- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nem nyílnak a Foldok?
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
De most nem tudom, mit akarsz azzal a CEC-cel...
A sávszél már az 1.3-nál ott volt, 1.4-en sem visznek át több képi adatot. Csak pontosan meg van határozva, milyen új módokat kell támogatnia egy 1.4-es forrás vagy céleszköznek.
Az 1.3-as Full-HD-s 3D-sen nem céleszközt értettem, hanem forrás. Egy példa: PS3. Elvileg 1080p-ben adja, de még ha csak 1080i, az is Full-HD-nak számít. (Full-HD tévéadások mind ilyenek.)
A hotpluggal kapcsolatban szerintem ne fájjon a fejed, az nyugodtan lehet kétfunkciós, pl. úgy, hogy a céleszközben ott van a lezáró ellenállás (vagy a fesz.), de közben a vonalon mehet kommunikáció.
Hát, én azért legtöbbször jól látom a különbséget 80 centiről is a 23"-as monitoromon. De vannak kivételek is jócskán, amikor elhanyagolható, az igaz. Ilyenkor egy viszonylag magas bitrátás 720p jobb választás lehet (bit/pixel arány nagyobb, mint egy hasonló 1080p-snél, miközben kisebb a file-méret).
-
dezz
nagyúr
válasz
#68686080 #333 üzenetére
Hmm, létezik, hogy nem jutott az eszükbe, hogy biztos lesz, aki kiróbálja a '70-es BIOS-át az '50-essel?
Tápellátás szempontjából sem kell félteni az 6950-est, lényegében egyforma a két kártya... A különbség (a két lényegtelen kerámiakondin kívül) 3 átkötés (0 Ohm-os "ellenállás"), ami a 6-os/8-as tápcsatival lehet összefüggésben.
-
dezz
nagyúr
CEC már 1.3-on is volt. Az 1db, alacsony sebességre alkalmas vezeték, ellentétben a TMDS csatornák csavart érpáraival. Nem vesz részt a képadat átvitelében.
A HEC-vel (HDMI Ethernet Channel) bővült ki az 1.4, de az sem szállít képadatot.
A sávszél nem változott az 1.3-hoz képest, az új felbontások azon belül kerültek bevezetésre. Támogatás kérdése.
Mint az a korábbi idézetből kiderült, egy 1.3-as vezérlővel rendelkező eszköz is támogathatja a 3D Over HDMI-t legalább 1080i-ben, és egyes cuccok az 1080p-t is.
Ja, értem, próbálod meggyőzni magad, hogy elég az a 720p.
Oké, én sem mindent 1080p-ben nézek.
Megfelelő távolságból (így kellő nagyságú látóteret kitöltve), megfelelő felbontással, sötétben egy 1m-es tévé is hasonló élmény, mint egy nagyobb vászon távolabbról. Végülis csak annyi a különbség, hogy a szem közelebbre fókuszál... Jó, oké, tényleg nem ugyanaz...
-
dezz
nagyúr
A CEC tuti nem játszik (esetleg a jobb/bal szinkronizálásban), annak sávszéle apró töredéke a fő vonalakénak. De nem is kell, mert az 1.3-on is átmegy az 1920x1080@120 Hz.
(#297) Abu85: Végülis az a kérdés, hogy a külső eszközzel való egyeztetést (pl. melyik 3D szabvány szerint menjen a kép) low-level szinten intézi-e a hw, vagy szoftveres a dolog.
Meg itt van egy ilyen: "Over HDMI (most HDMI 1.3 devices will only support this for 1080i,[110] exceptions include graphics cards in computers and the PS3)" [link]
Szóval, tudomásom szerint PS3-on is le lehet játszani a 3D Blu-ray lemezeket, elvileg megkötések nélkül, pedig 1.3-as HDMI portvezérlője van.
(#322): "a HDMI 1.4 a gyakorlatban a kompatibilitás biztosságát szolgálja inkább, mint az átjátszást."
Ez így van. Viszont, elvileg csak két 1.4-es vezérlő (küldő és fogadó oldal) hajlandó DRM-kompliant módon 3D-re összekapcsolódni. Csak hát ott vannak a fenti kivételek. Akkor mégsem így van...
"Ergó a 720p rip tökugyanaz mint a lemez, mert az se jobb."
Ezt nem értem, a 3D Blu-ray talán 720p-s? Miért lenne az?
"mert TV-nél 3 méterről már tökmindegy hogy HD-ben van vagy fullHD-ben van mert nem látod"
A mozi-élményhez (kellő látótér-kitakarás) eleve közelebb kell ülni...
-
dezz
nagyúr
A DRM és a verziószám nem a csatiban van.
Hanem, ha külső chipeket alkalmaznak a portok meghajtására, akkor abban, de szerintem ezek integrálva vannak a GPU lapkáján. Még az is lehet, hogy a DRM kezelése szoftveres. Nem tudok új DRM-ről az új verziókat illetően. A kábel két végén lévő eszközök 3D-támogatásának egyeztetése pedig nyilván szoftveres.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest