingston FURY Beast 16GB (2x8GB) DDR4-3600 CL17
- Új, felbontott Kingston FURY 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3600MHz CL18 Beast Black - 10 év bolti gari! -
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3951, 100% Akkumulátor
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3964
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
És ezzel kezdődtek a problémák, ezt kellett rendbe tenni, sikerült, de nehezen terjed, a lemezgyártók „trükkje” is a probléma tisztázásara ösztönözte az illetékeseket.