Új hozzászólás Aktív témák
-
MeszesKPT
őstag
Csak nehogy tick-tock-tock-tock... legyen belőle.
-
Janus27
tag
Ahogy látom jól elkanyarodott itt a beszélgetés a zen3-tól
Engem az érdekelne, hogy a zen3 belemegy e a mai am4 lapokba (x570-esem van)?
Van erről már valami infó? -
válasz
#06658560 #42 üzenetére
Azért a 4K és HDR korszakában semmi nem garantálja, hogy reggelre kész lesz a remekmű.
Ráadásul nem lehet mindent előre eltervezve csinálni.
Nekem egyik nap marha jól jött volna 4-nél több mag, amikor egyik reggel 320-as mp3-at csináltam a flac anyagból, és ha lett volna több magom, akkor nem késtem volna el melóból.
Nyilván ez nagyon ritka eset, de azért látszik belőle, hogy van, hogy gyorsan kell az eredmény. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
#06658560 #42 üzenetére
"Videóvágás és társai, ha este elindítva reggelre elkészül, pont mindegy mennyi proci csinálja meg, nem lesz hatékonyabb az össz munkavégzés."
az a rendereles resze. de azert jol le tudja roviditeni a vagas idejet, ha azonnal latod a previevet, vagy csak par mp, utan nyogvenyelosen mozdul meg.
-
törölt tag
Egyáltalán nem legacy szoftverhez kell, sőt, folyamatosan fejlesztik is.
Dolgozom excellel rendesen, izzasztom is, bőven nem kellett még. Otthoni környezetben igen keveseknek van arra a felhasználásra olyan igényük, amit most említettél masszív enterprise környezetből.
Videóvágás és társai, ha este elindítva reggelre elkészül, pont mindegy mennyi proci csinálja meg, nem lesz hatékonyabb az össz munkavégzés. -
arn
félisten
Tbred es a cumine is fcpga volt, az athlonnal csak az alap volt keramia, de az xpnel ok is elhagytak. De ez mar a secc2 prociknal is igy volt, az elso p3ak 0.25 mikronon keszultek, mashogy nem tudtak az orajelet feljebb tornazni.
az overdriveok mindig a rendes procik utan jelentek meg nemi kesessel, tehat az mmx 97ben, az elso penya overdrive meg 95ben meg 486os socket3hoz. Epp az volt a lenyeguk, hogy a regi foglalatba belemenjenek, a brand gepeket nem kellett kiszorni, de gyakran tobbe kerultek, mint a sima lap + proci kombo, es a regi lapban lassabb is volt. 486hoz volt 486od, de gyk ugyanaz a proci volt. dx4nel vrmet pakoltak ra, hogy a nem dualos (5vos) lapokban menjen, a podot meg irtam fentebb.
93ban a pentium socket4be erkezett, a socket5os procik csak 94ben jottek.
-
arn
félisten
válasz
Komplikato #37 üzenetére
nvidia nforce2, dual chn ddr.
-
hallador
addikt
Igen erre még emlékszem. A Slot 1 esetében a proci mellett volt a cache, talán a Celeron A mellett nem volt, illetve csak 128kb L2. Igazából már a mendonico is jött socket 370-el, a coppermine már nem a kerámia tokos verzió volt. Illetve a jobb hűtés miatt nem volt védő kupak a processzorokon, könnyen lesarkazhatóak voltak.
Sajna az AMD még az Athlon Socket 462 elejét is kerámia tokkal adta. Na igen a socket 370 -et levédette.Hogy pontosítsunk, a Pentium P5 overdrive MMX ment 200 MHz-ig is. Az utódja amit csak simám MMX-nek hívtak használt már Socket 7-et. Az az az első MMX-ek Socket 5-ösek voltak. Ugye 1993-ban mikor megjelent a S 5, akkor az intel nem akarta kiadni a kezéből a zuccert, hogy ehhez is vegyenek MMX Pentiumokat, ezek lettek az OverDriveok, miközben 1995-ben megjelent a S 7 amihez jött a 1997-ben a P55C "Klasszikus MMX".
Ha jól emlékszem.
-
arn
félisten
A slotos cuccok azert szulettek, mert a nagyobb sebessegu cachet atkoltoztettek a laprol a proci melle, miutan a prociba integraltak (coppermine, tbird) szuksegtelenne valt, vissza is jottek a socketes procik. Ironikus, mert az athlon is igy jelent meg, mikozben a korabbi k6-3ban prociban volt az l2 cache.
a socket5 max p120at tamogatta hivatalosan, az mmxhez socket 7 kellett, a p133 volt az elso socket7es proci.
az intel epp azert jott ki a vedett pentium nevvel, hogy ne tudjak ugyanolyan neven kiadni a klonokat, mert a korabbi generaciokban reverse engeneering koppintottak a 3/486ot.
-
Hát ahogy néztem a release-t legutóbb launch után, komolyan gondolkodom, hogy megvárom a zen 3-at, a 3600-3700x, b450 ellenében... Bár a i5-2400-am eléggé érett már... Gyorsváltást meg nem tennék ha lépek most..
-
hallador
addikt
válasz
Komplikato #20 üzenetére
Menjél nyugodtan korábbra is, nem kell megállni a DEC EV6-nál, ami alaphelyzetben 1996-ban jelent meg a DEC 21264-es microprocessorhoz, amit az AMD licencelt, a Slot A pedig mechanikusan kompatibilis, de elektronikailag inkompatibilis volt a SLOT 1-el. (Nem véletlenül az EV6 egy 43 bit mélységű ameddig az akkori P6 egy 36 mélységű busz volt. Ameddig az EV 6 egy már 1996-ban brutális 14 SMP teljesítményt tudott, amit minden processzorhoz kivezettek, addig a P6 bármennyi (Összesen 2) processzoron is megoszlott.)
Azonban volt előtte egy Socket 7 (socket 321) is, amiből az AMD "fejlesztett" Super Socket 7-et ami támogatta az agp-t, meg magasabb fekit bírt, K6 II, K6 III és plusz.
De ott volt a socket 5 (socket 320) amiben az mmx ment, meg hát a k5. De mehetnénk régebbre is.
Az 1976 októberében megkötött micro code kereszt licenc szerződés óta együtt fejlesztik az x86-os piacot.Pontosabban így.
Szerintem.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
#06658560 #27 üzenetére
Akkor ahogy fentebb is irtak, egyeni szocproblema, hogy szinte csak egy legacy szoftverhez kell neked a gep az elkovetkezo 10 evben. Aki jatszik, videot vag, stb hamarosan ki fog futni a 4 magbol, mert a mainstream szoftverek tullepik.
Excel es Word pedig igenis hasznalja a tobb magot. Sok szerencset egy magon egy massziv Excel modellel vagy egy tobb ember altal szenne szerkesztett tracked Word dokumentummal. Aki ezekkel a szoftverekkel dolgozik, tobbnyire nem 'szinezd ki a B52 cellat kekkel' szintu altalanos iskolas feladatokra hasznalja oket.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
pelgrim_v1 #21 üzenetére
Szerintem zen1-nél még bőven jó helyen volt az intel és még a zen+-nál is, inkább zen2-nél jött a nagyon nem elég a 14nm+++ és nagyon korlátozza az intelt, így amíg ezen nem tudnak túl lépni, addig nem igazán tudnak válaszolni pl az epic-re. De nem is baj, minél tovább húzódik ez a helyzet, annál nagyobb az esélye szerver oldalon az epic terjedésének, ami nekünk is jó, ha mindkét gyártónak lesz bőven pénze a fejlesztésre.
-
dokanin
aktív tag
Nem minden a pénz. Lásd windows 8.
Kellenek azért használható új ötletek is, amikkel előre lehet lépni.
És sajnos arra sincs garancia, hogy ami papíron jó a valóságban is jó lesz. Pl Bulldozer.
Mindenesetre én is várom, hogy az intel mivel rukkol elő, de azért még jó, ha marad ideje az AMD-nek kellőképpen megerősödnie. Szerencsére nincs kényszer, mert jelenleg AMD-vel minden nagy teljesítményt igénylő dolgot ki lehet szolgálni. -
Chp
őstag
Én már az új APU-król várok infónak, de a leghegyesebb tűkön ülve!
-
törölt tag
Nem, mert mainstream vonalon még Core procik se voltak sehol, mikor az engem érdeklő terülteken már léteztek két CPU-s rendszerek, az általam használt szoftverek meg azóta sem jutottak előre sehova, nem lehet őket párhuzamosítani. Amikor meg nem ilyen kell, oda meg nincs szükség több magra, amikor a gép így is az ideje 99,999%-ában maximum öt százalékos CPU terhelésen rohangál. Munkában és magánéletben is jelenleg egyedül a 7zip, amelyikkel ki tudok használni több magot, amit utoljára talán márciusban használtam. Excellnek, Wordnek is teljesen felesleges.
-
csongi
veterán
Szerintem a plafon kozeleben jarunk. Kb 10 ev lehet mire ez a piacon is jelentkezik.
Addig elhuzzak, vagy tovabb is. A Kvantum vagy mas uj rendszeru processzor lesz a kovetkezo lepes, de ezt nem marol holnapra teszik meg. Szerintem 10 eves atfedesnek lenni kell. Es meg onnan is eltelik 10-15 ev mire a mostani x64 architektura eltunik a hetkoznapokbol.
Szerintem a jelenlegi rendszert az Intel elegendte, csak lepest tart. Valahol a szinfalak mogott valami mas van keszuloben.
Siman megteheti, ezt a lepest, van elegendo tokeje, hogy a jovobe fektessen, es ne a jelent vagyis inkabb, a lekoszono rendszerekbe fektessen energiat.
Amit az AMD most prezental teljesitmenyben, azt a kekek is tudtak volna, ha akartak volna.
Ugy erzem, valami lesz 4-5 even belul, amivel egy utcahosszal elorebb jelenik meg az Intel.
Sajnos. De ez csak elkepezeles a reszemrol. -
[CsuCsu]
őstag
válasz
#06658560 #22 üzenetére
Azert eleg a 4 mag, mivel az Intel a 4 magot tartotta a mainstream szinten, igy nem erte meg tobb magra optimalizalni, az AMD pedig eppen haldokolt. Most, hogy lassan a 8 mag lesz a mainstream es a konzolok is 8 teljes erteku Zen maggal jonnek, a 4 magos CPU hamarosan csak beleposzintre lesz eleg.
-
arn
félisten
Kivancsi vagyok mikor utkoznek plafonba. Nem gondoltam volna, hogy a magskalazason kivul sokat tudnak hozzatenni.
-
törölt tag
-
Lacika112
aktív tag
válasz
#06658560 #14 üzenetére
Egyéni szociális szituáció.
Gondolom ha intelnél 6 mag lenne az alap annyi lenne elég.....On: mi ebben a fura? kb minden iparág így működik, intel tick-tockal is az egyetlen baj hogy rég nem működik mert nem tudnak érdemben fejleszteni a pénzhajhász hozzáállás miatt.
Az amd se szociális szolgálat de ők mindig valamit érdemben fejlesztettek, nem csak átnevezték a cpukat meg mellé raktak egy nagy rakás marketing rizsát. -
.mf
veterán
Nem egyszer ezzel, utána meg azzal foglalkoznak - nyúlik a fejlesztési ciklus, nem elég előbb ezt, aztán azt fejleszteni, hanem párhuzamosan megy a fejlesztés a következő és az azutáni lépésen. Ezelőtt is ezt csinálták, nem csak ők, Intel is (a már emlegetett tick-tock), de gondolom nVidia is.
-
helkis
veterán
Amd-nél is rájöttek, hogy ha kevés a mérnök, akkor jobb ha egyszer ezzel, utána meg azzal foglalkozzanak, csak!
Miért nem jött ez hamarabb..
-
dokanin
aktív tag
Imádom, hogy pörögnek az események.
Tényleg elképesztő, hogy 6 vagy 7 évig 4 maggal szarakodtunk... -
M@cika
őstag
Ha minden jól megy jövő karácsonyra Zen3 proci lehet a gépemben. Da ha 2021 március lesz az is teljesen jó. Addigra az Intel is hoz talán valamit....
-
arabus
addikt
Nem is igazán errōl szólt.
Nagyon sok éven át nem fejlesztettek semmit.
Csak szedték ki a pénzt.
Most a kocka fordult amd szedhet ki pénzt,de ö látványosan fejleszt is.
Kapkodni meg nem kell mikor a 749 dolláros procit 950 euroért elviszik,
mint a cukrot.
Intel mire lépni tud vagy két év minimum. -
törölt tag
Tik-tak by AMD?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5800 Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest